Fale

Fausia oe lava: Greenhouse of bottles plastic with their own hands

Ae o tagata o loʻo nonofo i le tau mafanafana ma le tamaoaiga, na vave lava ona iloa e tagata i nuu i tua le taua o lenei otaota e leai se aoga i le togalaau aina.

Ma o le taimi nei e mafai ona vaaia uluaʻi fale ma faʻafiafiaga uma i luga o le tele o nofoaga.

Faʻamatalaga o mea

O mea mo soʻo se fale lanu meamata poʻo se fale kiona e manaʻomia ai le tele o tau. O le ata aupito sili ona leaga mo se koliva e tau mai le 40 ruulu i le 1 mita. E tasi le greenhouse e manaʻomia mai le 10 mita - ma na o le tasi le taumafanafana. Pepa lanu meamata - otaota otaotamo le vaitau taumalulu-taumalulu e mafai ona faasaoina mo le tele o greenhouses e aunoa ma le faʻaaluina o se penny. O le faʻaaogaina o se fale lauʻeleʻele o le a 3 - 5 tausaga, e le itiiti. O le a fiafia tuaoi e fesoasoani ia te oe e aoina mai le aofaʻiga o le palasitika, aua pe a mu lenei mea, o le tele o mea matautia e tuʻuina atu i totonu o le siosiomaga, faʻamaʻaina le ea. O le toe faʻaaogaina o fagu palasitika o se mea taua foi mai le vaaiga o le puipuiga o le siosiomaga, lea e toatele o le a mananao e saofaga.

FAʻATASI! O ia greenhouses ma greenhouses ona o meatotino o meafaitino e umi, mama ma e le manaʻomia ai le mafanafana.
A o malulu malulu ma gutu malulu, ma mafanafana, latou te le fefe i le malosi o le matagi ma le timu.

Nofoaga mo le fatufatuaʻi

O se falemalama e faia i paʻu palasitika ma ou lava lima e le gata ina faigofie, ae o se lautele tele foi mo mafaufauga. O le faʻaaogaina o fagu palasiti mo le fausiaina o greenhouses ua avea ma taʻutaʻua talu ai nei, o lea o mafaufauga ma mafaufauga o le a fesoasoani ia te oe e fatuina ai mamanu tulaga ese.

Mai fagu atoa

O greenhouses faigofie e sau mai fagu atoa., e itiiti se taimi e faʻapotopotoina ai, ma o le mamanu e mama, umi, ma sili ona lelei i le taofiofia o le vevela ona o vaalele ua tumu i le ea.

Afai o lau 'upega tafaʻilagi ua maeʻa ona faʻapipiʻiina mo le fale kosi, e lelei foʻi mo le fagu fagu.

Afai o oe o se faʻatoʻaga togalaau, ona saunia lea o faʻamau, o le numera o loʻo fuafua e faʻatatau i le fua faʻatatau o le fale.

O le pito i lalo e faia i faʻamau, faʻamau i luga o sima vaʻaiga, poloka poloka. I le mamao o le 1, 5 mita mai le tasi ma le isi, matou te faapipiiina ni pou puipui mo puipui.

Faamalosi pito i luga mo le tumau. O le taualuga o le fale koli e manaʻomia e fai ai se gaioiga, o le faʻavaa i lalo ifo mo le faʻalagolago e le gata na faʻamaufaʻailogaina e vaitafe, ae faʻapipiʻi foi i se faʻala uʻamea, o lea e leai se mea e tatau ona faʻasese ai le kiona mo le taumalulu. O le mea moni o puipui ma le taualuga o fagu ua aoina e pei ona taua i lalo:

  • matou te uʻuina se filosolo kapron i le va o pou faʻamau, faʻapipiʻi. I le va oi latou o le a avea ma a matou koluma o fagu;
  • I luga o le paʻu pito i lalo, faʻapipiʻi muamua le laina muamua o fagu, lea e te manaʻomia e tipi le pito i lalo i le "paʻu o le ofutele," lea e amata ai le paʻu tele;
  • o nei fagu nei o le a avea ma faavae o pou o puipui;
  • matou faʻapipiʻi taʻitasi i le pito i luga o le fusifusia o le fagu, lea matou te vavaeina ai le pito i lalo ina ia lautele le lautele o le tipi i le siliva o le paʻu i lona pito sili ona lautele;
  • o le pito i luga o la matou fagu fagu e tatau ona fetaui lelei i le taʻavale;
  • e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi tatou te aoina ai le taualuga ma le faitotoa;
  • mo le sili atu o le talitonu i le malosi o le fausaga, e masani lava ona faia se isi fusi i le ogatotonu faatasi ai ma se mea faapipii masani.

E pei foi o le faguina o fagu i luga o laau laupapa, ma faapipii i latou i faʻamau, faia greenhouses, lea e taua o le "barbeque".

FAʻATASI! E tasi le falemalama e aumai mai le 300 i le 400 1.5-lita fagu.

O fagu, i tafatafa o le auala, e mafai ona faʻaaogaina mo teuteuga teuteu o le togalaau i luma, arbors, pa puipui mo moega. E mafai ona viliina i luga o se laupapa laupapa, pe mafai foi ona e faʻatulagaina mamanu mamanu o laʻau faʻalanuʻumi.

Mai pepa palasitika


Ina ia faʻapipiʻi se kativaʻai mai pepa palasitika e te manaʻomia:

  1. Saunia se aofaiga o meafaitino.
  2. Otioti le pito i luga ma le pito i lalo o le fagu.
  3. O le mea e maua mai ai le suamalie e vaeluaina: e faigofie le faʻamafanafanaina i se naifi.
  4. E sili atu i le uʻamea ia vaega taʻitasi i se mea vevela e ala i se ie poʻo se pepa ina ia faʻasaʻo le palasitika.
  5. Matou te vavalo faatasi ia papatusi, faʻapipiʻi le tasi i le isi (matou te faia se sulu e tusa ma le 1 le senetimita) ma muaʻi taia i se vevela vevela, ona faʻamalosi ai lea i se uaea uʻamea mafiafia poʻo se filo malosi.
  6. O le tapoleni e tatau ona taofimau i luga o le puipui o le faʻavaa.
  7. I pou ma pou, e faʻapipiʻi faʻaopoopo i se nofoaafi, ma faʻapipiʻi i luga o fao.
  8. O loʻo faʻapipiʻiina foʻi le filali ma faʻasolosolo i le pito i luga ma le pito i lalo, le faʻavaa o le taualuga.
  9. E masani lava, ina ia faʻaitiitia le mamafa i luga o puipui o se fale lauʻeleʻele, faʻapipiʻi papafa, lea e faʻapipiʻi ai faʻamau e 4-6. O nei laupepa e mafai ona faʻasalaina i le faʻavaa o le greenhouse ma faʻaoʻo masani.
E mafai foi ona e vaʻai i isi greenhouses e mafai ona e faʻapipiʻi pe faia-oe-oe lava: PVC, Mai arcs, Polycarbonate, Mai faʻamalama, Mo fatuga, Mai se paipa paipa, Mo kukama, I lalo o se ata, I se fale, Mo le pepa, Fale matagofie, Le seleselega lelei, Snowdrop, Snail, Dayas

Greenhouses - Pyramids

I le amataga o le 2000, o greenhouses o greenhouses ma se sikuea sikuea ma puipui na liua i le pito i luga na avea ma tagata lauiloa. O nei greenhouses ua faia nei e le gata i fagu ma papatusi.

Ae o le filifiliga sili ona taatele: faavae mausali faavae i se maualuga e tusa ma le 1 mita ma le saʻo 4 puipui tafatolu, liliu i le pito i luga.

  1. O le pito i lalo e aoina mai fagu i luga o le pito i luga ma le pito i lalo o se fale gaosi masani.
  2. O le faitotoʻa e faʻapotopotoina faʻapitoa mai papatusi i luga o le faʻavaa.
  3. O le a matou afu i vili mo le faʻavaa o puipui. E tatau ona lelei atoatoa, ma faʻamafaʻailoga le tasi i le isi.
  4. Saunia laupapa ma pu e te faʻapipiʻi ai papatusi.
  5. Puipui le pito i luga ma lalo o le ipu ma fao fao.
  6. O se vavave e faʻalavelave ai.
  7. Aveese le pito i luga o le fao ma tuu le isi ipu, faʻamau. Ona aveese lea o le fao pito i lalo, ma faapipii ia papatusi e lua i le nofoaga o le sima i lalo.
  8. Pese, uu faatasi ia papatusi.

Manatua le saofaʻi tutusa o le faʻavaa: o itu taʻitasi o le a manaʻomia 30-40 aligi mai fagu.

FAʻATASI! O se falemalama e faia e tusa ai ma tulafono o fagu po o papatusi e mafai ona fesoasoani ia te oe e oo i le 10 tausaga.

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma o loʻo i ai pea le anoanoai o mea mo le toe faaleleia.

TAITAI! A amata le fausiaina o se fale kesi, ia mautinoa o fagu uma lava e tutusa.

Afai e faʻaaogaina se mea lanuʻai, e sili ona lelei le aoina o le itu i matu i lanu meamata ma lanu enaena, ma South - i taimi uma mai manino.

O se taunuuga lelei e maua ai le fesuiaiga o pusa manino ma lanu vali.

O a laau e talafeagai mo?

Greenhouses mai fagu palasisi e lelei mo le tuputupu ae fualaau o kapeti, tamato, eggplants ma kukama.
Ma afai o le kapisi ia Iuni e mafai ona fesiitai i luga o le eleele, e pei o tamato, ona kukama, zucchini ma squash o le a sili ona lelei i lenei nofoaga e puipuia mai suiga faafuasei i le vevela e oo lava ia Setema.

E pei ona i ai i totonu o ni fale kesi, i nei fausaga e mafai ona maua se puipuiga faaopoopo mai le malulu: faʻapipiʻi arcs i luga o moega ma faʻalautele le ata, teuteu mafana mafanafana ma faʻamafanafana.

I totonu o ia greenhouses sili atu tausaga e tasi o le fuamoa, fusi, blackberry, latou te totoina i le taumalulu ma le togavao talavou, strawberries, faaopoopo le lapnikom.

Mini pulufana mai se fagu palasitika

O le masani masani o fagu palasitika o le faia lea o ni lanu-greenhouses.

Muamua, i le tipiina o le pito i lalo ma tuu le fagu i luga o le laau, e te maua ai se tulaga uiga ese o tagata taitoatasi o le puipuiga mai le maalili, lamala, matagi. Ina ia faʻamalo le fuʻu pe faʻafefeteina, ia naʻo le vevela o le ufiufi!

Lona lua, e ala i le tipiina o le "faitotoa" i luga o le taamilosaga lua vae tolu o le umi o le fagu i luga o itu e tolu ma faʻatumu ai i le afa o le eleele, e mafai ona e maua se tipisi laiti.

Laʻau totoina togavao, tamato e ufitia i fagu malulu.

E faʻapefea ona fai se moli tioata mai se fagu palasitika, e mafai ona e faia i lenei vitio:

Latou te fatuina se microclimate sili ona lelei mo le aʻafiaina ma le faʻamaina o ni fua o fua o fua.

Aua le faanatinati e togi i totonu o le pini se fagu pipi tioata, pe afai ei ai sou fale. Manatua le tele o mea aoga e mafai ona e faia mai ai, faʻasaoina se tele o tupe.