Fualaau

E faʻapefea ona tausia togafitiga i le taimi o fugālaʻau, o fautuaga lelei

E iloa e tagata uma le lanu mumu, suamalie, suamalie ua taua o strawberries. Ina ia maua se seleselega lelei atoatoa, e tatau ona ia tuʻuina atu le tausiga lelei e le gata i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau, ae faapena foi i le taimi o fugālaau. Togafitiga Strawberry E aofia ai le faʻaleleia lelei o le vai, fafagaina, faamamaina o vao, faʻasaga tele, ma le galueaiina o le palapala faʻataʻamilo i le vao.

E te iloa? O le mamafa o le fualaʻau tele i le lalolagi e 231 kalama.

Auala e fafagaina ai le fugalaau i le taimi o le fugalaau, auala e faʻafefete ai le suamalie sua

O le toʻatele o fai togalaau e manatu o le taimi o le vavao e le manaʻomia ai le faʻamalosi, ae e le o lea. O le togavao e toetoe lava o ona malosiaga taua uma i luga o le fausiaina o mea leaga ma le fua o vine. Lalo o le tusitusiga o le a mafaufauina o le fafagaina o le strawberries i le taimi o le fuga, e faʻaaogaina fugalaau i lalo o le totoina ma ua uma ona totoina vao. O fualaau e tatau ona fafaga faalua i le tausaga: i le amataga o le tuputupu ae o le togavao, i le taimi o le fugalaau ma i le faaiuga o le fualaau aina. O le mea pito sili ona taua mo le seleselega o le faʻaaogaina o vao i le taimi o le fugalaau ma le faʻavaeina o vine. O le fafagaina o strawberries i le taimi o le fugalaau e mafai ona avea ma mea ua fautuaina e le au fai togalaau: fomaʻi oona. Mo le faʻaaogaina e faʻapala i totonu o le eleele ma faʻaleleia aʻa o le vine, o le eleele e faʻataʻamilo i le vao e tatau ona tatalaina.

E taua! O faʻamalosi faʻamalosi i le taimi o le fugaina o strawberries e faʻaaoga tasi.

Faʻamatalaga faʻamalosi faigofie e le faʻaaoga strawberries i le taimi o le fugalaau. I le taimi o le fausiaina o le vaomatua e manaomia ai le potassium i le tele o mea. Ina ia fetaui ma le manaʻoga mo le potassium, faʻaaoga le fusi o le moa moa, mullein + ash poo le potassium. Pe a amata ona amata mai pupuva, ​​e faʻaputuina le sipuni o le masima i lita e sefulu o le vai ma faʻafeinu uma vao. Fua ole taumafa i lalo o le vaomatua e tusa ma le 0.5 lita. Pe a oʻo mai ni faʻafitauli, o le a sasaa atu faʻasusu i se fofo o le moa moa poʻo mullein i le pefu i le afa-lita le fagu i le sefulu lita o vai.

O fualaau aina o le strawberries ma le boric acid i le taimi o le fugalaau e fesoasoani i le tuputupu aʻe o inflorescences, lea e aʻafia ai le tele o gaosi. Mo le susunuina o vao, e 1 g o le apocid acid ua faʻamaluina i le sefulu lita o le vai. E mafai foi e le pulupulu ona faaalu le 0.02% zinc sulphate. O le faʻaleleiaina e le gata e faʻapipiʻiina ai le faʻasalalaʻau i microelements, ae e fesoasoani foi i le fausia o le ovary ma faʻateleina le gaosiga i le tolusefulu pasene.

Lavei fuga mo le seleselega na lauiloa i aso anamua, ae na mafai ona maua se lauiloa i le au faifaatoaga. Fafaga fafasi vavalo faalua i le taimi. E tasi le kilokalama o le fefete ua solo i totonu o le lima lita o le vai ma faatagaina e fafa mo le lua itula. Mai lenei vaifofo, e ave le afa-lita le fagu ma faʻamama i lita e sefulu o vai. E tusa ma le 0.5 lita o le fuālaʻau maeʻa ua sasaaina i lalo o laau taʻitasi. O le aʻafiaga o le faʻafefeteina o le fefete i le togalaau o le a faateia ai oe.

E tusa ai ma mea ua taua muamua, o le a filifili e le tagata lava ia pe sili atu mo ia le fafagaina o strawberries i le taimi o le fugalaau. O le mea e aupito sili ona taua, ia manatua o le faʻasoaina o vavao o loʻo i ai se faatosinaga sili e le gata i le tuputupu ae o vao, ae faapea foi i luga o le vave o le gaosiga o vine.

E te iloa? O le tataina o strawberries ma se meaʻai, e te faaumiumi le ola o le gaʻo o vine.

Tausia o le palapala i le taimi o le fufuluina ma le aveeseina o faʻasalaga le talafeagai

A o fugalaau lauusiusi (faaiʻuga o Aperila - amataga o Me), e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga. Faʻaleleia le lelei o le vave totoina o vevela ma le tatalaina o le palapala ile laʻau, lea e faʻaleleia ai le fesuiaiga o le ea. Ina ia mafai ona totoina vao e maua ai le malosi mo le fuaina o laau, e tatau ona faia le seleselega vave o lauulu ma laulaau i le strawberries. Laʻau tipi ua vaʻaia ma le totoa e se tagata faʻamalosi. I le taimi o fugālaʻau, aveese uma musele e aunoa ma se faʻasesega, aʻo latou ave le susu ma meaʻai mai le laau. I le faʻaopoopoga i fusipaʻu ma laʻau malogo, o fugalaau muamua fuamoa e mafai ona faʻaumatia. E talitonuina o fugalaau fuga mulimuli ane e sili atu nai lo muamua, ma e afaina ai le tele o le fatu. Aveesea o limasini e le talafeagai. I le taimi o le seleselega i lalo o le vao, e tatau ona sasaa ai vaomago po o vao, ina ia mama ai le sua ma e le pala mai le faafesootai ile eleele susu.

E faʻafefea ona faʻafefe vai i le taimi o fuga

O le faʻasusu strawberries i le taimi o le fugalaau e tele sona sao. Ona o le aʻa o le aʻa, e le mafai e sulu ona maua mai le susu mai le manava o le eleele, oi tatou, fai togalaau, e tatau ona fesoasoani ia te ia i lenei mea. Ina ia maua ni fualaʻau manogi tele, e tatau ona e faʻaleleia le lauʻeleʻele i luga o le vao ina ia oʻo ai le vai i aʻa. Laʻau i le faʻamamaina o loʻo manaomia se ogatotonu auro.

O le faʻamalieina ma le masuasua o le vai ei ai aʻafiaga leaga i luga o vine ma aʻa. I le tulaga muamua, o le aʻa e magoto, e le sasaa le pusa, i le tulaga lona lua o aʻa ma le fatu e amata ona pala. E faʻafia ona faʻaleleia le suavai i le taimi o le fugalaau, faʻalagolago i le vaʻaia. Afai e timu le tau ma maualuga le maualuga, e taofi le vai. I le vevela o le tau, o le tele o le faʻaleleia o vai e faia i aso uma e tolu, ina ia le paʻu le vao ma faʻafefeteina le pusa. E faia le tafaoga i le taeao po o le afiafi, pe a le vevela le la, e le tatau ona malulu le vai. Suavai i laau totō ile suavai pe lalo o se togavao. Faʻasala i lalo o se togavao, ia mautinoa e le o aʻafia aʻa.

E taua! O le faʻamamaina o strawberries e ola mai i le aʻa, o le vai i se tulaga e le tatau ona paʻu i luga o fugalaau.

Tulafono Faʻasalaga Strawberry

O aʻafiaga o le faʻamaloiloga o le faʻasagaga leaga e leaga ai vine. O le mafuaʻaga mo le paʻu leaga e mafai ona avea ma paʻu mataʻutia i le vevela o le vevela, o le puao, faʻafefe masani. Ina ia aloese mai na taunuuga e le manaomia, e tatau ona e fesoasoani i strawberries i le palota. Afai ole laʻititi lau laʻau vaovao, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o se pulumu vaivai ile fugalaau i le aoauli. I le vevela, tau leai ni matagi i luga o faʻatoʻaga tetele ma i totonu o greenhouses e faʻaaoga ai se tagata. O le pollen na maua e le felelei o loʻo lele i luga o le moega.

Afai oe mafaufau pe mafai oe ma pe faapefea ona togafiti togafitiga i le taimi o fuga mo le palotaina, o le tali o le a faateia ai oe. Pau le meafaigaluega e le faʻaleagaina e faʻaaogaina mo le faʻafefeteina o strawberries o le meli. E tasi le sipuni sipuni o le meli e faʻafefeteina i se lita o vai mafanafana ma sosolo i vao. O le meli e tosina mai pi, ma e sili atu le lelei o elemene mo strawberries. E mafai ona e maua se palota lelei e ala ile totoina o ituaiga eseese. O le ituaiga tagata e faʻafeiloaʻi ai le tagata lava ia o le a avea o ni tagata e faʻafeiloaʻi mo le le lelei o le pollinated.