Laʻau

Faʻasaina o laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Soʻo se faʻatoaga o loʻo i ai i lona olaga sa feagai ma ia faʻafitauli e pei o faʻamaʻi o fualaau faʻatoʻaga ma iniseti leaga. Afai e maua, ua fautuaina e faia togafitiga puipuia o togalaau togalaau ma ni mea faʻapitoa i tausaga taʻitasi.

O togafitiga o laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi e iai ona lava uiga. O le taimi lava e oʻo mai ai le tautotogo, e tatau i tagata e ona fanua ona saunia mo togafitiga faʻamaʻi o le togalaau. O le gaosiga o le autumn i le tuusaʻo e faʻatatau i le lelei o le faʻaolaina o le tautotogo.

E faʻapefea ona fufulu lelei laau

O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le galuega o taeao taeao o se aso vevela, le matagi.

Togalaau totogo

O faʻamatalaga e faasaga i meaola faʻamaʻi pepe e tatau ona faʻaaoga vave ma atoatoa, e aunoa ma le tuʻuina atu o le oloa seia oʻo i le isi taimi.

Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona faʻaofuofu totigilima, puipui ou foliga ma se fusi gau poʻo se manava, faʻaofi se mata mata puipui ma natia lau lauulu i lalo o le ulu, talu ai o mea e fai ai iniseti e matua matautia lava.

O le pulupuluina e faia mai le pito i luga i lalo, amata mai le pale. A uma ona lūlūina le laau atoa, e taua tele le sola o le vaega lata ane o le eleele.

Faʻalogo! O le vaega malosi o le vailaʻau oona o le a mafua ai le faaleagaina o le seedling i se tulaga maualalo o le susu. Ae peitaʻi, afai e fai mai faatonuga e manaʻomia le vai e maua ai le maualuga, e tatau ona e mulimuli i ai.

O tekinolosi o galuega e aofia ai laasaga:

  1. Muamua e te manaʻomia e aveese lala na mafai ona faʻagogo, ma o ofaga o parasite mai laau ma vao. Afai e te fufuluina o lālā i le vai e vevela i le 70 °, e mafai ona e faʻaumatia iniseti.
  1. Le filifiliga o fofo e fuafua i faafitauli ua faailoaina.
  1. O le pito i lalo o le ogalaau e tatau ona eliina.
  1. Saunia se fofo.
  1. Fai le gaosiga.

Fugalaau Laau Faasologa Aso

Lalagaina o laau i le tautotogo - togafitiga o fualaau aina mai meaola faalafua

Mai meaola faalafua, e tatau ona togafitia laau fua pe a oʻo mai le tautotogo. O le taimi lava e maua ai le maualuga o le ea i luga o le ea i luga atu o le + 6 ° C, e faʻaaogaina ai le mea muamua.

Faʻaleleia o le tautotogo

Ia Aperila, pe a faʻapupula lelei ia tumutumu, e tatau ona suʻesuʻe le togalaau ina ia mafai ai ona iloa maʻi faʻamaʻi ma faailoga o iniseti leaga. Afai e maua, e tatau ona e toe felafoaʻi.

I le masina o Me, ua toe suʻesuʻeina foi ia faatoaga. Afai e maua ni meaola faalafua, o le togalaau e faʻamaʻiina ona faʻaauau lea ona toe faia seia maeʻa ona fuga.

E faʻafefea ona fufulu laau i le tautotogo ao lei fuga

Vaʻaia o laau i le tautotogo, metotia o le faapipiiina o laau fua mo le amataga

O le faʻaaogaina o vao ma laau i le tautotogo e faia i le fufuluina.

E faapefea ona togafitia laau i le amataga o le tautotogo? Faʻaaoga le sulfate sulfate, DNOC, urea, nitrafen, le vai Bordeaux.

O le suauu sulfate mo le puleaina o manu e faʻaaoga i vaitau o le 3-4 tausaga. E puipuia mai le fausiaina o fuga, laʻau ma moa. O le aʻafia i totonu o le pito i lalo, e faʻaolaina ai le atinaʻeina o le laau. Aua o pears ma apple o laau e ave le 0.5 kilokalama o le sulfate uʻamea i le 10 lita o le vai, mo fua o fua laau - 0.3 kilokalama i le 10 lita o vai.

DNOC e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le tautotogo e faʻaumatia ai vaega uma o le taumalulu. Mo le fofo, 100 g o tupe e ave i le 10 lita o le vai.

Ina ia fufuluina le togalaau i le carbonbamide, faʻatau mai lona 7% fofo.

Mo togafitiga ma le nitrafen, 300 g pesticide mo le 10 lita o le vai e tatau ona ave.

Lauina o laau

Mo le faʻaaogaina o le Bordeaux vai e faʻaaogaina ai le 3-4% vaifofo.

Sauniuniga mo le totoina o laau fua

Meaola o meaola

Vaʻaia o laau i le tautotogo, metotia o le faapipiiina o laau fua mo le amataga

O meaola o se mea e ese ai i vailaau. E aofia ai:

  • Trichodermin o le a fetogi, e le o se mea e paʻu ai, e fesoasoani i le paʻu. Na te le aumaia ni aʻafiaga le lelei. E mafai ona faʻaaogaina i le taimi lava e fulafula ai le tumutumu, ma faʻagasolo ona toe faia togafitiga i le taimi atoa o le vaitau.
  • Fuafuaga a Planriz ma le pala, o le sau paʻe, o le manogi, septoria, faʻamalo ese faʻamaʻi lepidopteran parasites.
  • O le pentaphage o se vailaau mo le kanesa siama, e puipuia ai le faia o ni pupu ma ni laulaau i laulaʻau ma le paʻu.
  • O le fomaʻi-fomaʻi e aoga mo le togafitiga o le tuai, pala ma le pulumu, siama gasegase, fusarium.
  • Mikosan puipuia le togalaau mai vailaʻau viral, fungal ma siama. E faʻaleleia ai le puipuiga o fua o laau toto.
  • Haupsin e malosi e faasaga i aphids, lago ma leafworms. E le gata i lea, e aofia ai le nitrogen, o lea e mafai ai ona fafagaina laau i le taimi e tasi.

Haupsin

  • O le Bitoxibacillin e puipuia mai Lepidoptera ma faʻamaʻaina parasite.
  • Fitosporin-M - o se fofo mo le paʻu, pala, lapisi.
  • O le Lawofit ua faʻaaogaina e faʻafetaui ai le papafaso, aphids.
  • Riverm - o se fofo mo faʻamaʻi. O le aoga o le vailaau faasaina o lona maualuga maualuga o le pasene (e oʻo atu i le aʻa i le 30 minute pe a uma le talosaga).

Faamatalaga faaopoopo. O le lelei o vailaʻau o meaola o le le faʻapipiʻi i le eleele ma e leai se aʻafiaga i fua o togalaau. O le faʻaaogaina o meaola oona e maualalo ifo nai lo vailaʻau. E le gata i lea, e itiiti ifo i latou i vailaʻau i fuaitau o le saoasaoa o le gaioiga. E le gata i lea, o nei tapenapenaga e le fetaui lelei mo togafitiga vave o le tautotogo: e mafai ona faʻaaogaina pe afai e tumau le malulu o le ea e le itiiti ifo nai lo le 10 ° C.

Metotia Faʻaumilo

O togafitiga faʻamaʻi o se fua lelei lea e puipuia ai le togalaau.

O fomaʻi sili ona lelei mo fualaau aina

E faʻamalosi fungicides i soʻo se faʻamaʻi. O le aafiaga pe a maeʻa ona latou gaosia e tumau mo se taimi uumi. E fautuaina i latou ina ia suia ina ia aua le faia se iniseti puipuia i vaega o le vailaau e tineia ai manu faalafua.

E vaevaeina fungicides i le tino ma faʻafesoʻotaʻi. Faiga faʻamaʻi pipisi e taofia ai le tuputupu ae o siama. Faʻafesoʻotaʻi le fungicides puipuia ma togafitia faʻamaʻi. O fomaʻi sili ona lelei o:

  • O le paluga o Bordeaux o se fomaʻi o le antifungal lea e puipuia mai le pala, pala, lapisi, stains. O lona itu o le Burgundy vai.
  • O Apikaila-Peak o se mea malie tele i rosporai, coccomycosis, moniliosis, curly.
  • O le sulfate uʻamea o se mea malie mo le pulea ma togafitiga o le kanesa ma le chlorosis. Fesoasoani e lafoai moa ma lichens.

    Tomai faʻapitoa

  • Vectra o se fomaʻi antifungal e puipuia ai le foliga mai o le paʻu, paʻu palapala. O lona tutusa o le colloidal sulfur.

O aoga o le sulfate uʻamea mo laau

O le sulfate uʻamea e maua ai le ola maloloina lelei ma le malosi o le gataifale, o le ki lea i se seleselega lelei. E faʻaumatia uma iniseti parasite e aunoa ma le afaina tele o le laau, e fesoasoani i le faʻaaogaina o elemene micro - ma elemene. E leai se aʻafiaga faʻaleagaina i le sulfate uʻamea. Faatasi ai ma le faaaogaina tatau o lenei mea malie, o le tofo o le fua e le suia. O le suauu sulfate e talafeagai mo ituaiga uma o togalaau ma togalaau.

O afea e fufuluina ai laau 'aina fua i le sulfate uʻamea

Latou te manaʻomia le suʻeina aʻo leʻi amataina matala, pe a ufitia i le auala, ae leai se timu ma le matagi.

E faʻafefea ona fuaina le sulfate uʻamea

O eseesega eseese e faalagolago i le faʻamoemoe o le faʻaaogaina:

Faʻasaina o le sulfate uʻamea

  • Afai o le a faʻaaogaina le sulfate uʻamea mo le faʻamamaina poʻo le maeʻa foi ona teuteu, ona saunia lea o se fofo 10%;
  • Le puipuia o togalaau aina mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti parasite, 0.5 kilokalama o le sulfate e tatau ona faʻaitiitia i le 10 lita o vai;
  • I le tau faasaga i le laisene ma le galu, o le 30% fofo o loʻo faʻaaogaina.
  • Mo le faʻagasolo o le toto o le vine i le vaiaso e faʻaaoga ai le 0.1% vaifofo o le sulfate.

Faʻalogo! O faatonuga mo le faʻaaogaina e le maua ai faʻamatalaga e uiga i fualaau aina uma, ma e leai se faʻamatalaga e uiga i foliga o le gaosiga mai aphids. O le mea lea, ua muamua fautuaina e faia se vaivaiga vaivai, i le leai o ni taunuuga le lelei, e mafai ona faateleina le tui.

Copper sulfate solution

O le togafitiga ma le copper sulfate o loʻo faia i le afa muamua o Mati. O se vaifofo o le sulfate suauu e fesoasoani e taulima ai lauulu lauulu, kleasterosporosis, moniliosis, coccomycosis, scab. Ona o le mea moni e sili ona leaga le sulfate paʻu, e na o le faatasi i le tausaga ona faʻaaogaina.

Bordeaux vai

Afai e te suʻamea le sulfate ma le lime i tutusa tutusa, e te mauaina le vai Bordeaux. A faʻaaogaina le oloa, e tatau ona mafaufauina vaega nei:

  • E le mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma fuamoa, vailaau e tineia ai manu faalafua, ma mea uma e faʻaumatia i totonu o se siosiomaga faʻapitoa;
  • O se taunuuga o le faʻaleleia faaletausaga i le Bordeaux vai, o le aafiaga o le phytotoxicity e aliali mai.
  • O le Copper e taumafai e faaputuputu i le eleele, o le mea lea, mo le fufulu o le gaioiga o le gaioiga;
  • O le faʻateleina o le faʻaogaina o le fofo e mafai ona taʻitaʻia ai le mu o laʻau;
  • O le kesi o se mea oona tele i tagata, iʻa ma manu. O le mea lea, o lona talosaga e manaʻomia ai le tausisia o tulafono uma o le saogalemu. E le tatau ona faʻatagaina le tuʻuina atu o le vai i totonu o tino o le vai, paʻu o le tagata, poʻo lauulu o manu.

Bordeaux vai e faʻaaogaina mo le totoina o le togalaau i le togalaau.

Bordeaux vai

<

Urea po o Urea

O le maualuga o le urea o se togafitiga lelei mo togafitiga vave o le tautotogo. A maeʻa le tafe o le lapisi, ona faʻaaogaina lea o se vaifofo vaivai mo le pulupulu. O le a puipuia ai le togalaau mai aphids, tinkers, leafworms ma fugalaau fugalaau.

I le tautoulu, o se fofo sili ona faʻaogaina o le Uurea e togafitia i le palapala e faʻaumatia ai meaʻai

Le fualaau faasaina N 30

O le fualaau faasaina N 30 e faʻaleagaina ai faʻamaʻi o loʻo malulu i luga o le paʻu, ma faʻaumatia ai foi o latou aʻa. O loʻo faia ai se ata tifaga i luga o le ogalaau lea e le mafai ai ona ola faʻamalolo. O le lelei o le oloa o lona lelei lelei le fesoʻotaʻi ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua.

O le le lelei o le fualaau faasaina o le faifaimalie ona fai, ma e mafai ona faaaogaina pe a mavae le 3 tausaga, o le maualuga o le tali e tatau ona matua vaivai lava.

Fofo faʻapitoa

O isi vailaau e tineia ai manu faalafua e mafai ona avea ma togafitiga faa-aganuu:

  • O le faʻafefe o le apogaleveleve mite, o le faʻafefeteina o sisi o le sipuni e faʻaaogaina;

    Togafitiga o Pest Garden

    <
  • O le faʻaaogaina o le laulaʻau po o le pefu na faʻamamaina i totonu o le vai vevela ma le fasimoli tagamea e aoga i le taua i le paʻu, o le tartar, caterpillars and aphids;
  • E togafitia togafitiga o togalaau ma se vaifofo o le 150 g masima i le 10 l vai. Nai lo le masima, e mafai ona e ave superphosphate. Afai ei ai ni faailoilo o mea e afaina ai manu, o lenei fofo o le a le aoga.
  • O se vaifofo o le pata chloride e fasiotia ai anufe ma aphids.

O aso nei o loʻo i ai le tele o meafaigaluega mo le totoina o le togalaau. O mea taua e filifilia i le filifilia o se tasi poo le isi fofo o tulaga tau fesuiaiga, o le uluai setete o laau ma o latou tausaga. O le aʻafiaga o le togafitiga o le a faʻalagolago i le tausisia o le aofaʻi pe a sauniuni le fofo, faʻapea foʻi ma le saʻo le filifilia o le taimi e vavalalata ai.