Laʻau

Spirea (Spiraea) - ituaiga ma ituaiga o fugalaau papaʻe ma le piniki

O Spirea o se tasi o nai laau teuteu e mafai ona tupu ma fuga lelei e aunoa ma le manaʻomia o tausiga faigata. E le tele ni togalaau o aiga ei ai uiga taua. E matua le afaina lava i le palapala ma e ese foi i le tetee i le kiona. E mo nei uiga lelei na mafua ai le alofa i le au faifaatoaga ma le aufaʻailoga.

Ituaiga ma ituaiga eseese

O se taua taua o lenei ogalaau o le eseesega lea o ituaiga meaola. Latou eseese i le maualuga, foliga vaaia ma lanu o inflorescences. E i ai se eseesega i le tausiga i le va oi latou. O nisi taimi e le faigofie le faia o se filifiliga e fiafia i se ituaiga faapitoa, ae o le mea muamua lava e taua le taulaʻi atu i ituaiga sili ona lauiloa.

Spiraea e fuga

O ituaiga uma o le fanua e vaevaeina i ni vaega se lua e tusa ai ma le taimi o le vaitau:

  1. puna e totogo;
  2. taumafanafana taumafa.

O le uiga iloga autu mo nei vaega e lua o le lanu lea o le faʻaleagaina. Vaovao mai le vaega muamua, e pei o se tulafono, ei ai lanu paʻepaʻe poʻo le kulimi o fugalaau. O le vaega lona lua i le taimi o le fugalaau e ufiufi i le faʻaogaina o le lanu piniki ma le fugalaau.

Fuga o le tautotogo

Faatasi ai ma le vaega o le tautotogo-totogo laau toto o loo i ai taitai. O loʻo i ai nisi oi latou, o loʻo sili atu ona lauiloa:

  • Spirea Wangutta;
  • Spiraea Dubravkolistnaya;
  • Spirea Nippon;
  • Spirea Thunberg;
  • Spirea Medium.

O le taumafanafana e susulu

O le vaega o le taumafanafana e totogo foi a latou lava mea e fiafia i ai. E tofu i latou uma ma se lanu piniki o mea e le lelei, ae o se paolo ese. E tele ituaiga o meaola e fiafia tele i ai togalaau:

  • Spirea tatala;
  • White-flowered Spirea;
  • Iapani Spirea;
  • Spirea Douglas;

I totonu o ituaiga masani e iai mea e mafua ai finauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Kalinolistaya spiraea (Kalavinola meadowswe) e le o se tino moni i lenei ituaiga. O le a sili atu ona sao le valaau atu i se laau faiva o Bubble Reaper.

O se isi lava tulaga e faatatau i le igoa Spirea Ryabinolistnaya. O le mea moni, o Ryabinnik lenei. O nei laau totō uma o loʻo iai i le aiga e tasi, ae i ituaiga eseese.

Palani foliga

O foliga o le pale o lenei laau e afaina ai foi le ituaiga, e mafai ona:

  • fetagisi;
  • pyramidal;
  • faʻapitoa;
  • faatu.

E toetoe lava o ituaiga uma lava e mafai ona mafai ona fausia, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e avea o se pa ma totonu o laau totō. Mo le maua o se puipui lanu meamata, o le Slivolistny ituaiga e talafeagai, e oʻo i le tolu mita le maualuga.

O le tele o fugālaau o loʻo i ai uiga o ituaiga uma. O eseesega ua na o le lanu o mea e le maua, o le vaitau ma le umi o le fuga.

Taua! Uluaʻi ituaiga o meaola e fuga tele, ma mulimuli ane i se taimi mulimuli.

Amataga ma ituaiga eseese o meaola

Vaovao i fugalaau paʻepaʻe, piniki, fugalaau samasama.

O Spirea o le aiga Rosaceae. O lona igoa e sau mai le Eleni "speira" (spire), o lona uiga "punou". E faigofie lava ona tau mai o le igoa o le togavao ona o meatotino a lala e punou, aemaise lava i lalo o le mamafa o inflorescences.

I lalo o le natura masani, o lenei laau toto e tupu tele lava i le tatala o elefane i tafatafa o le vaomatua. O le vaega o lona tuputupu ae e lautele. O Spiraea e mafai ona maua i le vaega Europa o Rusia, le Far East ma Central Asia. Ma i le maualuga o lona tuputupu ae o Polani, Mongolia ma le Balkans.

Faaaoga lenei laau toto i le laufanua o paka ma togalaau ua leva ona umi. E oo lava i le seneturi 16, na avea Ivolistnaya spirea ma tagata lauiloa, ma i le 19 tausaga, na avea foi Berezolistnaya ma se mea faamanuiaina.

O le numera o ituaiga o nei mea teuteu matagofie e ofoofogia - e tusa ma le 90 oi latou. E le o uma i latou uma e lauiloa, ae o loʻo i ai ni nai vaega o loʻo faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua.

Auala e filifili ai se togi

E matua faigofie lava ona fenumiai pe a filifilia se ituaiga o laufanua, ona o le numera o ituaiga o laau. E taua le mafaufau i ni mea taua, lea o le a talanoaina mulimuli ane.

Vaega o le tuputupu ae i vaega eseese

Spirea Ivolistaya - tausi ma galueaina

O nisi o ituaiga o meaola e puipuia ai le malulu, ma o nisi ituaiga e manaʻomia ai le malulu mo le taumalulu. O le tulaga e talitutusa ma le fafagaina, e ese le manaʻomia mo le susu mo ituaiga taʻitasi. E faʻatatau i le tau i le itulagi ma le gafatia o le tagata e tausia le vao, e mafai ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i le tasi poʻo le isi ituaiga o vaʻaia.

Taua! Mo Siberia ma Urals, e sili atu le filifilia o ituaiga sili ona malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga e taʻua Gustotsvetkovy e talafeagai. Mo le taumalulu e sili atu le ufiufi. Ma o le tulaga o le a ola ai le laau sao o le a sili atu.

I le itu i saute o loʻo i ai le maualuga o le aʻei luga, e mafai ona faʻateleina le tele o ituaiga vevela o lenei laau. Ae aua nei galo e uiga i le taimi e fafagaina ai: o le pulapula o le taumafanafana, o le a manaʻomia e le laau le sili atu o le susu.

Ina ia faia le filifiliga sao, e tatau ona e gauai atu i nisi mea taua:

  • Maualuga. O le tele o le vao i luga, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona oʻo mai i le 30 cm i le 2.5 mita. Afai e lava le avanoa avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e filifilia ni ituaiga umi. I le tulaga e matua faatapulaa le avanoa, e sili atu ona lelei le gaogao po o le paʻu. O le tele o le laau i le lautele e tatau foi ona iloiloina.
  • Valivali fugalaau. A filifilia ni lanu mo le faʻapipiʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa ia mafaufau i le fetaui lelei o lanu. Afai o nisi o laau totō ua uma ona totoina, o le taimi la e filifili ai le tele o laufanua, e tatau ona e taulai atu i le auala o le a ogatasi ai le malulu o ona tulaga ma isi fugalaau i luga o le saite. Pe a mamanuina se togalaau fugalaau mai le vevela, e mafai loa ona e fuafuaina le lanu lanu atoa ma taulai i ai.
  • Vaitaimi. I le avea ai o se tulafono, pe a filifilia se laau mo fugalaau fugalaau, o le sini o le alualu i luma faifai pea. Tuuina atu le taimi o le fugalaau o le vaega o totoe o le laau, e tatau ona e filifilia pe vave pe tuai foi ituaiga o laau.
  • Le faʻamoemoe o le tulaueleele. E mafai ona faʻaaogaina laau talatala teuteu faʻapitoa e pei o le totō tasi, ma mo le faʻavae, faʻapea foi le fausia o se pa puipui. Faʻalagolago i le mea e manaʻo i ai, e manaʻomia ona e filifilia se ituaiga.

I le amanaia o nei mea uma, o le a mafai ona faia le filifiliga sili ona saʻo.

O fea e totoina ai le fanua i luga o le saite

Iapani ma le lauulu spirea - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O se nofoaga mo le totoina o le spirea sili atu ona lelei le filifilia o se la e susulu ma malulu mai le matagi. E mafai foi ona tupu i le vaeluagalemu o le paolo ma e oo foi i lalo o le paolo, ae o lenei mea e masani ona afaina ai ona fua.

Faʻalogo! E le mafai e Spirea ona faʻafefe i luga o le aʻa o le aʻa. E le mafai ona totōina i nofoaga o le latalata mai o le vai. E tatau foi ona aloese mai le timu poo le suavai. O le eleele e tatau ona mama ma aua le uuina le vai.

O lenei mea laʻau teuteu o loʻo faʻaaoga lelei i le mamanu. E faʻaaoga i fugalaau fugalaau, mixborders, faʻapea foi ma se tasi o mea eseese mai ituaiga eseese o lenei laau. Ona o le mea moni o taimi vavalalata o ituaiga eseese eseese, e mafai ona e fatuina se tuufaatasiga o ituaiga ituaiga o le a fuga mai pea i le taimi o le taumafanafana.

E tele foi Spirea mo le fausiaina o pa puipui. E mafai ona e filifilia le maualuga o le maualuga o le puipui lanumeamata. O nei laau afu e faigofie ona faigofie le lauulu, ma o loʻo faʻaalia foi i le tuputupu vave vave. O le fausiaina o sea pa puipui e le manaʻomia ai tau faʻapitoa faʻapitoa ma le mauaina o se poto faʻapitoa. E oʻo lava i le au fai togalaau e mafai ona faia lenei mea.

Ituaiga o White Spirea

O le amataga o le spirea e taʻua foi o White Spirea ona o le paolo o le faalumaina. E i ai le tele o ituaiga o meaola, ae o nisi e tatau ona vaʻaia faapitoa.

Wangutta

Inflorescences e papaʻe. O le maualuga o le vao e mai le 1.5 i le 2 mita. Faigofie ona tipi. E masani ona faʻaaoga e fausia ai puipui. O se tasi o ituaiga lauiloa o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe.

Wangutta

Nipponskaya

E i ai sona pale paleni. E ausia le maualuga o le 1 mita. E fuga vave, i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Me. O fugalaau e papaʻe.

Nipponskaya

Laʻau laʻau

E i ai se aʻafiaga o aʻafiaga, lea e mafai ai ona tuputupu ae malosi. O le maualuga o le vao e tusa ma le 1.5 mita. Inflorescences e papaʻe. Faʻaaogā faʻaogaina i le faʻatulagaina o fanua.

Laʻau laʻau

Tunberg

O se vao o le maualuga o le maualuga - 1-1.5 mita. Suʻeina o le lanu o laulaau i le tautoulu o se mea e maua e lenei fanua. Laʻau lanu samasama ua sili atu ona mataʻina le vao i lenei vaitau.

Tunberg

Gorodchataya

O fugalaau e aoina i mea e le o iai ma maua ai se lanu kulimi moli. Tausaga maualuga - e oo atu i le 1 mita. O lau o loʻo i ai se lipine (taulaga), lea na aʻafia ai le igoa o lenei ituaiga.

Gorodchataya

Grey

O se tasi o sui sili ona maualuga o ona ituaiga, e oo atu i le lua mita le maualuga. I le vaitau o le fugalaau, ua ufiufiina i luga o le talipupuni puipui o le lanu paʻepaʻe.

Grey

Argut

O le foliga o le pale ua salalau. O le tele o le vao e tele, e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita. Inflorescences ua paʻepaʻe ma o loʻo i luga o le umi o le mama.

Argutta

Faatatauga

O se tasi o uluaʻi ituaiga o ituaiga o lauolaola - e fuga mai ia Me. O loʻo i ai se foliga vao. I le tautotogo o loʻo ufiufiina i lalo papaʻe papaʻe. I lenei vaitau, e foliga mai ai o se punavai o le paʻu paʻepaʻe papaʻe.

Ituaiga o Pink Spirea

O le totoina o mea leaga o lenei laau, lea e foliga mai i le taumafanafana, e masani lava ona piniki, ma o le tasi lea o igoa o le piniki piniki. O nisi taimi e mafai foi ona avea ma fugalaau, o loo i ai ituaiga o meaola e paʻepaʻe.

Loosestrife

O le igoa na mafua ona o le tutusa o laʻau ma le laau o le igoa lava e tasi. Laua o latou lanu i le paʻu i le mumu mumu. E oʻo i se maualuga o le 2.5 mita.

Loosestrife

Iapani

O le ituaiga sili ona lauiloa. O le maualuga o le vao e laiti - e tusa ma le 50 simita. Tolu laʻau. O le taimi o le vavalalata e umi, o le 1.5 - 2 masina.

Ata 11 Iapani

Paʻepaʻe

O se tasi o nai meaola e fuga i le mafanafana, lea ei ai se lanu paʻepaʻe o mea faʻapitoa. O le maualuga o le vao e tusa ma le 1.5 mita. O le taimi vavalalata e amata ia Iulai ma tumau ai seia oo i Aukuso.

Paʻepaʻe

Billard

Faʻafeiloaʻi e ala i le laasia o le Douglas spirea ma le vavae ese. Inflorescences o ni lanu piniki. O le vao e maualuga, e tusa ma le lua mita.

Billard

Douglas

O inflorescences o ni paʻu piniki. O le vao e iai lona pale. E fuga mai ia Iulai ia Aokuso.

Douglas

Bumalda

Spiraea i luga o le pale. O le fuga o le panicle, terry, ei ai sana ula ula. Matagofie lauiloa. O le taimi vavalalata e toetoe lua masina.

Bumalda

Birch lau

O laʻititi laʻititi (maualuga pe tusa ma le 60 simita) faʻatasi ai ma pale paleni. O le igoa na tuʻuina atu mo foliga o laʻau e pei o le birch leaves. Inflorescences e paʻepaʻe, o nisi taimi ma se lanu piniki. I le autumn, o le lanu o laʻau e suia i le auro.

Birch lau

Spirea - Totoina ma Tausiga

Spirea, o le tausiga e laʻititi, e matua faigofie lava ona tupu. Tausia e aofia ai le tele o manatu autu:

  • Faʻasa. E faʻatatau i le tau ma le aofaʻi o timuga i le tautotogo - vaitau o le taumafanafana, e tatau ona faʻaleleia le vao i le taimi e tasi pe 2-3 taimi i le masina. O le tele o ituaiga o meaola e tumau i le lamala.
  • Laʻei pito sili. I le tautotogo, e tatau ona e faia le masani masani o mineral fertilizers, i le taumafanafana e lelei tele le fafagaina o meaola. I le avea ai o ni okeni, e mafai ona e faʻaaogaina le faapalaga masani.
  • Teuteu. E manaʻomia e Spirea se lauulu masani. O le aʻoga e faia i ni vaega se tolu - i le tautotogo, taumafanafana ma le tautoulu.
  • Faʻatau togafitiga. E ui lava o lenei laau e sili ona puipuia i faʻamaʻi, o togafitiga ma vailaʻau mo puipuiga e tatau ona faia i taimi uma.

Faʻalogo! O fualaʻau minerale o loʻo i ai le vailaʻau e mafai ona faʻaaoga i na o le tautotogo. O lea laei pito i luga i le tautoulu o le a faʻaosofia ai se tuputupu ae le tatau ona tupu, lea o le a aʻafia ai le taumalulu o le laau.

Maua se kopi fou e le faigata foi. E sili ona lelei le toe gaosia e ala i le tipi. E aʻafia le aʻa i le taumafanafana ma ua sauni mo le toto i le eleele e ala i le tautoulu.

E mafai ona e maua se fale fou e faʻaaogaina se fatu e tupu pe a uma ona tupu. Ae o lenei faagasologa e sili atu ona tiga ma galue malosi.

Spirea, o ituaiga ma ituaiga o ia mea e mataʻina i le ituaiga, e sili ona lauiloa. E mafai ona e faʻaaogaina lenei laau e teuteu ai le saite o se totoga tasi, ma ia faia se pa puipui. I soo se tulaga, o le a foliga matagofie.

O se tasi lenei o nai fualaau totogo, o lona tausiga e faigofie lava. Ua lava le tuʻuina atu o taimi talafeagai e faʻasusu ai, teuteuina ma masani ai le faʻamalosiina mo le tuputupu ae ma le fua tele.

A filifilia se ituaiga, o le tau o le itulagi o loʻo i ai le saite e tatau ona amanaia. Faʻalagolago i lenei mea, e tatau ona e filifili po o le a le ituaiga e tatau ona i ai. Muamua, e tatau ona e mauaina lona faʻamatalaga ma faamasani oe lava i ai.

Le tuputupu ae o lenei laau e le lelei ma teuteu e tusa lava pe mafai ona faia e se faleoloa.