Laʻau

Goa vave - vine suamalie ma se manogi manogi

E ui lava i le iai o le tele o ituaiga vine, ae masani lava ona maua ai le lauiloa ona oa latou uiga maualuga ma tulaga ese. O nei fatugaga e aofia ai Gourmet faʻapitoa V.N. Kraynova, lea ei ai le manaia o pulumu ma vine, ma se mea e le masani ai.

Vaʻaiga Muamua Gastes Talafaasolopito Tuputupuʻe

Gourmet early - o se ituaiga "talavou" e foliga mai e tusa ma le 10 tausaga talu ai. I le amataga, na faaigoaina le hybride Novocherkassky Red, ona tofia ai lea o le code 1-12. O le tusitala o se tagata lauiloa iloga o le V.N. Kraynov, o le na mauaina se pepe fou mai le paaga matua o Kishmish Luchisty ma Talisman. Mai le paga tutusa, ua maua ai se laina atoa o hybrids faatasi ai ma mea eseese, lea V.N. Na avatu e Krainov le igoa lautele Gourmet. Novocherkassky lanu mumu lona igoa mulimuli Gourmet vave, ma o isi vaega o le hybrids mai le laina e tasi ua faaigoa o Rainbow, Gourmand, Lulu, Maoaʻe.

O le igoa muamua o le ituaiga o Novocherkassky Red

O le vave gaosiga na vave ona maua le lauiloa ma talu mai le 2006 ua aloaia o se folafolaga mo le galueaiina i saute o Rusia, Iukureini ma Moldova. Talu mai le 2016, na aofia ai le Gourmet Muamua i le Setete Setete o le Malo Rusia i lalo o le igoa Gourman Kraynova ma avanoa i le galueaina i itu uma.

Faailoga o le vasega

E tusa ai ma le faʻamatalaga mai le Setete Resitara, o le Gourmet vave o se laulau faʻatasi ma se vaitau matua tele (o vine e oo i le atoatoa pe a uma le 110-115 aso mai le amataga o le vaitau tuputupu ae). O taʻavale e faʻaalia e ala i le tuputupu ae faʻalautele. O le malosi malosi o lanu enaena e ufiufi i laʻau e tolu poʻo le lima-lobed ma se fogaeleele mumu. O fugalaau o ituaiga ia, o le fugalaau e tupu i le amataga o Iuni.

O le fugalaau e amata i le sefulu tausaga muamua o Iuni i le itu i saute ma i le afa lona lua o Iuni i le ogatotonu

E sili atu le lapisi (pe tusa o le 500-600 g, o nisi taimi 1000-1300 g) ma maua ai se foliga faʻapitoa. O fua o le oval ua faʻaaogaina e tele lava (mamafa 7-11 g). Paʻu mumu ma manava, e mafai ona vali piniki i lanu eseese, e ufiufi ai aano o aano. Pe a faʻamamaina pulumu, e mafai e vine ona maua se lilac hue.

O fualaau suamalie ua faia i lanu piniki tetele

O le tofo o vine o se mea lelei lelei ona o le maualuga o le suka (15.6 g i le 100 cm3) ma se aofaiga o le acid (4.9 g / l). O se uiga lelei o fua o vine o se meaʻai faʻatau ma se manogi manogi mama. E tofo e le au faiva fua o vine fou i le sikoa o le 9.1 points.

O tofu taitasi e 2-3 ipu lapopoa.

Goa vine i le vave o le vitio

Eseesega Igoa

E leitioa lauiloa le ulutala muamua i vine vine - e tele ona uiga lelei:

  • maualuga le maua o gaosiga (6-8 kg mai le 1 vao, 200-201 kg / ha);
  • foliga vaaia ma le tofo lelei o vine;
  • lelei le faasaoina o fua i luga o le vao;
  • maualuga le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi (paʻu, oidium, gutu pala);
  • tetee i felauaiga ma le teuina.

O mea le lelei o le Gourmet i se taimi vave e aofia ai le ituaiga o fugalaau, o le mafuaaga lea e tatau ai ona totoina laau toto. O le kulupu e manatu o se mea e gaosia ai fua, e ui o lona faigata faigata i le taumalulu e le maualalo - e oo i -23 ... -24 e uiga iC.

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O fua lelei mai le Gourmet e mafai ona maua i le na o le matauina o tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga. I se tulaga lautele, o tulafono mo le totoina ma le tuputupu ae o lenei laau toto e tutusa ma isi ituaiga vine.

Faʻasalaga manaʻomia

O se tasi o manaʻoga autu mo le totoina o vine o le filifilia lea o se saite ma eleele lelei ma vai loloto loloto. E fautuaina le totoina o vine i luga o se mauga ina ia le aʻafia aʻa o le laau mai le susu.

Talu ai ona o vine ma tumau pea se laau toto, o le saite e tatau ona faʻamafanafanaina e le la ma maua ai le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga. O itu i saute ma sisifo o le 'upega tafaʻilagi e sili ona talafeagai mo le totoina.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, o le gaioiga o laulaau ua faʻalavelaveina, o tuutuuga mo le faʻapipiʻi o le fua o fualaau aina, e faʻaitiitia le fua o le seleselega ma ua faʻaititia le gasegase i faʻamaʻi. Mo nei mafuaʻaga, e le tatau ona totoina vine vine i le va o fualaau aina po o le paolo o fale. O le mamao mai laau e tatau ona le itiiti ifo i le 6-7 m, mai laau toto ma isi vine vine - 3-3.5 m. Mo le faʻaleleia atili o le faʻamalamalamaga, e tatau ona tuʻuina laʻau i luga o laʻau ma ia faʻavaeina.

O le suamalie, e pei o le tele o isi vine vine, e lelei le faʻaleleia lelei e ala i aʻa ma faʻavaeina. E tatau ona manatuaina o le Gourmet cuttings e le lelei le aʻafia i le root phylloxera; o le mea lea, i nofoaga e iai le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, o le Gourmet e sili ona faʻaleleia e le tui. Mo tui, o seleseleina e seleseleina mai le vaega mama o le vine, ma 2-3 mata. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le pulou, faʻamaeʻa le pito ma afifi i se laʻau susū.

E fesoasoani le paraffin e susu ai le susu

E faʻamaonia i le tautotogo, e masani lava ia Aperila. O le faʻasologa o mea totino e tipi i lalo, ma tuʻu ai se tamai laau, o lona luga e faʻalelei i le sulu. O le ogatotonu o le tumutumu e vaeluaina ma faʻapipiʻi i totonu o le pupuʻu ma se pito i lalo o le 'auʻau (2 togi e mafai ona faʻapipiʻi). O le nofoaga o le tui e faʻamalosi i fasi manoa ma ufiufi i le omea.

A faʻapipiʻi i le lili, e tatau ona mautinoa le lelei o fesoʻotaʻiga o le au ma le faʻatau

Afai e te manaʻo e totoina ni aʻa, e mafai lava ona e toleniina oe lava ia. Mo lenei mea, ua vaeluaina le vavave nai lo le faapipiiina (4-5 eyes, length 30-35 cm), o le mafiafia o le vavalo e tatau ona 8-12 mm. Ia Fepuari, e amata ai ona tupu aʻe Chubuki. Mo le faia o lenei mea, tipi ese le pito mafiafia ma faia ni avanoa i le vaega pito i lalo e fesoasoani ai i le tuputupu ae o aʻa. E fautuaina e togafitia le Chubuki ma se stimulator tuputupu ae, mo se faataitaiga, ia faatofuina i latou mo le 2-3 aso i totonu o se vaifofo (1 sipuni i le lita o vai).

Ua saunia le chubuki i totonu o fagu vai poo ua faatofuina i totonu o pusa otaota ma eleele susu. E tatau ona tupu i le potu ma le malamalama lelei ma le vevela o le ea + 17 ... +19 e uiga iC.

A maeʻa pe a ma le 4 vaiaso, e pupu mai pupuʻu i luga o paluga ma laʻau e fuga, ona tupu aʻe ai lea o aʻa papae. E oʻo mai i le taimi e tulaʻi ai i le eleele, e avea le Chubuki ma aʻa.

Tuuina atu o vine vine i luga o le vitio

O le faʻaaogaina o fanua i fafo o loʻo faia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. O le tulaga autu o le palapala e oʻo i le vevela o + 12 ... +15 e uiga iC. Afai o le pa'ū o le vevela e mafai ona faʻamoemoeina pe a uma ona totoina, e tatau ona ufiufi laau toto mo le vaitaimi o le mafanafana.

O se lua mo le totoina o le 0.8 m i le 0.8 mita ua saunia 2-3 vaiaso aʻo lei totoina. O loʻo faʻatauina se piliki piliki i le pito i lalo e pei o le alavai, ona tuʻufaʻatumu ai lea i le faapalaga ua faʻafefiloi ma eleele ma superphosphate (2 sipuni).

E talitonuina o le tofo o vine vine o le a sili atu ona lelei pe a totoina vine i vaega o loʻo totoina ai le pasesa.

Ae i le tulaga o le togavine tuai ua tuai, o le totoina o togalaau e le aoga - o le a latou tuputupu ae le lelei, talu ai o le eleele i ia nofoaga ua matua faaleagaina.

E mafai ona e eli se paipa i tafatafa o le lua e suavai ai vine i lalo o le aʻa.

Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i nofoaga malulu, e mafai ona e eli i totonu o fagu vai malamalama i totonu o le lua e faʻamafanafana ai le palapala

A totoina, e tatau ona ave le tausiga, talu ai o aʻa o vine vine e matua leaga lava. O le fatu o loʻo totoina ma le faʻaeteete i le eleele, faʻaleleia ma faʻafeinu i le 2-3 pakete vai. Ona fautuaina lea e mulumulu le poloka poloka ina ia tumau pea le susu ile palapala.

Totoina vine vine i luga o le vitio

O le isi auala sili e totoina ai vine o le taoto. Na maua ma le manuia e le tusitala i se taimi puupuu taimi uma o vine i lenei auala. O vailaau uumi e eliina ma le faʻaeteete i nofoaga saʻo ma mautinoa o loʻo togiina pea i le palapala i fasi maa poʻo piliki. O le ki i le manuia o le faʻafefeina masani o vai. E le gata i lea, e le mafai ona e faanatinati e vavae ese ia papa mai le vao vao. Na faia e le tusitala se mea sese i le uluai taumafaiga e faalauiloa e ala i le taoto ma o se taunuuga na maua ai se vao vao, lea e manaomia ai le tele o tausiga faaopoopo mo atinae masani.

Tausi Tausi Tausi

O se meaʻai muamua e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae manaʻomia ona teuteu masani, laʻei pito i luga ma fafaga.

O le teuteuga e faia i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o vine na maliu i le taimi o le taumalulu ua aveeseina ma ua faia le seleselega. E le fiafia tele le gaosiga i luga o le mamafa, ina ia mautinoa ai le lelei o le seleselega, e fautuaina e tipi vine i 6-8 tumutumu, ma tuʻuina atu le mamafa i luga o le vao i le aofaiga o le 30-35 mata ma le 20-24 togi. E sili atu ona faigofie le fausia o se togavao i foliga o se tagata lele ma tuu i luga o se mea masani e tasi-laina laina.

O le faʻagasologa o le faʻavaeina o meaola e 3-4 tausaga

O le teuteuga o le Autumn e faia i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema. Ua toe aveeseina se tupu faaopoopo ma ua le mafai ona ola. I totonu o itulagi ma malulu malulu, O le Gourmet bushes pe a uma le teuteuga o le autumn e teu malu mo le taumalulu. Mo lenei mea, ua aveeseina vine mai le vao, ua fusia i ni afifi, ua taatia i luga o le palapala ma ua nonoa i vaovao, ata, agrofibre po o isi mea vevela.

Ina ia mautinoa tulaga lelei o le taumalulu, e mafai ona e ufiufi vine i le pito i luga o le tifaga ma se vaega eleele

O le faʻasusu vine e manaʻomia i taimi uma, aemaise lava i le tausaga muamua ina ua uma ona toto. O se fatugaina talavou e fagogo i aso uma 7-10, tatala ma mulch le eleele i totonu o le lio e lata ane-e puipui ai le susu.

O vai matutua e faʻasaina le 4-5 taimi i le taimi o le taumafanafana. O le maualuga o le manaomia o le susu o loʻo mataituina i vine i le taimi o le vele, aʻo leʻi fuga, i le vaitau o le tuputupu aʻe o le ovary ma le maeʻa ona seleselega. I nei vaitau, e tatau ona faʻapipiʻi le suavai i le fua o le 50-60 lita o le vai i le vao. O le vai e fafagaina i totonu o le suasusu o le suavai e tipiina le afa mita mai le ogaumu. O le filifiliga sili mo le faʻaleleia o vai o le gasegase o le suavai, lea e mafai ai ona e faatumauina le tumau o le maualuga o le palapala. I se taumafanafana matutu, o le mulching o le palapala e fesoasoani e faatumauina se microclimate sili ona lelei i le togavao.

Faʻamauina vine i luga o le vitio

Gourmet fiafia vave meaai. O le meaai muamua mo le togavao e maua mai i fugalaʻau na faʻaofiina i le totoina o le lua. E masani lava latou tumau mo 2-3 tausaga. Mulimuli ane, e tatau ona faʻaauau le faia o mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa mo vine. Fertilizing e faʻamalosia mo le seleselega pe a uma ona totoina. A o leʻi fuga, ua faaopoopo faʻamalama ma paluga faʻasa. I le faaiuga o le fugalaau, laei folia ma microelements (manganese, zinc, uʻamea) e faia.

E pei o fugalaau faʻasosolo i lalo o vine e fai ai manua po o manulele manu i se ituaiga o fofo. O nei fomaʻi o loʻo i ai se fuainumera tele o le tuufaatasiga o le eletise, o le mea lea, e le faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi - o le tele o mea e mafai ona mafua ai le tupu tele o le laumei lanumeamata ma togi maualalo.

Fertilizing ma fafaga vine i luga o le vitio

E faʻapefea ona puipuia se tovine mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O se togafiti muamua e manatu e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi - mūmū, gutu pala ma oidium. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻamafanafanaina, o loʻo iai pea faʻamaʻi. O le mea lea, o togafitiga o le tautotogo puipuia ma le sulfur, paluga Bordeaux po o isi mea oona e le faalavelave. O ia togafitiga e sili atu ona tatau ona o le leai o le anthracnose e mafai ona atiaʻe, e mafua ai le faʻamamaina o fualaau ma lala ma foliga o lanu enaena i lau. Afai e aliali mai le maʻi, e aveʻesea ma susunuina vaega o loʻo afaina, ma o le togafitiga e togafitia i le copper sulfate poʻo Nitrofen.

O vine e afaina i le anthracnose ua lilofia i lanu enaena lea e faʻamaʻaʻa ma faʻavaivaia ai le tino.

O fualaau suamalie e mafai ona aʻafia mai osofaʻiga o vine ma vaʻavave, o le mea lea, e tatau ai togafitiga faʻavaitaimi ma iniseti (Actellik, Fosbetsid) ma acaricides (Neoron, Apollo).

O le puipuia o fualaau aina mai manufelelei, o se faaputuga moa faataamilo e faataamilo i le togavao o le a fesoasoani, ma puipuia mai i afifi, taga o ato na ofuina i pulumu taitasi.

E ui lava i le faigata, o le auala e puipui ai vine ma pou e tumau pea le faatuatuaina

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

A oʻo mai i le sefulu tausaga muamua o Iuni, o le Gourmet i le itu i saute e amata ona faʻatumu i le amataga o Iulai, ma oʻo mai i le ogatotonu o Aokuso. I le maualuga o le tau, e pei o Altai, o le vave ona tuai ona tuai i le amataga o Setema.

O vine e amata ona liu piniki i le amataga o Iulai

O le seleselega e talafeagai ma le atoatoa, talu ai e le mafai ona ola e aunoa ma se togavao. O fuifui ua vaeluaina ma le aufaʻilagi ma faʻapipiʻi mo le felauaiga ile paʻu papaʻu. E tatau ona taoto lemu i se mea e gata ai, ae le o le pipiʻi vine! E lelei ona teuina le 'aiga suamalie - faʻafefeteina susuga i totonu o se potu malulu e mafai ona "faatali" mo le tautotogo.

O fualaau suamalie o loʻo i ai se tofo lelei ma e mafai ona faʻaaogaina uma fou ma faʻaaoga e fai ai le sua, faʻasao, tua, vine. Faʻafetai i le faʻapotopotoga e le masani ai o manogi moa ma le manogi, o le Gourmet e matua talisapaia i le uaina.

Beckmes, po o le meli vine, e le gata e lelei, ae o se mea aoga tele foi

Faʻamatalaga e uiga i vine

Gourmet vave breeding V.N.Krainova Tausaga i le 105-110 aso. O le malosi o le tuputupu ae e sili atu i le averesi, o le vine e matua lelei, e paʻu lelei. Bunches e tusa ma le 0.7-1.5 kilokalama, o le pi e mamafa 8-10 g. lanu piniki. Tetee i faʻamaʻi ogaoga faʻaleaga. O se tasi o taitai e tofo, i totonu o se fiafiaga fiafia o se musika manaia tele.

Nadezhda Viktorovna, Teritori o Altai

//vinforum.ru/index.php?topic=178.0

O laʻu Gourmet ua vave, o lenei tausaga e fua mai mo le taimi muamua, e lima fuifui, e le tele ma sili ona manaia, ua amata ona pisia ia fua. Na ou filifili i le asō e faataitai le togi piniki, ma ua uma ona suamalie, ua ou lagona nei e le na o le sua suamalie, ae o se tama e tofo faapitoa. Ua ou mafaufau o le a leai se mea e le fiafia ai

Nata38, Volgograd

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=103530

mo le faʻafefeteina o se meaʻai suamalie, ituaiga o laau ma se fugalaau bisexual. O le a faia e Arcadia. Ou te le uʻuina le manogi, o mea uma e lelei ia te ia. E latalata ane latalata ane le sphinx, argo, faatuatuaina, angelica.

Andrey Kurmaz, Donetsk eria

//forum.vinograd.info/showthread.php?page=21&t=943

Ou te faitau i mea latou te tusia e uiga i Gourmets. Faʻamatalaga faapitoa e uiga i le Gourmet vave. Sei ou faaopoopo atu sina mea itiiti. I le ogatotonu o Oketopa sa i Brest ma V. Astapenko. O lenei ituaiga, faatasi ai ma le aso fanau o Novocherkassk, ua na o au lava ia! Lua masina ua mavae talu mai lona matua, ae foliga mai na tupu lenei mea i le vaiaso, o le maualuga o le 10 aso talu ai. Le lanu enaena, o le pulup e tele ma MUSCAT! O vine e lapoa, fetaui lelei, o le tofo e tulaga ese lava! Ou te ola i le faʻamoemoe o le a ou mauaina lava lea mea ...

A.Kondratiev - bursucok, Daugavpils

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=103530

Ae ou te le o fefaasoaai ma le naunautai lautele mo le Gourmet, o se mea manaia, ae tutusa uma lava, e fesuisuiai tutusa uma, ma tamoe ma pulou ma gaosia i le pulufana, e leai se mea e fesoasoani ai, e pei o le tausaga talu ai, pe na o aʻu lava. I loʻu manatu, o loʻo i ai sona faʻamaʻi masani ma le Tupu, ma i le ata o ia, e lelei tele ia te aʻu, latou te taʻua o ia o se isi ituaiga. Ma o le mea pito sili ona taua, na ou suia i latou i le 2 vao e leʻi fetaui lelei, i se tulaga masani, na ou suia le manava mo le fasimoli.

Yuri72, Donbass

//lozavrn.ru/index.php?topic=112.45

Gourmet o se ituaiga lautele, aua e talafeagai mo le tuputupu ae i faatoaga a le tagata lava ia, ma mo le galueaiina o fale gaosi oloa. E tusa ai ma avanoa o le faʻaaogaina o fualaau aina, o lenei ituaiga e tutusa foi - e talafeagai mo le taumafa o le laulau, ma le faʻamaina vine, ma mo le faasaoina. O lenei ituaiga e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga e tuputupu aʻe, o le usitaia o tulafono faʻavae o le tekinolosi mea taufaatoaga ua lava lea e maua mai ai fua maualuga.