Pasternak

Pasternak fualaau faisua: mea aoga ma le faʻasaʻo

Pasternak - o se tasi o fualaau lauiloa sili ona lauiloa i totonu o la tatou eria. O lenei fualaau faʻailoa ua faʻamatalaina i le aiga o le Malalapu. O lona faitau aofaʻi e lava lona tele, faatasi ai ma se tulaga tulaga ese o uiga lelei, e faʻapena ona manaʻomia le tele o mea e ola ai le ola: ola maloloina, togafitiga masani ma togafitiga faʻaleagafesa, cosmetology. O meatotino o le parsnip e telefeteted, o le mea lea e tatau ai ona e iloa e tusa ai ma le tele e mafai ai.

Faʻafefiloi o vailaʻau o parsnip

O le tuufaatasiga o le parsnip e telefaeteted ma e aofia ai se numera tele o vaega, lea e fuafua ai le eseesega o ona aoga aoga. O le laau totoa e aofia ai sina paʻu ma le sodium, ae o le parsnip ua tumu i le sulfur, phosphorus, potassium, chlorine ma le kasikoni.

Pasternak, o lona aoga taua ma meaʻai paleni e le sili atu ona lelei nai lo ituaiga o fualaʻau taʻitasi, ei ai mea aoga aoga o vaega taʻitasi ma le laau atoa, o loʻo matauina e tagata atamamai i vaega eseese. O le maualuga maualuga o le sulfur ma le kasikoni i le vailaʻau kemupini o le parsnip fesoasoani e puipuia le tui mai le faasee. Chlorine ma phosphorus, lea e aoga mo le vaega o le manava, e fua mai ai le tulaga tulaga ese o le parsnip mo tagata e gasegase i faamaʻi pipisi.

O le pasene o le potassium, lea e taua tele ma taua i le faiʻai, e matua maualuga lava, o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai parsnips e faʻaola atili ai le gaioiga o le faiʻai.

E te iloa? Mo le taimi muamua, o le parsnip ua na o le seneturi muamua BC. O le auuiloa saienitisi Roma ma tagata sailiili - Pliny ma Dioscorides - na maitauina ona mea aoga tulaga ese. I se taimi mulimuli ane, i le taimi o le soloina o nofoaga o Neolithic, na tumau ai pea aʻa ma fua o fatu laau. Pasternak na faʻaalia i le teritori o lo matou atunuu pe tusa o le XYII senituri ma sa taʻua o le "sua o le fanua".

Calorie ma le taua o meaʻai o le parsnip

O le kalori o le parsnip o le 47 kcal / 100 g o fua fou. Tau le aoga o fua o le parsnip mo le 100 g o fualaau fou: 9.2 g o carbohydrates, 1.4 g protein, 0.5 g gaʻo.

O aoga o parsnips mo le tino o le tagata

O aoga o lenei fualaau mo le tino o le tagata e taua tele. O le mafuaʻaga lea e masani ona aofia ai i fualaau o vailaau faʻasaina ma faʻasologa o togafitiga faʻaleaganuʻu. Pasternak, o ana togafitiga faafomaʻi e maua ma lauiloa lautele, e aʻafia ai le tele o ituaiga tino o le tino ma lagolagoina ai lo latou ola maloloina.

Mo le tala faʻasolopito

Ona o le tuufaatasiga tele ma le tulaga ese o vailaʻau, parsnips, o loo faamatalaina e le maualuga o le tele o suauu taua ma isi mea gaosi ma meaola oona, e fesoasoani i le toe faafouina o tagata. O le mea lea, o mea aoga o lenei fetus e taua tele mo le faaosofiaina o le gaosia o enzymes eseese i le tino ma le aafiaga i le tatalaina o hormones taitasi. E le o se mea e le aoga i vailaau, o le parsnip o se fualaau aina, lea e saofaga lelei i le faatumauina o le malosi ma le faateleina o feusuaiga. E maitauina o lenei mea e sili ona aoga i tagata o le vaitausaga lea latou te taʻalo ai i se tulaga e le mafai ona suia.

Mo manava

Pasternak o se tasi o fualaau sili ona aoga mo faʻamaʻi o le manava ma le faʻalavelave faʻalavelave atoa. O lenei mea moni e tupu mai i le mea moni e faapea o le faʻaaogaina o fualaau 'aina e afaina ai le tulaga o le paʻu ma le mama o tagata o loʻo mafatia i le maʻi mama ma le foma. E toʻatele tagata atamamai e maitauina o aoga aoga o le parsnip e mafai ona fesoasoani tele i le tau faasaga i le emphysema. O maualuga maualuga o le acid ascorbic ma garotene, o se vaega o le fualaau kemikisi o fualaau faisua, ei ai se aafiaga lelei i le puipuiga ma le faaitiitia o le lamatia o le malulu. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o ia faʻamaʻi e fesoasoani lelei lava i le teuteuina ma le faʻasolo.

Mo otaota

O le maualuga o le faʻaogaina o suauu manaʻomia i le parsnip ma lona tofo patino lava e mafua ai le faʻasaolotoina o enzymes o meaʻai ma gaʻo sua. E fesoasoani lenei mea e faʻalauteleina ai le manaʻo ma faʻateleina le saoasaoa o le nutimomoia. O le aoga o lenei fualaau faisua ua i ai foi i lona tulaga taua tele, ona o le aʻa o le parsnip e tele taimi e itiiti ifo ai kaloli nai lo le seleselega. Ona o lea, o le 'aiina o lenei fualaau aina e le aʻafia ai le mamafa ma le tulaga o le fuainumera.

Ae peitaʻi, e taua le iloa o le parsnip e sili atu le tele, o ona mea e maualalo caloric, e le manaʻomia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le tino, ona e mafai vave ona suia faʻamanuiaga i aʻafiaga e le manaʻomia.

Mo fatu ma gaʻo

O le ola maloloina o totoga o le tino o le tagata soifua e mafai ona tausia ona o mea o le diuretic o parsnips. O gaioiga e mafua mai i vailaʻau o le parsnip, faʻafefeteina le soloia o maʻa ma puipuia le toe faʻaleleia o le urine. O se taunuuga, o parsnips ei ai se aafiaga lelei i luga o le faiga o le fiafia i lona atoaga. E le gata i lea, o le parsnip lava ma mea e maua ai e faavae i luga, e fautuaina ina ia faia i le tulaga o le faʻaalia o faiga le lelei i le prostatitis, faʻamalamua o le gall ma le vevela, cystitis.

E taua! E tatau ona manatua i le mafaufau o le parsnip e matua faʻasaina i le urolithiasis i taimi mulimuli ane, talu ai e mafai ona faʻaleleia ai le amataga o maʻa. E le gata i lea, o le faʻaaogaina tele o lenei oloa e mafai ona mafua ai le fesuiaiga o le urinary tracts i maʻa tetele.

Parsnip-faʻavae oloa

O le faʻaleleia o fualaau o parsnip i taimi lata mai, o le mauaina lea o le malosi, e le o se mea e ofo ai ona o le tele o mea aoga ma mea eseese. O le taimi nei, o le furocoumarin e maua mai le parsnip (Bergapten ma Xantoxin) e avea ma faavae mo le tele o oloa tau vailaau mo faamoemoega eseese. O nei mea e aofia ai "Pastinacin" ma le "Beroxan", o loʻo i ai le antispasmodic ma le photosensitizing aafiaga, i le faasologa.

Ona o se seti o enzymes ma vailaau faapitoa i le tuufaatasiga o le parsnip, o sauniuniga na faia i luga o lona faavae ua iloga mai i le tele o oloa tau vailaau faafomai e ala i lo latou tulaga tutasi.

Mo Beroka, o le taunuʻuga ua ausia e faapenei:

  • faʻafouina o faiga faʻafouina o faʻamalosia o le paʻu, faʻapea foʻi le tupu aʻe o lauulu i taimi o le alopecia;
  • faaosofiaina o le faia o le melanin i mataupu o le vavave o le ultraviolet;
  • toe faʻaleleia o le paʻu o le paʻu i le susulu o le la;
  • malosi le tetee atu i le maʻi o le vitiligo.
Faaaoga le 0.25% vaifofo o le vailaʻau i fafo, faʻamaʻapeʻa ma faʻamaʻamilo saʻo i totonu o liʻa. E le fufulu le meafaigaluega. O le togafitiga o togafitiga - e oʻo atu i le 15 faʻamaʻiina, faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻatasi ma se kuluma quartz mercury. I le tulaga o le le lava o taunuuga, o le togafitiga e mafai ona toe faia pe a uma le 2 masina.

O pusa e faia i le tautala. E tusa ai ma le faʻasologa o le fomaʻi, "Beroxan" e faʻailoa 1-4 aso i le aso, i se fua faatatau o le 0.02 kalama, 4-1 itula, i le faasologa, aʻo leʻi oʻo i le taimi o faʻasalaga i le uumi o le ultraviolet ray. O le faagasologa o ia togafitiga o le 5 sauniga o le faʻasalalauga, i le va o lea e tatau ona i ai se tolu vaiaso malolo. Le maualuga ole soluble fua o le vailaʻau - e le silia le 6 kalama.

O le gaoioiga a "Pastinacin" o le:

  • malologa o spasms muscle o le iniseti ma vaa e mate ai maliu;
  • afaina ai le malosi;
  • togafitiga lelei o neurosis, faʻamaʻi o le fatu, angina osofaiga, ituaiga eseese ma ituaiga o le atoatoa o le matelaina (coronaroneurosis ma coronarocardiosclerosis).
A maeʻa ona tuʻuina mai e se fomaʻi, o lenei sauniuniga i luga o le faavae o le parsnip e faʻaaogaina aʻo leʻi 'ai 1 le laulau 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e mai le 14 aso i le masina.

E taua! O le sili atu o fualaau faasaina e faavae i luga o le parsnip e mafai ona mafua ai le tele o aafiaga le manaomia. O le fua ma le umi o le aʻoga o le tagofia o lenei vailaʻau e tatau ona faʻamaopoopoina ma se fomaʻi agavaa.

Faʻaaoga i tala faʻasolopito: togafitiga ma parsnips

Pasternak i vailaʻau faʻataʻitaʻi ua maua tele le lauiloa ma salalau. Mo togafitiga togafitiga, faʻaaogaina o mea e faʻaaoga, teuteu ma e oʻo lava i le sua o lenei fualaau matagofie. E maitauina e faapea o le vailaʻau faʻasolosolo o le laau e mafai ai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. O faʻamanuiaga o parsnip mo tane ma fafine e le mafai ona faʻaaogaina, o lea e fautuaina ai le iloa o fua sili ona lelei.

Parsnip juice

O le vai parsnip o se vailaau sili ona lelei e fautuaina mo le malepelepe lautele. Faatasi ai ma lenei, inu ava malosi e mafai ona faʻaleleia ai le 'ailaina, faʻaleleia le manaʻo, ma faʻamalosi puipui o toto toto ma capillaries. O le sua o lenei fualaau faʻailoa ua faʻamaonia e le malosi o mea e faatalitali i ai, faapea foi le malosi o le tonic ma le analgesic.

O le vai parsnip e masani lava ona faʻamatalaina i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi fatu cardio eseese e ese le faigata (le atoatoa o le coronary, neurosis, strokes, coronaspasms, etc.), o le tino, gastric, ma le hepatic colic. E le gata i lea, o le tagofia o le suavai e tusa ai ma fautuaga e aoga i fuaitau tusitusia. O mea vavalaʻau faʻasesea i le tuufaatasiga o le parsnip ia avea ai lona sua ma se pateni faapitoa ma le faʻamalosia o galuega tau feusuaiga.

Ina ia maua le togafitiga faafomaʻi o le parsnip juice, faʻafefiloi ma le meli, e tatau ona e 'ave le 1-2 teaseti mo le afa itula ao leʻi' aʻai.

E taua! Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina na o le sua mai le aʻa! I totonu o le aʻa ma fatu o le fualaau faisua o se maualuga maualuga o mea e mafai ona mafua ai aʻafiaga.

Parsnip leaf ti tea ma le lagona filemu

O le la mai le parsnip ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se auala malosi e faʻaumatia vave ai le manava ma le faʻaogaina o meaʻai. O le faʻafilemuina o le aafiaga o le laʻau o le parsnip e fesoasoani i le faʻamautinoaina o le tino, pei o le faʻatumu o le tino ma se mafaufau lelei ma le malosi fou. Tea saunia e tusa ai ma se fua tutusa lava, faʻafouina le toe faʻaleleia o le melanin i totonu o le tino, ua leiloloa mai le faʻafeiloaʻi i ave o le ultraviolet.

O le faia o le lauti, e tatau ona e tipi, mago mamago o parsnip ua fefiloi ma le linden ma le meli, sasaa le paluga i se lita o vai inu. Tuʻu ma faʻaeteete lelei le lauti o loʻo taofiofi lona aoga mo le 3 aso, ae e manaʻomia le faia o se mea fou i le aso.

Ata teuteu o parsnip leaves

O le teuteuina o lau o le parsnip o se tasi lea o auala e sili ona aoga ma lauiloa i aso nei o togafitiga masani, lea, faatasi ai ma le faigofie ma le gafatia o le fua, ua faaalia ai le tulaga lelei tele. O le teuteuina o lau o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, ma e leai lava se isi auala e aoga ai.

  • Ata teuteu o lau parsnip ma le lauulu
O lea faʻamaʻi e mafai ona faʻatoʻilaloina i le fesoasoani mai o le teuteu o lau parsnip. Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia le 2 tbsp. l laulaau o lenei fualaau fualaau suamalie 1 lita o vai vevela vevela ma kuka mo le 15 minute. Ona susunuina lea o le susu i le 3 itula. E manaʻomia ona e faʻaalu 3 taimi i aso taitasi mo le 1 st. l Faʻasalaina o le faʻafefeteina i vaega faʻafitauli i se lio faʻaliʻoliʻo, e mafai ona vave faʻavavevave ma faʻaleleia le aʻafiaga.

  • Laʻau o le falala ma le tele ma le urolithiasis
O le teuteuga o lau o loʻo faaalia ai le lelei o le togafitiga o fatuga ma urolithiasis. Mo le gaosia o decoction oe manaʻomia 1 tbsp. l Faʻapipiʻi lelei lau laʻau, sasaa le 1 lita o le vai faʻafefe ma faʻafefete mo le 30 minute, ona faʻamaʻamilo lelei lea ma tuu mo se aso i se nofoaga mafanafana ma pouliuli. Le fua faatatau fautuaina o le taliaina o sea decoction - 1 tbsp. l 3 taimi i le aso.
  • Laʻau tilati ma le colic
O le inumaga o le intestinal atonu e ese le natura o mea tutupu, o lea la e tatau ona faaeteete le auala e togafitia ai. E ui lava i le faigata o lenei faafitauli, e faigofie lava ona taulimaina le teuteuina o parsnip leaves. I le faia o lenei mea, sasaa 2 teaseti o vao mamago ma le 2 ipu vai inu, aumai le mea i se mea e vevela, ma, a maeʻa le 10 minute, aveese mai le vevela, ave ese mo le 2-3 itula i se nofoaga mafanafana. O sea teuteuga mo le togafitiga o le colic e tatau ona faia i le afa itula ao lei faia taumafataga, 100 ml 3 taimi i le aso.

Parsnip roots decoction

O se teuteuga o le pakiaka parsnip ua fautuaina e ave e tau ai faʻataʻitaʻiga o flammatip, malulu, faʻalavelave o le faʻalavelave ma isi faafitauli. E taua tele le lelei o le teuteuina o aʻa o le parsnip, saunia e tusa ai ma togafitiga masani faafomai, i nisi o tulaga e sili atu le taua o sauniuniga o togafitiga masani.

  • Pulu i le malulu ma le tale
O se teuteuga o aʻa o le parsnip e fesoasoani lelei lava i foliga o uluaʻi faailoga o le tale ma le malulu. O lenei meafaigaluega e faia mai le 2 tbsp. l fualaau matala, 5 tbsp. l suka ma le 1 tbsp. vai inu. O le aʻa ua seleseleina ua tumu i le vai inu ma le suka. O lenei teuteuga ua faʻaaogaina mo le 10 itula i le vevela tumau. E manaʻomia ona e faʻaalu 5 i le aso, 2 tbsp. l
  • Faʻamamaga mai le lauulu o lauulu
O sualaau suamalie mai 2 parsnip root vegetables ma 2 kāloti e tatau ona faʻaaogaina i le 500 ml o vai ua tunu ma kuka mo le afa itula. O le fofo e tatau ona faʻaaogaina, ona faʻaoga faatolu lea i le aso mo le afa ipu. O le faagasologa o togafitiga e muta pe a ausia le taunuʻuga e manaʻoina. E tatau ona inu le fefete mo le afa itula ao lei faia le taumafataga.
  • Teuga o aʻa mai le atuatuvale
O le vailaʻau o le parsnip e faʻaalia i le maualuga o le faʻaogaina o vailaʻau e maua ai se aoga aoga i luga o le tino, o le mea lea, o le teuteuga o lenei fualaau aina e masani ona faʻaaoga e faʻafefe ai le faʻalavelave.

Mo le sauniuniga o lenei mea faigaluega e tatau ona e saunia se tasi o le parsnip root ua maeʻa saunia ma le 50 g o le meli, 5 mint leaves, 5 linden fuga ma sasaa le 2 lita o vai. E tatau ona faʻapipiʻi le susu mo le afa itula, ona faʻasolo mo se aso. Inu se teuteuga o aʻa o le parsnip 3 taimi i le aso, e tusa lava po oa taumafataga.

Faʻatauga o le parsnip

I le fua o togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo i ai le tele o filifiliga eseese mo le faʻafefeteina o parsnips, lea e tutusa lelei le togafitia o le tele o faʻamaʻi. E taua tele i le faaiuga o le taunuuga, o le fusi o parsnips e aofia ai se lisi tumau o vaega.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e tataina ma le faaeteete se aʻa o fualaau faisua tetele, faapipii i totonu o se atigipusa aʻo leʻi aveesea le sua ma sasaa 0.5 lita o vodka. O le faʻasolosolo faʻatasi e tatau ona i totonu o le masina i se nofoaga pogisa, faʻaosoosoina ma lulu.

O le taunuuga o le tincture ua fautuaina malosi e le sili atu nai lo le tolu taimi i le aso, tasi le sipuni.

E te iloa? Pasternak ma mea e faʻavae e faʻalagolago i ai (aemaise lava i luga o aʻa o aʻa) e mafai ona faʻamalosi lelei le vaʻaia o toto toto ma faʻaitiitia le mamafa. E masani ona faʻaaogaina le togafitia o le maualuga, maso maso ma e oʻo foi ile angina pectoris.

Faʻafefea ona faʻaaoga parsnips i le cosmetology

Pasternak, o faʻamanuiaga ma faʻamaʻi ua uma ona faʻamaonia i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu, o loʻo faʻaaogaina lautele i le cosmetology. O le tele o meaʻai o minerale ma le i ai o le acid ascorbic i le vailaʻau kemini o lenei laau e faʻamautuina ai le moni o le cosmetology i aso nei e toetoe lava a le mafai e aunoa ma le faʻaaogaina o le parsnip i se tasi ituaiga po o se isi.

Suauu taua, o loʻo iai i totonu o fualaʻau o le parsnip, e masani ona faʻaaogaina mo le cellulite, togafiti o siama ma isi paʻu o le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleleiina o fulufulu ma laiti. Āiga faʻasao O laau totō e mafai ona faʻaaoga lelei le faʻamatalaga mo le togafitiga o faʻamaʻi mai dermatological, ae ui i lea, o le pito sili ona lautele o le pasto i le cosmetology ua maua e avea ma faavae mo masini.

O nei oloa e faʻamatalaina e se aafiaga faʻavavega tulaga ese, ma fafaga ai foi le paʻu. E maitauina e mafai ona e fiafia i na masini e le gata i taugofie o mea matagofie, ae faapea foi i le saunia oe lava i le fale.

  • Se masikulu anti-wrinkle parsnip mask.
Vaega Faʻaaogaina:
  • Parsnip root - 1 pc.
  • Laʻau o le suauʻu - 1 tsp;
  • Umu gulu - 1 pc.
  • Meli - 1 tsp;
  • Suavai - 0.5 l.
O le parsnip root, muamua na faapipii i luga o se mea lelei, e tatau ona fefiloi ma le suauu manogi, selu ma faatumuina i le meli. A maeʻa sauniuniga o le masini, e tatau ona vevela ma tuʻu i se nofoaga mafana mo se itula. O le masikulu e faʻaaogaina i foliga ma le faʻaleleia o gaioiga ma tuʻuina mo le 20 minute. Fufulu i le vai mama faamama.

  • Masini i luga o le faavae o le parsnip i le paʻu o le paʻu
Используемые компоненты:
  • Корень пастернака - 1 шт.;
  • Листья мяты - 5 шт.;
  • Мед - 1 ст. л.;
  • Растительное масло - 2 ст. l
O le parsnip root e tatau ona faapipiiina i luga o se laʻau lelei ma fasi mint. O le mea e maua ai mea o loʻo faʻafefiloi ma nutimomoia i se pesini seʻia oʻo i le filifilia o le sua. A maeʻa lena mea, o le mea o loʻo tuʻuina atu i le meli ma le suauʻu manogi. E tatau ona faʻaaogā lenei vali i mata i se lio lapotopoto ma taofi mo le 10-15 minute, ona fufulu lea i le micellar vai.

E taua! O le paʻu umi o le paʻu o paʻu ma vailaʻau o le parsnip e mafai ona faʻapupulaina ai lona faʻaaloalo i mea o ituaiga eseese. O le mea lea, e matua fautuaina lava e mulimuli i tulafono o le faʻaaogaina o se masini vevela e faʻavae i luga o lenei fale.

Auala e saunia ai meafaitino mai parsnip mo togafitiga faafomaʻi

O mea aoga o le parsnip o loʻo fuafua ai le faʻaaogaina o meafaitino mata mai le parsnip mo togafitiga faafomaʻi. O vaega uma o le laau e aoga, o le mea lea latou te selesele ai aʻa, togo ma fua o le parsnip. O le auala fautuaina mo le sauniuniga e fuafua i le faʻaaoga atili o meafaitino mata, o lea e taua ai le mafaufau i lenei mea.

E taua! Mo le seleselega, e mafai ona e faʻaaogaina na o parsnips e leai ni mea faʻaleagaina ma ni mea e faaleagaina. O lo latou i ai o se faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻapitoa - o fualaau aina, e tusa lava po oa metotia o le seleselega, e le aoga ma e le teuina mo le umi.

Parsnip root vegetables e faʻaaoga ma fou ma mamago. O lo latou seleseleina e faia i le taufaʻaiuiuga o le autumn (pei o le tulafono, i le faaiuga o le seleselega o le autumn) pe a maeʻa le tau ma o le eleele o se mea e manaia. Pasternak, o le aʻa o ia mea e toʻa tele, e tatau ona e faʻafefe faʻavaivai le togalaau ma faʻanatinati lemu mai luga. Mulimuli ane, o le vaega ua taua i luga ua vavaeina, ma ua mamago aʻa i se auala faigofie.

E te iloa? E mafai ona vave faʻamago aʻa i le ogaumu. Ina ia faia lenei mea, filifili aʻa ua filifilia ma le faaeteeteina i ni fasi pepa e tusa ma le 3 cm le mafiafia ma tuu i luga o se pepa tao i totonu o se ogaumu ua uma ona faamatuu i le 50 ° C. E tatau ona faʻamamago mea e gaosi mo le 10-20 minute, faʻasalalau i nisi taimi. Teu se aʻa mamago i totonu o se ipu fagu.

Mo le faʻaaoga fou, e tatau ona tuʻu aʻa i totonu o lalo poʻo le potu mo le teuina. E sili le tuʻuina i latou i le oneone susu, lea o le a faʻalauteleina ai le ola ola.

O ogalaau o parsnip ma laʻau (mutia) e tatau ona seleseleina aʻo fuʻa. 'Otiʻoti tipi e tatau ona faʻasalalauina ma le faʻaeteete i totonu o se fasi mea lanu i luga o se laupepa poʻo se ie mafiafia ma faʻamago i le ea, puipuia mai le paolo ma pepa. Mo le faʻamagoina lelei, e tatau ona faʻaosofia i taimi uma.

O le sauniuniga o le fua o le parsnip e faia pe a maeʻa ona matua. A maeʻa le seleseleina ma le faʻamamaina o faamalu, ona fufulu mama lea o fatu. O fatu na aoina, o fua ia, e tatau ona tuu i totonu o se fagu matago. E mafai ona e teuina fatu e seleseleina i lenei auala mo le 3 tausaga.

O le a le ituaiga o mea leaga e mafai ona faia e le parsnip?

E ui lava i le faʻaaogaina o le parsnip ma se isi fuafuaga ma i vaega eseese, e mafai foi ona afaina ai. O le mea lea, e oʻo lava i sina faʻafesoʻotaʻi o vaega susu o le paʻu ma fualaau aina po o laʻau taʻitasi o lenei mea totino e mafai ona faʻaosofia le tupu mai o mumu o tulaga eseese. Ole vaʻaia ma le faʻaeteete ma le faʻaaloalo o lenei laau e aoga ai tagata ei ai le malamalama ma le manaia o le paʻu.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le faʻafesoʻotaʻi ma parsnips e mafai ona faʻapupulaina ai lagona o le paʻu o le tagata i le susulu o le la. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le parsnip e aofia ai vailaau matautia, o le mea lea, o faʻamaʻiloga e aofia ai le le faʻamaonia o tagata taitoatasi.

Pasternak ua manatu o se tasi o fua e sili ona aoga i aʻa. Mo mafuaaga eseese, e masani ona le amanaia, ae e leai se auala e aafia ai le faʻalautele ma le sili atu ona faʻaogaina o le parsnip i vaega eseese o le olaga o le tagata.