Faʻavaa

Fausiaina o fale o manu i le atunuu ma o latou lava lima

Soo se tagata e fiafia ile fale o le fale poo se fanua eleele e le o toe umi pe mulimuli ane e feagai ma se manaoga faigata mo nisi faʻaopoopoga, o le filifiliga pito sili ona lelei o se faletalimalo.

O nisi o tagata nonofo i le tau mafanafana e talitonu e taua le taua o le laumei ma ua lava le na o le faia e aunoa ma latou, ae i le aluga o taimi, o le toʻatele o tagata e malamalama latou te manaʻomia se taʻavale, e tusa lava pe faʻaaogaina le dacha mo faafiafiaga.

Afai e le totoina e le togalaau togalaau, fualaau faisua, ma e tusa lava pe le tausia e le fai togalaau moa, geese, turkey ma isi mea ola, o le fale o manu o le a matua manaomia lava e avea o se nofoaga lelei e teu ai fagakeke, sopo, meafale ma isi mea.

O le mafuaaga lea o le a aoga mo tagata uma ia iloa po o fea o fale e fausia ma pe faapefea ona fausia se fale mafanafana mama. Ona o fautuaga faigofie ma le manino, o le a mafai e soʻo se tagata nofoa mafanafana ona fausia se fale e sili ona lelei, faʻalagolago ma tumau i luga o lona lava saite.

Pe ou te manaʻomia se faleoloa i le atunuʻu

O le faʻamoemoe e fausia se falesa i lona lava taumafanafana taumafa, e tatau ona vave fuafuaina lona faʻamoemoega. O le i ai o se fale tele i le dacha, e mafai ona e maua le lagona e leai se mea e manaʻomia mo se faleoloa, ae o lenei mea e mamao mai le mataupu - i le tele o tulaga o le fale e sili ona taua.

E le o se mea e ofo ai lenei mea: o le fale o manu o se tasi lea o pito sili ona taua o le fuga o mea taufaatoaga. E mafai ona faʻaaogaina mo manu feʻai ma manulele, faʻapea foi le teuina mo meafaigaluega a le atunuu. E le gata i lea, i totonu o le falesa e mafai ona e faʻatulagaina se tamai aʻoga. Ae ui i lea, faatasi ai ma lenei mea e le tatau ona e suʻeina lenei potu i totonu o se ufi ma faia e aunoa ma le auala talafeagai. Muamua, e tatau ona e fausia se faleteuoloa lelei.

E te iloa? E masani lava, o faʻailoga i luga o le site tacha e fausia nai lo le fale muamua. E mafua lenei mea ona o le fausiaina vave ma le lava gafatia.

Le filifiliga o mea e faaaoga mo le fale tafa

I le taimi nei, o le maketi o mea tau fale ua tumu i le tele o filifiliga ma ofo. I le mafaufau ai i lenei mea, toetoe o tagata uma o le mafanafana, nonofo i le fausiaina o se otaota, e tatau ona filifili ma le fuafuaina mea mo se fale tacha.

Soo se tagata poto faapitoa e mafai ona faigofie ona tali mai e le taugata le fausia o se fale mo manu ma / poo mea tau mea aina, ae o mea taitasi o fale e tulaga ese ma ei ai le tele o tulaga lelei ma le le lelei e le mafai ona le amanaiaina.

Faʻatauga ma faʻasalaga o se fale laupapa

O Wood ua manatu e sili ona taliaina ma lauiloa ile fale mo le fausiaina o se fale. O lenei mea e maua lautele, e taugofie ma e le manaʻomia ni tomai faigaluega.

  • Ua faʻaalia e Wood le lelei:
  1. Tau O lenei avanoa e taua mo le toʻatele o tagata o loʻo nonofo i le tau mafanafana oeo loʻo faia le fausiaina. O le fausaga o le a sili atu le taugofie nai lo le faʻamauina o isi mea.
  2. Paʻu maualalo. O le faagasologa o le fausiaina o sea fale e le manaomia ai le sauniuni muamua ma le foafoaina o le faavae. Ona o le maualalo o le mamafa o le fausaga atoa, o se mea itiiti e masani ona lava.
  3. Le saoasaoa o le fausiaina. E mafai ona e fausiaina se laau faʻasao oe i ni nai aso. I le taimi lava e tasi, o le faʻatuatuaina o meafaitino o le a faʻatagaina ai se fale e tu ai mo le silia ma le sefulu tausaga.
  • Le lelei o le laupapa:
  1. Le manaʻoga mo le gaosiga. O laupapa e tatau ona puipuia mai le susu, maualalo le vevela, meaola faalafua, pala ma isi lamatiaga. O le faʻaleleia o se tele o laupapa e aofia ai se faʻaopoopoga o tupe faʻaalu.
  2. Totogi. O se taunuuga o le faʻamagoina o laupapa, vaʻa, meataalo ma isi vaivaiga e masani ona aliali mai.

E leai ni faʻafitauli ogaoga i totonu o le fafie, o le mea lea, e fausia ai se tamaʻitaʻi e te faia e oe lava ia, O nei ata tusi ua i ai iina, toetoe o tagata uma lava.

O le filifiliga e fiafia i ia mea e sili ona taua ma manino.

Le lelei ma le le lelei o le foam block poloka

Foam block - e le o fale sili ona lauiloa na faʻaaoga mo le fausiaina o le fale. Ae peitaʻi, afai ei ai mafuaʻaga mo le le mafai ona faʻaaoga isi mea, e mafai ona e saogalemu i le filifiliga o poloka pulu.

O le foam block shed na ese i se tulaga mautu, tupe faavae. O lenei fausaga e le manaʻomia ai se faʻaopoopoga faʻaopoopo, talu ai e muamua foliga lelei. E maitauina e le manaʻomia le faʻamalosia ma le puipuia o poloka poloka mai le faʻafefe i mea tau le siosiomaga, e pei foi o le tulaga i laupapa.

  • O le lelei o le fausiaina o poloka pulu puaa:
  1. Tau Ioe, pe a faatusatusa i se laau, o se fale talitutusa faapena e sili atu ona taugata, ae faatusatusa i le tau o mea e fai mo le fausiaina o se uamea po o le piliki - o le poloka pusa e matua taugofie.
  2. Faamamafa faʻamalosia. Mo le fausiaina o le faʻamamaina o poloka pulu e le manaʻomia ai se poto masani, ma o le fausiaina e itiiti se taimi.
  3. Malosiaga ma le tumau. Ona o le maualuga o le malosi o le foam block e masani ona faʻaaoga mo le fausiaina o fale e nonofo ai, o lea aua e te popole i le faʻamaoni o le fale. O le malosi o le meafaitino o le a lava mo le fausiaina o fale e lua-ma e tolu-fale, ae le o le taua o se falesa faigofie.
  4. Faʻavevesi le vevela. Mo lenei uiga, o lenei fale e leai ni tagata tauva. O le sima faʻamalama o loʻo tuʻuina i totonu o se faʻavae se tasi e faʻatusa i le amio faʻamafanafana ma le 80 centimita o le brickwork. O se faʻamaoniga lea o le mafanafana ma le mafanafana i totonu o le falesa.
  5. Puipuiga. O le sima faʻamafanafana e puipuia muamua mai le tele o itu, o lea e le manaʻomia ai ona toe faʻaauau.

E te iloa? O le faʻavave o le fausaga faʻamafanafana, lea e vaʻaia ai mai isi mea faufale, e maualalo le faʻamalosia o le afi, maualuga malosi, faʻamaonia mo le tele o fale, ma le faʻaogaina o leo.

  • Le maalofia o le faʻaogaina o le faʻamalama:
  1. Le manaʻoga e fatuina se faavae faʻatuatuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia se fale laupapa e aunoa ma le sauniuniga muamua ma le taimi faaopoopo ma tau tupe. O le sima faʻamafu e tatau ona fausia naʻo luga o se tulaga maualuga, ma le faʻatuatuaina lea na ola pea mo le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso.
  2. Talosaga taua.

O le filifiliga e fiafia i lenei mea e manino lava pe afai e le mafai ona faʻaoga isi mea. Ae ui i lea, i le tulaga o le fausiaina o se faʻamafafuʻu faʻamafana, o lona faʻalagolago, lelei, puipuiga ma le tumau e mautinoa lava o le a fiafia ai soʻo se tagata nofoa mafanafana.

O a ni mea e sili ona lelei o le fausiaina o piliki

O mataupu o le fausiaina o falesa mai piliki e seasea lava, ona o lenei mea e le talafeagai faapitoa mo nei faamoemoega. O le tele o mea fau fale e mafai ai e oe ona fausia fale sili atu ona aoga ma sili atu ona taugofie, ae i soo se tulaga e taua le iloa o mea lelei ma le le lelei o le piliki.

  • Faʻapitoa o piliki:
  1. Tausiga O ia fale e le o se mataʻutia o suiga o le tau ma aʻafiaga o le siosiomaga. I totonu o sea faletalimalo e faigofie ona e faʻaogaina se mafutaga faaleaoaoga ma fale teu oloa mo meafaigaluega i le togalaau. E maitauina e le manaomia le toe faʻaleleia ma puipuia o piliki.
  2. Tausiga O le malosi o le piliki e le mafua ai masalosaloga, i le manatu, e ala i le fausiaina o piliki i lau lava taumafanafana taumafa, e mafai ona e mautinoa o le potu o le a tu mo le tele o tausaga ma o le a mafai ona puipuia malu mea uma.
  • O le le lelei o fale piliki:
  1. O le faavae. Mo le fausiaina o piliki e taua tele le fatuina o se faavae mausali, faapea foi ma le sima. I le tulaga, fai mai, e le manaomia se laau.
  2. Tau O le tau o lenei mea fale e le talafeagai lona maualuga. Fausiaina o se faletalimalo mai soʻo se isi lava mea o le a sili atu ona taugofie.
  3. Faʻaauau le gaioiga. Ina ia mautinoa le maualuga o le puipuiga o le tau, ole a manaʻomia le mafiafia o le brickwork mai le 50 i le 80 centimita.
  4. Pauna O se piliki o se mea mamafa, lea e matua faigata ai le felauaiga, faatasi ai ma tupe faaalu faaopoopo.

Faʻaaogāina o se fale faʻapolofesa i le fausiaina o se fale

E le mafai ona faʻaaogaina faʻasologa o ata, e pei o se tulafono, e faia i le uʻamea ma / poʻo le palasitika. Tele mea umi umi, ioe - metala. O le faʻaaogaina o se fale faʻapolofesa i le fausiaina o se fale e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma meafaigaluega faʻapitoa.

O lenei filifiliga e filifilia e le au fai togalaau, o le autu autu o le saoasaoa ma le faigofie o le fausiaina, faatasi ai ma mea taugata.

  • Faʻapitoa o le faʻamauina mai se fale faʻapitoa:
  1. Tau O faʻatulagaga fausaga e sili ona taugofie ma faigofie. Soo se mea e iloa ai mo le fausiaina o se fale i le dacha e sili atu ona taugata nai lo le fausiaina o se falesa ma le fola.
  2. Faʻaauau. O lenei fale mea e le manaʻomia se isi gaioiga, e le fefe i suiga o le vevela, timu, afi ma mea faʻavevela. O le filifiliga e matua tulaga ese lava i lenei mataupu.
  3. Malosi. O le faʻalagolago o le fale uamea e lava lea e faʻamautinoa ai le tumau ma puipuia mea e aofia ai.
  4. Malosiaga. Faʻapipiʻi faʻamalosi, e pei o se tulafono, e mafai ona faʻapotopotoina ma vaeluaina, lea e mafai ai ona gaoioi saoloto i totonu ma tua atu o le taulaga.
  5. Faʻaaliga faʻaalia. O le masini eletise, e le masalomia, o le a avea ma faamaualuga o soo se tagata nofoa mafanafana, talu ai e foliga mai e manaia ma lelei le fola o le aufaigaluega.
  • Le lelei o se fale uamea:
  1. Faʻaauau le gaioiga. E le talafeagai le faʻaaogaina o fale faʻapipiʻi i le taimi malulu.
  2. Tausiga O faʻamavaega eseese o pepa uʻamea e le talafeagai mo le faʻaaogaina i le taimi o le fausiaina o le fale. O le mea lea, e tatau ona e filifili ma le faaeteete le meafaitino, fai se filifiliga e le gata i le fiafia i pepa lapopoa, ae na muai togafitia foi mai le faaleagaina.
  3. Le lava fola. Sheds mai pepa faʻalauiloa e masani lava ona fausia e aunoa ma se fola, lea e mafua ai le tele o faigata. E mafai foi ona faia tutoatasi ia fola o feusuaiga, ae o lenei mea e aofia ai tau faaopoopo tau tupe ma faʻalautele ai le umi o le faʻatulagaga.

Sheds of this kind should be used when it comes to le faʻaaogaina taimi o fale ma le manaʻomia mo fausaga faʻamuamua. Faatasi ai ma le tele o tulaga lelei, o se numera itiiti o faaletonu e le o se faaiuga, ma o le mea lea, o laupepa e masani lava ona fausia i eria i le taulaga i le taimi nei.

E faʻapefea ona fausia se fale o manu i le atunuu ma o latou lava lima (faavae, faʻavaa, lapisi, taualuga)

O le faagasologa o le fausiaina o se falesa i lo latou fale taumafanafana taumafa e matua gafa ma e manaʻomia ai se faʻaaloalogia ma faʻamaonia galuega. O le taimi lenei, o le taunuuga mulimuli, o le lelei ma le tumau o le fale, e tele lava ina fuafuaina.

E maitauina e faʻapea, mo filifiliga taʻitasi ua filifilia, o le a manaʻomia ai se seti o mea fau fale ma mea faigaluega. Ina ia mafai ona sili atu le faigofie o le faʻagasologa o le fausaga ma soʻo se tagata nofoa mafanafana e malamalama i le auala e fausia ai se meaola faʻalauteleina o meaola, e lava lava le amanaia o fautuaga faigofie i lalo.

O mea e te manaʻomia ma pe faʻapefea ona fai se fale fafie

E mautinoa lava o tagata uma e iloa o le uamea ua saʻo lelei o le fale sili ona tumau ma tumau, aemaise pe afai e te faʻatusatusa i laupapa, lea e faigofie lava ona faʻaumatia i lalo o le aʻafiaga o mea tau le siosiomaga ma tulaga o le tau. E ui i lea, faatasi ai ma lenei mea e le mafai ona maitauina o le fafie e sili atu ona lelei pe afai e faigofie ona faʻapipiʻiina le fausaga, o lona gaosiga ma le tau mulimuli.

O le fausiaina o se faʻavaa laupapa ma le faʻaaogaina o laupapa, e pei o se tulafono, e le sili atu nai lo aso e lua, ma mo lenei mea ua lava lea e maua ai se seti o mea faufale ma meafaigaluega: laupapa, laupapa, faʻapipiʻi masini ma faʻavae tulimanu.

E taua le leai o se manaʻoga mo se faʻavae mo se faʻavaa o le faʻavaa, talu ai e mafai ona faʻatino le faʻapotopotoga i luga o se nofoaga sa saunia lelei.

E te iloa? Ina ia aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le pito i lalo o le faʻavaa faʻapusa ma le eleele ua mafai ai ona faʻapipiʻi le fale i luga o poloka poloka. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina poloka i le tuʻufaʻatasiga o le avega mamafa.
O le i ai o le faʻaaogaina o le fale e le lava lea mo se fale puipui, o se faasologa o faʻailoga e felafoaʻi ai ma se faʻatau e ufiufi i paʻu vaivai. O le faʻavaa o le faʻavaa e le masani ai ona o le tele o kamupani lauiloa o le maketi o loʻo galulue i le gaosiga atoa o gaioiga o mea uma e manaʻomia.

O le mea lea, soʻo se tagata nofoa mafanafana o loʻo manaʻo e fausia se fale i lana lava fuafuaga ma ua sauni e totogi se aofaʻiga faapitoa e mafai ona faia se filifiliga e lagolagoina ai le tasi poʻo le isi o pisinisi pisinisi ua faʻatulagaina e le tusi taʻavale. E le gata i lea, e mafai ona faʻapipiʻiina na o se faʻatulagaga na o oe lava, i le na o le galuega faatino o se fale mai le gaosi oloa.

  • Fausia le faavae o le fale o manu.

I le laasaga o le sauniuni muamua o le laufanua, e tatau ona faia se faʻamautu e matua vavalalata, siakiina i se laasaga umi.

E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani o masini masini poʻo le faʻamalolo o le eleele, aʻo leʻi faʻamamaina.

E fautuaina le sasaʻaina o se fasi maʻa ma le oneone i luga o le fausaga faavae, ma faʻaleleia atili ai le mausali ma le faʻatuatuaina o le palapala, faʻapea foi ma le puipuia mai le malepe.

E taua! Amata ona fausia se fale i lona lava lima, ata tusi ma se lisi o mea faufale e tatau ona muamua. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i le taimi muamua, e tatau ona malamalama i le tulaga lautele o le fale, lea e atagia mai i le numera manaomia o mea masani ma mea taumafa.
I le fuafuaina o le nofoaga o loʻo faʻamauina, e tatau ona faʻapipiʻi poloka poloka i ona tulimanu ma i le ogatotonu. O le faʻapotopotoga o se faʻavaʻa laupapa mai se paʻu ma se faʻasalaga o le 150x150 mm e amata saʻo i nei poloka. I se isi itu, e mafai ona e faia se fale apili i se paipa paipa ma ou lava lima, ae o le faia o se puʻu o sea ituaiga e manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa e galulue ai ma le masini faʻaleleia. E mafai foʻi ona faʻaogaina le faʻavaʻamea faʻapa, ae i lenei tulaga, o le lavelave o le galuega sauniuni e faʻatupulaʻia tele.

E te iloa? Ina ia faʻaleleia le mausali ma le faʻatuatuaina o le fausiaina o le faʻavaa i totonu o poloka sima o le faavae, e mafai ona e puʻe pu ma faʻapipiʻi le faʻavaa i ni taula taula.
O le isi laasaga o le a alu i lalo mo le toe faʻapipiʻiina o le fola. E pei o ufiufi o loʻo faʻaogaina i totonu o le faʻavaa, e faʻaaogaina le paʻu 150x100 mm. Mo le faʻapipiʻiina o laupepa e te manaʻomia se faʻamau uʻamea o le lapoa talafeagai. O le laʻau o loʻo taatia i se mamao o le sili atu i le afa mita mai le tasi ma le isi ma faʻamau i tulimanu.

E taua le siakiina o le tafaʻilagi o le fola. O le fola lava ia e mafai ona faataatia i le taimi nei pe i le pito i tua o le fale, peitaʻi, i le tulaga o le filifiliga muamua, e tatau ona lava le avanoa (e tusa ma le 100-150 mm mai le pito) e faʻapipiʻi le fausaga puipui.

  • O le fausiaina o puipui o le fale o manu.

Faatasi ai ma le fesoasoani o se fausaga o le fausaga i luga o tulimanu o le fale ua fausia, e tatau ona faʻaalia pou faʻaputu, lea e faʻaaogaina mo le pa 100x100. Ina ia faʻamautinoa lo latou umi, e manaʻomia ona faʻamau i luga o paʻu ma paʻu uʻamea i le faʻavae. O vaega pito i luga o le siakiina tumau. E mafai ona faʻapipiʻi i luga o le nofoaga o le fola o le fola e aunoa ma se laasaga, e filifili ai i le tutoatasi ia nofoaga ma le tele o le faitotoa ma faitotoʻa. O le pito sili ona taua o le tele lea o le ufiufi pepa, talu ai o lona tau faʻamau ma le faʻava i le va o laupepa e tatau ona paʻu i luga o le tulaga.

O poutu pito i luma e tatau ona maualuga atu nai lo tua, aua o le auala lea ua faia ai se paluga o se isi taualuga. E taua le amanaia o le faʻaogaina o mea i fafo ma fafo: o latou nofoaga i luga o le nofoaga e faʻatulagaina ai le tele o faʻamau uila.

E mafai ona faia ni pupuni puipui i le tasi poʻo le lua laulau. O le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le ata o le muamua suiga e sili atu ona vaivai ma faʻamama. O le filifiliga lona lua, i le itu, e aofia ai le faʻaaogaina o le faʻamalolo, ma o sea fale e sili atu le mafanafana ma le malosi.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faia ma le faʻaeteete le paʻu pito i fafo o le tino o le fale puipui, e sili atu i le pepa i luga o le pepa. I tulaga uma e lua, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le vai.

O le faʻaoʻo totonu e faia i le fiberboard, faʻapipiʻi i luga o le faʻamalolo ma le le faʻamamaina. I le faʻaopoopoga, e pei o se mea faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se laupapa faʻapipiʻi poʻo se mea e mafai ona faʻaaogaina i le susu, lea e mafai foi ona faʻaoga mo fola. E masani lava o puipui o le faavaa e lalagaina ai le papaʻi. O lenei tulaga e matua moni lava i tulaga o le a faʻapipiʻiina ai le potu i se mafutaga faaleaoaoga, umukuka vevela poʻo se fale togalaau foi.

I le avea ai ma se faʻavevela, e manaʻomia ona faʻaaogaina polyfoam, fulufulu 'ava, filo basalt poʻo filo fila. Монтаж внешней и внутренней обшивки осуществляется при помощи нержавеющих саморезных шурупов. E tatau ona fuaina laupapa laupapa i se auala e faʻapipiʻiina ai le pito i luga o le pito i luga o le pito i luma o le laupapa, talu ai i soo se tulaga o le a lolomiina se tulimanu faapitoa ile pito i luga.

O paʻu pito i totonu e faʻapipiʻi faʻatasi i tulimanu, ma na o le taimi lava lea e faʻataʻamilo ai le nofoaga atoa. O latou sooga faʻatasi e tatau ona matua faʻamautu pe pa'ū i luga o le uʻamea faʻavave o le faʻavaa. E taua tele le faʻafesoʻotaʻi lelei, aloese mai le taʻe. Pe a faʻapipiʻi le faʻavaa o puipui o le itu, e tatau ona vavae le pito i luga o poutu i le vaʻavaʻai atu i le mea e manaʻomia ile taualuga.

E taua! Aʻo leʻi amataina le paʻu o le faʻavaa, e fautuaina e faʻapipiʻi atigipusa o le faitotoʻa ma faamalama faamalama e fuafua ai foliga ma fua o le paʻu paʻu. O faʻatulagaga faʻapitoa, faamalama ma faitotoa e faatoa faʻapipiʻiina pe a maeʻa le maeʻa o le fale.
  • Tuʻuina o le fale faʻafiafia.

I luga o pito i luga uma o laina o le faavaa, o le faavaa lapisi, lea e faia i le 150x100 mm pa (150 mm i le faavae), e muamua ona faataatia ma faatulaga i se maata memea ma meafaigaluega. I le pito i luga o le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻiina ai faʻasataulaʻau (pa 150x100 mm) ma le afa mita mita. Talu ai o le maualuga o pito pito i luma e sili atu nai lo isi, o le taualuga o le taua o le a avea ma pusa agai i le pito i tua o le fale ua fausia.

O le mea e sosoo ai, e tatau ona e tuʻuina se vai, i luga o luga, e tusa lava po o le a le mea e filifili ai luga, o loʻo i luga le papa, mai i luga ae e mafai ona tuʻuina se periota lapisi ma se isi ufiufi i se pepa faʻapitoa poʻo se uamea, poʻo se taualuga malu. E maitauina e mafai ona faʻaaoga se laupapa masani poʻo se paʻu 50x50 mm mo le paʻu. O le tele o le tele o le paʻu e mafai ona filifilia e aunoa ma se faʻamalosi, ae e le laʻititi tele e faʻaaoga ai le tau e le talafeagai mo mea e fausia.

I le auala lava e tasi, o le mea i totonu, fuafua mo le tuʻuina o le taualuga, ua faʻapipiʻiina. Faʻapipiʻiina o laupapa poʻo laupapa e tatau ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a fao uumi, faʻalauteleina ma le faʻaeteete o latou pulou ina ia puipuia ai soʻo se faʻalavelave i le faʻaopoopoina o le taualuga.

Ina ia mafai ona maua se fale tumau ma le faatuatuaina, e matua fautuaina lava e vaʻaia ona puipui uma, fola ma le taualuga. A maeʻa le faʻamalositino o le potu, o le fausaga e mafai ona mafaufauina atoatoa, ma o le mataupu e totoe mo na o lona malosi ma lelei.

O le mea lea, e mafai ona faʻatulagaina se fale faʻapitoa faʻapusa-faʻapitoa, e le sili atu nai lo le 3-4 aso ma se mea maualalo o fale.

E faʻapefea ona fausia se fale faʻamamaina o pulu pulu poʻo piliki

E ui i le maualuga o le tau o poloka pusa ma piliki, e mafai ona faʻaititia le tau o le fausiaina e ala i le musuina o le au fau fale, ma faʻaaoga le fale. O le fausiaina o se piliki, e pei o se tulafono, e le mafua ai ni faigata faapitoa e oo lava mo tagata e le o tele ni poto masani i le fausiaina.

O se fesuiaiga o le fausiaina o le fale e sili atu ona taugata, ma o le faagasologa o le fausiaina e tele se taimi e alu ai, ae o le faatuatuaina, le tumau ma le tumau o le fale piliki e le mafaatusalia ma isi lomiga (fale laupapa poo uamea).

Mo le vave, lelei ma le faʻaleleia o le fale o manu i ou lava lima mai le piliki, ia mulimuli i le fautuaga ma fautuaga mo le fausiaina i laasaga taitasi.

  • O le faavae.

I le laasaga muamua, e tatau ona saunia le faavae, fatuina se pepa ma sasaa le sima. Ae e te leʻi faʻaaogaina se faletalimalo, e tatau ona e filifilia lona tulaga i luga o le eleele e tusa ai ma le fuafuaga, faʻaalia ai siteki.

I luga o le vaega atoa o le lumanaʻi o le lumanaʻi, e talafeagai le aveeseina o le palapala i le taimi tonu lava aʻo le i faia se vaalele.

I le itu mai i le mama i le puaa e tatau ona e eliina se lua i le loloto o le afa mita. O le alavai e aofia ai le oneone, maʻila ma lapisi ua sasaaina i lona pito i lalo. I luga o lea mea, ua faʻamautuina ai le faʻamalosiaga o le faʻamalosia ma ua fausia ai le togavao.

O le isi laasaga o le faʻafefiloi o le sima (lelei le oneone mama, sima ma le vai) faʻatasi ai ma le malulu mafiafia o kulimi. O le sima sauniuni ua sasaa i ni nofoa ua saunia muamua ma tuu ai e faʻamago atoa.

E taua! O le sima e faʻaleagaina le maualuga ma le maualalo o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le vevela i fafo mo aso muamua, e tatau ona faʻafefete le faavae i le vai ina ia puipuia ai mai le taʻeina ma faʻaleleia ai lona umi.
  • Walling

I lenei laasaga, o le tausisia o fautuaga uma ma tulafono e mafai ai e oe ona faʻaitiitia soʻo se faafitauli ma faigata. I le amataga, e tatau ona fuafua le nofoaga o le faitotoa ma matala faamalama. O puipui e tatau ona fausia i luga o se fale e leʻi faʻasaina. Ina ia faʻaitiitia le faʻavae papa, e fautuaina malosi e faʻaaoga se paluga e faʻavae i le oneone ma le sima.

Faatasi ai ma le tuusaʻoina o le fausiaina o le fale e tatau ona e amata mai le tulimanu. O laʻasaga taʻitasi o le galuega e tatau ona tuʻu faʻatasi ma le siakiina o le maualuga ma le maualuga o le masini. O piliki poʻo poloka foameti e tatau ona faʻamau ma faʻapipiʻi le tasi i le isi i le sima, lea e tusa ma le 1 centimita le mafiafia.

Ona o le malosi malosi o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina, o le faʻaaogaina o le sima e tatau ona tusa ma le 2 simita. Faʻaaoga i ai, ma faia se tamai faaputuga. Afai e talafeagai, e mafai ona vavae poloka i le tele o le manaʻo. O le mea lea, o le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete laina taʻitasi i le laina ma puleaina o latou tulaga, o loʻo puipui ai puipui o le fale.

  • Fausaga o fale.

O le vaega mulimuli o le fausiaina o le taualuga. E mafai ona faia lenei mea i se auala faigofie ma le taugofie pe afai e te faia se filifiliga e sili atu ona sili atu le taugofie o mea tau taualuga. I le avea ai ma faavae o le fausaga, e tatau ona e faʻaaogaina se taʻiala e faʻaogaina ai le fola o le fola. Ole vaega pito sili ona faatuatuaina o le uila e 100x100 poʻo le 150x150 mm.

O faʻaogaina o fausaga faʻaputu faʻapipiʻi faʻapipiʻi latalata i le ogatotonu. O le taualuga e tatau ona faʻasolo i luga o se nofoaga na saunia muamua. O le faʻatulagaga e tatau ona avea ma sima poʻo ni silasila uʻamea.

E faʻamalo le sima mo le 4-5 aso, o lea la ao leʻi maeʻa ma faatulaga se fale piliki e tatau ona faʻatali pe a ma le vaiaso. O lea faʻavae e umi, faʻatuatuaina ma lelei atoatoa mo le faʻaaogaina o se fale e teu ai, teuina mo le teu oloa ma e oʻo lava mo fale le tumau.

O le fale e faʻaaogaina ai le fale, e tatau ona i ai i fale uma fale ma fale. E faigata ona faʻamaualuga lona taua ona o le i ai o le tele o faʻaoga faʻaoga. E tusa lava po o le a le fua o le fausiaina o tupe faavae, e toetoe o tagata uma e mafai ona fausia se falesa i ona lava lima, ae na ona mafaufau i tulafono ma fautuaga mo sea ituaiga fausaga.