Pear

Faʻafeiloaʻi le momo o le keke o Kokinskaya

O le pi e lauiloa i le au faifaatoaga ona o lona suamalie ma le suamalie o fualaau suamalie, le lelei i le totoina o laau ma ituaiga eseese. O aso nei e tele ituaiga o ituaiga o vaitau eseese e puipuia mai faʻamaʻi ma tulaga o le tau - faʻafefe o le kulimi, taimi vevela. I luga o se tasi o ituaiga o pears - Kokinskoy tautala i lenei tusiga.

Faʻamatalaga faʻamatalaga o pea Kokinsky

Kokinskaya - pear autumn autumn ripening period, na faaigoaina i le mamalu o le Kokinsky Institute of Horticulture, lea na fafagaina ai e ala i le sopoia o ituaiga e lua: Le lauiloa ma Cure. O le tusitala o le ituaiga na mauaina o A. A. Vysotsky.

E te iloa? I Eleni anamua, na aumaia ai pears i malumalu o Aphrodite ma Hera, i Roma Anamua na faapaiaina i Juno ma Venus. I tala faasolopito o tagata e lua, o nei atua fafine o se faailoga o le fausiaina. I le taimi o femalagaaiga i le sami faatasi ai ma le fesoasoani o pears na faʻaitiitia ai uiga o le gataifale.

Uiga o le laau

O le maualuga o le laau Kokinskaya e oʻo i le fa mita, o le lautele o le pale e oʻo atu i le tolu mita. O le ogalaau e saʻo, sosoʻo, o lala e fesuisuiai mai le ogalaau i se tulaga. O le pale e le o tele le mafiafia, e manaʻomia teuteu, o foliga o le pale o le pyramidal. E amataina i le lona fa tausaga, o le fua o le seleselega e maualuga-o laau matutua e oʻo atu i le 100 kilokalama o pears.

O le ituaiga o le taumalulu-faigata, i le malulu malosi pe a malolo gaʻo, e mafai ona faʻaitiitia le fua, ae o le laau lava ia e le oti. O le pine o le Kokinska o loʻo faʻamatalaina e puipuia i faʻamaʻi e pei o le paʻu. E sili atu le aʻafia i le paʻu o laʻau nai lo fua.

Faiga Fua

Peʻa o loʻo tautau i luga o le mafiafia, mafiafia, uʻumi, uumi, faʻailo foliga. O fua e valiina i se lanu lanu meamata, ao latou paʻu ua lanu samasama, peʻa, liliu i le la, ua ufiufi i se lanumumu lanumumu-ulaula. O le fua o fualaau o Kokinska pi e oʻo atu i le 250 grams, o le aano o le paʻepaʻe paʻepaʻe, mea malie, o loʻo i ai se tofo suamalie suamalie ma sina mea inu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le Kokinska pear e aofia ai le maualuga o le gaosiga, teuina o le taimi i totonu o le pusaaisa, faʻamafanafana, tetee i fualaau faʻamaʻi ma le pala. O fua o le pia e maua ai le susulu manaia ma le mamafa tele, i se faaopoopoga, o le taimi o le taumafa malosi Kokinsky e mafai ona 'ai i fua ia Setema. O fua e talafeagai mo le fou ma mo le seleselega o le taumalulu.

E le afaina: e ui lava i le maualuga o le puipuiga o le fua i le paʻu ma isi faʻamaʻi, o le laʻau e faigofie ia i latou. E i ai le malosi o le kulimi, ae i le taimi o le malosi o le paʻu o le vevela, atonu e malolo ai gaʻo, lea o le a aʻafia ai fua.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

Ina ia manuia le tuputupu ae o se pi, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i tuutuuga, tulaga ma talafeagai mo le nofoaga o le tulaueleele o Kokinsky. Taimi o le tau e faʻalagolago i le tau o le itulagi. I le itu i matu, e sili atu le toto i le tautotogo ia Aperila, i le mafanafana o le tau e aunoa ma ni pulu po. I itulagi i le amataga o le tautotogo, e sili atu le tolopoina o le taualumaga i le autumn, ia Setema. O le tau vevela e masani ona mafua ai ona mamae laau talavou. Talu ai ona e le taliaina e le laau le gaosiga, o totoga o Kokinskaya pear e tatau ona vave totoina i se nofoaga tumau. Pepa talafeagai lelei mamafa, lau eleele mama ma suavai lelei. E le o se mea e sili ona manaomia o le vai o le eleele, faatasi ai ma le mautu o le susu, o le aʻa e afaina i siama siama. Mo le laau e te manaʻomia e filifili ai se malamalama lelei, faʻalelei, ae aunoa ma se ata faataitai. O le pito sili ona lelei i sisifo, itu i saute poʻo sisifo o le togalaau.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

E tusa ai ma tulafono o agrotechnology mo le talo Kokinskaya toga mo le totoina ua saunia muamua. O le fanua ua eli, faʻamamaina vao ma faia le 10 kilokalama o le humus i le sikuea mita ma le 100 g nitrophos. I lalo o le tulaga o le falaoamata o le fala o le dolomite.

Lua mo laau toto i le tautotogo ua saunia i le tautoulu. Pit: 70 x 70 mita le loloto. Ua tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le lua, mai le pito i luga - o se vaega o humus poʻo le faapalaga e oʻo i le 20 cm, faʻapipiʻi ile palapala. E oʻo i le tautoulu totoina le lua ua saunia i totonu o le tolu vaiaso. O se faʻafefiloi o le palapala e saunia mai le paleni o le eleele, peʻa, humus i vaega tutusa, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 20 g o le phosphorus-potassium fertilizer ma le 100 g o le pefu. Mo le totoina o le fatu Kokinsky filifilia ni lua tausaga o kopi, faatasi ai ma se paʻu lamolemole, lanu lanu. O lala o se fatuga maloloina e fesuisuiaʻi, o aʻa e susu ma malamalama i le tipi. Aʻo lei faia le faʻatinoga, o loʻo aʻafia aʻa i se faʻaleleia o le fofo mo se aso. A maeʻa ona oʻo aʻa i le 10 cm, ma vaʻaia le itu o le itu. O le maualuga o le ogaumu tutotonu o se laau lelei e oʻo i le 85 cm. Ua tuʻuina ifo le fua i totonu o le lua, faʻasaʻo aʻa ma sausau i le palapala, faʻapipiʻi laitiiti. O le aʻa o le fatu laau e tatau ona mamao i le 3 cm mai le eleele. A maeʻa ona totōina, e faʻamaina tele le fatu, pe a faʻamautu le eleele i totonu o le lua, faʻafefete i luga. I le faaiuga o le totoina, o le palapala ua mulimulu ma ua i ai se lagolago mo le pi.

E taua! Mulch e le tatau ona paʻi atu i le paʻu o le ogalaau, e mafai ona tupu le pala. Tuu le mulch i se mamao mai le ogalaau o le seedling.

Faʻamatalaga o le tausiga mo ituaiga o pine o Kokinskaya

Mo Kokinsky pears, e taua le lelei o tuaoi i le totoina ma le tausiga. O le apu o le tuaoi sili lea, e le fautuaina e toto i tafatafa o se pusi o le mauga: o laau e tutusa ma faamaʻi ma meaola faalafua.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le puipuiga lelei mo pears o le a talafeagai lelei ma tausia lelei. E tatau ona teuina le pusa laau, mama ma vele le palapala. Aveese uma toega o vao ma laʻau pau. O vailaʻau vevela ma le vaivai o loʻo i lalo ifo o le teuteuina mama, e tatau ona tatau lelei le suāsusu, e tutusa lelei lava ma laei.

A maeʻa ona paʻu le peina, fai le laupapa Bordeaux vai poʻo le suauu sulfate - o le a faʻaititia le pasene o faʻamaʻi. E mafai ona faʻaaogā faʻamalositino i le taimi o le tuputupu ae, ma i le taimi o le seleselega e aunoa ma se lamatiaga i lo latou ola maloloina. O fua o lenei mataupu o le a teuina umi atu. O mea sili ona lelei o le totoina o laau e: "Fitosporin-M", "Farmod", "Trichodermin", "Hamair", "Fitolavin", "Planriz". O lenei faasologa, o Gaupsin e faapitoa le iloga, e maua uma ai le fungicide ma iniseti. O nei fualaau faʻamalositino e faʻaumatia faʻamaʻi, siama ma viral infections, "Gaupsin" e fesoasoani foi i mea faʻamaʻi.

Faʻasaga, faʻamalolo ma veleina

O le tausaga muamua tausaga e fafaga ai le vai i le vaiaso, lua pakete i luga o se laau. A o tuputupu ae le laau, o le taimi o le fafaga e faaitiitia i le lua taimi i le masina, ae ua faateleina le atinaʻe. E tatau ona faʻamaluluina peʻu susu i le faʻafefete. Ia mautinoa le tatalaina mo le ea i le aʻa ma le veleina mai vao. A maeʻa uma taualumaga, e mulumalu le palapala ina ia lelei le puipuia o le susu.

Faʻatauga

O le tolu i le lima tausaga, o paʻu o Kokinska e faʻafefiloi ma fugalaʻau. O loʻo tuʻuina atu i le taʻitasi vaega o minerale, talu ai o le tele o meaʻai e alu i le seleselega. E fautuaina le faʻaaoga o le fugalaʻau i vaʻeli eli i autafa o le poloka poloka, faʻafefiloi i le palapala ina ia le mu ai aʻa. Faʻatasi ma le faʻaleleia o meaola o le phosphorus-potassium (40 g), faʻatasi ai ma humus. I tausaga e le faʻaaogaina ai mataupu faʻale-eleʻele, o se mea faʻafefiloi faʻapitoa faʻapitoa o minerale.

Faʻalogo! E le fiafia le Pera i le soona malosi. Fertilizers with high nitrogen content are applied in small quantities, a leai o le a aʻafia ai le fua.

Faʻasalaina saʻo

O le teuteuina e taua tele i le tausiga o le Kokinsky pear. O le faʻatinoga e faʻapipiʻiina ai le paleni o loʻo faia i tausaga muamua o le ola o le laau. O fua e matua fua tele, ma e mafai ona paʻu lala i lalo o le mamafa o fualaau aina, o le mea lea, faatasi ai ma le teuteuina o laau, o lala sili ona malolosi e totoe.

O le teuteuina mama e aveese ai lala vaivai, mamago poo le aisa, ma ua tuputupu ae loloto i totonu o le palealii ma faalavelave ai i le tuputupu ae o lala autu. O le teuteuga mama e faia i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu pe a uma le pa'ū o lau laau ile tausaga. O le faʻatagaga e faʻatagaina ai oe e fetuʻunaʻi le maualuga o le pale ma aveese ai le mama. I le tautotogo, o selesele taʻitasi o le tausaga talu ai ua vaeluaina i le tasi vae tolu le uumi. O le toe teuteuina o paʻu teuteu o le teuteuina o le ogalaau i lala o le itu, teuteuina lala o skeletal, ina ia mautinoa ai le tuʻufaʻatasia o meaʻai i lala uma. O lenei faiga e faʻatele ai le fuaina o le laau.

O afea e selesele ai ma pe faʻapefea ona teuina ituaiga o vao o Kokinskaya

O fua o le Kokinsky pear e maualuga - e oo atu i le selau kilokalama o pears mai se tagata matua. O fua na tupu i le vaiaso muamua o Setema. Pe a matua, e faigofie lava ona aveeseina le pi mai le meaʻai, o fualaʻau 'aina ua i ai le manogi ma le manogi.

E taua! E fautuaina ia tao e aveese mai le laau pe a malogo mai le sau, a leai o le a le umi se latou teuina.
Aoina fua ao leʻi oʻo i le aoauli ina ia leai se taimi e vevela ai. O fua vevela o le a ufitia i le condensate pe a latou teuina ma vave faʻafuaseʻi. O le aveese o fualaau aina e tatau ona faʻaeteete, e aunoa ma le faʻaleagaina. E masani ona faʻaaogaina e le Faatoaga se meafaigaluega faʻapitoa i luga o se pou umi, o lea e mafai ai ona e aveesea le fua e matua olaola e aunoa ma le afaina ai. O le seleseleina o pears e asiasi, faʻanofo ese, lafo faʻamaʻi mama pe faaleagaina. E le faigata le faʻatautaia o Kokinsky pears: o fua o loʻo tuʻuina i totonu o atigipusa, toe faʻapipiʻi i le paʻu mālū ma le pepa. O le sili ona lelei o le teuina o fualaau aina e -1 ° C i le + 2 ° C.

Tului I Saina, o se mafutaga faapitoa e paʻu: e manatu o se faailoga o le tino ola pea. O se leaga leaga ua manatu e talepe pe faaleagaina se laau. O le tufatufa atu o fua o le pi ma se tasi o lona uiga ia vavalalata ma lena tagata i se taimi vave.

Saunia mo le malulu malulu

Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi le palapala o le poloka poloka o le Kokin pear. Tuna ma lala e ufiufi i le afu, ma okaina mau. O laʻau laiti e ufiufi i laʻau launiu, puipuia le paʻu mai le 'aiʻeti. I totonu o laau toto e oʻo atu i le lima tausaga, e togafitia le aʻa i ni vaifofo mataʻutia, i tagata matutua atu - ma le lime. E pei o le mulch, o le mutia mowed ua faʻaaogaina, e ufiufi ai ma le humus poʻo le peat i luga.

O fua o lenei ituaiga o loʻo faʻaogaina i le tele o avanoa mo le taumalulu, o lea e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. O le togi e le o sao i le tuua, taumalulu-malosi ma e puipuia i faʻamaʻi. O le mea aupito sili mo paina Kokinsky pollinators e mafaufau i ituaiga eseese Yakovlev, Fiafia, Bergamot Moscow.