Laʻau

Dracaena e lelei - faʻafetai faʻafetai!

E lua i ofisa o ofisa, ma i totonu o fale mautotogi o loʻo i ai se nofoaga mo dracaenas. E matagofie, eseese i le foliga ma le lanu ma faigofie ona faʻaogaina i totonu. Ae o foliga mai o nei laau toto e faalagolago i le tausiga saʻo mo i latou.

Ata o le tala

O le fiafia i le dracaena o se fiafiaga! E le o se mea e ofo ai le fiafia o faifaatoaga i le ata o latou laau toto ma tusi nei ata i luga o le Initaneti.

Tailaʻau Ata: Ituaiga Dracaena

Tulitulaloa tulafono

Dracaena o se laau e le lelei. Ae o loʻo i ai ni faʻaaliga manino o lona gaosiga ma le atinaʻe, lea e tatau ona faitauina ao le i amataina le fausiaina.

O le a aoga foi i le auala e tupu ai Drazen Sander: //diz-cafe.com/rastenija/bambuk-komnatnoe-rastenie-uhod.html

Malamalama

O se nofoaga lata ane i se faamalama ma se malamalama lelei, e aunoa ma le susulu o le la ma ata, e lelei mo nei laau toto.

Lelei maualuga

O le a tupu lelei le laau i le vevela o le 18 i le 24 tikeri i le taumafanafana, e le laʻititi ifo nai lo le 12 tikeri i le taumalulu, e aunoa ma ni suiga matuia. I le taumafanafana e mafai ona ave i le ea fou.

Faʻamamaga o le ea

O Dracaenas e toʻa i le maualuga ma le maualuga o le suamalie, o lea e aoga ai le fufuluina, fufulu laulaau, ma faamolemole i se mafanafana mafanafana.

Faʻasa

E manaomia e Dracaena se toniga tumau o le eleele, ae aunoa ma le suavai, a leai o aʻa e ono pala. I le taumafanafana, faʻamalūlū pe a mu le pito i lalo. I le taumalulu, faʻaitiitia le tele o le vai (pe tusa ma le 1 le taimi i le 2 masina), ae aua nei faatagaina le eleele ina ia maeʻa. O le eleele e sina ese lava i le va o vai, ina ia sosoʻo le ea i aʻa. Suavai e manaʻomia le vevela o le potu.

I vai inu vai e te manaʻomia e faʻaaogā vai i le vevela o le potu

Laʻei pito sili

I le vaitau mai ia Aperila ia Aokuso, i vaiaso uma e fafagaina ai i latou i fugalaʻau mo fugalaau i totonu, faaopoopo i le vai mo le fausiaina, ona fafagaina lea o meaai, i le taumalulu e toetoe a le fafagaina. A leai, o le taimi o totoe o le a solia, lea o le a taʻitaʻia ai le faʻamaina o dracaena.

Tofiga

Ina ia mafai ona vaʻaia faʻatasi le dracaena, e tatau ona matauina le tele o tulafono, faitau i ai: //diz-cafe.com/rastenija/dratsena-razmnozhenie-btdomashnih-usloviyah.html

E faʻamalosia le faʻaleleia o ituaiga uma o dracaena e faʻaaogaina ai fasi vaega o le ogalaau, faʻapipiʻiina, faʻasolosolo apical.

Teuteu

Ua faia le teuteuga ina ia faʻaleleia ai le faʻalaʻau ma tuʻuina atu ni faʻasologa fou, tipiina le pito i luga o le fana. E leʻi pine ae oʻo i lalo o le 'otiʻese mai le faʻapupulaina, o le a amata ona totoina paranesi.

O le tipiina o dracaena e mafai ai ona e avatu i le laau se foliga muamua

Faʻapipiʻi le gaosiga

O le faʻafeiloaʻiga ua taua o se sui atoatoa o le fanua i le taimi o le gafa ma le mafai gafatia o le fale i se isi atigipusa. O se mea aoga tele lea e tuʻuina atu ai le malosi fou o le fale.

O le faavae mo le filifiliga i le totoina o mea nei:

  • i le dracaena, o le ipu atoa e nofo i aʻa. O lenei mea ua molimauina e le mea moni o le vai i le taimi o le timu e toetoe lava a le aʻafia, o aʻa e puna mai luga aʻe o le fogaeleele. Mo le dracaena talavou, o lenei tulaga e tupu faʻa-tasi i le tausaga, ma mo tagata matutua i taimi taʻitasi i le 5 tausaga;
  • dracaena e tupu le lelei, o lanu e suia le lanu, lea e faʻaalia ai se gasegase e iai aʻa ma le eleele.

Filifili le pu

O le fagu fou e tatau ona 2 cm le lautele nai lo le taimi muamua. O se mea lauiloa e faʻapenei foi: mo laau 40 cm le maualuga, e te manaʻomia se ipu e iʻu ile 15 cm. Afai o le faavae mo le totoina o le manaʻoga lea e sui ai le palapala, ona mafai lea ona tuʻu le ipu, ae tatau ona faʻamaʻi. E tatau ona i ai pu i le pito i lalo o le fagu e faʻafefe ai le tele o le vai.

E mafai ona fausia le uluaʻi potopotoga faʻapitoa: //diz-cafe.com/dekor/dekorirovanie-cvetochnyx-gorshkov-svoimi-rukami.html

O le lalolagi

Ua tumu le fagu i le eleele fou, talu ai o elemene leaga i le laau e mafai ona faaputuputu i le lalolagi muamua. E mafai ona e faʻaaogaina ni faʻatauga mo fugalaau i totonu. Ae e sili atu le taugofie ma sili atu ona aoga e saunia ai le paluga oe lava: 3 vaega o le turf, 1 vaega humus, 1 le vaega o le oneone oneone, 1 le vaega o fanua laupepa. O le eleele e tatau ona susu. E mafai ona e siakiina le maualuga o le toʻimamafana e ala i le faapipiiina o sina palapala ile alofilima o lou lima. E tatau ona paʻu le palu pe a paʻi atu.

Taimi e gafa

O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻiina o le iuga lea o le tau malulu - o le amataga o le tautotogo, e mafai ona toe totoina seia aulia Aukuso. I masina o totoe, e sili atu le le paʻi i laau.

Faʻasalaga o dracaena

O le faʻasalaga o se ituaiga o le gafa pe a aveeseina se laau mai se ulo ma se paluga o le eleele ma, e aunoa ma le paʻi i aʻa, ua faaliliuina (toe faʻaleleia) i se potopotoga fou. Ua faatumulia le solo i le lalolagi ua saunia.

O lenei metotia e faʻaaogaina i le autumn (pe a manaʻomia) pe afai o le tulaga lelei o le fale e lelei ma le suia o le eleele e le manaʻomia. O le faʻasalaga e sili atu le agamalu mo le laau, o lea e mafai ona faʻaaoga i le tele o taimi i le tausaga.

Faiga faʻapipiʻi pe a uma ona faʻatau

Afai oi ai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia o dracaena, pe afai e le faʻamalosia le talitonu o le gafatia ma le eleele, e vave ona totoina le laau i le sui o le ulo ma le eleele. Afai e malie le laau, ma e le leaga le ipu, e sili pe a le faamanualia le dracaena e aunoa ma se tatau, ae pe a uma le masina e teu i ai e ala i le fesuiaiga.

Faʻapipiʻi tele dracaena

O le dracaena lapoa e sili atu le lelei e le faʻafetauia seʻi vagana ua tatau ai, aua o le a latou aʻafia ma le faigata, ma o le felauaiga o se laau tele o le taimi e alu ai. E sili ona lelei le vaʻaia lelei o le palapala maualuga o le eleele susu (tusa ma le 4 cm) ma le faaeteete i le tausaga, ia faʻaeteete ia aua nei paʻi i aʻa, filifili ma sui i le eleele fou.

Tausiga o Suiga

A maeʻa le faʻavasegaga, e tupu le ogaoga o le faʻalavelave, e manaʻomia le taimi mo aʻa e faʻaaoga i tulaga fou, ma amata ona amata aʻa fou. Muamua faʻasusu e tele. O le tele o vai, fufulu o le eletise atoa, e tatau ona aoina i totonu o se apa. O le galalaina o dracaenas e masani ona faasūsūina, ona o le aʻa e leʻi faʻapipiʻiina ai le eleʻele, ma o le suavai e faʻagesegese ma faʻafefe.

O le vai e sosoo ai e faʻatinoina pe a maeʻa le pito i luga o le apa o le coma e peʻe ese (2-3 cm). A maeʻa aso e 10, e mafai ona e tuʻuina atu se fofo tasi mo aʻafiaga o le "Kornevin" (1 gram / lita o vai). Ua tuu le laau i se mea malulu mo le vaiaso, e sosolo e aloese mai le faamamaina. A maeʻa lena, ona avea lea o le tausiga o togalaau ma tulaga masani.

Malosiaga e tuʻufaʻatasia ai le totoina ma le teuteuina

O le toe totoina ma le teuteuina e popole mo laau. Pe a faʻavasegaina, o le dracaena e totoina aʻa fou, pe a teuteu, o aʻa o loʻo i ai nei e fai ai ni vaʻai fou. Faʻatasia nei faiga e le tatau ai.

O le manaʻoga mo na ituaiga o gaioiga e tulaʻi mai pe afai e tatau ona faʻasaoina le faʻamaʻi maʻi. Ua vaeluaina ma totoina i eleele fou. E mafai ona faia lenei mea i le tautotogo o le ola tuputupu ae. O le pale ola e mauaa.

O le a avea foi ma aoga aoga i luga o le tau faasaga i faʻamaʻi ma meaola faalafua o dracaena: //diz-cafe.com/rastenija/bolezni-i-vrediteli-draceny-kak-raspoznat-problemu-i-borotsya-s-nej.html

Faʻaaliga: ata o le dracaena transplantation

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le suia o le tala

Ina ia mafai ona maua se vailaʻau maloloina ma faʻaaogaina ona o se mea e faʻaaogaina, ia faʻafeiloaʻi e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Na matuā faʻamaina e Dracaena le aso ao lumanaʻi le totoina.
  2. Filifili se ipu e talafeagai lelei.
  3. I le pito i lalo o le ipu ua saunia, sasaa suavai (faʻalautele le gaʻo poʻo nai tamaʻi pele).
  4. Sasaa se fasi manifinifi o le lalolagi. Moisturize laitiiti.
  5. Vai le dracaena i le aso ao le i toe totoina.
  6. Aveese ma le faaeteete mai le koneteina tuai i le faapipiiina o le pusa poʻo le tipiina.
  7. Tatou faamama mama mai le eleele, taumafai e aua le faamanualia i latou. Na matou tipi ese aʻa.
  8. Moisturize aʻa.
  9. Matou te tuu le dracaena i le totonugalemu o le ulo, sasaa le eleele, luluina le laau ma faapipii laitiiti.
  10. O le eleele e tatau ona ufiufi uma aʻa o dracaena ma lalo ifo o le pito o le tane pe tusa o le 3 cm, o le ua aʻa e tatau ona i le maualuga o le palapala.
  11. Suafa le tele o le laau.
  12. Liligi le eleele pe a leai ni aʻa.
  13. E mafai ona e faʻatumu i alavai poʻo le galu.

O loʻo faʻaaogaina dracaena i se mamanu faapena, e le aofia ai le fufuluina o le aʻa. Afai e mauaa le aʻa i le palapala, ona mafai lea ona lavea le eleʻele.

I le taimi o le dracaena faʻapipiʻiina, e tatau ona taʻe aʻa sili ma aveese o latou vaega pala

Faʻamatalaga ono tutupu

E mafai ona faʻaleagaina le dracaena pe a fai e manaʻomia ona faʻamago i le taimi o le suʻega poʻo ua na ona fafagaina.

O le 2 vaiaso muamua, o le laau e taumafai e fetuunai i tulaga fou, o le mea lea, e mafai ona maualalo ma toesea lau. Ae afai e faʻaauau pea ona mafatia le laau, e tatau ona faʻavasegaina:

  • pe'āfai e leai se mea e sili atu ona faʻamalosi - siaki pe a poloka le lua faʻavaivai;
  • pe a faʻamamaina - siaki le palapala ile palapala ile puipui o le fale;
  • O le ea i totonu o le potu e matutu?

E mafai ona fesoasoani Dracaena e ala i le fetuunaiga o le faiga o le fausiaina ma le faʻaleleia o le vai, fatuina o se microclimate - e ufiufi le laau mo le vaiaso ma se pusa paʻu pepa faʻatasi ma le pusa. E mafai ona sosolo i le stimulus growth o le Zircon (2 pata i le 200 ml). Afai e faʻaauau pea le oti o le laau, toe fai le faagasologa atoa o gafa.

O nisi taimi e fenumiai le dracaena ma se isi laau o le aiga dracaena - cordilina. E mafai ona e vaʻaia i latou e aʻa. I le dracaena latou te lanu moli, i luga o laina o loʻo latou sinasina. O Cordilin o loʻo faia ai le tele o fuʻa basal.

Laʻau papaa o cordina i le vai e maua ai aʻa

Fiafia le dracaena ma le tausiga lelei - ma o le ae fiafia i le matagofie.