Laʻau

Tamarix vao - faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga

Tamarix poʻo, e pei ona taʻua ai, o le togavao a Grebenchuk o se laau matagofie lea e faamemelo i ai le tele o fai togalaau.

Amataga

Tamarix vao laʻau e iloga i le tele o laʻau, o le tele o mea e foliga mai o pele, o lona uiga o le isi igoa o le laau o Beads.

O le igoa o le laau e talanoa mai i lona amataga - na maua muamua i autafa o le vaitafe o Tamariz, i le Pyrenees (o le igoa faaonapo nei o le vaitafe Timbra). O le itiiti ifo ma le 75 o ona ituaiga ua lauiloa i le lalolagi, lea e ola i se teritori tele mai Europa i saute i Initia.

O Tamarix o se mea manaia matagofie ma le le lelei.

Fugalaau faʻamatalaga

Paʻepaʻe, samasama samasama - faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga

O le Shrubber o laʻau laʻau laititi e laʻitiiti, lanumoana-lanumeamata i lanu. O fugalaau o le laau toto, e mafai ona maua ai le piniki po o le paʻepaʻe. Seiloga e matala le fugalaau, o foliga o le vao e foliga mai e felafolafoaʻi solo ma ni fusi.

O le fuga o Tamarix e sili ona manaia i pi, aua o le laau o se laau sili ona matagofie o le meli.

E faigofie ona tausia Grebenchuk - e teteʻe i le lamala, faʻafefea ona faʻafeiloaʻi i 'aʻai tetele o eleʻele eleelea. E oʻo lava i le laʻau sili ona lalelei o le a feagai ma le totoina o laau toto a Tamarix ma le tausiga o le laau.

O Tamariks o se mea sili ona teuteu mo se togalaau, o se fuafuaga a le tagata lava ia ma soʻo se isi teritori

Meaola ma ituaiga

Iapani Quince shrub - faʻamatalaga o le laau ma fua

O le togavao a Tamarix e tusa ai ma le faʻamatalaga e tele ituaiga ma ituaiga autu e tolu:

  • fa-maʻa;
  • paʻu;
  • tatalaina.

Faʻa faʻailoa Tamarix

O ogalaau e fa o Tamarix i togalaau faʻatoʻaga e mafai ona maua i vaega e pei o Moscow Region, Urals ma Siberia. I le natura, e ola le laau i le Crimea ma le Caucasus. E mafai foi ona vaaia i le Malo o Belarus.

O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se pulou faʻapitoa, o loʻo aofia ai pupu faʻataʻavale ma se paʻu mumu. O loʻo i ai i le laau ni lau lanu lanumeamata o loʻo i luga o le ala atoa. E faigofie le tausia o Tamarix e fa, aua e masani ona faʻaaoga e teuteu ai fale o le taumafanafana ma fanua o le taulaga.

Faʻa faʻailoa Tamarix

Faʻalapotopotoga Tamarix

Faʻalapotopotoga Tamarix e masani ona tupu i luga o auvai, vaituloto, faʻapea foʻi ma oneone. E le o se ogalaau lapoa tele ma lanu lanu meamata ma lau laititi foliga lanu. O fugalaau fesuisuiai e i ai se kulimi piniki. O le samarix fugalaau e tupu mai ia Iuni ia Setema, aua o le laau e masani ona maua le lautele o le aoga e avea o se mea teuteu i le mamanu.

Faʻasalaga Tamarix e le lelei tele, o lona gaosiga e mafai i soʻo se ituaiga palapala. E ui i le mea moni o le laau e tau le saogalemu i le malulu, o lona taumalulu (aemaise i itu i mātū) e tatau ona fautuaina le faʻaopoopoina o le malutaga.

Faʻalapotopotoga Tamarix

Tatala tamarix

Alalafaga Tamariks e foliga mai o se laau lautele, e ola i lalo o tulaga lelei i se maualuga e lima mita. O le paʻu o le laau e lanu uliuli pe mataʻutia. O le togalaau o loʻo faʻaalia i se foliga ovoid. O fugalaau o le laau e piniki, e aoina i pulumu fufulu. O le vaitau o le vavalalata e tusa ma le lua masina. Faafetai i le maualuga o le faigata o le taumalulu, o le tatala o Tamarix e sili ona lelei mo le tuputupu ae i itulagi ma le matuia o le taumalulu.

Tatala le afifi

Mosythia laau laʻau poʻo le samasama - faʻamatalaga

A maeʻa le faʻatau mai o le toto o Tamarix, e taua tele le totoina lelei oi latou i le avanoa. O le totoina o se laau e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo.

E leai ni eleele faʻapitoa mo le totoina i Tamariks. O le laau e lagona le tutusa lelei i soo se ituaiga eleele. Mo laau toto, e tusa lava pe mamafa le eleele palapala. A toto i totonu o se eleele, e matua fautuaina e faaopoopo le humus ma le peat.

Tamarix e le lelei le eleele

Filifilia se nofoaga e fau ai

Pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau i se tasi ona amanaia se meatotino a Grebenshchik e pei o le le faapalepale i le malulu. I lenei tulaga, e talafeagai lelei le faʻafefeteina i totonu o tapulaa o le laau, e pei o le la.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia mafai e le togavao ona ola e aunoa ma ni faafitauli ma amata ona fiafia i lana fugalaau matagofie, e taua le toto saʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i laasaga nei:

  1. 'Oti se pu i le palapala, o lona tele o le a lua faalua le tele o se apa i totonu o le fagu.
  2. Faʻafefiloi le eleele ma le faapalaga ma le humus.
  3. Liligi le laau i se pusa.
  4. Aveese le fatu mai le fagu.
  5. I le pito i lalo o le lua, ia sasaa sina vaega ole paluga palapala.
  6. Taofi ma le faʻaeteete Tamarix i le lua.
  7. Faatumu se pu i se laau.
  8. Faʻamasa i lalo le nofoaga o loʻo tulaueleele ai.
  9. Faʻamau se liʻo inu.
  10. Suavai le toto ua totoina.
  11. Faʻamalie le nofoaga e tulaueleele ai.

Fautuaga! O le nofoaga sili mo le totoina o le Tamarix o se vaega e malamalama lelei e le lolovaia i le tautotogo.

Faʻapitoa o le faʻaleleia o faʻatoʻaga

O le fausiaina o Tamarix e masani ona faia i se tasi o auala nei:

  • toso;
  • mai fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le tipiina o laau e fautuaina ina ia faia i le tautoulu, aʻo leʻi oo mai le taimi o le malulu. E pei ona tatau ona faʻaaogaina laiti, ae ua uma ona faʻatagaina e lignify lala. E vaeluaina i latou i se umi e 10 i le 15 cm ma tuʻu i totonu o se atigipusa i vai mafanafana seia oʻo ina aʻafia aʻa.

O Tamarix e mafai ona faʻalauteleina i auala eseese.

A oʻo mai aʻa, e totoina le laau i totonu o le faʻafefiloi o le oneone ma le peʻa, ona ufiufi lea i se pulou ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei. E mafai ona e totoina se laau i luga o le lauʻeleʻele ia Me poʻo Iuni.

Fanauina o fatu

O le toe gaosia mai fatu e le o le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e maua mai ai fatu. Ae ui i lea, i nisi tulaga e faʻaaogaina.

Taua! A maeʻa, o fatu o Tamarix o loʻo taofia lo latou germination mo na o le fa masina, o le mea lea e manaʻomia ai ona totō aʻo latou fou.

Ina ia saunia mea e toto ai, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • saunia se atigipusa i eleele palapala;
    ia mautinoa o loʻo i ai alavai faʻavaivai i totonu o le fagu;
  • tuu fatu i le eleele i le loloto o le 1 cm i se mamao mai le tasi i le isi mai le 3 i le 4 cm;
  • pe a oʻo i le 5 cm le maualuga o laau toto, toto i latou i ipu eseese;
  • totoina fualaau, tausia o le vevela o le potu ma se faailoilo lelei o le susu, mo le lua tausaga.

Tamarix fatu

I le avanoa, e mafai ona totō le laau i le tautotogo ile tolu tausaga.

Tamarix Care

E pei o se isi lava laau, e manaʻomia e Tamarix se tausiga.

Faʻasa

I aso muamua talu ona totoina, e tatau ona fafaga le laau i le maualuga maualuga o le malosi, faʻaitiitia le faʻaititia o le aofaʻi o mea faʻavave. Mature Tamarix e le manaʻomia le faʻaleleia masani. E le gata i lea, o le tele o le susu e mafai ona afaina ai o ia E manaʻomia le vai vevela i na o vaitau malulu, aemaise lava i le taimi o le fugalaau.

Laʻei pito sili

Afai e totoina le togavao i eleele lelei, e le manaʻomia ai le fafagaina faapitoa. Ua lava naʻo le ogatotonu o le tautotogo e faʻafefiloi ai i le paluga o paʻu moa, mullein ma le pefu.

Fugalaau tausi

I le taimi o le fugalaau, e le manaomia e le fale ni togafitiga faapitoa, ae o le faasusu vai e le afaina, aemaise i le tau vevela. Afai o le taumafanafana e malulu ma timuga, e sili atu le le faʻalavelaveina le fuga mai o Tamaiks.

Faʻalogo! O le faʻaleleia o le suavai e mafua ai ona pala.

Tausiga i le malologa

A maeʻa ona toto, e tatau ona teuteuina Tamarix. O faʻalavelave vaivai uma ma mumu ma lala na mafai ona faʻalauteleina e tatau ona faʻaumatia. E ala i le teuteuina, e tatau ona faia taumafaiga e tuʻuina atu ai le maualuga o le faʻatoʻaga. I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le laau ile lagolago.

Saunia mo le taumalulu

O le sauniuni o le laau mo le taumalulu e tatau ona amata pe tusa o le taimi e tasi e pei o le kiona muamua. O le laasaga muamua o le faʻaleleia lelei o le itūlāʻau. E mafai ona faʻaaoga peʻa poʻo laʻau pauu e pei o mulch.

Pe a oʻo ina maualalo le vevela o le ea, e faʻapipiʻi le vao i le eleele, faʻapipiʻi ma faʻafefiloi ma mea faʻapitoa poʻo mea faʻapipiʻi.

Talu ai nei, o Tamariks o se mea teuteu laau e maualuga lona manaomia i totonu o faifaatoaga. E foliga mai e sili ona manaia i le va o faʻailoga, faʻatoʻaga faʻatoʻa ma na o le totōina i luga o le mutia.

Talu ai ona e le manaomia e le fale le tausiga faapitoa, e sili ona fetaui lelei le fatuina o se ata lelei atoatoa o laufanua. O le matagofie o fugalaau fugalaau o lenei laau o le a avea ma se teuteuga matagofie o soo se togalaau.