Fua o le gaosiga

Auala e tausia ai fugalaau e le masani - Tiger Lily

I lona lalelei Tiger Lily e sosoo lona lua i le maea ai o rosa.

O se faailoga o le faamoemoe, saolotoga ma le mama aʻiaʻi.

Ua faʻaaoga lautele i le togalaau. E mafai ona ola i le fale.

Faamatalaga lautele

I le vaomatua, ua salalau le laau Iapani, Saina, Europa. I le Rusia Federation e maua i Sakhalin, o le vaega tutotonu o le uliuli o le atunuu, o le Kuriles ma le Primorye.

O nisi taimi o le fugalaau e taua o le "valea" po o le "e le taua." Ua oʻo le fugalaau fugalaau sili atu i le 1.5 mita.

E i ai sona aʻa aʻafia. E i ai se mea itiiti pulufana oval o snow paʻepaʻe. O le aʻa o le laau e saʻo, paʻu, enaena.

E i ai se lagona laititi o le kiona-paʻepaʻe. O laulaau o le fugalaau e le taua. I totonu o atigipusa i le pito i lalo o le laʻau, e faʻapipiʻi ai vaʻaiga vavao o lanu uliuli.

Vaʻai le Tiger Lily i le ata oi lalo:

O lili vailaʻau e faia e le natura lava ia. O nei mea e aofia ai le sili atu ma le 100 vaeseese eseese. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga i le auala e tausia ai Liliya Saranka ma Henry.

Tausiga ile

Mafaufau i le auala e tausi ai lili lili.

Fuga

Fugalaau fuga, lapoa tele. Vaʻa latalata 7-9 cm. O le lanu sili o le moli lanumeamata.

O nisi o vailaʻau e mafai ona lanu piniki, mumu, auro auro. O fugalaau e iai ni lanu violē laiti. Fugalaau ei ai se manogi manaia matagofie.

E le gata i lea, o nisi o ituaiga o vaevaega laiti e mafai ona faʻamaonia. E i ai ni laʻau vaivai vaivai.

I luga o le palpation, latou te foliga mai o le vevela masani poʻo le velor. O fugalaau fugalaau e eseese lanu. Ae o latou aua le sogisogi.

FESOASOANI! O ia ituaiga o vaevaega na mafua mai aemaise lava mo tagata ei ai faʻamaʻi faʻafefe i le manogi manogi. O le fugalaau e amata i le amataga o Iulai.

Taofiofia atili 20-25 aso. Afai e le lava tulaga lelei e mafai ona tumau 6-8 aso. A maeʻa ona totoina le pusa fualaau.

Teuteu

A maeʻa ona totogo tipi fugalaau mamago.

FAʻATASI! I le tau mafanafana, e le mafai ona e tipi lau. Latou te manaʻomia se fugalaau mo photosynthesis.

I le taufaʻaiuga o Aokuso, e tatau ona amata ona sauniuni le fale mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le ala. E tatau ona i ai se pou e tutusa 8-10 cm.

Totoina ma totoina

I le matala, ia totoina se fugalaau i luga o se upega maualuga. I le fale, faʻaaoga vailaau lautele ma loloto. E tatau ona i ai le eleele malamalama ma le tatalaina.

E tatau ona i ai le palapala ile fomaʻi malie pe leai foi. E tatau ona tuʻuina alavai i le pito i lalo o le ulo. Pepbles, faʻalauteleina o le uʻamea poʻo paʻu gau e mafai ona faʻaaogaina.

Ua totoina pasi i le ogatotonu o le tane. O le loloto o le tulaueleele e le tatau ona sili atu 5 cm. O le lautele e tatau ona tutusa 10 cm.

E lelei le totoina o se togalaau i totonu o le ipu e tasi. A oʻo i le faʻavasegaina, e mafai ona e faʻaogaina le auala faʻalelei o le toe gaosia.

Lulu

Mea e fiafia i ai le mafanafana taugofie le tau. Faʻaola malosi i le vevela 19-26 ° C.

TAITAI! I le fale, e le fautuaina e tuʻu ni atigipusa ma fugalaau e latalata i mea faʻavevela. I lenei tulaga, o le maualuga o le ea o le a mago. O le laau e tatau ona sosoloina i aso taʻitasi i le vai mai se pulumu.

Faʻasa

Afai e tupu le fugalaau i le itu i sisifo po o le itu i matu, ua toeititi lava e le manaʻomia. I le vevela o le tau ma le susulu o le la, mo le faʻatinoina o galuega e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei o le suavai.

E sili ona lelei ona faia i le taeao po o le aoauli, ina ia mafai ai e le aso ona sili atu le susu. A maeʻa ona toto, e tatau ona faasolosolo malie le faʻaititia. Ina ia taofiofi le vai, e mafai ona e faʻaoga pallets i moa laupapa poʻo le vao.

Malamalama

O le nofoaga filifilia mo le tuputupu ae o vao e tatau ona puipuia lelei. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a le fausia le laau. O le tuputupu aʻe o le a faʻagesegese le tele. O fualaau susulu e na o le malamalama lelei. O le mea lea, e fautuaina i latou e ola i totonu o potu malulu.

Tuputupu ae

O le laau e lelei tele i le phlox, gladioli, asters, ferns. E mafai ona tupu i talaane o mea teuteu teuteu, lauolaola po o laau toto.

I le fale, o loʻo faʻaalia lelei i totonu o koneteina lautele e aunoa ma le mafiafia. O faʻasologa faʻapitoa e lelei mo le tipi ma le faʻamalosia. E talafeagai mo le faʻatupulaia o le fale i totonu o le tele o tane, i le avanoa tatala i luga o togalaau o togalaau poʻo greenhouses.

Tofiga

E mafai ona faʻalauteleina lili lili i auala eseese:

  • Pokolukovichny auala - e taʻitaʻia ai le malosi o le vao. E tatau ona pulea lelei. Aoina o mea toto i le faaiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu. E fautuaina le totoina o aniani i luga o le eleele lelei na saunia muamua. E sili ona lelei le faʻaaogaina o tanoa. O le aʻafiaina atoatoa o le laau e tupu i le ogatotonu o le autumn. Lily toleni saogalemu le taumalulu. Afai e tupu le fugalaau i le lauʻeleʻele avanoa, ona fai lea i nofoaga malulu i ogaoga ogaoga ua fautuaina e mulchue le moega. O loʻo ufiufiina i latou i se mafiafia papaʻi o laʻau.
  • O isi auala faʻaleleia - lūlū fatu. Faatasi ai ma sea ituaiga eleele e le o tupu. Ae e taua le mafaufau e faapea o le fua o le germination o ia ituaiga mea e lalo ifo i le 70%.
  • Tofiga fua e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o fugalaau. Ae o lenei faagasologa e matua faʻalavelave lava. E tatau ona vavaeʻesea le fua laʻitiiti mai le pulu matua. O le tipi ua faʻafefeteina ma le faʻaeteete i paʻu o le koale faʻamalolo. O le mea e tupu ai le totoina o mea totino e tatau ona teu i totonu o se kiona i le vevela 21-24 ° C. Faʻaauau ona tupu i le taimi 60-90 aso. E tatau ona faʻamamaina le meaʻai. Atoatoa lauusiusi po o vaomatua. O fua o loʻo totoina i tane faapitoa i le ogatotonu o le tautotogo. O le a oo mai laau toto 2 pe 3 tausaga talu ona tulaʻi.

Fertilizer

E le pei o isi laasaga laiti o lili, o lenei sui o le fuga i le faʻatagaina o le fafaga e le manaʻomia. Ae ma le faʻaeteete lelei, e mafai ona e faʻaaogaina le faapalaga.

E maua mai le fugalaau i lalo o le eliina pe a totoina pe faʻapipiʻi vao. Faʻatagaina foi le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻalavelave poʻo minerale.

Mea tau vailaau

O a faʻafitauli o le faʻamalolo o le lili laka?

Fugalaau ma puʻupuʻu o lenei laʻau o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu. Latou te faia ni sauniuniga eseese, teuteuga masani, e faʻavevesi ai le mamafa.

E mafai foi ona faʻaaogaina mo le malulu, ona o lo latou faʻamoemoe. O tapenaga faʻapitoa o lili o le hemostatic ma le paʻu.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina mo vavaega loloto, manua, maʻi tiga. E masani lava o teuteuga e faʻaaogaina i le togafitiga o le sooga o le tino, faamaʻi fatu, maʻi o le tino, e toe faʻafouina ai le tino poʻo le faʻaleleia o le manaʻo.

O vaega taua o lenei laau o se vaega o "Mastodinona"O lenei vailaau ua taʻua o le togafitiga sili ona lelei. E faigofie lava ona faʻamafiesea le tiga i le taimi o le faasolosolo malie ma le mastopathy.

I totonu o Sasaʻe, e faʻaaogaina togalaau e faʻaaoga ai togalaau. Ua faʻamago ma faʻaopopoina i masini eseese a le atunuu. O paluga o loʻo kuka i le susu poʻo le 'aina faʻamalosi.

TAITAI! E le tatau ona faatagaina cats e faʻaaoga le Tiger Lily. O lenei laau e malosi lona aʻafia i nei meaola!

Maʻi ma faʻamaʻi

Laʻau e faʻaalia aphids, fusi lau laʻau, laʻau lily, thrips, faʻapea foʻi ma togi ma fulufulu.

O lenei sui o le flora e mafai ona maʻi i le pala, gaʻo tumutumu, lauulu enaena ma Fusarium. I le avea ai ma se puipuiga, e tatau ona sosolo lau laupepa i vailaau e tineia ai manu faalafua.

TAITAI! O lenei sui o le fuga o se taavale o le siama a Mose. O ia lily e mafua ai le lamatiaga o totoe o vaevaega o fugalaau. E mafai ona foliga mai o le fugalaau i fugalaau poʻo laulaau. Ae o le siama e le afaina ai le tuputupu ae o le lili Tiger.

Lilia lanu o se laʻau matagofie matagofie ma se manogi manogi matagofie. E tele ituaiga meaʻai. E mafai ona ola i le fale i totonu o ipu loloto, i totonu o greenhouses poʻo luga o togalaau aina. O le alofa e faʻafeusuaʻi vaiinu, tele le susulu o le la. I totonu o le faiga faʻamalosia e le manaʻomia.