Fua o le gaosiga

O le faʻaleleia o Hibiscus o se lesona mo le maʻi!

I aso anamua hibiscus ua taʻua o le stockosis, ua taʻua nei fuga o le keni. E talitonu tagata o Sasae o le laau e puipuia le fale o le aiga, fesoasoani i tagata pisinisi, faʻasaʻo le atuatuvale, faʻaalia le malosi malosi. Ma le faaeteete, e fiafia le laau i le tele o lauusiusi ma fugalaau matagofie.

E faapefea ona ola i le fale?

E tatau ona e mafaufau ma le totoʻa i le filifiliga o le nofoaga: e manaʻomia le hibiscus lelei lelei ma le puipuiga o le la. Leai se faʻataʻitaʻiga faʻatagaina - e le mafai e le laau ona tu i latou. O le maualuga o le vevela e 12 -16 tikeri, e le itiiti ifo ma le 10 tikeri i le taumalulu.

Hibiscus e manaʻomia le tele o le suāinu i le taumafanafana, faʻalelei i le tautotogo, faatapulaa i le taumalulu. I le tau mafanafana, e fautuaina e sulu, faʻaaoga le faʻamaʻi mai Mati ma aofia ia Setema.

Aua neʻi faʻafefeteina le potu i totonu o se ulo, a leai e amata laʻau lau, pau o aʻa ma le leai o se fuga i le lumanaʻi.

Toe faia i le fale

Mo le faʻalauteleina o Roses Saina e faʻaaoga:

  • fatu;
  • toso;
  • fausiaina o vao;
  • toso.

Fanauina o fatu

A maeʻa le pala o le laau, e aliali fatu. Mo le totoina o le sbisc mai fatu e manaʻomia ai a latou sauniuni muamua mo le luluina. E tatau ona e sasaa vai i totonu o le fagu, faaopoopo aʻafia stimulance ma lulu fatu mo le 12 itula. A uma lena, fufulu, vailaʻau i se vaivaiga vaivaiga o le paluga faʻasalalau, tuʻu i totonu o se mea susu ma tuʻu i se mea mafanafana.

A maeʻa ona totogo, susu i le vai ma lele i luga. O totō totō e totōina i totonu o ipu e vave ona tuʻuina ai ni totō fou. Fuga e amata i le mavae ai o le 3 tausaga, ae le o taimi uma e faʻaaoga ai lenei auala e faʻasaoina meatotino o loʻo i totonu o le uluaʻi ituaiga.

E faʻapefea ona tupu mai le vaʻaia?

E ese le lalelei o le hibiscus i ni lanu eseese, e faigofie lava ona latou faʻateleina pe a iai nisi tulaga. Pe a faʻaleleia e ala i le tipi, e tatau ona aʻafia le tipi mai se laau e te fiafia i ai. A filifilia ni petioles, ia manatua e tatau ona ia le itiiti ifo ma le lua ni tulafono.
Mo le taina o gauga e mafai ona faʻaaoga i le tele o auala:

  • tipi le fasi laau ia Fepuari, tuu i totonu o le oneone susu mo le aʻa (ia vave le alualu i luga o le faagasologa, e mafai ona e ufiufi le atigipusa i le fasi paʻu palasitika), o le laau e tatau ona i ai ile vevela ile 22-24 tikeri ile 2 masina;
  • tipi le lala ma tuu i totonu o le vai ao le i faia aʻa.

Mo ni aʻafiaga tatau e manaʻomia:

  • tamai palasitika po o pusa tioata;
  • peni papa;
  • vaʻa saunia (faʻalautele le eleele);
  • fualaau faasaina e faatelevaveina ai aʻa;
  • polyethylene tioata po o ata tifaga;
  • eleele le faʻamaʻi (vermiculite).

E tatau ona sasaa le laupapa i le vai, tipi ese ma le faaeteete le fasi laau, ia mamago ma tape ma faapipii i le "Kornevin". A maeʻa ona tago i le papa laititi, faʻapipiʻi le vermiculite ma faʻafefiloi.

Lafoaʻi faʻavaivai i le pito i lalo o le tane, sasaa le palapala e maua mai ai, faʻapipiʻi le loloto 2 cm Ufiufi le atigipusa i tioata poʻo afifi palasitika, tuʻu i totonu o se nofoaga lelei. Faʻasusu pe a maeʻa le eleele, o nisi taimi i le ea (i vaiaso uma).

Pe a ma le tusa ma le 2.5 masina, o le a aliaʻe aʻa, a maeʻa ona malosi, e mafai ona e faʻapipiʻi le laau i totonu o se ulo ma faʻaauau pea ona tausia, pei o se tagata matua.

E masani lava ona vave faʻasaʻoina e se laau talavou. Atonu e le tupu, atonu e le lava le malosi o le laau. O fugalaau muamua o le a foliga mai pe a uma le togalaau e oʻo i le 30 cm. I le taumafanafana atoa, e tupu malosi ai le hibiscus. O le tipiina o le afifi ia Oketopa, e mafai ona e maua se laau totō i le taumafanafana.

Lotoina o lala o laʻau Rosia i le vai

'Otiʻoti laʻau i totonu o le vai, faʻatasi ai ma se mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe (faʻafaigofie le faʻavaeina o aʻa). Vaitaimi e manaʻomia e faʻaopopo le vai pe a faʻafefe. O foliga vaaia o aʻa e umi se taimi, pe a maeʻa ona fausia i ni fuainumera, o le a tuʻuina atu le laau i totonu o se ulo ma le eleele ua saunia.

E faʻapefea ona totoina se rose Saina ma le tipu?

O laʻau moa e faʻaaogaina mo le toe gaosia o le hibiscus, aemaise lava i le taimi o le taumafanafana, e tupu vave ma faigofie le latou aʻa. Le faia o lenei mea:

  • filifili le lautele o le 0.5 cm;
  • tipi le pito i lalo i le mamao o le 15 cm, aveese laulaau pito i lalo;
  • tuʻu i totonu o se fagu mo le aʻafia;
  • nofoaga i totonu o se nofoaga lelei;
  • vai pe a manaʻomia.

E mafai ona toe gaosia le lau?

O le laʻau o le hibiscus e tipi ma tuʻu i le vai e mafai ona maua aʻa. Toto i le eleele, o le a lanumeamata ma matagofie i foliga vaaia. E le fautuaina e faʻaaoga se laʻau mo le toe gaosia: o le a leai se mea e tupu mai ai.

Afai e te faʻaaogaina mo le fausiaina o pepa ma se "mulivae", o le a uma ona vaʻaia o se tipi, o le a aʻafia ma e iu lava ina liua i totonu o se laau totoa.

Vaʻaia

O le faia o tui puipui manuia e tatau ona iloiloina:

  • mo le faapipiiina o laau e faʻaaogaina ai se laau talavou o le rose rose;
  • inoculate a crown crown;
  • i luga o se tasi togavao e le tatau ona sili atu i le 5 sikutu;
  • o tui e fautuaina i masina muamua o le taumafanafana.

Mo laau toto ua manaʻomia ia tausi lelei ia tuʻuina atu ia i latou se nofoaga lelei ma tuʻuina atu fafaga masani.

I le taumalulu, e manaʻomia ai faʻasalalau sulu susulu i luga (e tusa ma le 6 itula i le aso) ina ia le mate le tui.

O le faʻaaogaina o ata e mafai ai ona e maua ni ituaiga eseese i luga o se laau e tasi.

Saplings

O le togalaau o le hibiscus ua faʻaolaina e ala i le punou ifo o se fana i lalo i le tautotogo, faʻafefeteina i le eleele ma fusi ai. E tatau ona faamama le eleele mo le masina seʻia oʻo mai aʻa. E mafai ona toe totoina laau totō i le tautoulu po o le isi tausaga i le tautotogo.

Faatasi ai ma le vevela o le vevela ma le malamalama, o le a amata ona ola malosi ia laau, i le faaiuga o le taumafanafana latou te fuga mai. Le faʻaleleia o le tuputupu ae ma le tupu aʻe o le hibiscus teuteu manaomia.

Pe a filifilia se auala e faʻaleleia ai, e tatau ona manatuaina o le faapipiiina e sili ona lelei. Laʻau e maua mai fatu e le o toe umi ae fiafia i le fuga.

Ata

Isi ata o hibiscus, vaai i lalo: