Fua o le gaosiga

O le Hibiscus e mumu i le Red-Suga (Sour): Tuputupu ae ma Vaega

E taua le hibiscus ulaula mumu ona o ona fugalaau ma laulaau, e mafai ona suamalie, e manaia le tofo.

Uiga, faʻamatalaga o le hibiscus mūmū mūmū (inu)

- aʻa
Mo le sulu mūmū mūmū po o le mimiti e faʻaalia e ala i le i ai o se aʻa o le mea fefiloi. O lona uiga pe a tupu aʻe mai le fatu, o le aʻa amata muamua lava ona atiina ae, o le tuputupu ae e masani lava ona taofi i le tautoulu o le vaitau muamua o le tuputupu ae. I le taimi lea, o le atinaʻe o aʻafiaga faʻaleagaina e amata.

- lau
O lenei mea totino e fai laʻau foliga faigofie e maua mai le tolu i le lima laulamu. O le lapoa o laulaau e masani pe a ma le sefulu senitimita, ma e oʻo i le tolusefulu le umi. O lau o le hibiscus mumusu poʻo krasnolistnogo e mafai ona valiina i le lanu mumu-lanumeamata, mūmū, vevela poʻo le 'apamemea. O laulaau o loʻo i luga o petioles, faʻaputuina ni vela vela e lima, o lona umi e mafai mai le tolu i le sefulutasi senitimita.

- fugalaau
O le tele o fugalaau o le hibiscus mumua poʻo krasnolistnogo e masani lava e mai le lima i le sefulu senetimita. Fugalaau e tuʻu taʻitoʻatasi i le pito o le laʻau, faʻapipiʻi pito o taulaʻau. O le uumi o le ponuncle e tasi le centimita. O lanu felanulanuai e mafai ona sinasina ma mūmū-ulaula, faʻapea foʻi ma eseesega vavalalata. O le fugalaau e tele ana sima, o lona umi e oʻo i le lua senetimita.

- ogalaau
O le ogaumu o se hibiscus mūmū po o se mea oona o loʻo i ai se mea faʻavae, lea e alu ese mai ai ni pou tutotonu, lea e mafai ona faʻaaogaina atoa pe maua sina laititi. I le maualuga, o lenei laau totō e mafai ona oʻo ile selau senitimita i lalo o tulaga lelei.

Tausia o hibiscus mumu

- tulaʻi
O le totoina o hibiscus krasnolistnogo e mafai ona faia i totonu o se fagu fugalaau, ma i le eleele avanoa. Afai e te manaʻo e ola aʻe le hibiscus i lou fale mafanafana, filifili se lagi lelei ma puipuia mai le matagi. O le maualuga o le lua mo le totoina o le hibiscus e tatau ona faaluaina le tele o le aʻa o le fatuina. I le pito i lalo o le lua e masani ona sasaa ai alavai, o se vaega o piliki malepe, o lona mafiafia e tusa ma le sefululima senitimita.

- totoina
E manaʻomia e le lanu mumu mumu le totoina o le tautotogo faaletausaga i totonu ole paluga o le eleele o le mausali le tumau. Faʻatoʻateleina laau totō e mafai ona gaosia pe a manaʻomia.

Afai ua tupu tele le laau ma e le faigofie ona toe suia, e mafai ona e suia na o le pito i luga o le palapala ile paluga o meaʻai.

- eleele
I le avea ai o se eleele lelei mo hibiscus mumu, o le eleele lelei talafeagai e talafeagai mo laau teuteu. E mafai foi ona e faia lau lava eleele fefiloi. Mo lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi humus, masima ma laʻau, faʻapena foi ma le pine pine, i vaega tutusa. Aua neʻi galo e faʻaopopo peʻa ma oneone i le palapala.

Mo le hibiscus e sili atu le faigofie ona faʻaaogaina meaʻai mai le palapala, o lona eletise e tatau ona i ai i le vaeluaga (pH 6-7).

- fafaga
I le taumafanafana, e manaʻomia e le mumu-hibiscus le tele o le fafaga i le tolu i le fa aso. E tatau ona i ai i le eleele susū. I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻalelei. O lau o le laau e tatau ona faʻamamāina i taimi uma ma se omomi pamu e aveese ai le pefu ma palapala.

- faʻaleleia o le ea
E manaʻomia e Hibiscus le suʻeina masani. O le vevela tele o le ea e mafai ona mafua ai ona paʻu le tumutumu aʻo lei tatalaina atoatoa.

Pe a faʻaleleia e tatau ona mautinoa e le pa'ū le vai i luga o fugalaau, aua o le mea lea e mafua ai ona aliali mai ni pogisa i luga oi latou.

- laʻei pito i luga / fuga
E amata mai i le faaiuga o le tautotogo ma faaiuina i le ogatotonu o Setema, e tatau ona fafagaina i le ogatotonu ole Setema se vaifofo o vailaau oona ma mea faʻasaina. I le ogatotonu o Aokuso, faʻaititia le mea oona i totonu o le fafaga.

- faʻamalamalama
E fiafia Hibiscus i ave a le la, ae i le taumafanafana e tatau ona puipuia mai ave saʻo o le aoauli. I totonu o le falemaʻi, e mafai foi e lenei togavao ona lagona lelei ile faamalama i matu, pe afai e te tausia lelei.

- faʻaoga faʻavave
I le tau mafanafana, e tatau ona tuputupu aʻe le saosao i le vevela o le luafulu lua i le luasefulu lua tikeri i luga aʻe o le zero, ma i le taumalulu e fautuaina e taofi i le vevela o le sefulufa i le sefulu ono tikeri. O le eseesega o le vevela o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le totoina o le laau.

- faʻamoemoe o le ola
Faʻasalaga lelei, o le ola o le hibiscus e mafai ona oo i le luasefulu tausaga. I totonu o le eleele avanoa e masani lava ona ola le hibiscus mūmū-mūmū pe mūmū, lea e aofia i tausaga taʻitasi.

- fuga
O foliga vaaia o fugalaau i luga o le hibiscus mumusu poʻo le krasnolistnom e mafai ona faʻamoemoe ia Setema poʻo Oketopa. O le ola o se tasi fugalaau e na o le tasi le aso, ae ona o le mea moni o le laau o loo i ai le tele o ovaries, o ona fua e lata i le masina.

- teuteuina
I le tautotogo, o le hibiscus, mumu po o le mumu, e manaʻomia le toe teuteuina o teuteuga, lea e fesoasoani e fausia ai se ata matagofie o laau, faapea foi le faatupuina o le fugalaau. E masani lava, o le tasi vaetolu o le umi o le tupe maua i le tausaga talu ai ua vaeluaina.

- toe gaosia (tuputupu ae mai fatu)
O Hibiscus mumua poʻo krasnolistny e faigofie ona tupu mai fatu. O le amataga o lenei faagasologa e tatau ona pau i le vaitaimi mai ia Ianuari ia Mati. A o le totoina fatu e tatau ona sola i se vaifofo o le paluka o le pogisa mafiafia ma tuu ai i latou iina mo le afa itula. A maea lena, e tatau ona tuu fatu mo le aso i se fofo o le epine, lea e tatau ona ufiufi ai. Mo le totoina o fatu, o le ae manaʻomia ni koneteina ua tumu i le paluga o peat ma oneone. E tatau ona ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana.

Aua neʻi galo e uiga i le vaʻaia masani o le pusa o pusa ma le susu o le palapala.

Pe a totoina fatu, ma o le a fiafia ia te oe i laulaau muamua, e mafai ona e totoina i ni ipu eseese. I le ogatotonu o Mei, o le a sauni ai le totoina o togavao o le hibiscus mo le totoina ile eleele.

Auala e faʻafefe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Red rose hibiscus O le rose Rusia e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, ona o le le lava o le susu i le eleele, atonu o le a ono osofaia le laau e aphids, moli vaʻaia, thrips poʻo le papaʻe. Ina ia faʻaumatia nei mea faʻamaʻi, e fautuaina e faia togafitiga faʻalua o le hibiscus ma iniseti pei o Karbofos, Inta-vir, Aktellik poʻo Fitoverm. O le va o togafitiga e tatau mai le fitu i le sefulu aso.

Afai o lau hibiscus ua paʻu i lalo laulaau, ma o le lanu o laulaau fou e lanu samasama, o loʻo taʻu mai ai o loʻo ola le falemaʻi i le chlorosis. O lenei maʻi e mafua ona o le leai o se uʻamea ma le vailaʻau i le palapala. O lenei faafitauli e mafai ona faʻamaonia e ala i le faaopoopoina o le chelate uʻamea i le vai mo le faʻaleleia o le vai ma faaopoopo i ai se fugalaau faʻalavelave, lea e aofia ai le nitrogen, i le palapala i le tautotogo taitasi.

O le maualuga o le eleele, susu i luga o le hibiscus po o le mauaina i se nofoaga e le lava le malamalama, e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona pagatia mai le afu maso po o le pala. O le tipiina o laulaʻau afaina ma le togafitia o le laau ma se fungicide o le a fesoasoani e aveesea ai lenei sasa.

E oʻo lava i se faʻatoʻaga togalaau o le a mafai ona tupu i totonu o le hibiscus mumū pe mumu, ona o lenei laau e le lelei ma e le manaʻomia ai se tausiga faigata.

Ata

E tele ata o le hibiscus mumu, vaai i lalo: