Faatoaga faatoaga

Laititi le Igilisi o moa - Red-capped

O fuamoa mumu-hens o moa e faasino i le fua o le fuamoa. E faigofie lava ona latou tausia, o lea o loʻo faʻaleleia pea e faifaatoaga Peretania.

O se mea ofoofogia o nei moa o se lapisi lanu piniki tele. Ona o ia na mafai ai e nei moa ona maua sea igoa.

Na muamua maua i le taulaga Peretania o Derbyshire. O lona talafaasolopito e amata i le amataga o le XIX seneturi, o lona uiga o le ituaiga ua manatu ua matua.

Ina ia maua, o le aufaifaatoaga Peretania na faʻaaogaina Yorkshire Pheasants ma Lancashire Muni. Mai le Pheasans, na maua ai e le Red-Tribed Breed se selu e le masani ai, ma mai le muni o se fuamoa lelei o fuamoa.

O lenei ituaiga o moa mai lea taimi i lea taimi ua fafagaina i Peretania, ae o lenei ua lata i le taimi na faʻaumatia ai. O lona faʻatupulaia ma le tausiga o loʻo faʻapitoa i le aoina o tagata aooga a le Igilisi o loo taumafai e tausia se faitau aofaʻi maualalo.

Faʻamatalaga o Ulupulu Pulu Mumu

O le moa ei ai lona tino, o le "malamalama" tino. E le tele, aua o lenei ituaiga o hens e mafua mai i le ituaiga fua o le gaosiga. O le ua o le siʻosiʻomaga tele. Na te ola i luga o luga o tauau o se moa. O le ua e sulu malie atu i tua, o loʻo i ai i se pito e latalata i le siʻusiʻu ma le ua. O tauau o le taʻavale e le malosi malosi e taofiofi i tua atu o le tino, o paʻu o loʻo mamafa tele. O le fuga o le manulele o le manulele e pau i tua.

O le siʻusiʻu ua faʻatū maualuga. E lelei tele lana taotoga. O le moa e umi ona ufiufi ona o se lanu uliuli. O le ogalaau lautele e totoina loloto, o le manava e lapoa, ae i totonu o pusa e foliga mai e sili atu ona vaivai nai lo moa.

O le ulu o nei moa e laiti ma faʻalanoa. I luga o le mata o le manulele ei ai se pupuuli pupuu. O le lapoa lapoa ei ai se foliga o le rose. O tamaʻitaʻi e laʻititi, lapotopoto. Uluai lobes ua lanu uliuli. E puupuu le gutu ae malosi. E i ai pea lona lanu malamalama. I le pito o le gutu o le gutu o le gutu o le gutu.

Ona o le tele o fulufulu o le vae pito i lalo ua vaivai. Ae ui i lea, a maeʻa ona tosoina, ona manino ai lea e malolosi ma malolosi. O le faʻaopoʻopo e siliva ma umi. Ua saʻo le vavao o tamatamailima ole vaʻai, ia papaʻe papaʻe.

Brekel o se fatuga o le moa, e masani lava i se lanu enaena ma se ulu paʻepaʻe. Ma o moa e matua eseese lava mai le gasegase.

Totlegger o Westphalia o se tasi lea ituaiga tupuga masani o le moa. I luga o lenei itulau, ua saunia e le au atamamai se toe iloiloga mo oe.

E i ai i tua ni tua uʻamea, o le manava atoa ma se siʻusiʻu siʻosiʻomaga, tuʻu i luga o se mea e maua ai le tino. O le pito i luga e laiti, piniki. O loimata taliga i totonu o lava o loʻo liʻo, pouliuli.

Faʻapitoa

O moa laʻau mumu, o se gasegase tuai lava o moa Peretania. I le taimi muamua, o faifaatoaga uma a Peretania na fafaguina, ae o lenei ua amata ona mou atu le fanau. Ae ui i lea, o nisi o faifaatoaga tumaoti ma tupe tetele o loʻo galulue pea i lona fausiaina.

O lenei ituaiga ua leva ona lauiloa mo lona gaosiga o fuamoa. Ma E mafai e lago mumu-paʻu ona tuʻu fua e tusa lava pe o le taumalulu. O lenei mea na faatagaina ai i matou e maua le numera maualuga o fuamoa. O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o loʻo i ai se atinaʻe e le lelei lona atinaʻe.

O le a le mafai ona amataina e le moa aano a latou lava fanau, o le mea lea, e masani ona fesagaʻi faifaatoaga ma faafitauli i le taimi o le fausiaina o se lafu fou.

O nei moa ua lauiloa foi i Egelani o ni puaa vevela. E mafai ona faigofie ona latou tumau i le faʻamaʻi, ma e seasea ona mafatia mai faʻamaʻi pipisi. Ona o lea mea, e le manaʻomia e tagata e ona povi laʻau le faʻaaluina o tupe i veterinarians ma le faʻamautu o le fale.

O laumei mumu e lelei tele aano o manu. O loʻo i ai se tofo faʻapitoa, o lea e sili atu ona taua e tagata faʻatau Peretania. Ae o nei moa o lo o maua le mamafa o le mamafa, o lea e le talafeagai ai mo le fausiaina o meaʻai.

E tatau foi ona e iloa o nei moa o ni fuʻa matagofie. Latou te fiafia e felelei faataamilo i le fanua, o ese mai luga o pa ma laau. Ona o lenei mea, e tatau i faifaatoaʻaga ona faʻapala se laulau ufiufi pe faia se pa maualuga.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Mo i latou, o le mea sili ona lelei i totonu o le fale, o loʻo i ai se avanoa tele mo le savali.

I taimi o femalagaaiga, o le a leai se malosi o le manulele i le po. E mafai foi ona latou mauaina ni vao aoga i le ituaiga o laau lanumeamata ma iniseti.

Ua leva ona faamaonia e le au popoto lena mea o le savali soo e fesoasoani i le hens breeding e toe vave faʻaola mo masini fou. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e lafoaia le fautuaga i le tausiga o le faitau aofaʻi i tulaga e leai se totogi.

O i latou na filifili e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le taumafataga o moa. E tatau ona latou mauaina le faʻamalosia o fale faʻamalosia o loʻo i ai ni mea lanu meamata. O lenei mea o le a fesoasoani i moa e ola vave ma feaveaia le tele o fuamoa.

Mo le fausiaina o le ituaiga e sili atu le faʻaaogaina o se masini., talu ai e le lelei le atinaʻeina o le natura o nei hens. E tutupu lemu ia poula, o lea latou te manaʻomia ai le tausiga sili ona maualuga.

Latou te manaʻomia ona teu i potu vevela ma vevela. E le gata i lea, e tatau ona e mataʻituina le mago o le palapala, aua o moa e masani ona palu vai mai tagata inu.

I le taimi lava pe a maeʻa pe faʻapalapala, e tatau ona sui le mea e faʻaaogaina. O le tele lava o taimi, e maua ai ni meaola ninii, ma i le lumanaʻi e mafua ai le oti o manu laiti.

O le mamafa o le mamafa o roosters e mafai ona ese mai le 2.5 i le 3 kilokalama. O le tuʻuina atu o le totoa e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 2.5 kilokalama. Latou te ave le tusa ma le 150 i le 200 fuamoa i le tausaga.

O se vaega o lenei ituaiga o fuamoa tetele i figota papae. E masani lava o lo latou mamafa e sili atu i le 60 g, o lea o le a leai ni faafitauli ma le filifilia o fuamoa mo le faʻavela.

Faʻasologa o analogues

Nai lo le maua o fuamoa fuamoa, e sili atu ona amata le lauiloa Leggorn.

O le tele o faatoaga a le laumei a Rusia o loʻo galulue i la latou faʻatoʻaga, aua o nei moa o ni tagata siamupini: e mafai ona latou sili atu ma le 300 fuamoa i le tausaga. Leggornov e mafai ona faigofie ona tausia uma i totonu o lua ma i nofoaga tutotonu, o le mafuaʻaga lea e sili ona lauiloa ai i tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

O le isi filifiliga mo le sui e mafai ona avea ma ituaiga tagata Rusia mama. E masani lava ona faʻaauau i luga o fagafalaʻau tele, ona o nei moa e fai se galuega sili ona lelei ma le faʻatauina o se fuainumera tele o fuamoa. Ae peitai, ina ia tausia le fua masani o fuamoa, e tatau ona fafagaina i fafaga faapitoa.

Faaiuga

Laʻau mumu-lapoʻa o moa ua fafaga i le teritori o Egelani i le amataga o le XIX senituri. I le taimi lava lena, na avea ai ma tagata lauiloa i le au faifaatoaga, ona o le lelei o le gaosiga o fuamoa.

O le mea e leaga ai, e le taofia e le au faipisinisi nei la latou galuega, o le mea lea o le a sili atu le tele o ala e amata ona aliali i luga o le faʻatau. Mo le mafuaʻaga lenei, o le numera o Chickhead Head Chickens ua matua pa'ū.