Laʻau

Cherry Turgenevskaya (Turgenevka): uiga o mea eseese ma fautuaga mo tagata fai togalaau

O Cherries e mitamita i nofoaga i togalaau ma nofoaga faafiafia. O le suamalie suamalie, mafiafia e maloloina lelei. Eseese Turgenevka o se tasi o tagata e sili ona pele i le togalaau ma o se tasi o mea sili ona taatele i totonu o atunuu o le mafutaga muamua. O le eseesega e lauiloa mo le tele o vaega: filifiliga, totoina, tausiga, tuputupu aʻe, ma isi. E pei foi o isi ituaiga o cherries, o Turgenevskaya ei ai ona uiga lelei ma le lelei. Sei o tatou iloa lelei lenei ituaiga.

Faailoga o le vasega

I tua i le 1979, o le ituaiga Turikenevskaya o cherries, po o Turgenevka i se isi auala, na gaosia. Mo le tele o tausaga, o loʻo galulue le aufaipisinisi o le Oryol e ausia se taunuʻuga lelei ma faʻalauiloa atu se ituaiga fou i le faaleleia o uiga lelei i le maketi. I le auala, na matua talisapaia a latou galuega, talu ai na vave lava ona maua e Turgenevka le lauiloa i le au faifaatoaga. O le ituaiga e sili ona matagofie mo le Itumalo Tutotonu o Rusia, Central Black Earth ma North Caucasus.

O Turgenevka e masani ona maua se seleselega tele, o le laau ua toetoe lava a ufitia i vine

O le laau lata ane i le cherry Turgenevskaya e tele-lapopoa (pe a ma le 3 mita, leai), o le pale e faalauteleina i luga (pyramidal), faasalalauina. O le pine e tupu tele lava le laʻau vavalalata i lala saʻo o lanu enaena-enaena poʻo le lanu enaena, e pei o le ogalaau lava ia. I luga o laau tuai, o se paʻu paepae manifinifi i luga o le paʻu e mafai ona iloa. O laupepa laupepa e tusitusi, faʻaloloa, o le pito e faʻamalosi. Turgenevka e maua mai se seleselega vave o Iulai, ao amata ona fuga vave: i le ogatotonu o Mei. Inflorescences e tele, e fa fugalaau i totonu taʻitasi.

O le manogi susulu o fugalaau e tosina mai ai pi, o le mea lea ua manatu ai lenei pele o se laau sili ona lelei o le meli.

O Turgenevka e matua matagofie ma manaia

O fua

O vine o Turgenevka e tele naua ma tele le vevela, o le mamafa o le fua o le fua o le 4.5 kalama, ma le lautele o le 18-20 mm. O le maʻa o lenei peleni e laʻitiiti, faigofie ona vavaeeseina mai le pulupulu. O le fatu e matua manogi lava, sugar-suamalie ma le fiafia ma se taimi umi umi. I le resitala o le setete, o le tofo ua faailogaina o le "faamalieina".

Ma o le cherry e maua ai se seleselega lelei

Fruiting Turgenevka amata i le lima o tausaga o le olaga. O le mea e ofo ai, e mafai ona ola lelei cherries ma gafatia i le 25 tausaga! Tuuina atu le tausiga lelei ma le taimi, tausiga. Young Turgenev cherry i le ogatotonu e maua le 10-12 kilokalama, i le matua - e oo atu i le 25-27 kilokalama mai le tasi laau.

O fualaau aina a Turgenevka e tele naua mea aoga, e aofia ai le faʻamalosia o le fatu ma faʻaitiitia le mamafa

O aoga aoga o cherries

Cherry Turgenevka o loo maua i le maualuga o meaʻai o le B, A, K, ma le C, filo o meaai, pectin, ma elemene taua mo le tagata: magnesium, iron, calcium, phosphorus, iodine, chromium, manganese, copper, anthocyanin, ma isi. O fua e sili ona lelei i le maualuga o le toto coagulability, talu ai o le coumarin, o se vaega o vine, fesoasoani e faʻaitiitia le thrombosis. Afai e te manaʻo e maua se soifua maloloina ma le malosi, ia e sili atu le tele atu o cherry Turgene. O le puipuiga lea o le dysentery (o le mea e maua ai le antimicrobial ma siama), o le anemia, o le inflammatory process, joint joint, pressure pressure (juice juice cherry).

O togalaau o lenei ituaiga o loʻo i ai uiga lelei o felauaiga, e talafeagai mo le faʻafefe. Ae e sili ona lelei le 'aina ia mea fou, suamalie, meaʻai. E mafai ona e kukaina meaai mai fua o Turgenevka, mo se faataitaiga, teu o le taumalulu, jam, jams, ma isi. O le pusa lava ia o loʻo i ai sina suka masani, o lea o sauniuniga a Turgenevka o le a le faʻaitiitia ai au tau mo mea suamalie. Ae o le fatu o lenei ituaiga e lelei atoatoa mo le faia o ni suamalie suamalie ma muimui poo ni meaola vela.

O le vavalalata vavalalata ma le peleni o le peleni, o lea e tutusa ai mea e lua i fafo ma i le tuufaatasiga

O fualaau aina ma fualaau aina o Turgenevka e fiafia i le maualalo o le vevela o le vevela, o le mafuaaga lea e fiafia ai le au fai togalaau i totonu o Rusia. O le paʻu o le laau e faapitoa lava le puipuia i le malulu, ae o le fugalaau ua amata ona puipuia lelei i le malulu.

Se aotelega puupuu o le autalavou Turgenevka laau

Totoina o talotini Turgenevka

E taua le matauina o le ituaiga o cherry Turgenevka e le lelei ma e le manaʻomia se tausiga faʻaeteete. Ae ui i lea, pei o soʻo se sui o le fugalaau, e manaʻomia ona ia tuʻuina atu nisi o tulaga.

O laau toto e sili ona lelei e filifili ai tausaga taʻitasi, ona o tagata matutua matutua e le mafai ona aʻafia i se nofoaga fou.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

  1. A tulaʻi, ia mautinoa e taulai atu i le susulu o le la. Afai e te manaʻo e maua se seleselega maualuga, e te le totō cherries i le paolo. E ui lava o Turgenevka e pei o le malu puipuia, e atagia mai i fua e le mo le sili atu. E le mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi le vailaʻau ma le faʻavaivai i vai, o lea e sili ai le filifilia o le itu i saute mo le totoina.

    Ina ia fiafia i le seleselega, e tatau ona e filifilia ni nofoaga mafanafana i le itu i saute poʻo saute sisifo mo le totoina o se laau

  2. Saili muamua pe o le a le mea o loʻo i ai lou eleele i le nofoaga o le a e totoina ai le laau. Neutral, ma o le mea aupito sili ona lelei, o le lau oneone oneone e lelei mo lenei peleni. Afai e tele le 'ele - ia mautinoa e faʻaopopo le oneone.

    A o lei totoina, e tatau ona e iloiloina: o le a le fanua i le nofoaga o le a ola ai le laau, aua o le pelene e fiafia i eleele oneone pe le mautonu

  3. Ia saunia le eleele lelei i le taimi muamua ina ia mafai ai ona tuʻu i totonu o le lua. Faʻafefiloi 4-5 kilokalama o humus, 500 g o vao mama ma le 80 g o superphosphate. Mo laau iti ma laau, e mafai ona e faʻaopopo sina masini masima, ae naʻo totonu o se laʻititi laʻititi (faitau ma le faʻaeteete faatonuga i luga o le afifi). I le faʻaaoga tatau, o le kulimi o le a fesoasoani i le fatuga e aʻafia aʻa, tuputupu aʻe malosi, ae tele, e mafai lava ona e susunuina aʻa o le laau.

    Saunia se paluga kulimi mo le totoina o vine tilo Turgenevka

  4. Tili se pu e tusa ma le 0.5 mita le loloto ma lautele. E le mafai ona vave totoina se laau i totonu o se lua fou ua saunia, aua o le eleele sauniuni e tatau ona nofo mo le itiiti ifo ma le vaiaso, ma sili atu i le tolu. Afai e leai sau fatuga taʻitasi, ae sili atu le umi, faʻalautele mo se faʻataʻitaʻiga, ona sili atu lea ona lelei le eliina o se pu ma loloto. E mafai ona e faia 0.7-0.8 mita i le loloto ma le lautele.

    E sili ona lelei le totoina o Turgenevka i le tautotogo ina ia lelei le laau, ae mafai foi i le taimi o le tautoulu - ona fetaui lelei lea o le cherry i le tau o le teritori

  5. Manatua e taua le matauina o le va i le va o fua o Turgenevka poʻo le va o ia ma isi laau. E tatau ona 2-3 mita. O lenei mea o le a mafai ai ona e totoina se laau maloloina lelei ma le la, avanoa mo lala, ma e faia foi lenei mea mo le lelei o le teuteuina, seleseleina.

    Afai ei ai sau fuafuaga e totoina se togalaau vine uma, ona mataʻituina lea o le mamao i le va o laau, e tatau ona le itiiti ifo i le 2 mita

  6. Ina ia mafai e le fatu toto ona maua aʻa, e tatau ona tuu lemu mo le tele o itula i vai mama. A oʻo i le lua, saunia muamua, ua faʻatumu i le lona tolu ma le eleele paleni, ua saunia foi muamua - e mafai ona e amata ona e lauʻeleʻele. Tuu se pine po o se laau malosi ina ia mafai ona e nonoa se fatuga vaivai mo le taimi nei. Pe a faʻatumu le vao i le eleele, aua le galo e uiga i le ū o le u (pupula ifo i luga o le ogalaau o se fatu) - e le mafai ona tanumia.

    E le mafai ona faʻalauteleina le fatuga maualalo i luga o le ogalaau, o le ū lea, e tatau ona tumau e tusa ma le 2-4 cm i luga aʻe o le eleele

  7. Manatua ia mulch le pericardium ina ia le faʻavave le susu. E tatau ona faia ma le faaeteete le faʻamaʻi ina ia aua le faʻamalo le palapala. A uma ona toto, e tatau ona e sasaa le laau i le vai mafanafana i le aofaiga o 1-2 pakete (12-lita), e faalagolago ile tausaga o le fatu.

    A uma ona totō fatu, toto le palapala lelei ma faʻaleleia le vai fou.

Le totoina lelei o cherries mai le A i le Z

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Tausiga o le tele o cherries Turgenevka o se faiga faigofie, e oʻo lava i se tasi e mafai ona fai mai le le amanaia, o gaioiga e mafai e soʻo se tagata fai togalaau ona iloa ma faʻaaogaina.

O le tausiga mo cherries Turgenevka e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ai se poto faapitoa ma se poto masani

  • Muamua, e masani ona faʻainuina, e sili i le vai mafanafana i le fua o le 2-3 pakete i le fafie. E pei lava o soo se laau, e manaʻomia e Turgenevka se faʻaleleia o le timu faʻafefe faʻafefe taimi e faʻalauteleina le voluma mai le masani. Vagana ai le pau muamua. E le tatau ona faʻatagaina le suavai, faʻafeiloaʻi lemu le vai, pe a fai o loʻo i ai le sili atu i le tulaga o le faʻamaʻi - faʻafefe i totonu o se tamai togi.
  • Lona lua, mo le taumalulu, e tatau ona tapunia le peleni mai le maalili i le tolu tausaga talu ona totoina. E le gata i lea, e sili atu ona lelei le sasaaina o le mulch i le taumalulu: solo pe pala, e mafai ona e faʻaaogaina nilala paʻu. Aua nei mulch i lau laʻau tuai ma totoina ni meaʻai, aua e ono aofia ai siama faʻamaʻi poʻo parasite. I le eseesega, o nila o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻamalosi ma o lea e saogalemu e pei o mulch.
  • E faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale i le taimi o le tautotogo i le tautotogo o le tautotogo i tausaga taʻitasi ma fugalaʻau faʻapitoa ile 2-3 tausaga i totonu o le laau o siomia ai le laau. Mai meaʻai, e mafai ona e filifilia se paleni paleni mo fualaau aina, mo faataitaiga o Emerald, Bloom Complex poʻo Ryazanochka. E lelei tele lenei mea aua e le o iai le chlorine, lelei mo le gaosia o fua. I le ituaiga o fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina mullein, se fusi o le moa. Ae ia manatua o organics e tafe sili atu ma le tasi le vaitau, e te le manaʻomia ona tumu le vao. O se pakete o mullein poʻo le taʻavale faʻafefe i le vai ua lava (3 vaega o le vai i le 1 vaega o organics). E le gata i lea, o le sili atu e ono aʻafia ai le tofo o le fua.
  • O le teuteuga e faia i luga o se laau o le taumalulu, ioe, o masina o le tautotogo e sili ona lelei mo lenei. I le faaiuga o Mati po o Aperila, aveese otaota pe vevela. E le gata i na vaega, e tutusa lava. Mai le eleele, tuu na o lala ia e sili atu ma le afa mita. Ave ese na mea e tele naua, o lona uiga, umi (sili atu ile 0, 5 mita).
  • Afai e le toe avea le cherry ma talavou ma fua mai mo le sili atu i le tasi le tausaga, e tatau ona e taʻei papa. O le mea lea, e faʻaosofia ai le atinaʻeina ma le tuputupu ae o ni vaovao fou.

E manaʻomia le fesoasoani o se laau o le vine e ola aʻe e "atiina ae" le teritori. O lona uiga, e tatau ona tatalaina ma faʻalautele le liʻo poloka ao tuputupu aʻe le peleni.

A oe tuputupu ae, e tatau ona e faasolosolo malie le faʻalauteleina o le liʻo lapotopoto i autafa o le ogalaau ina ia mafai ai ona faʻamalo lelei, luga-laʻei ma, o lea, ia maua aʻa i mea uma e te manaʻomia

Faʻafefea ma le taimi e tipi ai se peleni

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma togafitiga

O Turgenev cherry ei ai ona lava faʻamaʻi masani, faʻapea foi meaola faalafua, lea e sili atu nai lo isi "alofa" i lenei ituaiga.

Laʻaiga o le laulau ma le faʻatonuina

Maʻi ma meaʻaiFaailogaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonuFuafuaga puipui
Coccomycosis - o se maʻi afainaTurgenevka e maualuga lona faʻamalosi i coccomycosis. Ae ui i lea, o loʻo aʻafia pea i le anufe. I le tau mafanafana, e amata ai ona liu mumu mumu, lanu lanu samasama, ma ufiufi i paʻu. Ona pa'ū lea pe faʻagogo i luga o lālā, e faʻaumatia foʻi fuaFaagasologa o le paluga Bordeaux i le fua o le 50 kalama i le lita o le vaiIna ia fufulu ma susunuina lau paʻu, ia faʻagasolo le ogalaau o le laau ma le lime, e vaʻaia le eleele i le lio
Kleasterosporiosis - o se maʻi afainaE iai ni lanu enaena lanu moana i luga o laʻau laʻau. Lea oti ma pau le taimi. O fua e maua ai se lanu enaena-enaena, lea e tau atu i le faaleagaina ma le pala o le pipi. O se suamalie samasama susulu, gutu, e aliali i luga o le paʻu.Togafitiga ma Topsin (20 g i le 5 L o le vai) ma Spore (20 g i le 10 L o le vai), o nofoaga ua afaina ua faʻaumatia, vavae ese. O le paʻu ua paʻuina i le togalaau e ese i nofoaga o leona. E mafai ona e faʻaaogaina le 1% o le vaifofo o le sulfate copper (100 kalama e faʻafefe i le 10 lita o le vai)Faʻagasolo i se faʻafefetega o le paʻu o le ogalaau, fufulu ma faʻamalo laʻau paʻu, faʻaleleia i le tautotogo ma se vailaau faʻamalologa e pei o Topsin poʻo le copper sulphate ao lei tupu fugalaau
Moniliosis - o se maʻi afainaE aliali mai i luga o laulaau fualaʻau sinasina, fualaau ma lala, lea e aʻafia ai le fusi. I le aluga o taimi, e mate le laauE tutusa ma le tetee atu i le clastosporiosisE tutusa ma le prophylaxis ma le clastosporiosis
Anthracnose - o se maʻi afainaE aliali mai i luga o se laau e fua mai ai fua, e iloa ai lava i le lanu paʻu o le fua. E le pine ae i luga o vine e mafai ona e maua ai ni vaomago lanu piniki.Togafitiga ma tapenaga sauniuni Polyram mo le 100 g o fualaʻau i le 50 lita o le vai. E le afaina i iniseti meli. O le pulupuluina o loʻo faia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe o le laau. E na o le 4 togafitiga ma se vaitaimi o le 10 asoFaaaoga le vailaʻau Polyram e avea o se mea puipuia i le taimi o le tautotogo
Rust - o se maʻi afainaO se faʻamaʻi masani lava i le ituaiga o mea eleelea i luga o laupepa.Togafitiga ma le Bordeaux vai poʻo le kopa (chloride) (100 g mo le 10 l). Faʻaleleia le faaluaina: aʻo lei tupu aʻe ma mulimuli ane. O le teuteuina ma le susunuina o laʻau e aafia o le a faasaoina ai le laauFaʻamamaina ma le faʻaumatia o lau paʻu, faʻaleleia ma fualaau mo togafitiga (faʻafefiloi Bordeaux ma le kapini chloride) muamua aʻo lumanaʻi
Gum detectionO le mea e leaga ai, o lenei faʻamaʻi e mafai ona fasia se laau, e ui o le toʻatele e vaai i faʻaʻailoga e pei o le gaoia o tar. Faatasi ai ma se suʻesuʻega totoa, e mafai ona e maitauina le tele o le tufatufa o le samasama-lanu enaena - kesiTogafitiga ma le copper sulphate (100 g i le 10 l) vai ma le togalaau e sui i le tafeI le tulaga o le faaleagaina o le laau i le masini, vave ona ufiufi i le varnish vine, o le faamamaina foi o le ogalaau e fesoasoani foi.

O faʻafitauli autu o le ituaiga Turgenevka

Pest table and control measures

PestsFaailogaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonuPuipuiga
Cherry aphidO le vevelaina o laulaau, o foliga vaaia o le mumu po o le paʻu e paʻu i luga ia i latou i le gaogao, pe a faʻalauiloa le laulaʻau, e mafai ona e vaʻaia ni iniseti laiti, lanu paʻepaʻe poʻo le uliuli, faapea foi ma o latou aloTogafitiga i le vailaau faʻamaʻiina o le vailaau Fufanon i le faʻatulagaina o le 10 l vai i le 10 ml o le vailaau faʻasaina i ampoules, i luga o le vao i le 1.5 l o fofo;
O le fualaau faasaina Iskra (50 g i le 5 lita), e lelei aua e aofia ai le potassium, e tatau ai i se laau vaivai;
Fitoverm - 100 g mo le 10 lita o vai
I luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi uma, talu ai o loʻo i ai ni uʻamea. E lelei foi le faʻaaogaina o fusi paʻu i luga o se ogalaau (mai pepa e ufiufi i ai le suavai), aua aphids ma pati e tulaʻi i laulaau mai le pito i lalo o le ogalaau.
Fitoverm (sauniuniga) e lelei atoatoa e avea o se prophylaxis, e faʻasalalau ma e le afaina ai tagata ma iniseti aoga
Cherry leleO togitogi uliuli laʻitiiti i luga o fualaau o le cherry, o vine e mimilo i le taimiTogafitiga ma Actellik i se fua faatatau o le 20 g mo le 10 l o le vai poʻo le Fitoverm (1 ampoule i le 10 vai)Totoina o le Fitovermom i le amataga o le tautotogo
Cherry slimy sawflyO lanu uliuli e mafai ona vaaia i luga o laulaʻau, mulimuli ane, o se tagata matua e aliali mai, lea e afaina ai lau, pulupuluFaʻasagaga ma le Faʻafefe (1-2 g i le 100 ml o le vai), o se iniseti malosi, o le gaosiga o le 10 litaOliina ma vaʻaia le eleele i tafatafa o se ogalaau (faʻamaʻapeʻese laʻau ma pupae), faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai, faʻapipiʻi ma iniseti
Cherry tipiti mothFaʻaleagaina i lau laititi, o aʻa e le mafai ona atiaʻeE talitutusa ma siaki o le vaʻaleleO le susunuina o paʻu ua paʻu'ū, e tatala ai le lio

O faʻalavelave matuia o le ituaiga Turgenevka

Aisea e malogo ai cherry?

Faamatalaga e uiga i le tele o cherries Turgenevskaya

E i ai le matou tausaga muamua o vine i luga o Turgenevka - na totoina i le tautotogo o le 2009, o le taumalulu o le 09-10 na faʻaaogaina e aunoa ma le malolo, o ia foi. O ona laʻau e talitutusa ma cherry - lapoa, ma vine tetele.

Anina

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1148&start=900

Na ou faitau e uiga i cocomycosis poo moniliosis, cherries o le Turgenevka, Shokoladnitsa ituaiga, o le mea sili ona faigofie i lenei maʻi. O nei ituaiga na totoina faatasi ma aʻu.

Anna Kalininskaya

//www.forumhouse.ru/threads/46170/page-20

E tuputupu ae ma se tuaoi. Na alu le tuaoi ma tuua le togalaau i lalo o laʻu vaavaaiga. Sa ou taumafai i le peleni ma sa matua fiafia lava. Le Kerisimasi sili ona pele na ou taumafai i loʻu olaga.

Igor

//sortoved.ru/vishnya/sort-vishni-turgenevka.html

E lua au laau Turgenevka. Mo le tausaga lona tolu e fua mai ai fua. Ma sa amata ona ia fua mai i le lima o tausaga. Matou te le fiafia tele i lenei peleni. Winter-hardy, faʻamalosi i coccomycosis ma moniliosis, e ui lava tatou te le tuua e aunoa ma togafitiga. Fualaau tetele, fuamalie o se lanu uliuli uliuli. Faʻasalaga tele, faʻaipoipo matagofie, lelei mo le faʻamaisaina mo le faʻaaogaina o le taumalulu. Dumplings pies - o le vasega maualuga. Ma e maeu lona faamanuiaina! A latalata i Turgenevka o loʻo i ai se palota lelei, ma o lenei mea e mafai ona avea ma se peleni suamalie, pe o le Lyubskaya e pele, ona o le seleselega i Turgenevka e pei o lala o loʻo taatia i le eleele. E ia te ia le uiga o le fuga ma le seleseleina i pale. O le lala o loʻo ufiufi moni i cherries. E oo lava i lenei tausaga, ina ua mavae le tausaga ua matua matua matautia le taumafanafana, o le seleselega i luga o Turgenevka e lelei tele. Ioe, o lea o ia, e ui lava e le o se tausaga matua 2008.

Apple

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1148&start=900

O le aoga o cherries Turgenevka e mafai ona mafaufauina o lona maualuga maualuga (e oʻo i le 50 kilokalama i le vao), o le suamalie o vine ma o latou lapoa tele. O loʻo i ai se toe faʻafoʻi, o cherries e naʻo se vaega o le tagata lava ia. O lona uiga, i le mamao e 30-40 mita mai le laau, e tatau ona totoina ituaiga eseese o elemene, e pei o Molodezhnaya poo le Fiafia. E mafai foi ona e toto nei ituaiga i luga o se paranesi. O le taua ma le le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi, faʻafefe. Ae, i se tulaga lautele, o le ituaiga e matua lelei lava, aua e le o se mafuaʻaga e sili ona lauiloa. Ae ui i lea, o Turgenevka, e iai ona uiga malulu, e le talafeagai mo le galueaina i Siberia po o le itu i matu o Rusia, talu ai e le mafai ona tatalia le paʻu o le vevela lalo -30 tikeri.