Laʻau

E faʻafefea ona tausia le ampel begonia ma fai se vao

O le uiga lauiloa o le begonias e lauiloa i fugalaau e fesuisuiai fualaau aina ma fualaau matagofie ma laʻau lua-lua / faalua. E faalagolago i le ituaiga, o le maualuga o le begonia ampeli e mafai ona 20-60 cm, ma o le umi o laulaau e 10-20 cm. E fugalaau fugalaau mo na o le 10 aso, ae amata ona fuga mai fou fou. Fugalaau e mafai ona maua ai le pi, apricot, moli, lanu-paʻepaʻe, mūmū, moli-lanu mumu, lanu samasama.

Faʻasalaga Manaʻomia

Ina ia totoina se fugalaau, e tatau ona e manatua e fiafia le begonias i le malamalama susulu, ae latou te le fiafia i le susulu o le la. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina i luga o se faamalama malulu e tulle.

Aotele le begonia

O le taimi muamua latou te fafagaina ai le fua, pe a amata ona ola le pa laau. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo i ai le nitrogen, talu ai o loʻo fesoasoani i le tuputupu aʻe o lauusiusi. Pe a fafagaina mo le taimi lona lua, e fautuaina e faʻaaoga fomaʻi faapitoa mo le begonias. Faatasi ai ma foliga vaaia o mata ma le taimi atoa, e tatau ona e vaai i fugalaau e pei o nei: fafaga i latou i le afa i le afa masina, ona fuga ai fugalaau umi.

Taua! Aganuʻu manaʻomia le malulu o le ea i le fale + 20-25 ° C.

Laʻau e le fiafia i le maualalo o le susu. E sili ona tuʻuina i latou i tafatafa o se palanikeke e manaʻomia ona tausia e le aunoa. Lafoa le ea mai le pamu moli i taimi uma, ae ia le susu le susu i luga o laau. E aoga le tausia o le eleele i taimi uma. Faʻasuina i vai malulu ma faʻafefe.

I le vevela, e tatau ona sosolo le ea i tafatafa o le laau. O le potu e tu ai le fugalaau e tatau ona faʻaalu mai lea taimi i lea taimi, ae e le tatau ona faatagaina faʻataʻitaʻiga.

O toto laau e totoina i na o tulaga ogaoga.

Ampoule Begonia: tupu mai fatu

E faʻapefea ona toto, ola ma fai se laʻau o fualaau suamalie

Tui fatu i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati.

Afai na e faʻatauina se seti o fatu i fualaʻau, ona mafai lea ona totoina i totonu o fualaau. Ina ia faia lenei mea, tuu i luga o se palatusi ma sasaa le tele o vai, o le a faateleina lo latou lapoa. Ona tatau lea ona tuu se tasi fatu i luga o laumei taʻitasi, sina sipisi i le vai i le vevela o le potu mai le fana fana.

Lauina o fatu o le begonia i fualaau

E mafai ona e ufiufi ia laulau ma le polyethylene. Aua neʻi faʻatagaina le eleele i totonu o papamaa e faʻamago, e tatau ona e tausia pea le susu.

E mafai foi ona e tuu se fatu laʻau i totonu o potu taʻitasi o le pusa eleele, faʻafefiloi ma le vai mai se fagu moli ma faʻavaa i le polyethylene.

Afai o fatu e leai se atigi, ona sili atu lea ona saunia ni pusa, fai ni pu i le pito i lalo. Ona sasaa lea o le fasi maa oloo lelei i totonu o le atigipusa, ona sosoo ai lea ma le eleele, e tatau ona i ai ni mea e gaosi ai le eleele. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi 4 vaega o le laʻau ma le tasi le vaega o le eleʻele, 1 le vaega o le oneone. E sili atu le fuafuaina o le palapala ile ogaumu mo le 30 minute.

O le aso ao le i luluina, ua fautuaina ina ia faʻaeteete lelei le vai ile pusa. Ona fufuluina lea o fatu ile pito i luga o le meaʻai, ufiufi ile tioata poo se taga o le polyethylene. E manaʻomia lou tuʻuina o atigipusa i se nofoaga mafanafana ma se vevela o le ea o + 24-25 ° C ma faʻavaveina pea le eleele mai le fana fana.

Faʻalogo lelei! O tupu muamua o le a aliaʻe i le 9-25 aso.

O fua muamua o le fatu o le fatu begonia

Togalaau Tausi

E faʻafefea ona tausia le ampel geraniums i le fale

E sili ona faʻamalūina e ala i le tuʻuina o ni peat tablets poʻo ni atigipusa i luga o se paleti pe a faʻafefe ai le vai. O itula o le ao e tatau ona 12-13 itula ile aso. Afai e laʻititi, ona tatau lea ona faʻalauiloa le agavaʻa i moli mumulu. E mafai ona e amata faʻamalosia begonias i le vaiaso, sii le ata i le taimi muamua i le kuata o le itula i aso uma.

Taua! A oʻo mai pine muamua, e le mafai ona taofia le eleele mai le faʻamamaina atoatoa, susulu le la, ma faʻaitiitia ai le vevela o le ea i le 21 ° C.

Afai o loʻo totogo laau totő i fualaau, pe a oʻo mai lau laʻau moni e tolu i luga o laau taʻitasi, e tuʻuina atu i se masini sima ma le eleele, faʻafeinu ma le faaeteete. Afai e tupu aʻe i atigipusa, o le 50 aso talu ona luluina e tatau ona sua. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni fagu lapoa mafolafola ma le palapala, lea e tatau ona faʻamaligiina ma agai i luma mamao.

A maeʻa le afa o le masina, e tatau ona fafagaina fualaau mo le begonias.

A maeʻa pe a ma le 20 vaiaso, e mafai ona gaosia ia laau i se mea tumau i ipu e tautau, fugalaau, fugalaau ma ato. E mafai ona tuʻuina i luga o se pusa poʻo se faʻaoga i fafo.

Mo faʻamatalaga! E lua ituaiga fugalaau e ola i luga o le begonias - tane (lapoa) ma le fafine (laʻititi).

Faamai, meaola faalafua

Eseese o le ampel strawberries e tele-fuaina ma ola

Afai e amata ona paʻu ese le laʻau ma puao mai le begonia, o lona uiga e leai se susu i le palapala ma le ea.

Afai e maua i luga o pou, o le lanu e paʻepaʻe, o le paʻu paʻu. O nofoaga afaina e manaomia ona vavaeeseina, ma le aganuu e faʻaalia i le filogides.

Malosiaga malosi i luga o le begonia

Afai o lanu samasama e mafai ona iloa i luga o le laʻau, o lona uiga ua osofaia e le uila mumu. Laʻau faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina i se iniseti mamanu.

Amp Begonia: totoina fatu

A oʻo mai le taumalulu, e mafai ona faʻatau sau fugalaau. A e faʻatau, e tatau ona e mafaufau totoʻa iai. E tatau ona 3 cm le lautele, e lelei ma lelei. E tatau ona i ai le 3-6 fatuga o le pito i lalo.

E tatau ona e totoina ia tubers ia Mati, pe a uma ona tuu i latou mo le 1 le itula i se vai lanu piniki mumu o le potassium. Ona tuu lea o le pito i luga o luga o se ie susu, oneone poo le eleele ma tuu i totonu o le malamalama. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona sosolo i le vai i le vevela o le potu. Pe a tupu mai le totogo i luga o le vaega o le pusa, tuʻu i le eleele.

Ina ia fatuina se meaʻai, e tatau ona e faʻafefiloi 2 vaega o le eleele laulaʻau, 1 paʻu vaega, 1 vaega humus, 1 le oneone oneone. Faʻaliliuina le meaʻai i totonu o ni ipu laiti. Tuu mea faʻapipiʻi taʻitasi i le eleele 2/3, vai ma e le faatagaina i le lumanaʻi, o lea e magoto ai le eleele. A oʻo mai le vaomago e 10-15 cm le umi, e mafai ona totoina fatu i totonu o ipu, ipu. E mafai ona e vaeluaina begonia i le togalaau.

Aotelega begonia: faʻalautele laʻau

E tolu auala e faʻalautele ai le begonias e ala i le laulaau.

Muamua o le tatau ona e tipiina le pepa i ni vaega i se naifi malosi. O vaega taitasi e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi le vein. O vaega o le laupepa o loʻo tuʻu i totonu o fagu i le eleele poʻo le oneone ua oti i lalo. Ufiufi i se polyethylene film po o se fagu palasitika.

Faʻalauteleina o Begonia e ala ile lau

O vaega o le laupepa e tatau ona sosolo mai le pamu moli mai lea taimi i lea taimi, ae aua nei faia lenei mea i taimi uma, a leai o le a latou pala.

A oʻo mai laʻau muamua i le 20 aso, e mafai ona e faʻamalosi le fale i le aveeseina o le ata mo le 15 minute. aso uma, faasolosolo malie le faateleina o le taimi.

A mavae le 3 masina, e mafai ona totoina laau i totonu o ipu, ipu.

Taua! O le eleele e lata i le aganuu e le tatau ona faʻamaʻiina, a leai o iai se tulaga lamatia o le vavaeina o totogo.

I le avea ai o se vaega o le auala lona lua, e tatau ona e tipiina se laʻau o se laau ma se 7 cm cutisi ma tipi i luga o veins. Ona tuu lea o le pepa i lalo i luga o le palapala susu, olopala maa i autafa o le sima. Ufiufi i luga ma le polyethylene film ma tuu i le la. I le lumanaʻi, faʻamalo le palapala mai le fana fana.

A mavae le 30 aso, o le a tupu aʻe begonias fou ma mafai ona aveese le ata tifaga. O le a totoina fatu laau laiti i totonu o fagu, fugalaau.

O le auala lona tolu o le tipi ese lea o se laupepa lapoa mai le afifi ma tuʻu i totonu o se ipu malamalama i le vai. Faaopopo i ai 1 le papa maa o le gaʻo ua gaosia ma le aʻa. Afai o le laʻau e amata ona pala, ona mafai lea ona faʻapipiʻi ma suia i le vai. A tutupu aʻe aʻa, e mafai ona e faʻapipiʻi i soʻo se fagu.

Faʻafefea ona fausia le ampel begonia

O le totōina ma le faʻaeteete o le begonia e aofia ai le teuteuina. O le vaeluaina poʻo le faʻamavae atoa o laʻau e faʻasolo ai le tuputupu ae, atinaʻe ma fuga. Afai e lelei ona teuteuina le seleselega, ona mafai lea ona faateleina le matagofie o le lanu ma faʻalautele lona ola.

Polokalame a le Crown:

  1. A oʻo atu le laau talavou i le maualuga o le 6-7 cm, e mafai ona amata ona e faia se pale. Ina ia faia lenei mea, oti ese le pito i luga ma seleulu. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae malosi o laulaau taalaelaʻau o le seleselega. A maeʻa ona teuteu, e tatau ona faʻaitiitia le fuainumera ma le tele o le suālaʻau ina ia amata ona vave tutupu vave laau.
  2. O le isi taimi e tatau ai ona e 'aʻai, pe a oʻo ina ola le laʻau i le umi o le 10 cm. E tatau ona e pipi i luga o le fatuga o loʻo i luga o le pupu. A maeʻa ona e tipiina le tele o vine mago.

A manaʻomia le taʻavale:

  • i le lagonisi teuteu o le begonias, ua vavae ese ia mea;
  • pe a faʻamago laʻau po o 'apa, e seleseleina ina ia le maʻi le begonia;
  • talavou begonias ua vavae ese;
  • teuteuina e faia mo le taumalulu.

Le taimi e tipi ai laau mo le taumalulu

Mo le taumalulu, e na o le pipisi o le begonias ua vavaeina, e sili ona faia i Oketopa. Afai e te misia lenei manatu, ona tupu ai lea o le laʻau ma tumutumu o le a faasolosolo malie ma laiti.

Tausia pe a maeʻa

A maeʻa ona teuteu, e tatau ona teuina le laau i le ea vevela o le + 13-22 ° C ma le maualuga o le ea o le 60%. O Begonia e malolo mai Oketopa ia Fepuari. I le taimi lea, e manaʻomia lou faʻaitiitia o le suavai, tipi ese gaʻo mago, e mafai ona e faʻafeinu pe a maeʻa maeʻa le palapala maualuga o le palapala. E fautuaina le tuʻuina o le fagu i luga o se fata ma le peʻa susu.

Taua!Nai lo o le paʻu i luga o se fata, e mafai ona e sasaa atu pepelu pe tuu se pesini i luga o se meaʻai solo. Ae e taua le manatuaina o le tele o le susu o le laau e mafai ona pala.

E tatau ona ou togi le ampel begonia

O se pine e tipi ese pito o pu ma pulupulu o loʻo i le pito o lala. Toto i le tautotogo po o le tautoulu, o lona uiga, aʻo leʻi amataina le matala pe pe a maeʻa. E tatau ona tuiina pe afai e le mafai ona totoina fua.

E faʻafefea ona togi le ampel begonia

E tatau ona e faapipii i le auala lenei: i luga o le ata tele, saili le maualuga o le tuputupu ae ma tipi i le 1-2 cm. Afai e saʻo le tui, ona maeʻa lea o le 2-3 vaiaso o le a amata ona ola malosi le taamilo.

Amenelous begonia, totoina ma tausi i le fale e le mafua ai ni faigata - o se fugalaau matagofie. O le teuteuina ma le tuiina o ni mea taua ma talafeagai e faʻaleleia ai le matagofie o le fugalaau ma le teuteu. O Begonia e iloga i lona uiga uigaese, ona o le a avea ma se mea sili ona matagofie o le potu.