Laʻau

Laʻau faʻatoʻaga: togafiti o togalaau, togafiti o togalaau ma ituaiga masani

Mulberry (vine, iinei, mulberry, tyutina) o se aganuu lauiloa mo lana lauiloa Silik lauiloa, na faia i aso anamua mai ona filo, faapea foi ma fua suamalie e masani ona faaaoga i le kuka. Mo le tele o tausaga, o le manino o le faigata o le tuputupu ae ma le popole e faatapulaa le tufatufaina o faifaatoaga.

Le talafaasolopito o le totoina o faatoaga

O le laau muamua na tupu i Saina, Initia ma Iapani, ae sa na o le totoina i Saina. O le aganuu sa taua tele mo ona filo, lea na mulimuli ane fausia ai le siliki lauiloa Samoa.

E tusa ai ma le tala, o se tasi o Xi Lungchi, o le malo Saina, o le muamua lea na te faia ni silika siliki na pipiʻi ai anufe silukorm. O le faʻamalamalamaina oi latou, na faia ai e le tupu tupu se lavalava mo ia lava.

O le laufanua o mulberry - vao lalata lautele o Saina

I Rusia, o le uluai togavao muamua na aliali mai i lalo o Tsar Alexei Mikhailovich, le tama o Peter I. Na faaauau e le atalii le gaioiga: Peter na ou faasaina le tipiina o le laau o le togalaau ma faia ma le faamoemoe ia togalaau. I le taimi nei, ua tupu foi le togalaau mo le gaosiga silika, ae o fale o le taumafanafana ua totoina mo fualaau suamalie suamalie.

Mulberry - e le gata i le manaia, ae o le tamaititi maloloina foi

Male ma le fafine mulberries

O le mulipulu o se aganuu e mafai ona avea ma sui e lua o le pule ma le pule. O ituaiga meaola o loʻo faʻatusalia e le tane ma le fafine, ma e maua ai se fualaau toto, e tatau ona i ai faʻataʻitaʻiga i luga o le saite.

O tamaʻitaʻi faʻamaina o le tino o ni 'anufe' eseʻese "

E faapefea ona iloa se tama tane mai se fafine:

  1. Fruiting. O lenei metotia o le faʻamaoniga e aofia ai le umi o le faʻamoemoe o le fuaina (4-5 tausaga), o se tasi o ona faʻafitauli. Fualaau aina e naʻo fafine. O le mea moni, o le metotia e le mafai ona faʻatuatuaina, aua e le mafai e le pollen ona leai se laʻau e tuʻu ai fua.
  2. O le fausaga o inflorescences. O le metotia e sili atu ona faʻatuatuaina, ae e manaʻomia sina poto faʻalauiloa i totonu o meaola. O tamaʻi tamaʻitaʻi e pei o ni "kuki", o totonu o fugalaau taʻitasi o loʻo i ai se pestle e lua-laʻau ma se paʻu e fa lau. O tamaʻi tamaititi o loʻo i lalo ifo o le paʻu ma sili atu ona mataga.

O mea leaga o le tane kopi o le mulberry e lafoaʻi, o le paʻu laitiiti.

I luga o laau pisexual, e mafai e le tasi ona vaʻai i le tane ma le fafine.

Ina ia faʻavaveina le faagasologa o le amanaʻia o le "ituaiga" o le mulipulu, e fautuaina e faʻatau le tolu tausaga le matua, lea na uma ai le fanau muamua.

Faʻasusu meaʻai ma isi laau totō

Laʻau o le mulipulu "faʻafeiloaʻi" le pitonuʻu naʻo tagata o aiga. O le mea lea, e na o isi ituaiga po o ituaiga e mafai ona totō i autafa o le mulipulu ina ia mafai ai ona taofia le faaleagaina o isi laau.

Fai mai nisi o fai togalaau o le mulberry e le ogatasi ma launiu ma nati Manchurian, ae o loʻo lelei lelei ma vine.

Ituaiga ma ituaiga o muliki

O ituaiga sili ona lauiloa o mulberry e uliuli, paepae ma mumu.

Blackberry mulberry

Na ola muamua le laau i Iran ma Afghanistan. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 15 m, o le pale o le feʻaveaʻi. O laulaau e lautele-aloese, tutusa, e oo i le 20 cm le umi, e oo i le 15 cm le lautele. O le itu pito i luga o le laulaʻa o le gaʻo, i le pito i lalo o loʻo i ai se lagona itiiti o le pubescence. O fua e lanu uliuli, suamalie, manaia, e oo i le 3 cm le umi. O lenei meaola e mataʻutia le lamala, ae e maualuga le vevela, e le pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mumu.

O vine o mulberry uliuli e tele, vali i le lanu uliuli.

Black Mulberry Varieties

O mea nei o loʻo taʻua o ituaiga siliva lanu uliuli sili ona lauiloa:

  • Faʻafeiloaʻi - o se ituaiga o mulberry, lea e mafai ona tupu i totonu o pusa;
  • Shelley Numera 150 - fualaau aina tele, fualaau aina 5.5 cm le umi. E mafai ona oʻo atu laupepa i le 50cm le umi ma e faʻaaogaina i fugalaau;
  • O le Royal o se fua tele-tele o ona fua e oʻo i le 3 cm. E sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • O le Black Black o se fua tele-fua, o vine mai le 4-5 cm le umi. O le ituaiga e taua tele ona o le maualuga o le malulu;
  • Pulu lanu uliuli-o se mea e sili ona lelei, fua tele-fua (vine e oo i le 5.5 cm). O fua muamua na tupu ia Iuni, ae ua le lelei ona puipuia i lala, vave ona paʻu;
  • Fua-4 - faʻapipiʻi (e oʻo i le 5 m) fua tele-fua. Faʻailoa i le fua umi;
  • Faamoemoe - o le ituaiga e taua tele mo lona vave fuaina (mo le 2 tausaga o le galueaina), faapea foi ma le tele o le gaosiga.

White mulberry

O le laau e sau mai Saina, mai le 13 i le 18 mita le maualuga, faatasi ai ma se pale paleni. O le paʻu i luga o le laʻau o le lauulu e lanu-lanumeamata poʻo le mumu-lanu enaena. O laulaau e eseese i foliga ma le tele. O fua o paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona manaia. O le lanu o le fua atonu e samasama-kulimi, piniki, uliuli. O le igoa o le ituaiga na mafua mai ile uila. O le paʻu paʻepaʻe e teteʻe i tulaga leaga (mo se faʻataʻitaʻiga, tupu lelei i totonu o le aai), faʻafefe o le kiona, faʻapea foi le maualalo o le tausiga.

O le ituaiga o manu na maua lona igoa mo le paʻu malamalama, ma o fua o le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafai ona valiina i le lanu samasama, lanu piniki pe toetoe o le uliuli.

Eseese o paʻepaʻe paʻepaʻe

O White Mulberry o loʻo faʻatusalia mai i le tele o le atofaʻiga, talu ai na faʻaulu mai mai Asia ao leʻi oʻo i le mumu ma le lanu uliuli. Mea teuteu o paʻepaʻe paʻepaʻe:

  • O le tagi - faʻapipiʻi (e oʻo atu i le 5 mita), o le pale e aofia ai lala paʻu o le paʻu;
  • Pyramidal - o loʻo faʻaalia e se pale vavalalata pupuʻu e oo i le 8 mita le maualuga ma le paʻu;
  • Spherical - o se tulaga maualalo maualalo, o le pale o ia mea e faʻapitoa i luga o foliga o le pale;
  • O le sipuni-foliga - o le foliga e atiina ae i le ituaiga o laau e tumu i laau e oo i le 5 mita le maualuga, o ona fua e vave ona vave tupu. Na maua le igoa mo le gaugau o laulaau agaʻi i le ogatotonu;
  • Laʻau lapopoa - lau laʻau ma le petiole e oʻo i le 22 cm le uumi;
  • Laʻau felafolafoaʻiina - o loʻo faʻasolosolo lelei ona foliga, o ona laʻau ua vaevaeina i lobes, o sina mea itiiti lava;
  • Laʻau auro - laulaau ma laʻau e iai uiga lelei auro;
  • Tatar - o se faʻagesegese o loʻo faʻamaualuga mulumulu ma faʻateleina le faigata o le taumalulu ma lau laʻau laiti-lobed.

Fua o fualaau 'eseʻese papaʻe:

  • Paʻu paʻepaʻe - umi laau, fua papaʻe, e oʻo atu i le 3 cm le umi;
  • Uma lanu paʻepaʻe - o le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le vevela, faʻapea foʻi ma le tele o le seleselega, fua uliuli 3.5 cm le umi;
  • Paʻepaʻe papaʻe - o se ituaiga maualuga, o fualaau 'aina o loʻo i ai se lanu lanu, o le umi o le fua 5 cm;
  • Luganochka - o se ituaiga e maua mai i le maualuga o le gaosiga, fualaau lanu-kulimi e oʻo i le 5.5 cm le umi;
  • O le Black Baroness o se uluaʻi fua ma fua suamalie, o le umi e oʻo atu i le 3.5 cm. E maualuga le puipuia i le malulu o le malulu;
  • Staromoskovskaya - mulumulu ma foliga lanu o le pale ma toetoe lava o vine uliuli;
  • Ole Ukrainskaya-6 o se uluaʻi matutua e maualuga lona fua ma o ona fua e lanu uliuli mai le 4 ma le sili atu i le cm le umi.

Laʻau mumu

Na aumai le laau mai Amerika i Matu. O ituaiga o meaola e mafua mai i le malosi o le lāmala, teteʻe malulu ma le maualalo o manaʻoga mo tulaga tuputupu aʻe. O le maualuga o le lanu mumu e oʻo atu i le 10-20 mita, o le pale o le fulafula foliga, o le paʻu ei ai se uliuli lanu-enaena. Laua seʻia oʻo i le 12 cm le umi, fuamoa faʻatasi ma se togi faʻamalosi, e matua faigata lava i le paʻi. O le pito i lalo o le laupepa o loʻo ufiufi i le lagona malamalama o le susu. O fua e lanu mumu (e pei o le uliuli), e matua suamalie, e oo atu i le 3 cm, o le suamalie ma le suamalie, o fafo e foliga mai o laumei.

E seasea lava o le mumu mumu o loʻo faʻatusalia mai faʻataʻitaʻiga e tasi e le manaʻomia ai se toʻalua o le isi itupa e fua mai.

O fua o le mūmū mūmū e valiina i le maroon, toetoe lava o le uliuli.

Eseese o le mumu lanu

O ituaiga eseese o muliki mumu o:

  • O Vladimirskaya o se ituaiga o le tagata lava ia lea e mafai ona tupu aʻe i foliga o se togavao ona o le galue malosi o taamilosaga i le pito i lalo o le aʻa. Pe a vavae le taitai tutotonu, e tupu aʻe i le foliga o se foliga tagi;
  • Lulu - o se foliga teuteu o ona laulaau i lalo ifo o loʻo ufiufi ma le malosi o le faʻaaloalo.

Laʻau toto

E pei o isi fualaau aina, e mafai ona totoina le laau i le tautotogo (ia Aperila) ao le i tuua e le laau lona tulaga malolo po o le tautoulu (ia Setema - Oketopa) ao lei amataina le kiona.

Manaoga mo le nofoaga e totō ai vine:

  1. Nofoaga lelei.
  2. Matagi puipuia.
  3. Faʻamamaina lelei le eleele ma le le faʻaituau.
  4. O le loloto o le suavai i lalo ole 1.5 m.

O le toto totoina mo se laau talavou ua saunia ia le itiiti ifo ma le 2 vaiaso aʻo le i fuafuaina le totoina. Fua Faatusatusa: 0.5x0.5x0.5 m Afai e faamoemoeina le totoina o le tautotogo, e fautuaina le sauniuni o laau totō i le tautoulu, faatumuina i latou i se paluga lelei.

Afai e tatau ai, faʻafefeteina le palapala (o le faʻafefiloi o le 5-7 kilokalama o le moa fasia ma le 100 g o le superphosphate i le seedling), o le tele o le totoina o le toto. Fertilizers i le pito i lalo o le lua e ufiufi i se palapala palapala e puipuia ai aʻa mai le faaleagaina. I le mamafa o eleele e faigofie ona faʻaleleia, e fautuaina le sasaa o alavai mai piliki male ma le iliili i le pito i lalo o le lua.

Pe a totoina, ina ia faʻaleleia ai le malulu o le mulberry, e fautuaina e faʻapipiʻi atili le aʻa i le eleele

A o lei totoina, o le a eliina se lagolago i le lua ina ia mafai ona nonoa le laau. A maeʻa le 2 vaiaso, tuʻu le fatu i totonu o se lua, tufatufaina ma le faaeteete aʻa i luga o le vaega atoa o le nofoa. A o moe lemu, e faigofie ona luluina le laau talavou ina ia le mafai ona i ai i totonu o le palapala. A uma ona faʻatumu ma faʻatumu le lua atoa, ona tuʻuina lea o le fagu vai i totonu o le poloka poloka ma faʻamalo le eleele e puipuia ai mai le faʻamamago.

Totoina o aganuu

I le mataupu o le totoina o laau, e le ioe tagata fai togalaau: e fai mai se tasi, e le taliaina e le laau le totoina, ae o isi, i se isi itu, finau faapea o le aganuu e matua le lelei lava. O le taimi e faʻaaogāina ai le faʻaaogaina o feeseeseaiga.

I soʻo se tulaga, e fautuaina le suʻeina o laau e pei ona mafai. O se laau ua eliina i luga o se eleele, taumafai e laveai le tele o aʻa tetele. Suʻega i se nofoaga fou e faia uma i le tautotogo ao leʻi amataina le tafe o le sua, ma i le tautoulu 2-3 vaiaso aʻo leʻi oʻo i fulufulu, ina ia maua ai e le laau le taimi e aʻa ai.

Vitio: Mulberry le totoina

Auala e faʻaleleia ai Mulberry

O se laau e faʻamalosi uma e ala i fatu ma laau, o lona uiga, lignified or green cut, root roots, grafting, laying.

Faiga faʻavae o fatu

I le afa lona lua o Oketopa, o fua o le tausaga o loʻo i ai nei o loʻo totogia i le pulupulu. Sogi i se vaifofo o se tuputupu ae faʻaolaola (mo se faataitaiga, Zircon) mo le 1-2 itula.

O fatu laʻitiiti laʻitiiti e tatau ona faʻamaʻi lelei

Faatasi ai ma le totoina o le tautotogo ua fuafuaina, o fatu e tatau ona siakiina mo le 1-2 masina - mo lenei mea, ua tuu fatu i le faleisa. Afai, mo nisi mafuaʻaga, e le o faʻataunuʻu, o fatu e tatau ona teuina i le vai aisa mo le 24 itula aʻo lei lulu, ma pe a uma le aofaiga i le vai i le vevela ile 50ºC.

Lauina o fatu:

  1. O le moega e sauniuni i se nofoaga lanu, e faʻamaligiina i se vai faʻafofo mo fualaau aina ma fualaau.
  2. E lulu fatu i le loloto o le 3-5 cm.
  3. O le togalaau e faʻasūina ma ufiufi i se paʻu o mulch. I le taimi o le totoina o le autumn, ua faateleina le mulch layer e puipuia ai le maalili o fatu.
  4. O tagata uma e tausia le totoina o laau toto e aofia ai le faʻamalosia o le fafaga ma le pito i luga, veleina vao mai weeds.
  5. E oʻo i le autumn, pe a lava le malosi o fualaʻau, latou te nonofo i se mamao e 3-5 mita poʻo o latou nofoaga tumau.

I le 5-6th tausaga, o fatu e ulu atu i le vaitaimi o fualaau.

O laau totō e tupu mai fatu e masani ona le faʻatoʻilaloina uma uiga o le ava ava malosi

O se tasi o mea e faʻaogaina ai le fatuina o fatu, e le o atoatoa pe leai foi se mea e maua ai le fatu o le tina, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina ai ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e fai ma faʻatau.

Auala faʻaleleia fua

O le toe gaosia e vaega o le laau e maualuga atu lona lelei ma mafai ai ona e faʻapolopolo faailoga uma o le muamua i le tama teine.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina e ala i le vavaeina o se taimi e alu ai le taimi. Mo ia, e tatau ona fatuina se siosiomaga mafanafana i greenhouses: o le faʻapipiʻiina o vaovao. I le faʻaopoopoga, i lenei auala e mafai ona faʻalauteleina aʻafiaga o aʻa. O le mulumulu e tupu mai i le oti e maua atoatoa ai uiga o le tina.

  1. Green cuttings. I le vaitau o le tuputupu ae malosi (Iuni-Iulai), o le seleselega o le 15-20 cm le umi ma le 2-3 tumutumu o tipi. E fautuaina e tuu 2-3 laupepa i luga o le au, ma tipi le afa. I totonu o se fale kati e maua ai le maualuga o le suasusu, e totoina ai vao i eleele eleele lelei i le maualuga o le 45 °, e loloto le 3 cm.
  2. O loʻo faʻapuʻupuʻuina laʻau i le vaitaimi tutusa e pei o lanu meamata. O le faasologa o latou totoina ma le totōina o loʻo faasaoina foi. O le eseesega tele mai laulaʻau lanu meamata o se faagasologa uumi.

Faʻapenaina e tamaiti

O le tele o laau totő e iai le malosi e fai ai ni aʻa aʻa pe afai ua afaina le ogalaau - o lenei faagasologa e mafai ai e le laau ona aloese mai le oti. O se aʻa aʻa o mulberry o le a mafai ai e oe ona tupu se kopi fou mo le tagata ua maliu. E mafai ona tipi ma aveʻeseina faʻasolosolo aʻa laiti ma eli, ma eli faʻatasi ma le aʻa ma faapuupuu e le 1/3, totōina e pei o totō. O vine laʻau na faʻalauteleina i lenei ala e maua ai faʻamaufaʻailoga o le ava ava malosi.

Vaʻaia

O le mea lautele, e mafai ona faʻamaʻoina muliki ma auala uma e mafai ona maua, ae o le faʻataʻitaʻiga e manatu e sili ona faigofie ma aupito sili ona manuia - tui i luga o tipi ma se vavae. O le kopiina o le ata lava ia e lua ituaiga:

  1. Faʻamataʻu faigofie. O le faʻatau ma le solo o le mafiafia e tasi e fufusi: i luga o le faʻatau ma le selu o le faapipii, latou te faia ni vaega faʻasalalau i le va o taʻaleni e lua e tutusa ma le 4 tafaʻi o le faʻatau. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o fasi pepa, ma o le mea e faʻapipiʻiina ai e fesoʻotaʻi ma nisi o mea e faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusi fusi).
  2. Faʻaleleia le toe faia. I luga o vaega o le faʻatau ma le selu, e vavae ai vao: toe foʻi 1/3 mai le pito o le vaega ma faia le tipi i le ogatotonu o le vaega i luga o le rootstock i luga ma lalo i luga o le sikuea. Ona tuufaatasia lea o nei laulaufaiva ma ua nonoa foi i se lipine.

    Faʻaleleia le faʻaleleiaina e manaomia ai le galue o le fai togalaau i tomai faʻapipiʻi laau

Tausia o Mulini

O le ki i se laau malosi ma se seleselega tele ua le gata o le totoina lelei poo le tui, ae o le tausiga lelei foi.

Faʻaiga ma fafaga

E tatau ona faʻamamaina Muliki mai le amataga o le tautotogo ia Iulai, aemaise lava i le vevela o le tau, pe a maeʻa le faʻamamaina. I se tautotogo timuga, e le faʻafefeina le laau, aua e le taliaina e le aganuu le faʻaleleia o le eleele. I le tautotogo, e masani ona fafagaina le fale i fualaau oona, ma i le taumafanafana - potash ma phosphate.

Teuteu

O le mulipulu, e pei lava o soʻo se isi lava laau, ua naʻo le taimi o loʻo moe ai: atoa pe leai foi. O le teuteuga sili ona leaga i le masina o Aperila-amataga ole Me, seia oʻo ina amataina pupuʻu ma amata ai ona tafe le sua. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻamalosia ai le tuai ma le faʻasolosolo. O le teuteuga mama e faia i le tautoulu, i le maeʻa ai o le vaitau o le tuputupu ae, pe a paʻu ifo le vevela o le ea i lalo -10ºC. Ona aveese uma lea o lala ua faaleagaina pe mama foi e manaomia ona susunuina.

O ituaiga taitasi o mulberry ei ai a latou lava uiga, o lea e tatau ai ona e latalata i le teuteuina taitoatasi.O le mea lea, i le teuteu o mulberry, e tatau ai ona tausia pea se foliga vaaia, ma i le tele o le fetagisi, tataʻese le pale ma faapuupuuina ai le mama.

Vitio: teuteu vine

Pests ma Mulberry Diseases

O le mulipulu e matua puipuia lava i ituaiga eseese o faamaʻi ma meaola faalafua, ae o le tausiga le talafeagai, teuteuina, le mautonu o le tau e mafai ona faavaivaia ai le laau, ma faigofie ai.

Puipuiga o le Infection

Ina ia puipuia le togavao i le vaitau e sosoo ai mai iniseti ma faʻamaʻi, ua fautuaina e faia togafitiga faʻasaina ma ni fomaʻi ma iniseti o le laau ma le palapala i lalo. E faʻatino le faʻataʻitaʻiga ao lei amataina le tautotogo i le tautotogo (ia Aperila) ma i le maeʻa ai o le tau tuputupu aʻe (ia Oketopa). O le 3% fofo o le Bordeaux vai poo le Nitrafen e faʻaaoga. I le tautotogo, e mafai ona e faʻaaogaina se fofo e 7% o Urea, lea o le a le gata ina faʻaumatia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi ua paʻu i totonu o le paʻu o paʻu ma paʻu paʻu, ae o loʻo galue foi e pei o le suauu o loʻo manaʻomia i le vaitau lenei.

Maʻi ma Pule

O faʻamaʻi nei e sili ona taatele:

  • o le paʻu paʻu o se faʻamaʻi lea mai le amataga. O fafo na faʻaalia i luga o laulaʻau ma vine i le foliga o se paʻu o le paʻu. O le faasalalauina o le faamai e saofaga i le taumalulu o le tau ma le pale sili ona mafiafia. I le avea ai ma se faʻasolosolo, ua fautuaina e aveese lau o loʻo paʻu ma tipiina lala na aʻafia i le tautoulu. O togafitiga faʻamaʻi e togafitia i se vaifofo o le sulfur colloidal, Fundazole poʻo le Bordeaux;
  • lanu enaena (cylindrosporiosis) o se maʻi afaina lea e aliali i luga o laulaau i le ituaiga o lanu-mumu-mumu ma se moli mama, o le mea ua afaina e faasolosolo malie lava ona mago ma pau ese. Pe a aliali mai muamua faailoga, e togafitia le laau ma le Silite e tusa ai ma faatonuga, toe faia togafitiga pe a maeʻa le 2 vaiaso. I le autumn, e tatau ona aoina ma faʻaumatia uma lau o loʻo aʻafia;
  • o le bacteriosis e faʻaalia lava ia i foliga o ni mea e le masani ai i luga o laʻau laiti ma lala o le mulberry, lea na mulimuli ane e lanuuliuli, paʻu ma pauu. I luga o vailaau leaga, o le tafe mai o pulu. Mo togafitiga, o le fualaau faʻatau Fitoflavin e faʻaaoga, lea e le o taimi uma e aoga. O le mea lea, ua fautuaina e faia togafitiga puipuia o muliki;
  • 'afu o le anufe manu e aafia ai na o le vaivai, faaleagaina o laau totō, faʻaleagaina a latou fafie. O le tino o le manoa, faatasi ai ma se fasi laau, ua vavae ese ma ua faaleagaina, ma o le isi manuʻa e togafitia i se vaifofo 5% o le sulfate copper, ma ua maeʻa ona ufiufi le nofoaga i le paluga o le omea, lime ma mullein (1: 1: 2). I le avea ai o se mea e puipuia ai, e fautuaina ai le faʻatinoina o le taimi talafeagai ma faʻamafaʻatasi i luga o faʻamaʻi ogaoga.

Pusa Ata: Mulberry Disease

Faʻailoga o Mulberry

O iniseti nei e sili ona taatele:

  • paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe - o anufe lanumeamata lanumumu ma lanu uli ma fasi lanu samasama i le tino e sili ona leaga. Iniseti e vave ona 'aina le laʻau, ma fai foi ni fogavavevave e manaʻomia ona tipi ma susunuina. E fautuaina le faapaleina o le kalapu ma Chlorophos, ma e tatau ona faʻapipiʻi paʻu i luga o le ogalaau;
  • moth moth - anufe anufe e ola i luga o le pale i le vaitau o le fausua o fatugao, mulimuli ane fafaga i lau. I le tautotogo, e manaʻomia ona togafitia togavao ma Chlorophos e avea ma mea faʻapipiʻi;
  • spider mite - o se iniseti laitiiti, o le faʻailoga autū o le nofoia o le 'upega tautaua pito sili lea, o le pipiʻi puʻupuʻu. O le meaʻai i luga o le suamalie o le laʻau, lea e faasolosolo malie lava le mago, faʻapogisa ma paʻu. Acaricidal drugs (mo se faʻataʻitaʻiga, Kleschevit, Aktellik) o loʻo faʻaaogaina e avea ma fua o le puleaina o meaʻai;
  • Mataʻu Mata - o se iniseti mūmū e fafagaina i le sua o vine ma lau laʻau, lea na mulimuli ane faʻapala, mago ma mate. Ole togafitiga o togafitiga ma vailaau e tineia ai manu faalafua e fesoasoani e aveesea ai le meaola.

Faʻasologa o Ata: Faʻailoga o Mulberry

Vaega o le ola o vine i le itulagi

E mafai ona totoina muliki i soo se mea, ae i nofoaga malulu e tatau ona e gauai faapitoa i ai, aemaise pe a sauniuni mo le taumalulu.

  1. I le tuaʻoi. I le itulagi o Moscou, ua aʻafia le aganuʻu ona o le malosi o le malulu - e mafai ona faʻafeteina le vevela ile -30ºC. Ae ui i lea, i le taumalulu a le kiona, e mafai ona oti le laau ma e tusa lava pe vevela -7 ° C. Ona o le le lava o le malamalama o itula o mulberry i le Moscow Region, e lua vaitau laau e mataituina: tautotogo ma le autumn. O iinei, o se tasi o mea faigaluega o le ola o le ola maloloina o le gafatia lea e fausia ai le gaʻo o le tino i le va o vaega matua ma le le iloa o le fana. O le mea lea, i le tautoulu, i le faʻaopoopoga i le paʻu pala, latalata i le latalata i Moscow e mafai ona e matauina le lafoaia o pupu.
  2. I Siberia. O fai togafiti poto V. V. Shalamov ma G. Kazanin o loo fai mai ia latou tusitusiga e mafai ona tupu le togalaau i tulaga faigata o Siberia. Ae ui i lea, o le faateleina o le saosao i le aganuu i saute o se faagasologa umi ma galue.
  3. I Ukraine. O iinei e masani ona e mauaina, faaopoopo atu i paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, mumu, satin ma laau mulumulu. O le totoina o le toto i Ukraine e faia uma i le tautotogo ma le tautoulu - o le aganuu e faaalia ai le ola lelei i tulaga o le lotoifale.
  4. I Belarus. O loʻo faʻatupulaia malosi le puletini i tulaga o Belarus: i le itu i saute o le Brest, ma i nisi itu i matu.

Faʻamatalaga

E ola lau mulberry i tafatafa o le tele o aganuu. Ona o le leai o ni vaega tetele, e seasea ona ou mafaufau e uiga i le filifilia o "tuaoi" mo aʻu mea totō. Ou te leʻi matauina soʻo se faʻalavelave le talafeagai. O le mea lea, latou te tusitusi tele e uiga i le mea moni e lata ane i le Manchu nut, e leai se mea e tupu, ae i lalo o le tele o aganuu eseese e tupu.

Gennady Kazanin

//sadisibiri.ru/tuta-na-sever.html

Mulipili i le Itumalo o Istra o Moscow. itulagi,, aumaia (e aunoa ma le vasega) mai Iukureini, manumalo e leai se fale mo le 7 tausaga. O laau e maualuga atu i le 3 m o loo taumafai e ola i le togavao, o le suatiaina faaletausaga o le tausaga ua mavae o le tuputupu ae o Aukuso o loo matauina (i le autumn e taumafai ai e alu i le tulaga lua o le tuputupu ae o laau). Fua mo le 4 tausaga i tausaga, ae o lala filifilia - o le pito i lalo. O le lanu o vine o le uliuli, o fua e matua laitiiti lava, i loʻu manatu (Ou te lei vaai i se mea faatauvaa i Iukureini talu ona ou nofo iina mo le silia ma le 10 tausaga). Seleselega laʻititi, mai le tasi laau 2 lita o vine. O le tofo e laʻititi laitiiti i le itu i saute - e sili atu le suavai-fou, ao le tofo o le itu i saute e paʻu.

Lena

//homeflowers.ru/yabbse/index.php?showtopic=46732

E i ai foi aʻu vao vao mulberry, na ou aveina i le 4 tausaga talu ai mai Funtikov. O lenei e tusa ma le 1.7 mita le maualuga. Naʻo le pito i luga o lala, 12-15 centimeters, frozen i lenei tausaga. O lalo ifo o fatuga ola, ma o loʻo i ai ni nai ovaries laiti i luga ia i latou. O le tausaga na teʻa na ou taumafai ai muamua fua. Le lanu e papaʻe, sugary, laiti.

Valery Gor

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=537&start=210

O le laau o le mulberry, o se exotic, o le mauaina lea o le lauiloa; i togalaau patino, ua tupu le aganuu ma fualaau aina, e aunoa ma le mafaufau i lona "pisinisi ua tuanai". O le fai togalaau na totōina le laau o le a fiafia ia te ia ma le aiga ma fualaau suamalie, ma teuteu lana togalaau mo le tele o tausaga - e tatau lava ona e faia se taumafaiga itiiti.