Fuafuaina o fanua

Tuputupu i luga o le 'upega tafaʻilagi: totoina o laau ma tausi ile fanua

Levka o se vaovao teuteu ma se manogi manaia, lea ua teuteuina mo le tele o tausaga i paka faitele ma togalaau. O ona fugalaau lanu eseese e foliga tutusa lava ma le vaomatua. O se levka e mafai ona avea o se laau e tasi, lua pe lauiloa, e sili atu ma le luasefulu ituaiga o levivy ua lauiloa.

Tuputupu ae o le uila e ala i laau toto

O lea la, o le tauagavale o se togalaau teuteu po o se paka, e masani ona tupu le lauulu sinasina, lea e masani ona iloa e le tele o fai togalaau mattiola. O le laau e totoina na o le fatu fatu, ae na 'aina i latou e totō fatu i le taimi e tatala ai le eleele, o le a tupu mai le tupu pe a uma le tolu masina. O le mea lea, e sili ona lelei le tuputupu ae o le fatuga o fatuga.

O afea e toto i luga o fatu

O le lua tausaga lona lua o Mati o le taimi sili lea e mafai ai ona e lūlūina le Laka e totō. E leʻi tuai ona toto i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, po o le violet - o le mattiol sa faatauaina e le itiiti ifo i le lili ni mea teuteu teuteu po o rosa. E faaopoopo i le matagofie o fugalaau ma manogi manogi, na totoina le mattiola e avea o se vailaau togafitiga. I aso nei, e toʻatele faifaatoaga e totō Mattiolu-Levkoy i autafa o pateta: o nei fugalaau e fefefe i le paluga o le potato Colorado.

Fatuina sauniuni aʻo leʻi totoina

A o le totoina, o le fatu ua gagala mo le 24 itula i le vai mafanafana, o le taimi la, pe a fulafula, afifi i se ie susu. Mo le faʻagasologa o le faʻamalosi, o fatu, e aunoa ma le aveeseina mai le solo solo, o loʻo teuina i le pito i lalo o le pusaaisa mo le tolu i le fa aso. O lenei faiga e fesoasoani i fatu e alu ae muamua.

Laʻau mo le totoina o laau

A o leʻi lūlūina le itu tauagavale, e manaʻomia le faʻapalapalaina o le eleele: tolu aso aʻo lei luluina, togafitia i se vaifofo o le potassium. A o le lūlūina le eleele e tatau ona faʻamago, ae e le tatau ona mamago, e mafai ona e faʻamamaina i se pulumu. Mo le lūlūina o fuālaau e saunia ai le faʻafefiloi o vaega e tolu o le eleele masima ma le vaega o le oneone. E faigofie ona faʻatau le totoina i totonu o pusa uamea, latou te le tele ni avanoa.

Lauina o fatu mo laau toto

Pe a lūlūina, o fatu e tanumia mo le afa senitimita, o le mamao i le va o na mea e totoe i le tasi ma le afa senitimita, ina ia mulimuli ane e le faʻafefeteina e le tasi le isi ma e sili atu ona faigofie ona faʻafefete i ipu eseese.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

O se atigipusa o loʻo i ai le faʻagaga o le faʻavaeina o laau e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga, ma faia ai se fale-moliuila: o le ola mai le fatu e manaʻomia ai ni tulaga patino Faʻaauau le lūlūina aʻo leʻi tupu le germination i se mea pogisa i le vevela pe tusa ma le 20 tikeri Celsius, ae leʻi faʻafefe. E tatau ona foliga mai i le fa i le lima aso. Ae e tupu e tatau ona faʻatali mo le lua vaiaso.

Totoina o togalaau

I tua o laau toto o se togavao i le tausiga o togalaau e talafeagai. O le taimi lava e tupu mai ai le totogo, o le koneteina o loʻo sii atu i se nofoaga malamalama, ua aveeseina le ata, ma o le vevela o le mea e tatau ona tusa ma le 12 tikeri Celsius, e le maualuga. Mo nei faʻamoemoega, vaʻalele matagofie poʻo le vevela velanda. O le faʻamafa muamua e faia i le lua aso pe a uma le germination. A maeʻa le lua vaiaso, ona paʻu lea o laau totō i ni ipu mafolafola eseese (alavai i le pito i lalo). O le eleele e faia mai le oneone, turf ma laʻau eleele 1: 2: 2. A iai ni laʻau malosi se lua, faʻaalu muamua le fafaga. Sululuric zinc ma manganese (0.1 g), copper sulphate ma boric acid (0.3 g) ua solo i totonu o se lita o vai.

Faʻamaʻaina fatu

A o leʻi totoina le kuka i le matala, e tatau ona faʻamalosi fatu. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le potu o loʻo i ai fasi laau, o le faamalama po o se faamalama tatala, muamua mo ni nai minute, faasolosolo malie le taimi o le faʻamalosi. O se taunuuga, o le faamalama e tumau pea ona tatala i taimi uma. Amata ona faia le faʻavasegaina o faigata mo le 12-14 aso ao le i toe totoina i le nofoaga avanoa.

Totoina o laau toto i luga o le eleele

Le mea o totoe - o lenei laau o le aiga pepelo, aua le totoina i luga o le saite na faʻaaogaina ai e isi tagata o lenei aiga. O lou tulaueleele e mafai ona e maʻi i se prick po o se uliuli - o faʻamaʻi masani o le aiga.

O afea e totō ai fatu i le eleele

I le matala, o fatu laau e totoina ia Me, i le lona tolu sefulu tausaga o le masina. E fautuaina e faia lenei mea i le afiafi i le timuga o le tau. Mo totō totō totō, o le la e mafai ona faʻaleagaina.

Tuputupu o le eria

O le manuia o le totoina o le levkoy e faalagolago lea i le totō lelei ma le tausiga taimi. O se tasi o tuutuuga mo le tulaueleele lelei o le filifili lea o le nofoaga saʻo. O le nofoaga mo le laau e tatau ona faʻamalamalamaina ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O le eleele e sili atu le lelei o le oneone-gaʻo, faʻaleleia lelei, ma le le faʻaituau.

E taua! Faʻavaʻaina o le eleele aʻo lei totoina, e naʻo le tulaga o le eleele ua pala.

Totoina laau totō

Mo laau o le itu tauagavale, o lua ua saunia e fetaui ma le aʻa o le laau. O lua e sasaʻa faʻasaina i le vai, totō totō saʻo i totonu o le pusa, moe ma momoe. O laʻau e faʻaogaina, faʻatasi ma le tasi mea, o le mamao i le va oi latou e oʻo atu i le 20 cm, i le va o le maualuga ma le paʻu - e oo atu i le 30 cm.

Totoina ma le tausiga

E faʻapefea ona tupu mai i fualaau vao levkoy? Levka o se fale e le mafaamatalaina le lelei, o lona tausiga e faaitiitia.

Faʻaauau ma le tele o faʻavaivai

A faʻamamaina se laau, o le mea autu o le taofia lea o le ogatotonu o le eleele: aua nei faʻamamaina ma taofia le faʻamago. Ina ia aua le faaseseina, e tatau ona siaki le pito i luga o le eleele i le fitu senetimita, pe a mago, suavai, ae ia lelei. Faatasi ai ma le tele o taimi e tulaʻi mai ai, ua faʻaitiitia le faʻavaivai, e aunoa ma le faʻaitiitia - faateleina.

Toto ma vele le fasi fanua

Pe a uma ona faʻamaʻa, e tatau ona tatala le eleele ina ia mafai ona faʻamaʻaina i le okesene. O le veleina e talafeagai foi, o vao e faʻaleagaina ai faʻatoʻaga faaleaganuu, tusia o meaʻai ma le susu mai le palapala.

Faʻatauga

E togafitia le totoga o le toto o Levkoy, na pau lava le mea e talia e le laau laupapa fafie. Aʻo fafagaina, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i mea paleni paleni mo faʻalaʻau totogo. I le tautotogo - faatasi ai ma le maualuga o le vevela, i le taumafanafana mo le lelei o le fugaina - fualaʻau-phosphorus.

Pests ma faamaʻi o lewy: o le taua faasaga ia i latou

O le mea sili ona matautia o manufeʻai o Mattiola lewkoy o le fusi faʻatau. Mai se numera toʻiti o iniseti o le a fesoasoani i le fofo o le efuefu (tolu pe fa avanoa), e tatau ona e togafitia vaega uma o le laau. Afai e tele naua iniseti, faʻaaoga insecticides (Aktara, Decis).

Puipuiga o faamai e faia ao le i lulu fatu: o le eleele mo laau toto e togafitia i se vaifofo o le manganese. I le tulaga o faailoilo o faʻamaʻi i se tagata matua, e mafai ona e faʻaogaina fualaau (Fitosporin-M, Baktofit).

O afea e aoina ai ma pe faʻapefea ona teuina fatu o le gaogao

I le faaiuga o Setema - amataga o Oketopa, o fatu o leukowa ua faʻamautu. O le fufuluina o fatu o fatu o le a avea pe a liu enaena le pata. Afai o le laau tauagavale tauagavale, e mafai ona e tosoina se togavao ma se aʻa ma tautau i le mago, ma pe a malogo pulu, tuu i lalo fatu. Afai ei ai sau mattiola, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e momotu ai pipi.

E taua! A e seleseleina pusa ma fatu o lewwyy-mattiola, e tatau ona e faʻaeteete: o pamu ma fatu e manifinifi ma e pei o laʻau.

Fautuaina e faʻamago fatu i fafo o pusa, ona gaugau lea i totonu o ni pepa poʻo taga taga. Teuina fatu seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai i se nofoaga pogisa.

Sauniuniga lerenia levkoev mo le taumalulu

I le itu i saute o loʻo i ai ni malū malu, e ola lelei leweti i le taumalulu. E fautuaina le tipiina o laʻau ma laʻau, ma o le aʻa i totonu o se fale lelei o le a faʻavaivaia ai ma faʻasao ai totoa fou i le tautotogo. Ufiufi le laau i le mulch, laʻau paʻu poʻo le agrofibre.

I totonu o nofoaga e maua ai le malulu, e masani ona tuputupu ae ituaiga o levkoy. Afai o loʻo i ai se faʻailoga, o le taimi lea i le taumalulu e manaʻomia le eliina o le laau ma faʻapipiʻi i totonu o se ulo. E lelei ia te ia i le taumalulu i le fale.

Matiola i le faʻasologa o fanua

Nivyanik, reseda, wormwood, phlox, lavender, feverfew - e le o se lisi atoa lea e mafai ona e toto ai Levkoy. O se mea manaia ma le le masani ai o le tuufaatasiga o mattiola ma laau teuteu, e pei o le rosemary, thyme, thyme. Vaʻai faalemafaufau i se manogi e feosofi solo i luga o se fugalaau e tasi, o se paluga o fugalaau matagofie e manogi i se paolo manogi.

E te iloa? O le manogi o levkoy e faʻaleleia i le afiafi, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai le fugalaau o le violetina po. O le manogi o Lyokova sa usuina i lana solo e Mandelstam, Akhmatova, Severyanin ma le tele o isi. "... I totonu o lona manogi manogi, i ona lalaga ma ata vane - le talafaasolopito o le lalolagi, mafaufau ..." B. Okudzhava.

O Mattiola e talafeagai mo le totoina i le rabatka, i totonu o pusa faʻapipiʻi taʻitasi ma i kulupu faʻavae. Le lalelei Levka i totonu o se fugalaau na faia i luga o ni togalaau papa, o ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe e faʻaaogaina e teuteu ai vaituloto ma vaituloto. Levka e faʻaolaina gazebos ma terraces.

Levko-mattiola o se fugalaau e tatau ona gauai atu i ai le au fai togalaau ma fugalaau fugalaau. E mafai ona faʻaaogaina i le tele o faʻataʻaiga o le laufanua ma auala, teuteu ma togalaau, ma le togalaau, lea o le a maua ai nisi faʻamanuiaga, e le gata o le matagofie. Ole Levka o le a le manaomia le tele o le gauai, ma o le eseese o ituaiga o le a fiafia ai tagata fiafia i lanu susulu.