Laʻau

Faʻamatalaga ma foliga o le galueaina o le fualaau o Atlantis

O se fua tele tele, laʻau tele ma le suamalie, o le itiiti ifo o le tausiga - o nei mea uma e faatatau i vine remont raspberries. O le kulupu ua tupu e pei o se fatuga faaletausaga, o lona uiga, ia maua se seleselega i luga o pupu o le tausaga oi ai nei. O loʻo i ai pea se faʻaaliga - o le vaeluagalemu o vaitau, i le itu i mātū ma Siberia e leai se taimi e tuʻuina atu ai fua uma na folafolaina.

Raspberry Atlant Story

O le Raspberry Atlant e mafua mai i le taʻitaʻi o le atunuu, Polofesa I.V. Kazakov (1937-2011). Sa faia e le saienitisi ni atinaʻe taua i le tulaga o le biology o fua o le vao, na fausia ai le tele o le faʻatoʻaga o le kuka. Ivan Vasilievich o le tusitala o le 30 hybrids lea na avea ma faavae o le siamupini Rusia. Faatasi ai ma i latou, muamua mo le potopotoga masini: Balsam, Brigantine, Sputnitsa. Latou te tuʻufaʻatasia le maualuga o le gaosiga (e oo atu i le 10 t / ha) ma le teteʻe atu i faʻafitauli eseese (faʻamaʻi, mea faʻamaʻi, tulaga leaga fesuiaiga) ma o nei faailo e leai ni mea tutusa i le lalolagi.

Vitio: ata na saunia e I. V. Kazakov e uiga i fualaau aganuu a Rusia

O Kazakov na atiina ae se auala fou mo filifiliga i le lotoifale - o le fusi o se ituaiga faʻaleleia. Na ia faia ituaiga muamua i le Rusia o le Malo lea e fua mai i le faaiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautotogo i luga o le vaitau o le tausaga nei. O lenei ituaiga o fusi e maua mai ona o le faʻaogaina o le interspecific. O le gaosiga o oloa e 15-18 t / ha, o le mamafa o le tasi mea e oʻo i le 8-9 g. O le kulupu totoʻa e lelei ona fetuunai i tulaga eseese o tau, tau maualalo ile tausiga. O lenei vaega e aofia ai fugalaau Atlant. O faifaatoaga faifaatoaga ma faifaatoaga na taua o ia o le galuega sili a Kazakov.

O le fugalaau Atlanta ma le ofoofogia o le galue e tupu mai ai gaioiga manaia

O se talosaga mo le resitalaina o Atlanta i totonu o le Setete Resitara o le Faʻatinoina O taunuʻuga na tuʻuina atu i le taimi o le soifuaga o le tusitala, i le 2010, ae na aofia ai i le lisi faʻatasi i le 2015, i le maea ai o suʻega eseese. Ua faʻatagaina le faʻamaonia mo le galueaina i itu uma o Rusia. O loʻo i ai iloiloga o tagata fai togalaau e manuia le atinaʻeina o nei fusi i Belarus ma Iukureini.

Atlant Hybrid Faamatalaga

E tele uiga lelei i faʻamatalaga o lenei fusi e mafai ai e se tasi ona masalomia lo latou moni. Ae ui i lea, o le tele o iloiloga i luga o fonotaga, e aofia ai le faʻafetai ia Kazakov mo se ituaiga o vine, e tafiesea uma le le talitonuina ma fafaguina le naunau e faatau le vaomatua o Atlant ma ola i la latou togalaau.

O le vaeluaina lenei o le faʻaleleia o meaola. E amata ona pepese le pi i le afa lona lua o Aokuso, e faʻateleina le fua, e tumau seia oʻo i le malulu. O fua e telē (e sili atu ma le 3 cm le umi), faʻasolosolo poʻo le trapezoidal, e tutusa ma le 5 g, maualuga - e oo i le 9 g. O le vaʻaia o Drupe e fesoʻotaʻi lelei, e le faʻapalapalaina ia fua pe a filifilia, faigofie ona vaʻaia mai le pusa, ma mafai ona filifilia. taʻavale.

O le togafiti o Atlas e iai sina laumei, e faʻafesoʻotaʻi lelei, e le faʻapalapalaina fua pe a seleseleina

Agavaa mo Atlas sa alofagia e faifaatoaga:

  • maualuga gaioiga (i le 17 t / ha);
  • fualaau suamalie, ma le gafatia;
  • o foliga vaaia lelei ma le fualaau suamalie ua faatosina mai ai tagata faatau, o le a faatauina uluai fua o laau i isi fugalaau;
  • se auala e seleseleina ai masini e mafai ona faʻaaogaina;
  • e le maua ai le tele o lapisi, lea e faafaigofie ai le tausiga o le faatoaga.

O le mea moni, o nei lava uiga lelei e manaia mo le au faifaatoaga. Ae e mafai lava ona faʻaopopo: mo le tasi aiga, 4-5 laʻau e lava e maua ai ni fua fou ma seleseleina mo le taumalulu. O le mea moni, o lala o Atlanta e tuʻuina atu lālā laugatasi, ma e le tupu faʻatasi ma se sasa e tasi, pei o isi ituaiga. E le gata i lea, o lālā o fualaau aina e foliga saʻo mai i le 15-20 cm mai le eleele ma ufiufi ai le ata atoa, o lona maualuga, i le ala, e le sili atu nai lo le 160 cm. O le taunuuga, o vine ua nonoa e le gata i luga, ae faapena foi i le umi atoa o taʻitasi.

I fualaau o le Atlas, o fualaau aina e tupu i le toeitiiti atoa le umi o le fana, ae le na o luga

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le manaʻomia ai e le raspberries Atlanti se faʻavalea. O le totogo o le lush e tietie i le eleele, ae paleni lelei ona o lala itu, aua le taoto ma aua nei paʻi i le eleele. E iai vao tuitui, ae o loʻo iai i le pito i lalo o le vao. O lenei kulupu e le maʻi pe faʻavaivai mo se tasi mafuaaga faigofie. Ua fautuaina e saienitisi le vavaeina o pupu uma i le tautoulu, o lona uiga e leai se mea e faasee ai. O le teuteuina ma le susunuina o le atoaga o vaega eletise o se fualaau sili ona matala ma sili ona lelei e foia ai faamaʻi ma meaola faalafua. I le tautotogo, o fualaau fou fou ma ola maloloina o le a tupu mai aʻa.

Vitio: Iloiloga a Raspberry Atlant

O le mea moni, o loʻo i ai ni mea sese, na maua i latou e tagata o Atlanta. O le kulupu e puipuia i le lamala, ae o le suamalie ma le eletise o le suavai o le a laiti ma malie. I totonu o Rusia i saute, na matauina o fua o fualaau aina i ogaoga vevela ma le suavai lelei e faamaluluina, e le mafai ona aoina. O le vaeluaga o le vaitau e le talafeagai lelei mo eria o le tele o faʻatoaga, lea na amata ai muamua fulu malulu i le masina o Aokuso - Setema. E leai se taimi e i ai Atlanta e faʻaalia ai lona gaosiga. O le isi faʻaaliga o loʻo taʻua e tagata e fiafia i faatoaga faʻanatura latou te le iloa vailaau faʻasaina: o meaola faalafua ua totoina i fua o vine ua leva ona tautau i lala. Masalo o le mafuaʻaga o le pa'ū, latou te le o faia le fufulu mama o lala uma.

Faatoaga e fai mai o nei laau leaga e tutupu i luga o Atlanta, latou te salalau solo, lala laau ola e oo i le 2 m, taoto i luga o le eleele, ou te fia fautuaina oe e te faatauina ni laau i isi mea. Afai ole a le mauaina e le atinaʻe meatotino o loʻo faʻamaonia i le faʻamatalaga mai le Setete Resitara, o lona uiga e le o le ituaiga poʻo le kulupu lea na tofia i ai i le taimi o le faʻatau. Ma e le tatau ona e faaseseina sese. O le mea e leaga ai, e oʻo lava i tagata e tele ma taʻutaʻua, o nisi taimi e faʻamautinoaina ai fatuga ma fatu.

Faʻapitoa le totoina ma le ola o fugalaau Atlanta

Landing Atlanta e leai se eseesega mai le tulaga masani:

  1. Filifili se la o le la mo fugalaau.
  2. Faʻamamaina le eleele, faia le 1 mita: humus - 1.5-2 pakete ma le pefu laupapa - 0.5 l.
  3. Fai ni pu e tusa ma le tele o aʻa, sasaa i latou i vai mautu ma totō laau totō. Aua nei faʻalolotoina le ua.

Lafoaʻiina o mamanu - o le tele o le vateatea, o le lelei. O vao Atlanta e aofia ai le 5-7 aisa, ae o la latou lala, e avea ma mea manogi. E oʻo atu i le lua mita le aofaʻi o laau taʻitasi. Faʻatasi ai ma le 2x2 m fuafuaga, o le a mafai ona e faʻalatalata atu i laau taʻitasi mai soʻo se itu, o le a susulu lelei uma vaʻa ma faʻamalosi. I le tulaga o lenei kulupu, e sili atu le totoina o ni nai laau laiti, ae ia tuu atu nisi fanua mo i latou. Atlas o le a faafetai ia te oe mo sea limafoai.

O fatu taʻitasi o Atlanta o le a tupu aʻei se vao vao e oʻo i le 2 mita le lautele

E sili atu ona faigofie le tausia o fugalaau o le remon ae le o ituaiga masani e fua mai i fua laau e lua tausaga. Ua e saoloto mai le faʻasagaga. O nai togi e ola mai le eleele i le tautotogo o le a maua mai ai se fualaau aina i le tautoulu. Leai se mea e tatau ona taulimaina ai le tele o le tuputupu ae, e leai lava. I le tautoulu, e le tatau ona e sailia: o le fea o fuʻa ua tuai ona tipi, ma o le a fou, ma e tatau ona tuu.

O tausiga a Atlanta e aofia ai:

  • Faʻasa. O le a vave ona tali atu le pasi i le vevela o le tau e aunoa ma le fafagaina, o le nonoaina o vine laiti ma le maualalo. I taimi malogo, vai e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso, aʻo le lalolagi e tatau ona faʻafefiloi i le loloto o le 30-40 cm. E sili atu le tuʻuina o le vai. Tausi le vavae i lalo o le mulch.
  • Laʻei pito sili. Mo le faʻavaeina o se faʻatoʻaga tele, o le mea moni, e te manaʻomia meaai:
    1. I le amataga o le tautotogo po o le tautotogo o le autumn, mulch le eleele i lalo o le vao ma le humus po o le faapalaga.
    2. A amata ona tupu malosi le pupu, faʻaopopo le faʻamalosi o luga o le 'eleʻele oona: faʻafefete o mullein, faʻamalu manu, vao.
    3. A o faagasolo le vaitau o le fuga ma le fuga, o le faia o ni laau suamalie ma manaia o le a manaomia ai le elemene ma elemene. Faʻatau ni faʻalavelave faʻalavelave mo fualaau o loʻo i ai nei mea (Agricola, Laʻau mama, Fertika, Gumi-Omi, ma isi). E mafai ona e faia i le efuefu laupapa: pefu i le eleele, tatala ma sasaa.
    4. I le autumn, fai se taamilosaga e 15 cm le loloto i laau taʻitasi ma e masani ona sosolo le superphosphate - 1 tbsp. l i le vao. Faʻamau i lalo.
  • Nofoaga o vailaʻau vao mo nofoaga malulu. Afai e amata ona pese pese o Atlanta ia Setema, ma ua lata mai le malulu, faʻavae arcs ma toso faʻataʻavale mea. E mafai ona e faia lenei mea i le tautotogo e faatelevave ai le tuputupu ae o tipu. A leai se fale, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le Novosibirsk eria, e leai se taimi e maua ai le afa o le seleselega.
  • Teuteu. I le amataina o le kiona, tipi le tipu i luga o le eleele, salu uma laʻau ma vao, aveese uma mai le fusi, ma susunuina. Ufiufi le eleele i le mulch.

I Siberia, o nisi o itulagi o Urals, i le itu i Matu ma isi itulagi i se vaitau puupuu, e mafai ona tofotofoina Atlanta e tupu e pei o ravine masani. Lapoʻa i le tautoulu e le o vavaeina, ae avatu ia i latou le taumalulu. O le isi vaitau e sosoo ai o le a latou fua mai, ae peitai, o lona voluma o le a mamao ese mai le numera o le 17 t / ha, talu ai e le i faia lenei ituaiga mo le tekonolosi. Afai o loʻo i ai se manaʻoga e ola na o se fugalaau faʻataʻavale mo le seleselega i luga o pamu o le tausaga o loʻo i ai nei, ona faʻatau ai lea o fualaau o ituaiga muamua ma fatuga: Penguin, Bryansk divo, Diamond ma isi.

Vitio: faʻaleleia togalaau mo le taumalulu, e aofia ai moa pine

E masani ona talia e faapea o le fesuisuiai o ituaiga vine e tatau ona maua ai ni fua se lua i le tafa: i le tautotogo - i luga o laau o le tausaga talu ai ma i le faaiuga o le taumafanafana - i le tautoulu i luga o tausaga. Ae ui i lea, o lenei tulaga ua suia. E tatau ona ou faitau ma matamata i le tele o mea tau togalaau e aofia ai, e aofia ai fonotaga, vitio, ma faamatalaga i lalo. E tusa ai ma aʻu matauga, o le tele ma sili atu o le aufaifaatoaga a le aufaifaatoaga ma tagata tomai faapitoa ua oo mai i le faaiuga e faapea, faatasi ai ma le tekinolosi tau faatoaga, ua faaitiitia le gaosiga o oloa, ona o le tasi aʻa ua faamalosia e maua ai ni galu se lua o fualaau suamalie. Ae o le tau ma le uiga o le tausiga e le o taimi uma e saofaga ai i lenei mea. I le tele o tulaga, i le tautotogo ma le tautoulu, nai lo kilokalama ua tapaina, na o ni nai vine e tupu. I aso nei, o le toe faaleleia o fugalaau ua amata ona tupu mo le na o le seleselega o le seleselega, latou te manatu o se faaauauina pea o ituaiga taumafanafana masani. O lenei tulaga ua uma ona atagia mai i le Setete Setete. O le mea lea, o le faʻamatalaga o le Atlanta o loʻo faʻaalia ai le manaʻomia ona moaina uma laʻau i le tautoulu ina ia maua ai se tasi, ae o se fualaau mamana i luga o paʻu o le tausaga oi ai nei.

Seleseleina ma togafiti togafiti Atlanti

O le aoina o fualaau aina uma o Atlanta, e tatau ona asia le fusi i ni nai taimi i le masina ma se vaeluaga o le 1-2 aso. O le tele o faifaatoaga e mafaufau i le taimi umi o le taimi faaopoopo - e le manaʻomia ona e faia se fua tele o vine i le taimi e tasi. O galuega uma o le seleselega e mafai ona faia filemu, mo se faataitaiga, faasolosolo malie, i vaega, faʻamago vine, faʻagogo pe kuka kulimi. Mo le au faifaatoaga, ioe, o se mea itiiti lenei. O le mea moni, i le fugalaau maketi o maketi o loo i ai pea se fiailoa, o loo vave ona latou faatau atu, o lona uiga o se seleselega lelei e sili ona lelei.

O le tele ma le paʻu o le Atlanta berry e fetaui lelei mo le faʻamaisa.

O le mafuaʻaga autu o raspberries Atlanta o le faʻaaogaina fou. O le mea moni, 100 g o ona fualaʻau e aofia ai le 45.1 mg o le vaitamini C, o suga masani (5.7%), meaola (1.6%), ava, pectin ma tannins, anthocyanin.

Raspberry Atlant e iloilo

Na ou moemiti i le faatauina mai o lenei ituaiga mo le 5 tausaga ma ou te leʻi fiafia tele mo le tolu tausaga. O le fatu e matua suamalie lava, o paʻu mafolafola e masani lava e le manaomia ai le tausiga, lelei tele ma le agaga faafetai. Ae afai e leai se vai, e vave ona mou atu le pipi.

Kovalskaya Svetlana//forum.vinograd.info/showthread.php?t=8464&page=2

O le aoina o se mea fiafia. O le fatu ua matutu, ua maeʻa aveeseina mai le 'ie, faʻalelei, e oʻo lava i le .... matagofie! E foliga lelei le fata. Muamua lava, latou te vavaeeseina i luga o le maketi ona latou o mai ai lea ma fesili atu: o le a le mea na e maua iina i le malie? Ae ou te lei afaina ma taumafai e faatau atu - mea uma i loʻu aiga ma laʻu pele. O loʻo faʻapipiʻi faʻatau leisaisa i Atlanta.

Svetlana Vitalievna//forum.vinograd.info/showthread.php?t=8464&page=2

Ou te fiafia i fugalaau, ae le oona. I laʻu faaputuga laitiiti o loʻo i ai ituaiga eseese: Fualaau suamalie o le Summer: Lachka, Cascade Delight, Faʻafouina: Atlant, Hercules, Firebird, Zyugan, Orange Wonder, Shelf ma Himbo Top. O nei ituaiga eseese uma, a itiiti ifo mo i latou lava, mo le maketi, masalo na o le vavega Orange, aua e le mafai ona feaveaia. Ia, o Hercules o se mea e le manaia, ae tele tele, gaosia ma felaʻiaʻi.

Nadezhda-Belgorod//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=2849

O le mea autu i le tuputupu ae o Atlanta o le fausiaina lea o le vevela o le tau ma tipiina uma lauʻau i le tautoulu ina ia maua ai na o le tasi le seleselega, e ui o le mea lea o se vaega o le toe faaleleia. E le tatau ona e tau ma pupu ma minoi le vao, aua e na o le 5-7 togi e aliali mai i tausaga taʻitasi. Ina ia mafai e Atlanta ona maua le malosi e taoto ma ola ai le tele o vine tetele, e manaomia le fafagaina.