Fua o le gaosiga

Zaitsekhvost (lagurus): tausia tausiga o cereal i le fale

O le vao vao lagurus, e masani ona taʻua o le faʻalavelave, e mafai ona avea ma se mea matagofie ma muamua le fale ma teuteu ai le fugalaau. O lona le mautonu i le tausiga ma le teuteuina i le gasologa o le tausaga, o le vaaiga na tosina atu i le totoina o tagata poto masani ma le au fai togalaau. O le tuputupu ae lagurus i le fale e faigofie, ma o le a fesoasoani lea i le faasologa saʻo o gaioiga.

O le uiga o le fatu

Zaitsekhvost (lat. Lagurus) - tasi-o----------------------------------------------o i le ituaiga ma le ituaiga o laau taʻitasi o le aiga.

I le aiga o le faʻatoʻaga e aofia ai foi laau totō e pei o le karite, o le mutia vao, o le moe vao, citronella, turf grassland grass, fescue, rye, chumizo, toma Timoteo, bristle.
O le maualalo o le vevela e afaina ai o ia, lea e faʻamatala ai ona uiga i le vasega o tausaga taʻitasi. I lalo o tulaga masani, o le siʻusiʻu e faʻaleleia le ola o le tagata lava ia ma e aʻafia i le vasega o togavao.

E te iloa? O se fuainumera tele o fugalaau faʻaaogaina i fugalaau tioata ei ai toxins ma oona.
Natura masani: Aferika i Matu, Asia i Sasae, Europa. Category: laʻau, laau teuteu.

Faamatalaga faʻamalosi:

  • aʻa aʻafia: faʻapitoa ona atiaʻe, faʻapipiʻi;
  • au: moli lanumeamata, saʻo, paʻu, 40-60 cm le maualuga;
  • mea faʻapitoa: lanu paʻepaʻe poʻo le lilac, salu, ovoid, densely pubescent, 4 cm / 2 cm le lautele;
  • fatu: uʻu, fusifasi;
  • lau: faʻaloloa, faʻamafola, faʻamalositino, ufiufi i le logo lelei.
Vaitaimi: Iulai-Aukuso.

Faʻafouina: fatu. Pest resistance: maualuga. O mea matagofie e tupu mai le taimi o le fugaina ma faʻaauau seia oʻo i le muamua gutu.

Tui ma tuputupu ae

O le mea e sili ona fiafia i ai e fiafia e ola i ni mafanafana mafanafana, ae e ui i lea, o le totoina ma le totoina o se laau i lo tatou tau o le a le faigata. Naʻo le avanoa avanoa e ola ai lagurus o fatu.

E mafai ona faʻatau pe seleseleina mai vaitau muamua. I le auala, o le germination o fatu lagurus e tumau mo le 2-3 tausaga, pe a maeʻa ona faʻaititia.

I le taimi muamua, e mafai ona e faʻatau fatu i togalaau poʻo faleoloa fugalaau mo se tau talafeagai, ona selesele lea oe lava ia.

E te iloa? O loʻo i ai se auala e totoina ai fatu lagurus i le faʻamoemoe o le amataga o le kiona muamua. O lenei metotia o le a le faatagaina ai fatu e ola seia oʻo i le tautotogo ma faʻamalosi i latou mo le tupu aʻe o le lumanaʻi.
O le seleseleina o fatu e le faigata ma e manaʻomia ai le faʻamamaina o taimi e faʻaleagaina ai. O lenei taimi e pau i le vave ma le mafanafana o le autumn, pe a mago le "fagu". Aʻo leʻi selesele, e tatau ona mamago le saito i se mea pogisa, mulimuli ane e tatau ona mulumulu lelei i lima.

O fatu lalaga e sili ona lelei mai le maualuga o le 30-40 cm ina ia mafai ai ona aveese uma mea e le fua mai.

Filifilia se nofoaga

O le taulaʻau o se fale e vevela-vevela, o lea la e tatau ona fuafuaina se tulaʻi mai i le lumanaʻi i totonu o se laufanua malamalama ma se paolo malulu.

O laau elemene e aofia ai le pepe pepe, le alaaladium, trachelium, bergamot, apa agavale, dieffenbachia, ma le tuberose.

Ina ia mafai e le lagurus ona amata ona atinaʻe ma fuga i le vave e mafai ai, e taua le muaʻi ola ma saunia ni togavao.

O le taimi o le totoina o fatu mo laau toto e tatau ona paʻu i le amataga o Aperila. Mo le tuputupu aʻe o soʻo se potu mafanafana e aunoa ma le susulu o le la (potu poʻo le faletalimalo) e talafeagai. A malosi le mea totō, e mafai ona totoina i se nofoaga e matala ma saunia. I le avea ai o se tulafono, o lenei taimi e pau i le afa lona lua o Me.

E taua! O Lagurus e faʻafefe tigaina le faagasologa o le gaosiga, o le mea lea, e talafeagai le totoina o laau e faʻaaogaina ai le auala "faʻafefeteina," ma le faʻasaoina o le vaega atoa.

Faʻaleleia o le eleele ma le faʻaleleia

E ui lava i lona tulaga le lelei, e maua mai ai vao malolosi, ma e tatau ona saunia lelei le eleele mo le totoina. O le mea e sili ona lelei mo le totoina o se faʻafefiloi o eleele ile vaega tutusa ma le humus ma le oneone.

O se moli ma le palapala lafoaʻi o le a mafai ai ona vave tupu vave fatu. Ina ia puipuia mai talavou ola mai foliga vaaia o meaola faalafua, o le eleele ua saunia e mafai ona 20-30 minute. "fuga" i totonu o le ogaumu poo le "uʻu" ile vai taele. A o lei totoina, e tatau ona faʻamaligiina le palapala ile suavai ina ia mafai ai ona faʻavave le susu.

Mo se lumanaʻi manuia i le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaopopo i le vai e faʻaleagaina ai soo se rotor (mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevin").

I le laasaga muamua o le tuputupu aʻe, e mafai ona faʻamaʻaina le eleele ma mullein e faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:10, ma i le tulaga o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe e mafai ona faʻatagaina le palapala i soʻo se mea e faʻaleleia ai minerale (nitrogen-phosphorus).

O faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai: Plantafol, Azofoska, Sudarushka, Kristalon, Ammophos, Kemira, Matai.

Totoina fatu

O le lelei o le totoina o fatu e le o saunia mo lo latou muai puipuiga, o lona uiga, sauniuniga faapitoa o fatu mo le vave ona tupu. O lenei uiga e mafai ai e oe ona toto saʻo le fatu i luga o le eleele susu susu. O le luluina o fatu e seasea lava pe leai foi, ae o le totina mulimuli ane.

E taua! O le mamao aupito sili ona lelei i le va o le tupu aʻe o le 3-4 cm.

Mo le totoina o soʻo se gafatia: e mafai ona fai ni atigipusa, ni pusa faapitoa mo fualaau poʻo fagu fugalaau masani. O le tulaga autu e faapea o laau toto e lava le avanoa mo le atinaʻe.

O le lūlūina o fatu, e tatau ona ufiufi luga i le pito i luga ma se fasi 'eleʻele o le eleele (0.5 cm) ma ufiufi ai le polyethylene mo le 2-3 vaiaso muamua. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai fesuiaiga i le masina o Aperila ma faʻavaveina ai le germination o uluaʻi fuālaau.

Mo le malosi ma le alualu i luma i le ao, e mafai ona latalata vaovao i le malamalama, ae aloese mai ave saʻo, faatasi ai ma se faasolosolo malie o le taimi mo le "ea" ma "faamaaa" le laau.

Lafoa ma le susu

I le taimi o le totoina o laau toto, e taua tele le faʻamamaina o le eleele i le taimi, ae aloese mai le lapisi. O le mea e sili ona lelei i lenei taimi e fai ai vai inu faʻatasi ma se fana moli, o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaaogaina o eleele ma fatu.

I le taimi o le alualu i luma tuputupu ae, e tatau ona e faʻaleleia le suavai pe a maeʻa le palapala. I aso vevela, e tatau ona faia lenei mea i aso uma.

E taua! I eleele mama, o le aʻa o le hawthorns e amata ona pala, lea e oʻo atu ai i le oti mulimuli ane o le laau.

Totoina o fugalaau matutu

Mo le faʻaaogaina o le laau mo mea teuteu e pei o le teuteuina o falala (pe o se isi ituaiga) o mea na tuufaatasia, o mea e tatau ona saunia i le taimi atoa o le matuuga o le moli. E seleseleina paluga i le ao, aloese mai le taimi o le vave po po o le leva o le afiafi. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o le sisi i luga o "pulu" ma lo latou le maua o teuteuga.

Mo le faʻaogagofie, tipi ese paʻu e tatau ona fusifusia i ni fasi paʻu laiti ma vaʻai ma snickered ma faʻamago e ala i le tautau poʻo le faʻalauteleina ma le faʻaeteete i soo se mea.

E mafai ona teu oloa sauniuni mo le fatufatuʻaiga i se tulaga faʻateʻa, ma le tuʻuina atu o fagafao saoloto pe salalau atu i totonu o koneteina. Faʻaauau le lelei i se vaega vaʻaia mai le malamalama o le la, o lona uiga o le lanu masani o le laau o le a faʻasaoina.

O lenei metotia o le a fesoasoani e aloese ai mai le susunuina mulimuli ma le faʻamamago.

E te iloa? Afai e te faʻagogo le lagurus i le susulu o le la, o le a sui paʻepaʻe, o le a mulimuli ane faʻafaigofie a latou lanu teuteu.

Le faʻaaogaina o fugalaau mama i fugalaau

O le faʻaaogaina o se teuga i le mamanu o lafumanu e mafai uma i ona lanu masani ma e ala i le valivali. Mo le valiina o vailaau masani talafeagai, i auala o fofo, inks poo le aerosols.

Mo lenei mea, ua tuʻuina faʻavalava mo sina taimi i se vaifofo ma le vali poo le vaitusi. O le aofaʻi o le taimi e faʻaalia e faʻalagolago i manaʻoga ma faʻamoemoega.

A uma ona matua i se vaifofo ma ni vali, e tatau ona fufulu le laau i le vai ina ia mafai ai ona maeʻa le valivali, ona malogo ai lea i se paolo. Ae o le paʻu o loʻo i ai faʻamalolo, e faigofie tele mea uma. O le laau e lanu tutusa, ona taofi lea o le vali vali mai le la.

Faʻatau le mea e maua ai mea e mafai ona fefaʻasoaaʻi ma i tuʻutuʻuga lava e tasi e leʻi vaʻaia.

O le tuputupu ae i se atumauga, e le gata ina faʻaleleia se togalaau poʻo se togafiti a le tagata lava ia, ae ia tuʻuina atu foi i le tagata lava ia se mea faʻapitoa e faʻaleleia mo le faia o fugalaau (ma le le gata). O se mea tino matagofie ma matagofie, e pei o le "lapopo o le lapiti."

E oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona totoina ma ola ai, talu ai e le o manaʻomia le tausiga, ma faigofie i le seleseleina o mea o le fatu o le a mafai ai ona tupu mai lea tausaga i lea tausaga.