Fua o le gaosiga

Hoya Kerry: e manaʻomia e le tausiga le tausiga

O Hoya Kerry e masani ona taʻua o le "lanu meamata" ma le "Hoya Valentine" mo ona foliga vaaia. O le mea moni, o se laʻau o se laau e foliga foliga foliga tutusa i se fatu. E masani ona tuuina mai o ia i le aso o le Valentine, pe a na o le tasi lava le vaega.

Eseese uiga

O fua o se laau matua e oʻo i se umi ma manaʻomia le lagolago. I le togavao, ua tupu aʻe ai le puaa i luga o se laau e pei o se liana. O Hoya Kerry o loʻo i ai ni faʻavae laiti e eseese i foliga ma lanu o laulaau:

  • kerrii Variegata - ei ai se lanu samasama i le ogatotonu o le laulaau;
  • Laʻau Vavae - faʻatasi ma laʻau tipi;
  • Nofoaga tutotonu - pepa uʻamea ma se lanu moli i le ogatotonu;
  • Albomarginata - ma le paʻepaʻe papaʻe.

O faʻasologa uma lava o laʻau tino, ona o le tele o veins e toetoe lava a le vaaia. Fai le foliga o se fatu liliuese ma se umi o le 5 i le 15 cm, lautele le eseese i le tutusa lava.

Fugalaau mai le 1 i le 1.5 cm le lautele. O a latou lanu paʻepaʻe e mafai ona faʻamamaina i le samasama po o le piniki. Umbellate inflorescences. O le malosi o le malamalama e suia ai le susulu o lanu. Faatasi ai ma le matua, o le laau e maua ai le tele o nectar, lea e maua ai e fugalaau se leo pogisa. A oʻo ina faʻalauteleina e le hoya le manogi manogi.

Tausiga ile


Talu ai e manaomia e le uya se mea patino, e fautuaina le suʻeina o le meaʻai pe a uma ona faʻatau. Laʻau laiti sui i tausaga uma, ona - tolu tausaga uma lava.

Mo le totoina o se ipu e masani lava ona sili atu le faigofie nai lo le muamua. I le gasologa o le gafa e manaʻomia ona e fufulu fuā tele.

Eleele

O le mea sili mo Khoi Kerry o se faʻafefiloi:

  • fanua lanu - 2 vaega;
  • peat - 1 le vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega.

Afai e manaʻomia, faʻapipiʻi sphagnum o loʻo faʻaopoopo e taofi le susu. Ae o iinei o le mea autu e le o le soona fai, o le susu i le aʻa e mafai ona afaina ai le laau. E tatau ona vaʻaia ma manava le suāpala.. O loʻo faʻapipiʻiina foi malaʻu ma paʻu paʻu i le faʻafefiloi. Mo le pito i luga luga o fusi faʻamaʻi faʻaaogaina e faʻaaoga.

O le taimi e fautuaina ai fafaga e faalua pe 3 taimi i le masina.

Lulu

Homeland hoyi - vaomatua, o lea e faigata ai ona tumau le malulu. Lelei mo le tuputupu ae masani ma le tausiga o le foliga teuteu o vevela mai le 22 ° i le 25 ° C. A pa'ū ifo le vevela o le ea i lalo ifo o le 15 °, o loʻo maʻi le falemaʻi ma o laulaau e lanu samasama. O le potu o loʻo i ai le fale, e manaʻomia ona e ea i taimi uma.

Malamalama ma fafaga

Le mea e tatau ai, e tatau ona i ai le hoya mumu 14-16 itula i le aso. Afai o le laau o le a i totonu o se potu pogisa, e le mafai lava ona e vaai i lona fuga. Ae vevela le la o le la e le manaomia - latou te susunuina lau. O le filifiliga pito sili ona lelei o se faamalama i sisifo po o sasaʻe.

E taua le faatumauina o le eleele i se tulaga susu susu.

I le tau mafanafana ma le tautotogo e sili atu le tele o le faʻamaʻi e faʻatagaina Mo le faʻaleleia o vai, na o vai mama ma vavae ese e talafeagai.

Faʻamamaga o le ea


O le mafiafia o le ea i totonu o le potu e masani lava e le lava, o laulaau e manaʻomia ona sosolo. Pe a susulu le hoya, e taua le aua nei faʻafefeteina fugalaau ma tumutumu. Ina ia faʻaleleia le maualuga, e mafai ona e tuʻuina se atigipusa ua tumu i vai i lalo o le laau.

Tofiga

Hoya e mafai ona faateleina i ni auala se tolu:

  • lafoaʻi;
  • toso;
  • fatu.

Le tele o taimi fugalaau fugalaau huyu cuttings. E faia lenei mea i le tautoulu po o le tautotogo. O se sola ese e tipiina ia le itiiti ifo i le lua paʻu lau. Mo le aʻaina, tuu i totonu o le vai poʻo se mea susu. ma le vevela o le itiiti ifo i le 20 ° C. I le mavae ai o le 3-4 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa, ma o le tipi e totoina i totonu o ni ulo laiti. Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, o le a fiafia le laau i fugalaau mo le 4 tausaga.

O i latou e fia vaʻai i fugalaau i le tausaga muamua e mafai ona faʻaogaina se isi metotia mo le toe gaosia. toso faʻasologa. Mo le faia o lenei mea, ia faia se faʻaogaina i luga o se tasi o vaʻa, nonoa faʻamau mumu ma se masini ma afifi i se ata. A maeʻa sina taimi, o le a aliaʻe aʻa i luga o le nofoaga o le faʻailoga. O le taimi nei e tatau ona tipi le tipi ina ia iai aʻa i le pito i lalo ma totoina i totonu o se ulo. A maeʻa foliga o le 3-4 tuʻu le laʻau e tatau ona faʻamalosi, o le a faʻaleleia ai le laau.

Fuga

O laau laiti e le totogo fiafia tele, ae pe a tulaʻi le laumei lanumeamata o le laau, e mafai ona tatou faamoemoe vave vave ona fuga. O le manogi o fugalaau o nisi taimi e patino, ae sili atu ona manogi ma malosi i taimi uma. A maeʻa ona toto, e le tatau ona taina le fugalaau, e mafai ona toe maua i luga ia ata.

Liana i totonu o se fagu

O Hoya Kerry e fai ma oganu ma e faasolosolo malie lemu, ae mo e fiafia i totonu o le fale, o se faʻaopoopoga, e pei o le natura o le aʻa mafai ona oʻo i le umi o le 10 mita! Mo le lelei o le teuina o mea teuteu, o nisi taimi e seleseleina ai pine tele.

Pests ma faʻamaʻi

O le Spider mite ma thrips

O le tulaga autu mo le faʻaalia o pusi moa - maualuga le maualuga o le maualuga o le eao le mea lea e manaʻomia ai le suʻeina masani o le laau.

O foliga vaaia o le parasite e mafai ona iloa i foliga vaaia o lanu samasama i laulaau ma pusa. Afai ua lava le taimi e faʻasalalauina ai le togi, e tatau ona togafitia i se pepa lele.

E fiafia foi Thrips i le ea malulu, faʻapipiʻiina e faʻaaogaina e puipuia ai lo latou tupu. Mo le taua, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau poʻo faʻaaoga se fomaʻi faʻapitoa.

Ina ia saunia, 15 g o kelati oloti poo le siisisi e tatau ona faatumu le 1 lita o le suavai, faʻafefiloi ma faʻalavelave. O le afaina e manaʻomia ona fufuluina le fale, ma ia faʻapupulaina le aafiaga i luga o lea mea e mafai ona e faia ai se pusa paʻu. Aveese i se aso.

Shchitovka

UO le togi o loʻo faʻaogaina ai le laau atoa ma fafaga i luga o lona sua. O lo latou faʻafanoga e amata i se aoina o tusi, ona fufuluina ai lea o le fale i vai mama. Per liter of water - 20 g suauu. Ona faʻaaogaina lea o le laukalama e tasi poʻo le vai o le sipuni e pei o le vaʻai. O le tali lava lea e tasi e aoga mo le gaselase.

Atonu o le a ono maʻi le fale ona o le le tusitusi. O le faʻateleina o le fausua e le gata ina pala, ae o aʻa ma lau. Afai e tupu lenei mea, o vaega uma ua aafia e vavae ese. O fasi keke e tatau ona togafitia i le mana o le malala. O le malulu o vai e mafai ona mafua ai le pala.

O sui uma o le vaomatua e fiafia i le vevelao le mea lea e le faatagaina ai e sili atu i luga o le laau. O le tausisia o tulafono faigofie o le tausiga o le a mafai ai ona maua se fugalaau ese i totonu o lou falemautotogi faapea foi i lona aiga mamao mamao.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o tausiga i le fale mo fugalaau Hoya Kerry: