Laʻau

Penisetum

Penisetum o se faʻailoa matagofie o le aiga o le cereal. O le a ia tuʻuina atu le fugalaau fugalaau mama ma le vaalele. O se tagata matagofie o nofo i vaega o le vevela ma vaega eleele o Aferika ma Eurasia ua lauiloa foi e le igoa Cirrus.

Uiga o le Botanical

Penisetum o se laau faʻavaomalo. O lona maualuga e sau mai le 15-130 cm. O fua saʻo, e le o se mea e maua ai se mea matagofie. O loʻo ufitia i le lauulu, lea e mafua ai le aafiaga o le pubescence. I lalo o le mamafa o le faʻalavelave, o nisi o gafa e paʻu pe punou i le arc.

E lua ituaiga fugalaau i le taliga:

  • sili atu ona matagofie, bisexual;
  • leaga le atiina ae, afaina.







O le umi o le pasicle e mai i le 3 i le 35 cm. O le vaega pito i lalo o le paranesi e faigata ma ufitia i nai mea laiti. E i ai ituaiga eseese ma laulaʻau paʻu poʻo fugalaau o loʻo i totonu o le vaalele lava e tasi. Le lanu o le inflorescences e paʻepaʻe, piniki, paʻu po o le lanumeamata. Spikelets e foliga mai ua leva - i le ogatotonu o Iulai.

O laʻau lapopoa e aoina i lalo o le laau. Latou te ausia le umi o le 50 cm ma le lautele e na o le 0.5 cm. O le lanu o lau lanu e lanu meamata mai ia Me ia Setema. I le autumn, o laulaau e susulu samasama, lea e foliga lelei i le eseesega ma lanu lanumeamata.

Fiafia ituaiga

O le ituaiga o penisetum e matua ese lava, e silia ma le 150 ituaiga. O nisi oi latou ua matua ola i aganuu. I lo matou atunuu, na o ni nai vailaʻau na maua le tufatufaina faapitoa.

Pennysetum e faigofie o le mea pito sili ona tetee i ituaiga malulu. O lenei cereal e mafai ona tatalia gutu faaumiumi seia oo i -29 ° C. O lona nofoaga e maua ai le Himalaya ma le itu i matu o Saina. O se laau e iai ona aʻa uumi e avea ma vavao e oʻo i le 120 cm le maualuga. O laumei lanu lanumeamata lanumeamata e ufitia ai le lalolagi. E amata ona amata mai Spikelets ia Iuni. I le taimi muamua, e valiina i le lanu lanumeamata, ma o le autumn o le a avea i latou ma samasama-lanu enaena. O le laau e matua malosi lava agai i ona tuaoi, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻasaina o le nofo ai.

Pennysetum e faigofie

Pennisetum Gray. O le tele o mea teuteu ona o le 'apamemea-lapisi lapoa lautele. Latou te oʻo atu i le lautele o le 3.5 cm. O lo latou maualuga e 2 m. I togalaau mama, ua tupu aʻe e pei o se tausaga taʻitasi, fua televave. Fugalaau e amata mai ia Iulai ia Setema.

Penisetum gray

O le vailaʻau o loʻo i ai se ituaiga lanu violē - Purple Majesty - e oʻo i le 1.5 mita le maualuga ma lanu enaena ma lanu enaena paauli.

O le ituaiga Vertigo e lauiloa foi. O ona laʻau felanulanua lanu-paʻu e tafe i le arc, o loʻo avea ma punavai susulu.

Pennissetum foxtail sili ona taatele i aganuu. I le natura faʻaleaganuʻu e tupu i laufanua lauʻeleʻele o Asia i Sasaʻe ma Ausetalia. E fai ai se laʻau vao ma se mea lamolemole lafoaʻi le lanu o le lanu vevela. O le maualuga o le laau e 40-100 cm. O pulou uumi o loʻo ufiufi i le villi ma o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki. Fugalaau e faamoemoe mai ia Aokuso i Setema. O lenei vāʻau e le lelei ma faʻafefe i le malulu i se tau vaʻaia. Manumalo ma le fale pe a uma ona seleseleina lau laau.

Pennissetum foxtail

O le ituaiga e sili ona lauiloa o le "Hameln", e maualuga lona maualuga ma fuga i le 2 vaiaso muamua atu.

Pennissetum maofa ola i Aferika i matu ma luga o le Peninsula Arapi. O le maualuga o le maualuga e oʻo atu i le 130 cm. E umi ona lau lauusiusi, 2-6 mm lautele. O le laʻau ma fatuga e pogisa, ma o le paʻu paʻu. O le vailaʻau o loʻo i ai ni uumi pito umi, latou te ola i le 35 cm ma e iai lanu uliuli lanu uliuli. Sulu, vaivai i le paʻi. E faʻafefe ai gutu malulu, o le mea lea i se tau le lelei e tupu ai faʻaletausaga.

Pennissetum maofa

Shaggy Pennisetum sili ona fiafia i maʻa, meaola ma papa. E maua i Aferika i Sasae. O se laau laʻititi, e oo atu i le 60 cm, e fai ai ni vao po o ni turfuleti mai lau laititi ma lau uumi. O loʻo oso aʻe i luga o latou tumutumu i luga o laʻau vevela, faʻafefe. O le uumi o le faʻaogaina o le auro e 3-10 cm. O le fuga e tupu i le faaiuga o Aokuso ma e tumau mo le masina. O le tele o lauulu e sili atu i le 4-5 cm.

Shaggy Pennisetum

Pennisetum Oriental e fai ma sui o vaimoa maualalo (15-80 cm) i luga o maa papa. Ua tupu i Pakistan, Transcaucasia, Initia ma atunuu o Asia Tutotonu. O laulaau e lanumeamata, 1-4 mm lautele. Faigofie le punou ma oso i le matagi. Spikelets 4-15 cm le umi e aofia ai fugalaau i totonu o le vaalele lava e tasi. I totonu o le panicle e lanu piniki-lanu violē. O le umi o le villi e 1-2.5 cm.

Pennisetum Oriental

Atinaʻeina Pennisetum

Penisetum faʻalauteleina e ala i le vaevaeina o vao ma fatu. O le auala muamua e le mafua ai ni faigata, talu ai o le laau e tupu tele vave ma lautele ma e manaʻomia ai le teritori faatapulaaina. I le tautotogo, e vavae ese ai moli laiti ma a latou lava fatu i le vaomatua ma totoina i se nofoaga fou. E faʻamaonia e le laau le totoina lelei ma mafai ona fuga i ni nai masina.

Mo le faʻafefeteina o le cereal i le tausaga o le totōina pe a tupu aʻe mai fatu, o loʻo totoina fua mo laau i le afa lona lua o Fepuari. O Pennisetoma e le taliaina le aʻafiaga o aʻafiaga, o lea e fautuaina ai e luluina i totonu o tamai fagu e alu atu ai i totonu o le eleele avanoa ma se vaega eleele.

Penisetum Seeds

Malamalama, eleele lafulemu ma le faaopoopoina o le oneone ma le peat e filifilia mo le totoina. O fatu e tietie malie i totonu o le palapala ma aua neʻi sosogi i luga. Faʻamaualalo i latou i se fana fana. I luga o le susulu malamalama, o laau e aliali i totonu o le 1-3 vaiaso. Ia Me, o laau matutua ua totoina i totonu o le togalaau i se mamao e 50-70 cm mai le tasi.

I le itu i saute o le atunuʻu, o fatu e mafai ona vave totoina i le nofoaga tatala i Me. A o latou tutupu aʻe, ua vevela fua o faatoaga.

Tausia Tulaga

Penisetum e manaʻomia le malamalama lelei ma puipuia mai le malulu. Mo le totoina, faʻaaoga le tamaoaiga, palapala eleʻele ma le alavai. E le mafai e le laau ona faapalepale le susu tele, o lea e na o le taimi o le lamala e faia ai le suavai.

E tatau ona vaʻaia lelei le palapala eleelea ao lei totoina ma veleina i lea taimi ma lea taimi. I le tau vevela, e manaʻomia e le fale faʻapipiʻi taimi pito i luga luga o laʻei faatasi ai ma mea faʻalaʻau ma meaʻai.

Vaʻa tupu

O ituaiga o meaʻai faʻalelei e le faʻafefeina le malulu. Ua latou tuputupu ae e avea o ni fualaʻau faaletausaga. E mafai ona e faʻasaoina le cereal mo ni nai vaitau pe a tutupu i totonu o fagu, lea e aumai i le potu mo le taumalulu.

I le taumalulu, o aʻa e mulimulitaʻi ma laʻau paʻu ma ufitia i lala laʻau. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo. O lenei faiga e faʻaolaina ai le fafaguina ma le faʻamalosiina o aʻafiaga laiti.

Faaaoga

Penisetum o se tagata sili ona lelei. O ona lau laau e pei o ni mauga laiti ma punavai o mea leaga e matua matagofie lava i le matagi. E aoga tele Spikelets i le taumalulu, pe a latou mauaina se lanu siliva.

E talafeagai mo le totoina i tua o se togalaau fugalaau poʻo totonu o togalaau. Faʻasaga i ona tuaʻaga, lauolaola susulu, o laau maualalo e foliga lelei lava. Ma le matagofie i le tuufaatasiga ma le teuteuina o eleele e puipuia ai le fugalaau.

O nofoaga o ituaiga maualuluga o le a teuteuina puipui ma puipui, ma e mafai foi ona faʻaaoga mo le faʻatauina o le nofoaga. O faʻailoga o le cirrus e talafeagai mo le teuteuina o vaega o le gataifale ma le maʻa.

E faʻaaogaina totoa laʻau e fai ai ni fugalaau. Ina ia faia lenei mea, ua mamago i le amataga o le fuga. E mafai ona e faʻaaoga uma ata o natura o ituaiga eseese ma valivali le mea e maua mai ai ma vali faapitoa.