Fua o le gaosiga

Garden begonia - matagofie matagofie

Garden begonia - o se laau matagofie e fiafia i mata ma lanu susulu o fugalaau matagofie. Na maua e le saienitisi lauiloa Charles Plumier i le taimi o se malaga i West Indies. Na ia tuuina atu foi le igoa i le tamaitai lalelei, ma matauina le taua o lona pule o Monsieur Begon, o le na saunia lenei faigamalaga.

Fafagaina Begonia

Toto i luga o le auala gasegase gaseia tasi le tausaga begonialea e mafai ona tupu mai fatu ma fatu.

Le taimi e totō ai

Le taimi sili e faʻaleleia ai i totonu o le togalaau faʻamaina - Iunipe a faʻafouina le mafanafana o le tau e aunoa ma le taufaamatau o le malulu tele. Manatunatu i le faʻamalosi atoa o le begonia e le faʻafeiloaʻi lava i nai gutu vavalalata ma vave ona mate.

Lauina o fatu


Ina ia maua se laau totō i le taumafanafana, fatu mo fatu lūlūina ia Fepuari. O le a e manaʻomia se atigipusa, e sili ai se atigipusa laupapa, lea e tumu i se mea e leai se mea e matala ai.
E faia mai i le oneone oneone, oneone o togalaau ma peʻa, faʻafefiloi tutusa vaega o vaega.

Fatu lalaga tutusa i luga o le eleele ua uma ona susunuina ma e laitiiti lava le afaina, e le moe i luga o le eleele. E tatau ona ufiufi mea totino ua maeʻa i tioata vevela poʻo se kosi palasitika e fai ai se gaosia o le greenhouse. E tatau ona faʻaleleia lelei le vai, ina ia aua nei faʻaitiitia le palapala ma aua le malemo le fatu laʻititi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se sprayer faataapeapeina.

E foliga mai i le taimi mulimuli ane le vaʻa 6-8 aso pe a uma ona aveese le fale koli. O fualaʻau ua totoina mulimuli ane ua vevela pe paʻu, e taofia ai le mamao o le 1.5-2.5 cm i le va oi latou.

Filifilia se nofoaga

O Begonia e fiafia i le malamalama lea e faaosofia atili ai susulu vave. O le mea lea, o totō o loʻo totōina i totonu o nofoaga lelei ma faʻamafanafana i itula o aoauli. O sea nofoaga o le a matua atoatoa lelei mo se malolo malolo.

Faʻaleleia eleele

O le sailia o le lalelei e le mafai ona tupu i luga o eleele eleele, mafiafia ma mamafa.

O le eleele eleʻele eleʻele ma le lelei o le ea ma le faʻasoaina o mea e manaʻomia e le begonia. A toto i totonu o le togalaau togafiti faʻapipiʻi mea faʻasusu ma mineral fertilizers, peat ma le faapalaga, ia vave faʻafetaui le fale ma nofo i se nofoaga fou.

Faʻamasinoga faʻalelei


Aua e eliina fatuga taitasi tasi nofofuaO le mamao e faalagolago i le tele o le begonias: eseese ituaiga e tuʻuina e tusa ai ma le polokalame 9-13 × 15 cm, ma maualuga - 35 × 45 cm. O le faʻaleleia o fanua e faia ma le faʻaeteete.ina ia aua le motusia le mea eleelea. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e taua le faʻalolotoina o le pito i lalo ole fana ile palapala.

A uma ona totō, o le eleele e ufiufi i le humus poʻo le fafie. I le taimi muamua, e mafai ona e ufiufi ia laau i le po, ina ia aua nei togiina ma tuu le taimi e aʻa ai.

Tausia ma galueaina

O lenei agamalu malie e manaʻomia ai le tausiga faifaipea e faʻafiafia ai i le tele o ona faʻaletonu.

Faʻasa

Naʻo le afiafi po o le taeao ma le vai mafanafana i lalo o le tui. A leai, e faigofie lava ona faaleagaina le aʻa ma laulaau laulaau. O le va i le va o vaimusu e faalagolago ile tau.I le averesi, e alu mai le 3 i le 5 aso, i le vevela vevela e masani ona faasūsūina le vai, aloese mai le malogo malosi o le palapala.

A maeʻa le faʻatinoga, o le pito i luga e tatau ona faʻamaʻi ina ia aua le maua ai ni vai e leai ni vai mo le begonia.

Faʻamamaga o le ea

Faatasi ai ma le fafagaina lelei, e mafai e le saito i le itu i saute ona talia lelei taimi uma. Sulu i luga e le o fautuaina! Laʻau vai e paʻu i luga o fugalaau ma laʻau e mafua ai le leaga o lanu enaena ma le fugala.

Laʻei pito sili

O le tuputupu ae ma le matagofie o le lalelei o le matagofie e matua lelei ai lava ona maua ai meaʻai ma manaomia ai se tafe faifai pea o mea fou. Na te manaomia "Fafaga" i le 12-15 aso o se faʻafefiloi o elemene o elemene, lea e tatau ona aofia ai le malūlū ma le potassium. E mafai ona e faʻaaogaina le fugalaau faʻapitoa mo fua o laau totō poʻo saʻo mo begonias.

Tofiga


Masalo o fatu, vavae ma fatu.

O le auala muamua e sili ona faigofie ma sili ona mafai ona maua, e lava le vavae ese o le tamaʻitaʻi mai se gaʻo tele ma totoina eseese.
O seleni e tatau ona mauaʻa i luga o le fasi pepae ala i le tuʻuina atu oi latou i totonu o se kati. E mafai ona faia i soo se taimi, e oʻo lava i le taumalulu.
Faʻaleleia e fatu o le auala e sili ona umi le taimi, ae e maua ai le tele o fualaau fou.
Fuga

O le fugalaau fugalaau o le begonia e amata i se taimi vave pe a uma ona totoina i le auala ma faaauau mo se taimi umi. O le tele lava o taimi, e na o le amataga o le taumalulu malulu e faʻavevesi. Ina ia le mafai e le fuga o le ulu ona faaleagaina le lagona atoa, ona vavaeeseina lea ma o latou tamatamailima ao latou malogo.

Saunia mo le taumalulu

I le natura, o le begonia o se mea faʻalelei e mafai ona ola e aunoa ma le faʻalavelave, e oʻo lava i le taumalulu. E le mafai ona tatou faia lenei mea ona o le amataina o le kiona, ae o le begonia e mafai ona faʻaolaina mo le tulaʻi mulimuli ane i le tautotogo.

A amata le vevela o le ea pa'ū i lalo 15 °, o le itu i saute e taofi fuga. Inflorescences ma faʻamago ma paʻu ese. I le taimi lea, mai le ogatotonu o Setema i le ogatotonu o Oketopa, ua vavaeina uma vavae, ma tuʻu ai se tamai laau. Ma o nodules ua toso ese mai le palapala ma saunia mo le taumalulu.

E mafai ona fufuluina i totonu o le vai mafanafana pe na ona faʻamago, ona lulu ese lea o le palapala. O nodules ua tipi ua tuu i totonu o se atigipusa pepa poo se atigipusa laupapa ua tumu i le oneone, ma auina atu i se nofoaga malulu ma se vevela o le 3 i le 7 °.

Mo le germination, ua lava lea e toe faatulaga ai le pusa ma fatu i totonu o se potu mafanafana ma susu i se taimi talafeagai.

Togi le begonias i totonu o le ulo


Fugalaau e mafai ona fuga ma i le fale, pe a e eli mai i fafo mai le eleele avanoa aʻo leʻi oʻo mai le mafanafana.
Tausiga mo le taumalulu mo le begonia o le togalaau e le manaʻomia tele taumafaiga. I le faaiuga o Aokuso, o le vavao e te fiafia i ai e tafe malie i totonu o fagu faatasi ma le eleele, i le taimi muamua na faataatia ai se alavai palapala o maa i le pito i lalo. Laʻau e aumai i totonu o le fale ma tuʻu i luga o le windowsill o le faamalama sasaʻe poʻo sisifo. O iinei o le a maua ai le malamalama ma le vevela o le matagofie mai i le vailaʻau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le togalaau o le begonia e mafai ona mafatia mai le osofaʻiga o gasegase pathogenic ma iniseti leaga.

Mealy dew

O faʻamaʻi pipisi e ufiufi uma vaega terrestrial o laau totō ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, e tutusa ma le falaoamata. E faigofie lava ona tapunia, ae e le pine ae toe faʻaali. O Begonia e taofi i le tuputupu aʻe, o vaega na aʻafia e faasolosolo malie ona paʻu'ū pe a magoto. Sulfur tapenapenaga ma fomaʻi faʻamalosi Fundazol, Rovral, Morestan, Hom o le a fesoasoani e aveesea le faʻalavelave.

Gau pala

O loʻo faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi i le mafanafana ma timuga. I luga o laau ua afaina e foliga mai o paʻu suavai i le fulufulu lauulu, latou te vave liliu atu i manuaga manu o lanu enaena. E momotu le pupu, e fuga lau laʻau ma faʻapogisa, o pupuʻu ma tumutumu o le a masei i le paʻi. Mo togafitiga, faʻaaogaina o mea faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai le kopa, poʻo meafaigaluega fou e pei o Scor, Ordan, Previkur.

Aphid

Laʻau laiti e taumafa ai meaʻai. Pepa o taʻaloga uma e ono mafai ona faʻaumatia fale o le begonia. E faʻapipiʻi totonu o lau. Faigofie faʻaumatia e iniseti - Aktar, Fitoverm, Decis ma Aktellik.

O Begonia o se laʻau matagofie ma susulu e le mafai e tagata uma ona ola na o latou. E manaʻomia le tele o le taimi ma taumafaiga e tausia ai.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻai i ata o le totoina ma le tausiga o le togalaau a Begonia:

Mea aoga
Lalo o se lisi o tusiga atonu e fiafia ia te oe.

    Ituaiga ituaiga begonias:

  1. Evergreen begonia
  2. Red Begonia
  3. Begonia Elatior
  4. Begonia terry
  5. Begonia sulu
  6. Coral Begonia
  7. Begonia meson
  8. Begonia Borschavikolistnaya
  9. Begonia Ampelnaya
  10. Cleopatra Begonia
  11. Royal Begonia
  12. Pese Begonia
  13. Deciduous Begonia
  14. Begonia Vorotnykovaya
    Fautuaga Tausi:

  1. O togafiti uma o le tausia o fale mo Tuberous Begonia
  2. Taʻitoʻaina o le vevela faʻaseʻe
  3. O mea uma e uiga i le tulaʻi mai o Begonia - mai le A i le Z
  4. Tetele Begonias
  5. Maʻi ma mea faʻamaʻi pepe Begonias
  6. Wintering Garden Begonias
  7. Vaʻaia Begonias
  8. Fugalaau Begonias