Faatoaga faatoaga

E uiga i moa a Pushkin

I le tele o lotoa tutoatasi ei ai ituaiga o meaʻai. E masani lava ona i ai ni moa eseese, lea latou te maua ai aano o manu ma fuamoa maloloina. O se tasi o mea lautele o le moa Pushkin. Ina ua gaosia, sa mafai e saienitisi ona ausia le atoatoa lelei o le lelei o le gaʻo o le aano o manu ma fua o fuamoa.

Tala faasolopito

30 tausaga sa faʻaalu e saienitisi o le Institute of Genetics i le aai o Pushkin i le fausiaina o nei moa. O uluai sui na mauaina e ala i le sopoia o le Australorps ma le laumei paʻepaʻe, ma sa le lelei le faatinoga ma le mamafa.

O le mea lea, na mulimuli ane faʻatasi ma sui o Broiler-6, lea na faʻamautinoa ai uiga maualuga o manu. Ae ui i lea, o nei faʻataʻitaʻiga e tasi le toe foʻi. Latou te maluluina o latou tumutumu maualuga i taimi o gutu malulu. Na filifili e sopoʻia i latou i Moscow, ma o le taunuuga lea na maua ai e le vao o le vao se paluga e pei o le rosa.

O le faaiʻuga mulimuli na aliali mai ma na faamauina na o le 2007. Mai tuaa, o lenei moa na maua mai le gaʻo maualuga ma le mamafa o le tino.

Matou te fautua ia e faamasani oe lava i le teuteuina, taua, aano o manu, fuamoa ma fuamoa fuamoa o moa.

Uiga ma foliga o le ituaiga

O se moa manaia tele, ma e le faigofie foi, e faigofie lava i le anotusi.

Faʻaaliga

O sui o le ituaiga Pushkin e ese mai i nei uiga i fafo:

  • tino o le trapezoidal;
  • faʻamafola, toe faʻasolosolo i le siʻusiʻu, pusa lautele;
  • uumi uumi i lalo;
  • siʻusiʻu maualuga;
  • vae uumi, e fa tamatamailima ma ni lanu paʻepaʻe;
  • o se ulu ua faaloloa e tumu i se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma le papilla i le pito i luga;
  • o le ua umi o loʻo faʻaalia i le i ai o se manai;
  • pipi mafiafia o le umi o le uumi ma le nifo;
  • fulufulu fulafula o loʻo i ai se fulafula paʻepaʻe.

Lanu

O se tasi o uiga taua o le hens Pushkin o le fesuiaiga o laau. I tane, sili atu paʻepaʻe, ma i le hens - uliuli. E i ai foʻi faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi. O solo e masani lava ona papaʻe papaʻe.

Faitau foi pe faapefea ona filifili se moa moa mo moa pe faapefea ona fausia se moa moa mo le 20 moa, pe faapefea ona vevela se moa moa i le taumalulu, pe faapefea ona e faʻamafanafana ma oso mo moa ma ou lava lima.

Uiga

O lenei ituaiga o moa o loʻo faʻaalia e uiga i amioga:

  • toafilemu ma le toʻa;
  • ia sologa lelei ma mea ola. E mafai ona tausia faʻatasi ma isi ituaiga o moa;
  • i le tulaga o tulaga lamatia, latou te le taufetuli, ae na oomi atu i latou i le eleele;
  • faigofie faigofie ona taulimaina;
  • malamalama lelei i manaoga o tagata e ona;
  • o le moa i le fale o le moa o le autu autu lea ma e tafe le "harem" o le 20-25 hens;
  • feteenaiga e ono tulaʻi mai i le va o le 'olo (pe afai e le lava le moa i le tane).

E te iloa? I le vaitau o le valusefulu tausaga, na faia ai e le kamupani Amerika se fuafuaga e faʻaoga mata tioata mo tagata manulele i le mumu e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o moa. Ae o lenei mea fou faatoa maua e le o se mea e sili ona lelei ona o le mea moni e faapea o mataʻitimata na mafua ai ona galo le moa.

Hatching lagona

E ui lava o le tuʻuina atu o laumei ma mea toʻafilemu a Pushkin, latou te le nofo i lalo e faʻafefiloi moa, talu ai o se tasi o latou vaivaiga o le leai o se lagona o le tina.

E mafai e le manulele ona nofo i luga o se faamoega mo ni nai aso, ona lafo lea o lana fanau. Ae o nisi taimi e iai lava ni tuusaunoaga masani, ona faia ai lea e nei hens ia lelei lelei.

Uiga lelei

Ua uma ona matou taʻua o nei moa e faʻaopoopoina le malosi e maua mai ai meaʻai manogi ma se fuainumera o fuamoa.

Faitau foi mea vitamini e avatu ai moa e faateleina ai le gaosiga o fuamoa.

Fua o le fua ma pe a amata ona latou faanatinati

O le feusuaiga i totonu o moa e amata i le matua o le 5-6 masina, i le taimi lava lea e amata ai le vaitaimi faatulagaina. O fua o le fua o le fua e maualuga tele ma e itiiti ifo i fuamoa moa.

I lalo o tulaga lelei, e mafai e tamaitai ona maua i le 250-270 fuamoa i le tausaga (o nisi taimi 300). Afai e lava meaʻai ma moli, ona lele mai lea o manulele i le taumalulu. I le taumafanafana, o fuamoa e faataatia toetoe lava o aso uma.

O se malologa itiiti e mafai ona latou faia i le taimi o le molting. Fuamoa muamua e laiti ma pe tusa ma le 40 g, o nisi taimi - 50 g. E faasolosolo lava, i le matua o le 7 masina, o lapopoʻa e tele, ma o le mamafa e oʻo i le 65 g. A maeʻa le tausaga, o fuainumera e mafai ona faateleina i le 75 g.

Le lanu o le atigi o le malamalama, mai le paʻepaʻe ma le samasama i le beige.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le ovoscope, auala e ola ai moa i totonu o se masini, pe aisea e le feaveaʻi ai pe moa ai fuamoa, ma pe aisea e le mafai ai ona teuina moa i totonu o cages.

Muamua ma le tofo o aano

O le mamafa o sui o le Pushkin breed e maualuga tele. E faigofie ona tupu le chicken e oʻo i le 2 kilokalama, ma o le moa e oʻo atu i le 3 kilokalama (pe a ma le 3.5 kilokalama). Mo aano o manufasi, tele lava le faʻaaogaina o isi ato.

O le tino e faigofie lava ona seleina ma e le tuʻuina atu i luga o le manulele uliuli. E malosi ma paʻu le paʻu. O le mea lea, o tino maliu o loʻo i ai se ata faatosina. O le aano o manu e matua suamalie lava, e liua i le gaʻo mauoa.

Tuutuuga o le taofia

O sui o le Pushkin breed e le o manaʻoga i tulaga. Latou te lagona le mafanafana e tusa lava po o le tau le mautonu.

E te iloa? I Amerika i Saute, o loʻo i ai moa e ave fuamoa lanumoana. O le mafuaʻaga lenei ona ua afaina i latou i se siama e faʻaititia ai le tele o pigmenti talo i totonu o le atigi. E le afaina ai le faʻaaogaina ma le vailaʻau o le oloa.

Coop Manaoga

E faigofie lava ona maua e le manulele i le moa moa, ae e tatau ona gaosia, e aunoa ma ni kopi ma susunuina.

E tatau ona faia ia papa i se mea maualalo, aua o nei manu felelei e le lele ma afai latou te o ifo mai le maualuga maualuga latou te lamatia ai o latou vae. O le mea lea, e le tatau ona sili atu le maualuga nai lo le 70-80 cm (faʻaopoopoga i apelaʻi tuʻuina atu ia i latou). O le fola i totonu o le fale e tatau ona ufiufi i peat, sawdust poo vaomago. O lenei mea e faʻamauina ai le vevela i le coop i le taumalulu.

Nofoaga mo le savali

O nei moa e le lele, savavali lemu, o lea e leai se mea e manaʻomia e fausia ai ni puipui mo i latou i pa maualuluga ma fausaga faigata.

O le a lava naua le tatalaina o faletusi i fagu, e mafai ona latou natia mai le tau.

E taua! Talu ai ona o nei manulele e toʻafilemu, faʻagesegese ma e le sola ese mai tulaga lamatia, e sili atu le aua le faʻasaʻolotoina i latou mo le saolotoga o le savali, ae ia tuʻuina i latou i se nofoaga malupuipuia. Lelei pe afai o le a avea ma se nofoaga malosi ma le vao.

I luga o le papa, e tatau ona i ai se tane ma se oneone ma oneone laiti. E talafeagai mo le aau ma le 'ai (ina ia faʻaleleia le falaina).

Faʻafefea ona tumau le malulu

A o fanau mai Pushkin hens, na tele le taulai atu i lo latou tetee atu i le maualalo o le vevela. O le i ai o laʻau manogi ma le lelei, umi vae ma se lanu piniki e mafai ai e manulele ona tumau ma le malulu.

E taua! I totonu o moa moa, e le tatau ona paʻu le vevela i lalo -5 tikeri, aua o moa o le a taofi le taamilo.

O le a le fafagaina o moa matutua

Ina ia mafai e le manulele ona faanatinati ma maua ni meaʻai suamalie, e tatau ona fafaga lelei. Ae talu ai ona o nei manulele e faʻaalia i le tele o le 'ai ma e faigofie lava i le togafiti, e taua tele le pulea o le tele o meaʻai latou te' ai, ina ia latou le gaʻo ma e le taofia le faʻaologa.

E le manaʻomia e chickini ni tau taugata. E lava a latou saito ma le fafaga masani. E tatau ona e fafaga meaʻai, ae e tatau ona 'aina i le tusa ma le 40 minute, ina ia aua le galo.

O le faʻafefiloi o fesuiaiga eseese e mafai ai e le manulele ona maua mea uma talafeagai. E tatau foi ona i ai i lana meaai:

  • cereals ma fatu;
  • fualaau faisua fou ma le kuka;
  • aano o manufasi ma iʻa;
  • oloa gaosi susu (kefir po o le siʻi sisi);
  • ponaivi aano;
  • lanu;
  • atigi gutu.

O le faʻaleleia o fuamoa ma le tofo o aano o manu e tatau ona tuʻuina atu i ai vitamini. O le fafagaina o moa e tatau ona faʻi 2-4 taimi i le aso, o lea latou te le 'ai, ae le fia ai. E mafai ona e faʻaogaina lenei faiga:

  • 6-7 i le taeao - o le vaega lona tolu o le fua o le cereal i aso taitasi;
  • 8-9 i le taeao - mash o fualaau faisua ua kuka ma le pala;
  • 12 itula - fualaʻau tipi;
  • 18 itula - o le vaega atoa o le saito.

Afai e leai se togalaau vao, e mafai ona tautau le mutia po o vaovao i le savaliga. E pei o fualaau faisua, avatu le zucini, paukini poʻo le kapisi.

E taua! Meat-yoy ituaiga e maua ai le tusa ma le 20% le tele o meaʻai nai lo faʻamau.

Totoina o moa

E pei ona matou taʻua muamua, o nei palapala ua le toe i ai lo latou atinaʻe mo le susunuina. O le mea lea, o le faʻaleleia e tupu i le tuʻuina o fuamoa i totonu o mea e faʻaaoga.

Fuga Faʻaopoopoga

Mo lenei faʻamoemoe, filifili fua o le tele o laʻau, mama ma e oʻo lava, e aunoa ma ni faaletonu. O le mamafa e mafai ona maua mai i le 55 g i le 70 g, ae o le tele o le fuamoa, o le a sili atu ona leaga i le incubator. Fuamoa lapoa e mafai ona tuʻuina i lalo o le moa o isi ituaiga.

Mea mo le faʻavevesi ao le i teu le makafaʻailoga i le vevela o + 10-15 tikeri mo le silia ma le 7 aso. O le maualuga o le aofaʻi o totogi e maualuga (90-95%). E mafua lenei mea ona o le lelei tele o gaioiga, lea e oʻo atu ai i le maualuga o faʻasoaina o fuamoa.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona filifili se mea faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma uiga o le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le "Cinderella", "Laying", "Blitz" ma le "Hen Perfect".

E oʻo lava i fuamoa e lua yolks e masani ona faʻamaʻiina, ae e le o faʻaaogaina mo le faʻavela.

Ulutala Chicks muamua nai lo isi ituaiga. E tupu lenei mea i le 19-20 aso. E tele ni paluga i totonu o le laʻau nai lo moa.

Tausia le talavou

Mo nei tausiga o moa e tutusa lava ma isi moa. Latou te le manaʻomia soʻo se tulaga faʻapitoa, e pei foi ona faʻaalia e le tumau tumau. O le tamaʻi pulou vave ma faʻatasi.

E te iloa? E le mafai e poukini ona toso mai ni fuamoa se lua ona o le le lava o le avanoa i le tasi atigi ma o le a le mafai ona atiaʻe.

A maeʻa ona faʻagogo, ua tuʻuina atu i ai le uluai fafaga. O le tele o taimi o se fuamoa ua tunu. Ia mautinoa ia i ai ni vai fou ma mama, aua o le moa e masani ona amata inu muamua nai lo le 'ai.

O tama talavou e toʻa pei o tagata matutua o le ituaiga, o lea e le manaʻomia ai ona latou faia ni papupuni maualuga. Faatasi ai ma le lelei o le tau, pe a mavae ni nai vaiaso e amata ona latou masani le masani i latou i le auala. Latou te le fefefe e faʻaitiitia le vevela ma suia le fafaga.

Taumafa i mea taumafa faʻatau

O moa i luga o le savaliga ma le fiaʻai e 'ai le mutia ma iniseti eseese. Tuputupu ma maua le mamafa vave. E tusa ai ma fautuaga a le au faifaatoaga mai fafagaina, o le a mafai ona tuʻuina moa e amata ai le faʻamaʻiina o le kamupani "Purina" i vaiaso muamua.

Lua vaiaso mulimuli ane, ua siitia atu i latou i le "Grower" mo tagata faʻatau. Mai le tasi masina latou te amata aʻoaʻo KK mo manu laiti.

I le faʻaopoopoga, mai i aso muamua o ni moa ua tuʻuina i totonu o fuamoa ma meli. E faasolosolo lava, faʻafeiloaʻi, laulaʻau, kuka pateta, suāuʻu iʻa, aano o manu ma ponaivi ma iʻaʻai i totonu o le taumafataga.

E masani ona faʻaaogaina le falaoa ma le iʻa e fai ma fugalaʻau.

Suiga o le vao

O se tasi o mea lelei o moa a Pushkin e faʻanatinati mo le 3-4 tausaga. O le mea lea, e le talafeagai le suia soo o le lafu, e masani ona masani ai ma sui o fuamoa fuamoa.

Faʻatau ma faʻasoa

E pei o moa uma, o Pushkin e iai ona lelei ma mea le lelei.

O faʻamanuiaga e sili atu.:

  • vave vave ma matua vave;
  • tulaga le faʻaleagaina ma fafaga;
  • tumau i le maualalo o le vevela;
  • faʻamaonia lelei o manuʻa;
  • toetoe o le selau pasene pepe pepe;
  • maualuga fua o fuamoa ma se vaitaimi uumi o gaioiga;
  • filemu ma le leai o se mea.
O le le lelei o nei manulele e aofia ai:

  • lē mafaia ona faʻafefiloi moa;
  • maualuga gaoioiga o roosters (e mafai ona faitauina lenei mea ma faaopoopo atu, talu ai o le galuega e faʻamaonia ai se tikeri maualuga o le fausiaina o fuamoa);
  • faʻalauteleina o le 'ai ma le manaʻoga i le gaosia o meaʻai (gaʻo gaʻo taofi miti), o lea e tatau ai ona e pulea le tele o fafaga;
  • le mafai ona sola ese mai mea matautia.

Faitau foi pe faapefea e se moa ona fafagaina se moa.

E ui lava i ni faaletonu, o manulele o lenei ituaiga ua manatu o se filifiliga pito sili lea mo le teuina i totonu o se fanua tumaoti. E tolusefulu tausaga sa faʻaalu e tagata faʻatau mo mafuaaga lelei. O le iʻuga, o loʻo i ai se manulele lautele o loʻo 'aʻai ma fufulu ma tele fuamoa, faʻapea foʻi ma le lelei o aano o manu. I le taimi lava lea e faigofie ai ona faʻamautinoa ma le le faʻasalaga i le anotusi. Aumai nei moa ma vaai mo oe lava!