Faatoaga

Eseesega e mafai ona ola i soo se tulaga - "vine Codreanka"

O le Codreanca o se vine vine e le lelei le faigofie ona fetuunai i tulaga eseese.

E matua faʻatupulaia ma fua mai i luga o oneone papa ma oneone e le talafeagai mo isi fua.

Manaomia itiiti le maitauina ma le faʻaeteete, faafetai lea e aumaia ai se faʻatoʻaga lelei ma le tele.

Vine vine Kodryanka: faʻamatalaga o le ituaiga

Berry Codrean e lapoʻa tele, uliuli, latalata i le uliuli. O le foliga o le pi e faʻaloloa i le uumi i le 3 cm, o le pa, ma le ufiufi o le mafiafia (pruine), o le mamafa o le mamafa 7 kalama E le tele ni fatu i totonu o le pipi, e faigofie ona vavaeeseina.

Pavulsky Aiut, Muscat Novoshakhtinsky ma le Purple Early e iloga i fua tutusa.

O le pele o le fualaau aina e matua tele, ae le o se mea e iloa pe a faʻaaogaina. Kodryanka le tofo, e ui lava e faigofie, ae manaia, manu feʻai.

O le elemene o fualaʻau e faʻaitiitia vave, e oʻo lava i le suka o le 12%, e mafai ona 'aina.

E tele ituaiga vine, e matua lelei le vine. Ua i ai i le tausaga lona lua talu ona faapipiina pe totōina fatu, ua totoina fualaau. O fuifui o loʻo i ai le saʻo, mamafa le mamafa - 600 kalama. O nisi vine e oʻo atu i ai 1 kgae i le taimi lava e tasi o loʻo pipii lelei i latou ma mo se taimi umi o loʻo i luga o vine ua leva ona i ai i se tulaga matua.

Isabella, tamatamai lima o le au faiva ma le fiafia o Black e maualuga tele.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei vine vine na maua i Moldova, lea e matua talisapaia, e ala i le laasia o ituaiga Moldova ma Marshall.

Uiga

Uiga o fualaau "Kodryanka" (o ia Magic faʻapitoa) o se faʻalavelave faʻapitoa o le laulau o fualaau uliuli, lea e iloga ona o lona vave matua.

O le vave amata e mafai ona mitamita ma Kishmish Jupiter, Velez ma Super Extra.

E taua tele le faʻaogaina o le Codrians mo le tele o fua o le seleselega, e oʻo lava i tulaga leaga.

I le maualuga o le suamalie o suamalie e le momotu ma e le afaina i le pala. O le taimi o le matua e vave lava, mai le taimi o le paʻu i le seleselega. 110-115 aso.

O le eseesega o le laulau, e masani ona tuputupu ae mo le faʻatau, aua e mafai ona teuina mo se taimi umi pe a uma ona matua ma e le maumau ona uiga ma mea e 'ai. Mo le uaina, o lenei ituaiga e talafeagai foi ona o le maualuga o le suka (e oʻo atu i le 18%) ma le sua.

Mo le uaina foʻi faʻaaoga Arsantvsky, Levokumsky ma Krasin.

I fua o vailaʻau faʻasolosolo na manatu ai Kodryanki o se oloa taua tele. E le naʻo se vailaʻau faʻapitoa ma le antioxidant, e tele mea aoga mo le tino:

  • Vitamini B ma le C;
  • Carotene;
  • Pectin.

O le vasega e eseese i le lelei o le faʻafefe - i -22, ae mo le malulu malulu e manaomia. I le tele o tausaga, o Codreanca e faigofie lava, lea e manatu e itiiti pe a tupu vine mo le faʻatau, aua latou te leiloa foliga. O le taofiofia pea e mafai ona faia muamua ma le fesoasoani a Gibberelin.

O ituaiga e pei o Angelica, King Ruby ma Ruslan e mafai foi ona faʻaalia le pollen.

TAULAʻI: O Gibberelin o le a le gata ina fesoasoani e alo ese mai ai, ae e fesoasoani foi i fua tetele e aunoa ma ni fatu.

O le uta i luga o le vao, i le averesi, o 17-19 togi faʻatasi ai ma sina pupuu.

Ata

Ata vine vine "Kodryanka":




Toto ma tausi

Pe a totoina se tele o avanoa lelei o lona faigofie, ma le mafai ona aʻafia soo se mea. Ae peitaʻi, pe a tulaʻi e manaʻomia ona e mafaufau i ni vala:

  • O le togi lelei e afifi ai tausaga taʻitasi;
  • O le taimi sili e toto ai le tuai o le autumn;
  • O le taimi lava e uma ai le totoina o le fatuga e taua tele i le faaputuina.
O le Plant Kodryanku e tatau ona muaʻi saunia le lua, i le pito i lalo e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele lafulemu.

O aʻa o le fatuina o loʻo ufiufi lelei ile eleele e puipuia ai mea leaga, ma faʻafeinuina e manaʻomia i le maeʻa ai ona totoina.

Afai o lenei metotia o le totoina ua filifilia e avea o se tui, ona tele lea o filifiliga. I le amataga o le tautotogo, o le faapipii e uliuli i le uliuli (o lona uiga o le fuga o le fugalaau i le uliuli), i le faaiuga o le tautotogo - amataga o le taumafanafana, lanu uliuli, i le autumn, lanumeamata i le lanumeamata.

O le faʻavae o soʻo se seleselega e tausi ai le laau. Mo le tuputupu ae masani e manaʻomia ai le tele o le susu, o le mea lea e tatau ona masani ai le fafaga.

TAULAʻI: tamaʻi vao mo le faususu e manaʻomia ai le 3 pakete vai, tele-6.

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia ai le lelei o le malulu, e tatau ona malulu mo le taumalulu, aemaise lava pe a oo mai i le vaomatua. I le taimi lava lea e tasi, e le na o le eliina o laau i le eleele, ae o loʻo malupuipuia foi i vaovao.

O le Beauty of the North, the Arched and Pink Flamingo o loʻo iai foi ituaiga o le malulu.

Leai se mea e teu ai vine i nai tausaga muamua. E mafai e le laau ona fua mai ma atiina ae faʻapitoa. O le taimi lava e ulu atu ai Codreanca i le taimi o le fualaau aina, i le tautoulu ua fautuaina e teuteuina ai aʻa laiti e le mafai ona gafatia le taumalulu. I le matua, o le teuteuga e faia i le tautoulu na o na laau e le fua mai pe mamago.

Maʻi

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i faʻamaʻi, i le maualuga o 2.5-3 pito i le oidium ma le paʻu. Mo faʻamoemoega o le faʻamaʻi, e mafai ona felafoaʻi 2 taimi i le vaitau faʻatasi ma auala faʻapitoa e faʻafetaui ai nei faʻamaʻi aʻo lei tupu aʻe ma vave loa ona amata ona amataina fua.

O vine e ono manaʻomia ai togafitiga e faasaga i le anthracnosis, chlorosis, bacteriosis, rubella ma le kanesa siama. Faitau faʻamatalaga auʻiliʻili i mea eseese o le 'upega tafaʻilagi.

I le avea ai o se tau faasaga i ni meaola e mafai ona faaleagaina ai le togavao i le taumalulu, e fautuaina e nonoa le laau ma lala paranesi.

Ae o isi meaola faalafua (phylloxera, spider mite), o fua faʻataunuʻu masani i le faiga o le vevelaina o se vao ma le aveeseina vave o mea tuai pe faaleagaina o le a faʻaitiitia ai nei faafitauli.

Talu ai ona o lona le mautonu ma le tumau, o le ituaiga vine vine Kodryanka ua lauiloa i le tele o le uaina. E oo lava i le tele o tausaga ma tulaga le lelei, o le eseese e aumaia ai se aofaiga tele o le seleselega. O ona fua e masani ona tumu i elemene taua e faʻamalosia ai le tino atoa ma maua ai ni faʻamalolo. O le Codreanca o se fua lelei o vine mo vine viticulture e lelei atoatoa mo tagata amata.