Laʻau

Galuega tautotogo i le atunuu: o se aotelega o le lavelave o fua faatatau mo le tausiga o le togalaau

I le masina o Mati, o loʻo faʻalogologo pea i le afa o Fepuari, ma ua leva ona faanatinati tagata nonofo i le tau mafanafana i o latou nofoaga i le taulaga e tuʻuina i latou mo le vaitau o le a oʻo mai. E foliga mai o le a le mea e mafai ona faia i le togalaau i le amataga o le tautotogo, pe a le o le mafanafana o le eleele, ma i totonu o vaipuna e i ai le kiona? O le mea moni, o le tautotogo o le tautotogo i le atunuu e aofia ai le tele o auala mo le faamamaina o le teritori, tausia o laau, saunia o le eleele mo le totoina.

Faʻamamaina o togalaau pe a uma le taumalulu

Muamua lava, e tatau ona aveese mai le togalaau mea uma na avea o se puipuiga mai le malulu malulu. O mea e ufiufi ai poʻo fale faʻapitoa e manaʻomia ona fufuluina, fufulu, mamago ma faʻamamaina i totonu o le potu aoga seia oʻo ina malulu le taumalulu. Mai i moega, moega o fugalaau ma teritori o togalaau, o lapisi e totoe mai i le autumn e tatau ona aveeseina: matagi, lala tuai, paʻu paʻu, mutia mutia. E tusa lava pe maua le seleselega i le tautoulu, o nisi otaota e toe faʻaleleia i le tautotogo.

E mafai ma ave muamua o le la, o fili o le totoina o laau totő, vao, na oʻo mai foi i luma. A o vaivai le aʻa, e mafai ona faigofie ona aveeseina totogo mai eleele susu. I le vevela, o le galu e amata ona tupu, i le susu - algae. E vave lava ona aveeseina le pupuʻu ma se pulumu malosi, ma o se auala e faia i le maa masani po o piliki ma le focus muamua o le galu o le tama e mafai ona fufuluina i se vaitafe malosi mai se ogalaau. Soo se gaoioiga ma le vai e tatau ona faia i se vevela lelei, a leai, o le a avea le fale ma fale e avea ma se faasee.

O koneteina, fugalaau ma fugalaau e manaʻomia foi ona faʻamamaina, toe faʻaleleia i la latou amio saʻo pe a tulaʻi mai, ma togafitia faʻamalosi. Mai pusa na avea o se nofoaga taumalulu mo fugalaau matagofie, e tatau ona e maua le eleele tuai ma toe suia, ma maeʻa maeʻa le fatu ma rhizomes o laau.

O le a aoga foi le toe iloiloina o le lavelave o galuega o le togalaau e tatau ona faia i le masina o Mati: //diz-cafe.com/ozelenenie/raboty-v-marte-v-sadu.html

O le amataga o le tautotogo o se taimi lelei e toe faaleleia ai greenhouse greenhouse e mafai ona faaleagaina i le taumalulu e kiona

Lafoaia ma le faʻamaina o le eleele

O le mulimulitaʻiina o loʻo faʻapipiʻi i moega fugalaau, i totonu o le togalaau ma totonu o le togalaau. O se laumei malulu o le mulch e maua ai ni tulaga mafanafana mo laau toto, faʻamafanafana o latou aʻa i le malulu ma puipuia mai ave susulu o le la ile vevela. E faatumauina lelei ai le susu, faʻaitiitia le foliga mai o vao, puipuia mai iniseti matautia. O le tele o laau totō (strawberries, kukama, squash, paukena) e itiiti le faʻafano i le pala ma faʻalautele le gaʻo i luga o le palapala mulched. E le tatau ona galo ia i tatou le mea teuteu: o foliga eleʻele e foliga lelei-teuteuina ma lelei.

Pe a faʻapipiʻi meaola - faʻapipiʻiina le manulele i le mulch (e fai ma faʻataʻitaʻiga, paʻulaʻau po o le paʻu), e taua tele le siakiina o le tikeri o lona tafe. E le mafai ona faʻamaʻaʻaina mea totino e mafai ona fasi ai laau

Mea mo le faia o le mulch:

  • sulu;
  • compost
  • paʻu;
  • fafie laau;
  • vaomago;
  • lapisi lau;
  • ufiufi ie.

E le gata i lea, mulch e mafai ona tauaveina se galuega teuteu, faitau i ai: //diz-cafe.com/dekor/dekorativnaya-shhepa.html

Ia Mati poʻo Aperila, e faʻamaʻaina le eleele, e tusa lava pe a mafaufauina e tumu ma tumu i le tamaoaiga. O le eleele faʻamamaina e maua ai le vave faʻatupulaia ma le maualuga o uiga teuteu o fugalaau ma otaota, o le seleselega o le seleselega o fualaau faisua ma fualaau aina. Potassium, phosphorus ma le oona, o vaega ia o le faʻaaogaina o fomaʻi lautele Nitroammofoska, Azofoska, e sili ona taua. O pusa laititi e faʻafefiloi i le vai poʻo le sasaa faʻatasi i luga o moega ma le kiona mimilo i le faatapulaaina lava o fuainumera o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Faitau atili i le tusiga "Faʻafefea ona faʻamafanafanaina le togalaau i le tautotogo: fautuaga mo le filifiliina o fualaau oona."

Fualaau aina

Faʻatautaia togavao faigofie e tausi ai laau ma laau e toe faʻaleleia ai, faʻaleleia fua ma faʻaleleia foliga o laau.

Lauina o lala ma lala

A oʻo i le vevela o le ea na pasia le 0 ° C, na amata ona lelei, ae e maualalo, e tatau ona teuteu ni maa ma fualaau suamalie. O se taunuuga o le teuteuina, o le palealii o le laau e tatau ona avea ma foliga o le ipu ma se nofoaga tutotonu, lea e maua ai le malamalama atoatoa o paranesi taʻitasi ma sili atu ona lelei le ea. Mafaufau i le pale ma le faapuupuuina o lala e talafeagai i le taimi e leai ni fugalaau, laulaau po o le fulafula foi i luga o laau. Faatasi ai ma pana, o le pusa foi ua faapuupuuina.

Totoina o fualaau aina

Faatasi ai ma uluai ave o le la, a uma loa ona paʻu le kiona, e tatau ona totoina ni fualaau laiti. O le totōina e faʻatinoina aʻo iai laau i se tulaga malolo, moe, o lona uiga, e leai ni aʻafiaga, a leai o le a mate ia laau e aunoa ma le ola e tusa lava pe lua vaiaso.

O le totoina o laau fualaau suamalie e tupu i le faasologa lenei:

  • O se lua papaʻu o loʻo eli, i lalo ifo o le mea e tuʻuina ai le laʻau ma i luga o le 'eleʻele o se vaega manifinifi o le eleele faʻamamaina.
  • O aʻa o le fatuina o loʻo tuʻuina i totonu o se lua ua sauniuni, faʻamalie malie ma fai sina faʻatalanoa le palapala ile vae.
  • O le uʻu o loʻo tuli i tafatafa o le seedling, lea e avea ma ana lagolago mo le taimi muamua.
  • Suavai ma ia mautinoa o le eleele e siosiomia aʻa e le malogo.

Vaai i le vitio mo nisi auiliiliga:

Vaʻavaʻai mo ituaiga fou

O le tautotogo o le taimi pito sili lea ona talafeagai mo le faapipiiina o laau. Faatasi ai ma le manuia tutusa, e mafai ona faia le vevela (tui puipui ma se fatugaʻo) poʻo le faʻataʻitaʻi (faʻamaʻi ma se fusi). O pupu tipi e sili ona aoga, talu ai o pupu mai le fatuga ua faapipii e le mafai ona ola i le taumalulu. O le taimi e sili ona manuia mo le faʻataina o le gafa o le vaeluaina o le ogatotonu o Aperila ma le amataga o Iuni. O le taʻaloga e faia faʻatasi ma se naifi faʻamaufaʻailoga poʻo se faʻamau. O se tasi o tulaga autu mo le mataalia o le vavalalata vavalalata i le va o faʻatau ma le sikoa.

O le faapipiiina o le tautotogo o laau fualaau aina o se avanoa lelei tele lea e maua ai le tele o ituaiga i le taumafanafana, totoina na o nai laau autu

O nisi faʻamatalaga e uiga i le gaosia o laau e mafai ona maua i totonu o le tusiga: "Faʻatoʻaina o fualaau aina: o se faʻatusatusaga o auala sili ona lelei e sopoia ai laau."

Faʻaleleia togalaau fugalaau

O le tufatufa atu o mea faʻapitoa o le a sili atu ona aoga pe a fai e faia i le amataga o le tautotogo. Faafetai i ai, o le punaoa o le totoina o mea o loʻo faʻaleleia ma o laau tuai ua faʻafouina, lea e amata ona le toe maua ai le lanu, faʻavaivaia ma pala. Afai i le taimi e vaevae ai rhizomes o logo, asters, phloxes, crocosms, ona amata ai lea ona latou tuputupu ae ma le mataalia, ma o le fuga o le a umi ma sili atu ona sauā. O vao tetele e vaevaeina i ni vaega se fa faatasi ai ma se suo tioata masani, ma tuʻuina i luga o se laupapa. O le nofoaga o le fevaevaeaiga o avanoa i le va o fatugaʻo. O aʻa o laau laiti e vaeluaina e se naifi togalaau.

Bright crocosmia pe a maeʻa le faʻafouina o taualumaga ile olaga lona lua: e tatau ona suʻeina ile 2-3 tausaga, e vavaeese tamaiti ma auina atu i se isi nofoaga

Spring Lawn Update

Ina ia mafai ai e le mutia o le mutia ona faʻamalieina mata i le taimi o le taumafanafana, mai le amataga o le tautotogo, e tatau ai ona faia se vaega atoa o gaoioiga, o le autu e aofia ai:

  • laʻei pito i luga;
  • feosofi i fafo;
  • faʻaaloalo
  • veleina.

O le luluina ma le taamilosaga o laʻau e tali tutusa lelei i le vave faʻamaʻiina ma le faʻamaʻi faʻamalosi, lea e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa le kiona. Nitrogen faʻatasi ma le phosphorus ma le potassium e maua ai le faʻatupulaia o le malosi o le vao, o lea la e mafai ona faia le laei pito i luga ae leʻi oʻo mai le tupu muamua. Tasi se fesuiaiga talafeagai o Kimera.

O le laasaga e sosoo ai o le faʻavae ma le soʻo. I le taumalulu, o le tele o lapisi ma fualaau faisua ua lagona le faaputuputuina, lea e faalavelaveina ai le tuputupu ae saoloto ma le malamalama. O le meafaigaluega sili ona talafeagai mo le faʻafefe o le mutia o se eletise eletise lea e aoina ma le faaeteete lagona. Ma o lena palapala eleelea e le avea ma mea e faalavelaveina ai le ea e manaʻomia e aʻa, e faʻaaogaina se tagata faʻataʻitaʻi poʻo se mea masani masani, faʻamalositinoina ai le palapala ma i latou. I le faaiuga o le tautotogo, veleina e tatau ona faia. Faatasi ai ma sina vaega o vao, o se auala tusi tusi e lava lea, pe a faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau aina.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le tekinolosi ile laiga mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/uxod-za-gazonom.html

Mo le toniga ma le suʻeina o fertilizing i luga o le mutia, e tele ni masini, o se tasi o ia mea o se taʻavale talafeagai i luga o uili e lua

Afai e laʻitiiti le laʻau, ona oʻo lea i le taimi o le saosaoa, e mafai ona e faʻaogaina le fafie masani, ma mo aeration - tui

Metotia e toto ai fualaau faisua

Afai e mafai e le tau, ona totoina lea o le tele o fualaʻau i luga o le eleele. E tele auala e faʻaleleia ai, e faʻalagolago i le nofoaga:

  • i totonu o le auvai;
  • luga o luga aʻega;
  • i luga o fausaga;
  • i luga o le maualuga;
  • i totonu o koneteina.

Afai o le eleele e mama, oneone, vave ona vevela, ae le tumau le susu, e sili atu le faʻaogaina o le auala. O loʻo faʻamalieina foʻi le palapala i lalo o le palapala, ma o loʻo tumau pea le lelei o le suavai, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina ai luga o laʻau. O le tele o laufanua, eleele ma le faapalaga, na faataatia e tusa ai ma se mamanu faapitoa, e fausia ai ni pusi lapoa, lea e taua o le "togalaau atamai". O laumei laugatasi masani e faʻaaogaina i greenhouses, ma pusa e le lava ai avanoa avanoa mo le totoina.

O le a aoga foi i le auala e faia ai ni moega matagofie i lau togalaau: //diz-cafe.com/ozelenenie/krasivye-gryadki-na-ogorode.html

Faʻatutuina laʻau e faʻaaogaina mo le totoina o fualaʻau ma fugalaau. O latou uiga iloga o se tapuni e faia i laupapa laupapa poʻo tui karima

Puleaina o pest

Ae paga lea, i le amataina o le vevela, ua faʻaaogaina iniseti leaga, lea e mafai ona faaleaogaina taumafaiga uma a tagata galulue malolosi i le mafanafana. O le toʻatele oi latou na osofaʻia laau fua ma laau. E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa uma lālā ma faʻalogo i laulaʻau mamago. Masalo o nei mea o ni ofaga o se auro po o se hawthorn. E tatau ona latou potopoto i le lima ma susunuina.

Ua oti le weevils i aso malulu pe a latou le mautonu ma taofi le gaoioi. O se ata e tuu i lalo o le laau, ona luluina ai lea o lala. Pauga o iniseti ua susunuina. Mai moths ma leafworms, fualaʻau poo le faʻaaogaina o le efuefu laupapa. E fefefe vavalalata i le fuaina o le kalaka i le tapaa.

Mo le togafitiina o laau mai meaola faalafua, latou te faʻaaogaina foi se vaifofo o le apa memea sulfate, Uro, mixa Bordeaux, sulfate uʻamea, ma le sapalai tagamea fesoasoani i aphids

I le faaopoopo atu i ituaiga lisi o galuega o le tautotogo, e tele isi, mo se faataitaiga, totoina o fugalaau totogo, faafou meafale o le togalaau, vai faamama.