Fua o le gaosiga

Esoto pito i saute Eonium: o ona ituaiga, mea tau vailaʻau ma tausi ai

O le tuputupu ae o totonu o le fale mo le tele o tausaga o loo tumau pea ona avea ma se lauiloa iloga i tagatanuu o le aai. I le taimi muamua, o le faamalama o le faamalama e fiafia e teuteu i violet, aloe, geraniums, begonias. O aso nei e sau i foliga laau i luga o le itu i sautee pei o le eonium. Latou te tosina atu le gauai o le tausiga faigofie, foliga matagofie teuteu, matagofie ma seasea tupu mai.

Amataga

O lona igoa e sau mai le upu Latina "Aeonium" (faavavau, living). O nisi taimi e taua ai "Desert Rose".

O le nofoaga o le tuputupu ae o Motu Canary. E maua foi i nisi itu o Etiopia ma le Metitirani, i luga o le Penisula Arapi.

Uiga vaaia

Eonium - ituaiga o laau toto mai le aiga Faʻailoaina i uiga faʻaalia e iloagofie mai isi meaola.

  • Laʻau laau, sulu, faatu, lanu enaena. O paranesi e faʻafefe.
  • O laulaau o ni aano, paʻu, faʻapotopotoina i luga o luga o pito. E i ai ituaiga o laʻau lanumeamata ma le paʻu (Atropurpureum), lea e manaʻomia ai le lelei o le la e faʻaalia ai le lanu.
  • O le aʻa e malosi tele, ae e faigofie ona pala. I le tele o ituaiga o meaola, e mafai ona maua le faʻaaogaina o aʻafiaga.
  • Fugalaau eseese lanu: paʻepaʻe, mumu, samasama. Faʻailogaina i luga o se uumi mafiafia, pedicel. O faʻalavelave laiti e tele, faamalu.

Meaola


I le natura, e tusa ma le fasefulu ituaiga. O le a tatou mafaufau i mea sili ona lauiloa:

Aeonium Layered

Synonyms: cymbal, longline. Fafaga faʻamaʻi fugalaau i se lanu meamata, lafola, leai se mea, rosette kalamo o laulaau, e oo i le 50 cm le lautele. I luga o le pito i luga latou te faalauteleina ma vaʻaia, ma vavalalata agai i le faavae. O pito e vaʻaia i lauulu lauulu enaena. O le soʻo e matua malu lava. O le tulaga o laulaau o loʻo i ai e pei o se taualuga ua gaʻo. O fugalaau e samasama. O le faʻaogaina o le faamalu, pyramidal. O fatu e leaga, laiti. A uma ona fuga ma fua mai. I le natura, na maua i Tenerife.

Aeonium Wavy

Fugalaau lamolemole lapopoa ma se lapopoa tele, laititi-faʻalauteleina, lanu-paʻepaʻe ma lanu enaena. O le laupepa e pala, ma e oʻo i le 30 kupita le lautele. O laulaau e lanu meamata, lanu, lapotopoto, lautele ma vaʻaia. I le vaega pito i luga ua lautele, vavalalata i le faavae. Faʻasolosolo. O le faʻasalaga o le lautele-pyramidal. O fugalaau e laiti, lemoni.

Eonium Home

Faʻataʻituina le maualuga o le laʻau 25-30 cm le maualuga. Laʻau laau. Mai le pito i lalo, o lala lafoaʻi ua faia, o loʻo vavalalata i tafatafa o le pito i luga. O lau e laiti, e ufitia i fiva. Inflorescence tele. O fugalaau e samasama. O le vaaiga e masani ona faʻaaogaina e fatuina ai mini-aquariums, mamanu mamanu. E matagofie, teuteu lelei, atoatoa mo le matafaioi o le elemene autu autu. O le amataga o le ituaiga meaola e tumau pea ona lilo. O nisi tagata fai togafiti e manatu o se togalaau vao.

Aeonium Variegata


E aʻafia ai le faʻapitoa o le Fale. Faʻailoa i faʻamatalaga malamalama i lau. E masani lava ona ola aʻe i totonu o laufanua lauolaola tele.

Eonium Treelike

Laʻau faʻauluʻu laʻititi ma faʻamau ma le lau. Lanu ile 2-3 cm le lautele. O le fogaeleele e susulu, lamolemole. Fugalaau e samasama, e tupu ia Fepuari. Tuuina mai mai Morocco.

Aeonium Haworth

Luga, ogaoga laʻau. O lālā mumu lalata e vave fausia i lalo o le sola. I le gasologa o taimi, latou te faʻamalosi atili ai, aʻafia ai aʻa. O laʻau e lapopoa, ovateva, lanu-lanumeamata, ma se mumu mumu, o loʻo i luga o pito faʻamau. Laua le tatalaina. O fugalaau e laiti, lanu samasama ma se piniki piniki. O nisi tagata fai faatoaga e faatusatusa laau talatala ma tamaʻi vao.

Aeonium o le canary

Suʻe faʻatasi ma se puʻu puʻupuʻu ma se lapoa lapoa, mataʻina o laulaau e oʻo i le 45-50 cm le lautele. O laulaau laiti e lanumeamata lanumeamata, pisi lauulu, piniki. Pipi le umi, e oʻo i le mita le uumi. Lemon fugalaau. Tagata faʻasalalau i le manogi o le palsamic o lau.

Aeonium lindley

Laʻau faʻamalosi faʻatasi ma le faʻafefeteina i le faavae, e oʻo i le 30 cm le maualuga. O lala e tele, enaena, enaena. O laulaau e laʻititi, faʻafiafia, lanumeamata, e ufiufi i lauulu. Pe a paʻi atu, latou te pipiimau i luga o lima. Fugalaau e samasama auro, e fusifusia i tafaoga. O le tausiga i le fale mo Eonium Lindley e talitutusa ma isi ituaiga meaola. I totonu o greenhouses ma le falemautotolo o loʻo tausia i tulaga mafanafana. Tetee i le tuputupu ae i totonu o potu o loʻo i ai le moli faʻasaga. Laʻau faʻapenaina ma le 2-3 otaota o lau. E taua le matauina o Lindley e totoina aʻa i totonu o le vai. Tagata faʻatau ataata! I le gaosiga o le hydroponic, o le laau e tupu lelei i luga o le LTA-2 fofo. O le vaaiga e masani ona filifilia e tagata e faia fausaga fugalaau, mini-aquariums.

Aeonium Decorative


Laʻau faʻafefeteina. O laulaau e lanu manu, laititi, e laʻititi lava i luga o le pito, malamalama, lanu meamata ma lanu mumu, na faʻaputuina i ni laulau matagofie mafolafola na faia i pito o lala tipi. Pink fugalaau. Inflorescence racemes. E fuga mai ia Me ma Iulai.

Eonium Treelike Schwarzkopf

E lauiloa i le faʻatoʻaga. Lafoga o le Laau. O loʻo faʻaalia i pogisa, lanu mumu-maroon.

Tausia le iiooni i le fale

O le tuputupu ae o se laau e le faigata. Ua lava le mulimuli i fautuaga faigofie.

A maeʻa le faʻatau

E toatele tamaitai e le maua le fugalaau. O se tasi na te faatauina i se avanoa i se faaaliga, supermarket, faleoloa faatau, pe atonu foi na ona avea o se aso fanau. O se taunuuga, o le ipu o loʻo totoe i le windowsill ma amata ona tausi ia te ia. E le saʻo lenei mea. I le maeʻa ai ona faʻatau, e tatau ona totoina le laau! O le meaʻai ma le pusa na tuʻuina i totonu o le faleoloa e le fetaui mo le faʻatoʻaga tumau ma e faʻaaoga mo na o le le tumau.

Filifilia se ipu

O le aʻa o le laau e malosi tele, o lea o le gafatia e talafeagai ma maualuga. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i mea faʻamalosi nai lo le palasitino. Ia mautinoa ia maua se pu ile pito i lalo.

Filifiliga eleele


O le mea e manaomia e manaʻomia ai se malamalama, pala, ma mafai ona faʻafefe i le okesene ma le susu i aʻa. E mafai ona e faia le palapala ia oe lava i le faʻafefiloi o le lau ma le fanua o saito i vaega tutusa. Faʻaopopo le peʻa, oneone, piliki piliki.

Totoina o fugalaau

  • Faʻamama ma fufulu le pusa fou fou.
  • Fai se alavai ma faʻatumu le eleele.
  • Tuu le laau i totonu o se mea susu ma susulu lemu le palapala.
  • Faʻalogo! I taimi o le gafa, ia mautinoa ia asiasia aʻa. O le laau e tatau ona maloloina.

Malamalama

E tatau ona malamalama lelei le potu. O le nofoaga sili ona lelei i totonu o le fale - matala faamalama, feagai ma saute, south-west, south-east side.

  • I aso vevela, ia faia se moli malu mai le la e puipuia ai le mumu i lau.
  • O le fugalaau e le faʻafeiloaʻiina sina faʻapouliuli. Ae, i nisi ituaiga, o le lanu lanu o laulaau e aliali mai naʻo le la.
  • I le taumalulu, ia tausi lelei se punavai faaopoopo (pe a manaomia).

Faʻasa


I le taumafanafana ma le tautotogo, e tatau ona e faʻainu vai (pe tusa ma le 1 le taimi i le 7 aso). I aso vevela e tele taimi. I le taumalulu, e masani lava ona tapunia le suavai.
Faʻalogo! O le Eonium e nofouta i le tele o le susu. E mafai ona faʻaleagaina le suavai.

Faʻamamaga o le ea

E le o manaʻomia le susu. O nisi taimi e mafai ona e pamu i le vai e aveese ai le pefu. O nisi faifaatoaga latou te ufiufi le palapala i le cellophane aʻo faʻaleleia le vai mai le ulu i le meaʻai.

Faʻalogo! E tatau ona tafe le vai i le vevela o le vevela, aʻo leʻi nofoia i le aso.

Laʻei pito sili

Mai ia Me ia Aokuso, e faʻaaogaina fugalaʻau i aso uma e 30 aso.
Faʻaaogā faʻamalosi vai mo suʻalele ma cacti e iai le tele o le potassium.
E fautuaina e ave se afa ile afa o loʻo manaʻomia. O le tele o minerale e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O ituaiga meaola eseese ua ufitia i lanu malamalama.

Tulaga o le vevela

Poto ma le taumafanafana talafeagai lelei, vevela mafanafana - 20-25 tikeri. I le taumalulu - pe a ma le 14-15 tikeri.

Taofi ese mai matagi malulu, solo ma suiga faafuasei i le vevela.

I le lelei o le tau, e mafai ona e ave le ipu i fafo ina ia mafai ai ona faʻaleleia le fale ma manava le ea fou.

Tofiga

O le Eonium e faʻalauteleina i le fesoasoani mai o laʻau laʻau, apical rosettes, sisi vavae, fatu.

  • Lafoaʻi ma taʻavale ua avea ma mea sili ona faigofie. Ua lava lea e pipii ai i latou i le mea e sui ai (pepa 1/3)
  • O laʻau e maua i le oneone i lalo o le polyethylene, i le gaosia o le tipi ma le phytohormone. O aʻafiaga ua faʻavaeina ua totoina i ni atigi pusa eseese ma tuʻuina i tulaga moli faʻafesoʻotaʻi.
  • E mafai ona faʻaleleia e le fatu. Mo E. Tarelchaty ua na o le pau lea o le ala e laveai ai le ola. E lūlūina i le pito o le taumalulu i le faʻafefiloi o lau lauʻeleʻele ma oneone. Luga o sina sipisi i le eleele. Faʻaiʻu i le vevela o le 12-14 tikeri. A maeʻa le 1-2 vaiaso, o le a aliaʻe pine muamua.

Fuga

I le aganuu a le aiga, o le eonium e fesuisuiai, ae matagofie ma tumau-tumau. A maeʻa lenei mea, e mate loa le fana o loʻo fusi le fugalaau. E. O le apa e pei o le meaʻai e leai sona faʻalaʻau ma se ipu e tasi, o lea e mate ai pe a uma ona tupu. O taimi fugalaau atonu e fesuisuiai ma faalagolago i le ituaiga faapitoa.

Le manogi


E leai se manogi o le fugalaau. O laʻau o nisi ituaiga (E. Canary, E. Lindley) e iloga i le manogi o le balsamic.

O le olaga atoa

Mei e eseese i ituaiga. Aeonium e faatatau i fugalaau matagofie.

Pests, faʻamaʻi

O le Eonium o loʻo i ai se tino puipuia lelei, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma meaola faalafua. O faʻafitauli e mafai ona tupu i le le lava o le tausiga.

  • O le faʻaleleia o le susu e tau atu ai i foliga o le pala. E taua le iloa o le faʻamaʻi i le taimi, ma faʻapipiʻi le fugalaau i totonu o se koneteina ma se mea fou. O aʻa e fufulu mama, fufulu ma togafitia i se vaivaiga vaifofo ole potassium. I le avea ai o se puipuiga, ia mulimulitaʻi i le faʻatulagaga fautuaina o le faʻavaivai.
  • Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, ua tosina mai i lalo, ua amata le pala, ua paʻu laulaau. E taua le toe fesuiaʻiina o le fagu i ni faʻamalamalamaga lelei.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le foliga mai o lanu enaena, samasama i laulaau. Le togafitiga faʻapitoa ma sauniuniga faʻapitoa, le faʻatulagaina o le puleaina o le suavai, faaliliuga pe a tatau ai.
  • O nisi taimi o le laau e afaina ai se anufe mealy. E mafai ona iloa i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe pei o le fulufulu mamoe. O se auala lelei e taulimaina ai fasimoli poo se sipuni o le cotton. A maeʻa lena mea e mafai ona e sosolo i le faʻasalaga o kekiki poʻo se sulu mataʻitusi. I faʻamaʻi pipisi, faʻaaoga ai karbofos.

Mea faʻaleagaina o le eleto

O nisi taimi o le eonium e faʻaaogaina i vailaʻau masani.

  • O le sua o le laʻau e faʻaaogaina e togafitia ai glaucoma, herpes, mumu. E i ai mea e puipuia ai le antibacterial, faʻaleleia le toe faʻaleleia o le tino. Faʻasusu tamaitai i le suamalie i mea teuteu e faʻaumatia ai maanuminumi, toe faʻafouina le paʻu.
  • O suauʻu e iai mea faʻapitoa. E faʻaaogaina e togafitia ai le mumū, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma se faʻalavelave lavelave.
E ui i mea faʻamalolo e leʻo mafaufauina! Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi. O le faʻataʻitaʻi lava e mafai ona lamatia ai le ola maloloina. O vaega ia o se vaega o le vai o le eonium e mafai ona mafua ai aʻafiaga, maua ai le faʻasaʻo.

I le taimi nei o le aeonium e lauiloa i le tele o faifaatoaga. E tosina atu ai le mafaufau o se foliga e le masani ai, matagofie, teuteu. O le a mafai ona ia teuteuina soʻo se fale i totonu, ia faʻaaoga e fai ai fugalaau poʻo fugalaau lanumeamata lanumeamata. O le tausia o ia e le faigata. Afai e te tuʻuina atu ia te ia lau tausiga ma lou mafaufau, mo se taimi umi o le a ia fiafia ai ia te oe ma faʻamafanafanaina le fale.

Ata