Faatoaga

Tausaga o le Tausaga Fou o le a teuteu ai ituaiga o vine Ianuari

O le toʻatele o tagata e fiafia i le pi. O nei fua e mafai ona maua i luga o fata o supermarkets toetoe lava o le tausaga atoa, ae sili atu ona aoga o nei fua e maua pe a matutua i la latou togalaau.

A o le i vaaia e le fai togalaau le tele o ituaiga o laau o le pea, lea o loo i ai nei i le tele o nei.

O se tasi o ituaiga masani e masani ona taʻua o le Ianuari, o se isi faʻamatalaga, o se ata o fua, ma iloiloga a le fai togalaau.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O Ianuari o le iuga o ituaiga eseese Bere Tolstobozhka ma Vaomatua Vaʻaia.

O lenei ituaiga na aumaia atili i le 1944 i le Oryol zonal fruit and berry experimental station ma o se ituaiga taumalulu.

O ituaiga taumalulu e aofia ai Bere Russkaya, Yakovlevskaya, Feiaya, Nika ma Lira.

O le ituaiga o paina Ianuari, o le faʻamatalaga o le a maualalo, vave faʻasalalau i le Itumalo Tutotonu o lo tatou atunuu.

I le taimi nei, o lenei ituaiga e pasi ai suega a le setete i le ogatotonu o le togalaau.

Faamatalaga vasega Ianuari

O fua o lenei pi o lapoa tele ia, o le pyramid-shaped.. O le tulaga ese o le ituaiga o le oʻo lava i paʻu atoatoa atoatoa e tumau mausali. Ianuari o loʻo faʻaalia i le tele o faigata o le taumalulu.

O lenei laau e matua fua tele ma o le tausiga lelei i tausaga taitasi o le a e fiafia ai i fua e tele.

O gaioiga lelei e taua foi mo Novema, Hera, Lada, Tamaiti ma Wonderland.

O le isi mea e sili atu i lenei ituaiga o le tetee tele i le leaga o fua i le faagasologa o le tuputupu ae, o laulaau e susulu foi ma gusi mo se taimi umi ma e le tupu lemu.

Ianuari o le fua o fualaau aina e sili atu i le averesi. O le lapoa o nei peʻa e tele, o loʻo i ai ni potu laiti, ae o loʻo i ai pea se paʻu paʻu.

O le lanu o nei paʻu o le lanumeamata lanumeamata, ae o itu o le fua, ua suia e le la, e amata ona mumu, e iu lava ina liua sina lanu enaena. O fua o latou lava i lona tulaga atoa e iai le lanu o le lime.

Fafo Ianuari o paʻu e manaia ma manaia, aemaise lava mo e fiafia i lenei ituaiga o fua. I le paʻi, o le pele o le fua o se mea vevesi, ma o loʻo faʻaalia manino i luga o mea faʻapitoa.

O le tino o paʻu paʻepaʻe ei ai se lanu paʻepaʻe ma se fulufulu lanu samasama, fausaga maʻaulu. Ianuari fualaina o fualaau suamalie tino suamalie, tino mausali ma fiafia i le taimi e tasi.

O le tulaga ese o le fausaga o le laau o lenei pi o le aluese lea o lala o le laau mai le ogalaau i le itu taumatau. O le pale e toetoe lava a liʻo, e oʻo lava i itu.

O le paʻu i luga o lala ma le ogalaau ei ai se lanu enaena, o lona uiga o se mea vaivai. O pupu vine e faʻamalosi, enaena, e aunoa ma le pala.

O lau o le laau e lautele, lapotopoto, foliga, lanu lanumeamata ma se lamolemole matagofie. I le faagasologa o le tuputupu ae, latou te feololo solo faataamilo i itu. O le pito o nei paʻu ua faʻafefeteina.

Ata




Uiga

Ianuari e sili atu ona lelei, faatasi ai ma le teuteuina lelei ma le masani ona e maua ai se seleselega tele.

Ripeti pipi amata i le ogatotonu o Setema, e faalagolago lava i le tau. Ianuari ua tupu tele i le tele o mea. i totonugalemu tutotonu o Rusia.

I nei nofoaga, o ituaiga ituaiga o pea e manatua ai Zhegalov, Tonkovetka, Falepule, Ilyinka ma Rogneda ua tupu manuia.

E taua tele le suʻe fua i le taimi tatau. Afai e te aoina pears, e vave ona faʻamalosi, o le a le malie, ma o le a sili atu ona vave faʻaitiitia.

O le mea lava e tasi e tupu pe afai e teuina fualaau aina i le maualalo o le vevela.

E mafai ona e 'ai pears i le maeʻa ona e filifilia, ae latou te sili atu le taua i se tasi pe lua vaiaso talu ona taoto i le vevela pe a ma le 20 tikeri.

I totonu o le pusaaisa, o lona uiga, i le vevela o le vevela, o nei peʻa e mafai ona teuina mo le oʻo atu i le fa masina.

Pears o se mea e sili ona aoga, ae pei ona e iloa, o nei fua e mamafa tele i le manava, ma o lea e le fautuaina ai e faʻaaoga i ni aofaiga tetele.

Ianuari mauoa i mea e maua i le ascorbic, mea o le pectin.

Laʻau matagofie faigata ona faʻafefe le taumalulu, aemaise lava pe a iai ni gutu malulu. A maeʻa ia tulaga tau, e mafai ona vaaia se paʻu tioisa i luga o se ogalaau.

Afai o le aʻa o le laau e le puipuia lelei mai le malulu, o le a faʻaitiitia le faʻaleleia o fua.

Ianuari o paʻu e masani ona faʻaaogaina. E faʻaaogaina e tusa ai ma suʻega masani o togafitiga masani. E le gata i lea, o le peel o lenei pi o se vaega lea o le tele o fualaau faasaina e faaaoga mo le falemaʻi.

Mo le taumafataga o meaai, faasao, sau mai le pulupulu o nei fua. I luga o le faavae o pears e faia ai le uaina, ei ai foʻi le meli paʻu. O fua o Ianuari, o nisi na vevela pe fai ni suamalie suamalie - meaʻai.

Toto ma tausi

Ianuari vave le lelei i le palapala. I le tulaga lelei, o le ea e tatau ona tuʻuina atu i le aʻa.

Ioe, o le a sili atu pe a lelei le eleele ma e mauoa i meaʻai.

E leai se tulaga e tatau ai ona ola le peina i lalo o tulaga o le susu.

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia nofoaga maualuluga, o lona uiga, oi latou ia, pe a maeʻa le mamafa, e vave ona alu le palapala.

O le laau o le Ianuari e fiafia i le la, mai aafiaga o fualaau sili ona lelei o le a avea ma suamalie ma ave i foliga matagofie lanu mumu-enaena. O tuaoi e lata i sea ituaiga paʻu e mafai ona tu i se mamao e le itiiti ifo i le 4-5 mita.

E le talafeagai le totoina o vaovao ma isi fualaau aina i tafatafa o lenei laau. E sili ona lelei le totoina o ni nai togavao, e pei o Jasmine, lilac, ma isi.

O le Ianuari e le manaomia se tausiga faʻapitoa, e manaʻomia le sasaa masani ma le faʻasolosolo ma se aʻa mo le taumalulu, faia o se faaputuga eleele poʻo le kiona i luga o le ogalaau.

Matamata i le vitio e uiga i le auala e toto ai laau ma teuteuina:

Maʻi ma faʻamaʻi

O le faamai lea e masani ona tupu i lenei ituaiga o pea //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html.

I lenei tulaga, o fua o le a lilofia i lanu enaena, o le maʻi e salalau solo vave i luga o le laau ma mafai ona afaina ai tagata tuaoi.

E faʻafetaiaʻi le Paʻu manaʻomia le faʻaaogaina o auala faʻapitoa mo le fausiaina ma le fafagaina o le laau.

O ituaiga eseese e puipuia i le paʻu: Krasulia, Lada, I le manatuaina o Yakovlev, Otradnenskaya ma Elegant Efimova.

O le mea lautele, o le tuputupu ae o le Ianuari tasi e faigofie, o le mea autu o se filiga ma e vave le tauivi ma le faʻamaʻi pipisi.