Laʻau

Heliopsis variegated (Heliopsis Helianthoides)

O fugalaau lelio, susulu-susulu mai le fugalaau ua faateleina ona maua i togalaau aina ma fale. Ona o le manaʻomia o le tausiga ma le teteʻe i vagaries o le tau, ua maua ai e le laau se tulaga malosi i le faatulagaga o tagata fai togalaau. O lona faʻaaogaina e lautele: o le fugalaau e tutusa lelei i totonu o le togalaau, mixborder poʻo i luga o se mauga maualuga. O fua faʻatauvaʻa e talafeagai mo le totoina o pusa.

O le a le mea e foliga foliga tutusa ai foliga o leliopsis?

Tulaga lauiloa, e seasea faaletausaga heliopsis - o se laau laʻau, o se sui o le aiga o Astrov (Compositae). O nisi o lauiloa iloga (majors (zinnia), sunflower, rudbeckia) o ona aiga vavalalata.

Na aumai le laau i Europa mai Central ma Amerika i Matu.

Heliopsis i le tuufaatasiga

E faalagolago i le ituaiga, o le laau toto e ola i le 0.5-1.6 m, e fausia ai se vaomatua e oʻo atu i le 1 m. E saʻo saʻo lanu, faʻalaina ma le matua o le matua. Paʻu o le oval ua lafoaʻi lau. O le fugalaau e moni lava o se faʻalavelave faigata, e aofia ai uʻamea sese i tafatafa o le pito, ma fugalaau laiti i totonugalemu.

O le igoa o lenei laau matagofie, fiafia e fesootai saʻo ma le la. Mai le upu Eleni "helios" ua faaliliuina o le "la", ma "opsis" e "tutusa, tutusa", o lona uiga o le "la, foliga o le la".

Mo faʻamatalaga! I Peretania, o se fugalaau sa faʻaauau ona faʻaaloalogia e sosaiete faʻatoʻaga. O le maualuga o le faʻaleleiaina o laau i le lalolagi e finauina e Siamani, Holani ma Amerika.

Vaʻalele o le Heliopsis faʻalelei (Heliopsis Helianthoides)

Fugalaau i totonu o le fugalaau e masani ona masani ai

O le genus (Heliopsis) e sili atu ma le 10 ituaiga eseese. Mo le fausiaina o ituaiga mea teuteu fou, e faʻaaogaina e le faifaʻatoʻa le sunliopsis sunflower.

Heliopsis variegate

Helianthus Heliopsis (Heliopsis Helianthoides) o se ituaiga o manu, o ituaiga e mafai ona faʻatusatusa pe uumi. O se mea e sili ona taua, o le fua o le laʻau e faʻaogaina i luga o le fatu, i nisi o ituaiga o laʻau e laʻititi lava lau laʻau.

Faʻalogo lelei! Ole eseesega ole Heliopsis e taua ole eseesega mo le lanu eseese o laʻau. Lanu le lelei e maua mai i mutia mutia e leai se malosi e maua ai chlorophyll. I nofoaga o lo latou faaputuputuina, o laina laititi ma pine.

O Heliopsis Heliapsis (Heliopsis Helianthoides) e sili ona malulu, e mafai e tagata matutua ona totoina le taumalulu e aunoa ma se malutaga. O lenei mea e sili ona teuteu ona o le tele o lau o loʻo ola.

Heliopsis faigata

Fiafia ituaiga

Laʻau vavalaʻau - teuteu, paʻepaʻe, fesuiaʻi

O le lanu o le inflorescences o le laau e eseese i lanu samasama, lanumoana ma enaena. O le mea e nofo ai le vao, o le lapoa o se ato e tasi e maua ai avanoa mo le faʻaaogaina i le laufanua. Fugalaau lanu samasama e mafai ona faapaleni, lua-faalua, ae sili atu ona teuteuina le heliopsis terry. Lalo o ituaiga sili ona lauiloa:

  • Heliopsis Loraine Sunshine. O le isi igoa mo le Winter Sun eseese. O lenei mea faʻapitoa, e le silia le 1 mita le umi o le vaomatua. O le lanu samasama ma le lanu samasama, e talitutusa ma taisie, o le heliopsis inflorescences ua tuufaatasia lelei. O le ituaiga e masani ona faʻafeinu. E fautuaina e mulch le vaega basal. O le tele o le eseesega o laʻau o laʻau felafolafoaʻi, o le sili atu lea o le faʻamalosiina o le laau lava ia.
  • Goldgefeder - o se vao malosi tele (1.5 m), lush, lua-faaluaina fugalaau ma peti vevela lautele;
  • Sonnenschild (e oo i le 1 m) ua faaliliuina mai le Siamani e pei o le "talita o le la", e pei ona atagia mai ai le tele o se laau talatala. O le fugalaau e faaluaina, o le gaʻo mai le totonugalemu. I le tumutumu o le fuga, o le vao e susulu i fugalaau. Laʻau e toetoe lava a le vaaia;
  • Hohlspiegel (1.2 m). O fugalaau e tetele, moli-samasama, e le faalua;
  • Prairie Sunset (1.4 m) - lanu samasama samasama ma le lanu mumu i le ogatotonu. I le gasologa o taimi, o le a faʻapupulaina ai le lanu samasama. O le vailaʻau o loʻo i ai se uiga e ese le lanu o laʻau ma laʻau, o lanu violē e mafai ona vaaia i luga ia i latou;

Eseese Venus

  • Spitzentaenzerin (1.4 m) - o se togavao matagofie ma le lau laau. I fugalaau e lua-lua ulu tetele, o gaʻo tele e manaia, e peiseai ua mimilo i pito;
  • Summer Summer (1.2 m). E le faaluaina le tulaga, o le lanu mumu-mumu e le minoi, o laʻau e mumu-mumu, o laulaau ei ai se lanu apamemea matagofie;
  • Tuscan Sun (0.5 m) o se tasi o ituaiga siliva. Lanu lanu, lanu eseese ma fua tele;
  • Summer San (Summer San). O le vailaʻau o le lauʻeleʻele toleni. Vaʻaia se maualuga pe a ma le 1 m. Faʻailoga o le heliopsis o se camomile e iva le 7 cm o le lanu lanu samasama;
  • Goldgruenherz. O le laau e maualuga (1.2 m), e iloga e se lanu samasama tulaga ese i le ogatotonu o se fausaga lua lua fausaga auro.

E faʻafefea ona faʻaleleia le heliopsis

Ina ia mafai ona faʻaleleia le heliopsis i totonu o le togalaau, e fautuaina e toto ni vaega e vavae ese mai le tagata matua.

Bush division

Ficus - ituaiga faʻatasi ma laʻau laʻitiiti ma lau lapopoa, fesuisuiaʻi ma le faʻafefe

E tatau ona totoina taimi faʻavaomalo ile Heliopsis, ona e faigata tele ile vaomatua ona tausia pea le faʻatulagaga. O le aʻa e tupu malosi, e aofia ai le tele o lala. Latou te vaevaeina le vao i le tautotogo, o le tagata matua e seleseleina i se auala e ono faʻaleleia ai le kulū i aʻa.

Taua! I le totoina muamua, o vao malolosi o le a faʻasauāina ai le tupulaga talavou, i le vaeluaina o laau, o le a malelemo ai fugalaau o totoe o laau totō.

Heliopsis root system

<

Fatuina o fatu

E mafai ona e totoina se laau totō e totoina mai fatu. Ina ia faʻaleleia le fatuina o le germination, o fatu e faʻasaina mo le masina. E foliga mai e foliga mai i le vevela o le 25-27 ° C. Ina ia faia lenei mea, o le pusa o loʻo i ai faʻatoʻaga e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. O fualaau e fuafuaina i se nofoaga tumau pe a maeʻa le vaʻaia o le tau e aunoa ma le taufaʻatau o le kiona malulu.

Vaega o tausiga ile

Mo se ituaiga aganuu le lelei e pei o le heliopsis, totoina ma le tausiga o le a le faigata, e oo lava i tagata e leai ni poto masani. O le fugalaau e tupu i tulaga masani ile eleele matutu. Na te faapalepale ma le agamalu se umi o le leai o se timu, e le fefe i le la susunuina.

E ui lava i lea, e taua le mafaufauina o le totoina o fatu laau i togalaau, e sili atu ona vaivai nai lo ituaiga o meaola, o lea ia aua le amanaia atoa le tausiga. O loʻo taua i lalo:

  • Mo le totoina, e tatau ona e filifilia se laufanua susulu, matala. E le pei o le tele o laau toto, o le fugalaau e le fefe i le vevela i le aoauli;
  • e sili atu le fuga o le heliopsis i luga o oneone lamolemole vaivai o le le faaituau po o le pisia. Loam ma chernozem mo le totoina e tatau ona faʻafefe i oneone;
  • vai e tatau ona i totonu o se vaitau malogo, i se isi taimi e lava le timu;
  • O le fafaga i luga ole eleele eleele e sili ona lelei e le faʻafeiloaʻi, o le a maua mai e le laau tauaso (gaʻo) pulapula e aunoa ma ni fugalaau;
  • i le gasologa o le vaitau, o le togavao ua faʻaaogaina e faʻaaoga ai meaʻai. Mo le tillering, lili le pupu i le pito i luga, faʻaosofia le tuputupu ae o le pito i luga o le ala;
  • O le heliopsis talavou o ituaiga eseese e fautuaina ina ia fusifusia, toto mai le matagi poʻo le malosi o fugalaau e mafai ona malepe.

Heliopsis Asahi

<

O afea ma pe faapefea ona fuga

O Heliopsis e faʻaalia fugalaau mai le amataga o le taumafanafana, faʻaauau ona fuga seia oʻo i le toʻa. O le sauniuni mo le taumalulu o le teuteuina o le vao i luga o le eleele. E le manaʻomia e se tagata matua se fale e oʻo lava i itu i mātū, e fautuaina e ufiufi se laau laʻititi i uluai taʻavale ma lapnik.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O le totoina o Heliopsis ma tausiga i fafo e le mamafa. E toetoe lava a le faʻaleagaina le laau i faʻamaʻi. Faʻasalaga le talafeagai, pe a faʻaleleia le laau, o le paʻu paʻu paʻepaʻe e ono aliali mai i luga o laʻau laiti. E le gata i lea, o fofo o fomaʻi fesoasoani e fesoasoani.

O nisi ituaiga o aphids e ono mafai ona maua ai ni meaola faalafua. I tulaga vavalalata o le faʻaalia o iniseti, e togafitia togalaau fugalaau i se fasimoli solution. Afai e tele ni meaola faalafua, e tatau ona e togafitia le moega ma se iniseti.

O le faʻasologa o le faʻafanua o soʻo se 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻaalia e le lanu susulu o le heliopsis. I faʻavaega kulupu, i totonu o se lapisi ma lavender ma fugalaau lanu violē, o lona fugalaau o le a fatuina se leo faʻapitoa faapitoa.