Fua o le gaosiga

Melissa: totoina ma tausia i le latou fale taumafanafana

Le mafuaʻaga tonu o le igoa melissa e le o faamaninoina ona o le feeseeseaiga a ana faamatalaupu. Ae ua lauiloa o laau toto o le aiga Yasnotkovye, e igoa ia melissa, ua salalau lautele e avea o se mea tau vailaau faafomai, ua taua foi o le mea manogi, manogi lemon, lemoni ma le mint meli. O lenei mutia e le mafaatusalia e totoina e le au fai togalaau, o fai togalaau ma e oo lava i laau toto mo mea tau fale gaosi oloa, e taulaʻi lava i luga o le tamaoaiga o meaola o meaola o lo o aofia ai i le pamu lemoni.

E te iloa? E tusa ai ma se tasi o lomiga, o le igoa Melissa na faia mai le faaopoopoina o upu Eleni o lona uiga o le meli ma lau. I le lona lua, e fai ma sui o Melissa nymph, o le na fai mai na togafitia ia Zeus i le meli ma le susu. E tusa ai ma le lona tolu - na taʻua Melissa o se lalelei, na liua i se pipi e le manaʻo o atua o le Olimipeka.

Melissa: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le maualuga o le mamalu e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita. O lona faavae o se mea e sili ona maualuga lona faʻalauiloaina. O laʻau o petiole o se foliga faʻalavelave, e pei o le fatu ma le fuamoa ma le tele o nifo, o loʻo i luga o se lala lala, e peiseai e tipi mai itu e fa.

O pupuʻu pupuu e faʻapipiʻiina i laʻau paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, atonu e iai ni lanu piniki po o le lanu violē. E i ai fugalaau e fa, o le pistil pito i luga o luga o se koluma umi. O le fuga mai o lemonimonimo pamu na faailoga ia Iulai ma Aokuso o le tausaga lona lua o le tuputupu aʻe.

I se lapopoa, faʻatasi ai ma se fusi lanu uliuli, fua fa-fua-fua, e oʻo atu i le matua ia Aokuso-Setema, ei ai se foliga o fuamoa. A o lei totoina le mutia o le manogi o le manogi. A oʻo ina faʻauʻuina, e le fiafia le manogi vaivai.

E faʻafefea ona filifili se nofoaga ma saunia le eleele mo le totoina o le patamati

Ina ia mafai ona ola lelei Melissa, e tatau ona e faia ni tulaga faapitoa mo ia.

Malamalama mo le tuputupu aʻe ola

E fautuaina le totoina o le patamati i le taimi ma le malamalama lelei o le la, lea e sili ona taua mo le totoina o fatu laiti mai le natura. Fuga e mafai ona faʻaumatia ai vao fou o le mili lemoni, o lea la e tatau ona amataina le totoina o laau i le taimi mafanafana. I le lumanaʻi, o le laau o loʻo faʻaalia lelei ai le teteʻe i le malulu, e ui lava o le nofoaga o loʻo tupu aʻe ai le melisa e sili atu ona lelei le filifili i le itu i saute, puipuia mai vaʻalele mai le itu i matu.

E taua! I le la susulu o le lanu o le manogi e sili atu ona mauoa.

Saunia o le eleele mo le totoina o le patamati

O le eleele mo le totoina e tatau ona lelei ma saoloto mai vao. Melissa e fiafia i laʻau eleelea, e pei o le maualuga o le vai ma le ea, e mafai ai ona tupu se laau totoa. E mafai foi ona tatala le selu. Latou te manaʻomia se alavai lelei o tamai maa paʻu po o piliki malepe, lea o le a puipuia ai aʻa mai le pala.

Afai o le 'upega tafaʻilagi uma o loʻo i luga o le eleele palapala, ona i ai lea i le nofoaga o le totoina o le patamati e tatau ona faʻafefiloi ma le oneone. O le tali atu o le eleele i le 'eleʻele e tatau ona avea ma mea manogi poʻo le le mautonu. O le muamua kiliina ma le veleina ma le veleina e mafai ona faia i le tautoulu, ma i le tautotogo, toe tatalaina ma faamama le lalolagi ua mafanafana.

Metotia o le faʻalauteleina o le pulu lemoni, pe faʻapefea ona totoina se vailaʻau faʻamaʻi

Ina ia malamalama i le auala e sili atu ai le manuia o le patamati o lemoni, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa ona filifili ai lea o fatu mo le totoina, totoina o le lemon balm, vavae poʻo vaega vaelua o le vao.

Lauina o fatu

O le afe fatu e tusa ma le 0.62 g. O latou germination e tumau mo le 2-3 tausaga. E tusa ai ma le poto masani, na faʻamauina ai o fatu o se laau e tupu malosi ma sili atu ona umi. A sili atu le totoina o le lemon balm, e faʻalagolago i mea totō e filifilia mo le eleele.

Faʻamasalaina i le avanoa tatala

O le vave totoina o fatu o le a tupu pe a amata le luluina o le lemon balm i luma o le eleele amata i le faaiuga o Me. Ma i le latalata lava i luga o le eleele, o lona uiga, totū le fatu o le limon balm i le loloto e le sili atu i le 1-1.5 cm. Mo le vaalele, o se vaitaimi e oʻo atu i le afa mita le lava. I le va o togavao, talu ai latou te ola lelei, e fautuaina e lafo pe a ma le 40 cm.

O fualaau aina e le gata ina popole i fua o le gaosiga, ae faapea foi i meaola o le moega, fautuaina le faateleina o le mamao i le 0.6 m. - e leʻi oʻo mai le taimi.

Totoina o le lemon pamu fuamoa

O le seleselega o le suamalie o lemonia e mafai ona ausia e le gata i le totoina mai fatu, ae pe a uma ona maua ni fatu mai ia i latou. O le totoina o laau toto e tatau ona faia i le taimi o Mati ma Aperila, ma i le masina o Me, o le taunuuga e tusa ma le 40-aso meafaitino e fa laulaau i fatuga taitasi e totō ile eleele.

Pusa o fatu e totoina, e ufiufi i le tioata, teu i totonu o se potu mafanafana, o le faʻasalalau lea e oʻo atu i le pito i luga pe a maeʻa ona totogo. O fualaau e ola i le 3-5 cm e manaʻomia le vevela e oʻo atu i le lima senetimita gaʻo ma mulimuli ane ona totō i ni atigi pusa eseese.

Tuputupu lemonia o le lemoni i le vaevaeina o le vao

Amata mai i le faaiuga o Me e tupu ai pine e iloa ai e mafai ona e amata vaevaeina le vao. O le isi, o se taimi fiafia foi - o le faaiuga o Aokuso. O se vaovao ua velaina ua vaeluaina i ni vaega o le tele lava. Pe a ma le 4-5 togi ma aʻa e tatau ona tumau i luga oi latou taʻitasi. O vaega valavala e aʻafia lelei ma fuga ma le matagofie. O le tapulaa mo lenei auala o le fausiaina o le pamu lemoni o lona tausaga - e tatau ona itiiti ifo ma le 3-4 tausaga.

E faʻapefea ona tipiina le pulu manogi

O seleni mo le totoina o le patamati o lemoni o loʻo faia mai le vaega o le vaʻaia o ona lala, lea, pe a uma ona tipi, tuʻu i totonu o le vai. A maeʻa foliga o aʻa (e tupu pe a ma le lua vaiaso mulimuli ane), e tupu aʻe laʻau i le eleele palapala.

Tulafono mo le tausiga o le melissa i totonu o le togalaau

E leai se faʻafitauli, faʻapefea ona toto le patamati lemoni, e le lelei i so o se mataupu, ma o le mea lea ia tausia e le o aiaia ai ni mea faapitoa. Peitai, i le tausaga muamua, e ui lava e leʻi maua e le tagata lava ia meaʻai ma le susu, ae o aʻa o aʻafiaga o vao e le o iai i latou lava, ae e manaʻomia le vaʻaia o le laau. Muamua lava, e tatau ona vaʻaia pea le palapala ma aveese vao.

I se tasi nofoaga e mafai ona i ai le vai i le 10 tausaga. Ae i le tausaga lona ono, o le taumalulu-uiga maʻaleʻale o loʻo faʻaleagaina, o le mea lea i se tau malulu i le maeʻa o lenei vaitau sili atu le lelei o le vaeluaina ma le nofoa.

E taua! Ina ua mavae le lima tausaga, faaitiitia le faigata o le taumalulu o le laau.

Faʻamauina ma fafagaina laau

E tele vai e manaʻomia i le amataga o le tuputupu ae. Ia mautinoa o le vai ma se lamala tele. E tatau ona faʻaleleia le fufulu ile tatalaina o le eleele. O le puipuiga o le mulch o loʻo faʻamauina i le pito i luga o le a fesoasoani i le palapala e tumau ai le susu, ma avea foi o se puipuiga o vao. Fafaga le suamalie o le lemoni pe a uma ona tipi.

E faʻaaogaina le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai (mo le 10 lita o le vai - 20 g o le ammonium nitrate, 50 g o le superphosphate ma le 15 g o le potassium chloride) ma mulching i mea faʻalaʻau - o se vaega taua o humus poʻo le faʻapala. A o leʻi fuga, e le maeʻa le faʻamaʻiina, talu ai e aʻafia ai le vave o le fatuina o fatu.

Tuʻuina o le lemon balm

O le faʻapipiʻiina o fatu o le melissa e tupu i luga o fualaau, gaosia i le maualuga o le 10-15 cm.

Trimming lemon balm

E lua pe tolu taimi i le vaitau, e tipi ese mai ai le lapisi o le melissa i le 10 sima mai le eleele. O lea taotoga, e faaopoopo atu i le vave vave ona toe faʻaleleia, e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le fausia o se fua tele o laau fou ma togavao mafiafia, e matuā matagofie lava e faʻaaogaina e avea ma elemene o le faʻasologa o le laufanua.

Aoina mai ma le sauniuni o le lemon balm

3-4 seleselega i le tausaga o faiga taatele ia mo lemoni pulu. I le fesili o le totoina o lemonati e avea o se taʻutaʻua taʻitasi pe faʻapitoa, e taʻitaʻia e le faʻatoʻaga ia mea totino. Talu ai ona o lona taua e tele lava ina faʻapipiʻi i le suauu taua, e sili ona faʻamamaina i luga o le aoauli o le aoauli pe a itiiti le suauu.

O le amataga o le fugalaau e avea o se faailoilo mo le aoina o laʻau vailaʻau ma tumutumu o vine, lea e le itiiti ifo ma le sefulu ma le lua atunuu ua aloaia aloaia e avea o mea tau vailaau. O le seleseleina o mea matagofie e amata i le faamamaina i le ea, e le maualuga e maualuga atu i le 40 tikeri. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaoga nofoaga faʻafefiloi i le avanoa avanoa poʻo le malulu malulu. O le teuina mulimuli ane o lona uiga o le ea lelei o le faleteuoloa. O mea e gaosia i le seleselega e sili ona tausia i faletupe.

E te iloa? O Melissa e masani ona avea o se fofo mo le neuralgia, maʻi tiga, maʻi faamaʻi, hypochondria, tigā, anemia, atherosclerosis, cholecystitis, ma le tele o isi faamai.

O miti o mea matagofie na gaosia i Melissa, mulimuli ane tuufaatasi le manogi o le citrus ma se manogi tele o le mint ma ata mataga o le meli. O le le amanaʻiaina o mea e faʻamalolo ai le moa meli, latou te taumafai e tuʻuina atu i le fesoasoani a laau o vaovao ma le matagofie o le piquancy i le tofo o le masani masani mai a latou lisi.