Fua o le gaosiga

Madagascar Guest - Euphorbia Triangular (tafatolu)

Euphorbia triangular - otaota leaga, ia maua e filifili ai na o tagata sili ona lototetele.

"Aulia o ia" i lou fale, e taua le sailia o se nofoaga lelei mo ia ma ia fetuutuunai i le tausia o le "aulelei matagofie".

O le a talisapaia e fugalaau Florence lenei mea matagofie ae le o le togi ma fetaui lelei i tulaga o potu. O mea e manaomia o le laau laitiiti, ma e faigofie ona malamalama i ai.

Uiga ma faʻamatalaga

Euphorbia triangular, triuryral poʻo le euphorbia trigon, ma i le Latina Euphorbia trigona o igoa uma lava o sui sili ona mamalu o le au faipese o le aiga Euphorbia.

O le lapoa tetele faatasi ai ma se uʻu mafiafia, e iloga i foliga e tolu ma ni maunu maʻoti ma ni vaʻai laiti. I luga o tumutumu e tutupu mai laulaau laiti. O lenei osofaʻiga e masani ona fenumiai ma le cactuslea e leai sana mea e fai.

O le lauʻeleʻele o le vavalalata o se motu Madagascar ma vaega laiti o Aferika, lea e tupu ai i luga o foliga o laau ese ese i luga o luga o le ea.

E mafai ona teu le tolu i le fale?

I lalo ole tulaga o le potu, e le matamuli foi le euphorbia e tupu ai, aapa 3 mita maualuga pe sili atu foi pe afai e mafai ona maualuga le maualuga o le taualuga.

Euphorbia e faʻasolosolo lelei i luga o le taimi, e sili atu i le tele o vine.

I le amataga o ona tausaga, i le ausia o le tele o lona telē, e foliga mai o se candelabrum e le masani ai ma moligao lanumeamata lanumeamata. E i ai foi se mea manaia ma se lanu mumu ma le lanu ulaula, ae o e seasea i fugalaau fugalaau.

Faʻaleleia e pei o se fugalaau potu, euphorbia tolu tafatafa e le fuga, ae tosina atu fugalaau teuteu teuteu ese. E le o le a le ofisa e aunoa ma le matagofie o lenei laau. A uma, e le lelei ma ua leva ona ola, taofiofi ona foliga vaaia matagofie mo le tele o tausaga.

O ituaiga ituaiga o Euphorbia e matua lauiloa i le galueaina o fale: Multifloric, Fringed, Cypress, Tirukalli, Ribbed, Pallas, Belozhilkovy, Mil.

Ata

Ma le isi, e mafai ona e vaʻai i le euphorbia tolu tafatafa i le ata ma faamasani oe lava i foliga o tausiga ile:


Tausiga ile

Triangular euphorbia ua na o se meaalofa mo tagata e totoina laau toto, aemaise o le amataina. E mafai ona ia faʻafesoʻotaʻia soʻo se tuutuuga o le taofia (i totonu o tapulaa tatau!).

Toto faapaleni le malamalama maualalo, laiti ma tau le masani ai ma e oʻo lava i le nofoaga e lata ane i masini faʻavevela. Ae peitai, afai o le euphorbia e maua ai tulaga sili ona lelei, o le a vave ona tuputupu ae, atiina ae ma le malosi ma mafai ona faaali atu ia lava i lona mamalu.

O le itu e sili ona taua - e pei o le aiga uma o le au faʻanoanoa, euphoric fualaau oona. O lana "Milk" mafua ai ona oona. O le mea lea, o le tausia lelei o le mea e tatau ona faʻaeteete lima lima.

Le filifiliga o le nofoaga ma le vevela

Tausiga i le fale e amata i le filifiliga o le nofoaga. O le Euphorbia trigona e tupu lelei i itu uma o le paolo ma le la. O le a ia faia soo se nofoaga i le fale. O le laau e lagona le manaia ma i se tulimanu faigofie, ma luga o le susulu o le la.

E le gata i lea, o le a fiafia e ola i luga o se loggia, i se togamalulu po o se fale kiona. Ae ui i lea, e tatau ona masani le vaʻaia e faʻasaʻo ai le la. faasolosolo malie. A leai, i luga o ona laulaau ma vine o le ai ai mumu.

Mai le tautotogo i le tautoulu, e lagona ai le suamalie i le potu vevela masani. I le taumalulu, o tulaga aupito sili ona lelei mo le laau - faigofie ile malulu mai le 15 i le 18 ° C.

Lafoa ma le susu

I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae i le tautotogo ma le taumafanafana, e manaomia e le fale le vai masani.

O le fuafuaga sili ona lelei - faʻaleleia o le eleele toetoe lava tasi i le 7-8 aso.

Le talafeagai e faʻatagaina ai le faʻafefeina o le ufiufi oneone.

Taumalulu tauvaga mimilo, ma i tulaga o le malulu o loʻo faʻaaogaina e seasea lava ona mafai.

E taua le iloa o le euphoria o le mea taua, e pei o le euphorbia, o le a faigofie ona ola i se lamala le tumau, ae e le mafai ona tu i luga o le palapala. O le vai i totonu o le palapala e mafai ona taʻitaʻia aʻa.

I le vaʻalele i le ea euphorbia trihedral ae le o le saʻo.

Ae ui i lea, e fiafia o ia e fufulu ma taʻele i totonu o le fagu.

O lenei mea e maua ai le malosi faʻapitoa, e sili atu le teuteuina ma sili atu ona mataʻina.

I le taimi o le taeleina e tatau ai ona ufiufi le palapala i totonu o se ulo e afifi ai le afifi palasitika. O le "teuteu" taualumaga, e pei o le faamamaina o mailei mai le efuefu ma se pulumu, o le a le faalavelave i le laau.

Sola ma le totoina

Euphorbia e manaʻomia se vaʻavaʻai, manava ma lelei le palapala. E mafai ona e faʻaaoga le faʻafefetega mo meaʻai, pe mafai ona e faia oe lava e ala i le faʻafefiloi tutusa o peat, sand, leaf and turf soil and pilik pilks for drainage.

E fautuaina le talavou euphorbia toe faʻafoʻi tausagama laau totō matutua taʻitasi i le lua poʻo le tolu tausaga, e pei ona aʻafia e aʻa le avanoa atoa o le ulo. I le va o le gafa, e fautuaina e sui le pito i luga ole palapala i totonu o le fagu i le tautotogo taitasi.

E sili ona lelei le gaosia i le tautotogo.

O le malosi fou e filifilia i le tele o le laau.

E tatau ona manaia, ae le o loloto, ona o le masini o loʻo i ai se aʻa aʻa.

Mo kopi tetele i lalo o le ulo e tatau tuʻu laʻau mamafa - e faʻamautuina ai.

Paʻu alavai mama i le pito i lalo o le ulo - masalo o le tulaga pito sili ona taua e maua mai i le tafatafa tolu i le taimi o le gafa.

A maeʻa le faʻatau, e manaʻomia asiasia le totoga mo meaola faalafuaE mafai foi ona e fufuluina i le vai mafanafana i lalo ole fagu. Ona e manaʻomia lea e avatu ia te ia se vaiaso pe lua e fetuunai aie ala i le tuʻu ese ese mai isi laau totō. Ona mafai loa lea ona e faʻafefeteina le gaogao i se fagu fou, pe'ā mafai, faʻamalo le aʻa o le lalolagi tuai.

Fertilizer

Meaʻai taumafa e faʻatinoina mai le tautotogo i le autumn. Lelei faapitoa mo fugalaau, lea e aofia ai se seti atoa o elemene taua.

Teuteu

O le tele o faifaatoaga fugalaau e le faatapulaa la latou fagafao i le tuputupu ae, ma o ia, lagona le saolotoga, sasaina i le le mafaamatalaina, avea ma se teuteuga matagofie o le fale.

E faʻapefea ona teuteu le taamilo tafatafa tolu?

Afai e le faatagaina e le tele o le falemaʻi le totoina o se kopi maualuga, e mafai ona e tipi pe a oʻo i le maualuga o le maualuga.

Ina ia faia lenei mea, ia na o le tipi ese o tumutumu o tipu i se naifi ma pulupulu tipi i le koale palu. Trimming fegasoloaʻi triangular faʻaolaina le faʻavaeina o ni vaovao foulea e maua ai le euphorbia foliga eseese.

Ua avea o ia ma solo ma sili atu ona "fafagaina."

Afai e te lagona le faanoanoa mo le tipiina o le laau, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi mea - e ufiufi lona pito i luga ma se "pulou" i foliga o se fagu fagu, ona tupu ai lea o lau laau.

Tofiga

E faʻafefea ona faateleina le euphorbia tafatafa (tafatolu)? Gaioiga faia itu itu.

Le taimi sili ona lelei mo lenei faiga - tautotogo. E tatau ona vavae ese le faagasologa o gaioiga laiti e tusa ma le 10 cm le umi, faʻamago i totonu o le 2-3 aso ona fusi ai lea i le koala.

I le isi itu, ua totoina laʻau i le susu o oneone poo le perlite ma tuu i luga o se malamalama, ae o sina vaega laitiiti lava. A maeʻa aʻafia le talavou, e sili atu ona malosi ma agai atu i le tuputupu aʻe, e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se ipu tumau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Toto seasea osofaia e meaola faalafua. Oona suamalie e tafe mai i ona "veins" fefefe ese malolo e le o taʻua.

Ae o le sili ona fefefe oi latou o nisi taimi e osofaia se laau - o lenei aphid (tamai iniseti lanumeamata), miti mumu mumu, lalagaina i luga o laupepa o le upega tafailagi, ma se mealybug, ma tuu ai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o laʻau. E tatau suesue soo se taimi ma le foliga mai o meaola faalafua e faʻaaoga ai iniseti po o metotia a tagata.

Afai o le euphorbia e maua ile tausiga lelei, ia toetoe lava leai se maʻi. Ae ui i lea, i lalo o tulaga le talafeagai o le taofia o faafitauli nei e ono tulai mai:

  • Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le palapala, o le laau lafoaʻi lau;
  • I le leai o ni laei po o, i se isi itu, o la latou lapoʻa i le laʻau ua lanu samasama;
  • O nisi taimi o le tuputupu aʻe o lanu enaena enaena e mafai ona vaaia i luga o ona aʻa. O lona uiga o le vavave mo se uumi umi sa i lalo o ave saʻo o le la.

Ae peitaʻi o nei mea uma faigofie ona faʻapipiʻiina. E naʻo le tatau ona faʻamautinoa le tausiga saʻo - ma o le a vave ona toe faʻaleleia le laau, ma toe fiafia i le tagata e ola ai ma se soifua maloloina ma le "vaʻaia".

Faamanuiaga ma le afaina

E mafai ona ou nofo i le fale?

E pei ona taʻua i luga, o le laau o loʻo i ai se tasi o toe foʻi - o lona manogi o le sua oona. Ae le gata i lenei, o le euphorbia triangular e maua ai le tele o faamanuiaga. A uma mea uma, o lenei solo e faʻamamaina ai le ea i totonu o le fale ma fasi ai siama leaga.

E le tatau naʻo le taʻavale i totonu o le potumoe ona o lona manogi e le mafai ona iloa, o le mea lea e faʻalavelave ma pupuu ai le miti.

O le tele o le mea e tuʻu ai le vavalalata lata ane i le komepiuta e faʻafefe ai le radiation magnetic radiation, faʻalavelave ai i se cactus. Ae o se nofoaga lelei mo se laau toto. O le a le puipuia mai aʻafiaga leaga o le tekonolosi, ae o le a faʻaalia ai ona foliga matagofie i le faiga o galuega.

I aso anamua, o tagata faʻamalolo e mafua mai le euphorbia mea ofoofogia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le sap, o laau na faʻaaogaina e faʻaumatia ai le maunu, fatu, togafiti ma vailaʻau, na togafitiga mo faʻamaʻi eseese.

I Initia, o le paʻu mai ona aʻa faʻamalolo manuʻa mai gata. I le aoina o le suamalie mili, sa ufitia foliga o le fomaʻi i fulufulu mafiafia ina ia oʻo lava i nai laumei itiiti e leʻi oʻo i luga o le paʻu ma i totonu o le manava.

Ae peitai lapataiga faaonaponei lapatai gasegase mai ia togafitiga. E foliga mai o le faʻafeagai faʻafeagai - ogaoga oona. E tatau ona e matua faʻaeteete pe a tausia le laau, ia mautinoa o le a le paʻu le sua i luga o le paʻu ma mata.

O le aʻafia o le sua o le euphorbia o se lagona mu e lagona i luga o le paʻu, ita, mumu ma e oʻo lava i paʻu foliga.

O le nofoaga na afaina e amata ona tiga ma leai. E tatau ona fufulu maeʻaeʻa i lalo o le vai tafe ma faʻafefiloi i se suauu e aofia ai glucocorticoids.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, e mafai ona e faʻaaogaina le popo o le prednisolone poʻo le hydrocortisone.

Afai e aʻafia le laulaufaiva i le sua, ona amata ai lea ona paʻu, ma o lenei faagasologa e mafai ona puʻe uma foliga. Faatasi ai ma le faʻafesoʻotaʻi o le "susu" ma le manua e ono umi se umi le faʻamaʻi faʻamaʻi. O fualaau taumafa e mafua ai le gasea, vomiting, manava ma tiga matuitui o le manava.

E le mafai foi ona atiaʻe e le faʻailoga le cardiovascular. O aʻafiaga ogaoga e tulaʻi mai pe a pa'ū le suamalie i luga o le mucous membrane o mata - atonu o le a leiloloa le tagata.

Afai e tupu mai se mea mai luga, e faalagolago i le tulaga, e tatau ona fufulu vave ou mata, faʻamama lou gutu pe faʻamalamalama lou manava ma talanoa vave i se fomaʻi.

O faʻalavelave matautia o le euphorbia trigons e taofia ai nisi fugalaau fugalaau mai le mauaina mai. Ae peitai, o lenei laau toto atoatoa atoatoa, pe afai e te popole e mulimuli i faiga nei:

  • Laei totigilima pe a faʻavasegaina, taofiofi ma isi gaioiga;
  • fufuluina lima ma le fasimoli ma le vai;
  • faʻapitoa i nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti laiti ma meaola.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le euphorbia e tolu tafatafa e ui lava e mataʻutia, ae mafai ona "faʻavalea". Afai e te tuʻuina i le mea saʻo, ia tausi ma le faaeteete ma tausi lelei i taimi uma, o le a mitamita le laau i le fale mo le tele o tausaga.