Musika

Laina paepae: afaina pe leai

Rovovka paʻepaʻe, po o le faʻatalanoaga paʻepaʻe (Suafa Latina - Tricholoma album), - muserroom agaric o le aiga Ryadovkovye. White ryadovka atoatoa "masked" e isi ituaiga o pulou. E tele taimi e tuʻuina ai e le au amu mushroom lenei sui o le malo mushroom ia latou ato. O le fesili pe faʻapitoa i le papaʻe, o le a le tele e mafai, ma pe talafeagai le toe aumaia i le fale, o le a talanoaina i lenei tusiga.

E mafai ona ou 'ai

Laina paepae - manatu le mautonu, o se tasi o le kulupu o ni anufe leaga. I nisi o punaoa, o le tricholom papaʻe ua faʻaalia atoa o se mea oona. O le mea moni, e le o le oona oona, e mafua ai le onosaʻi o le tino, ae e mafai ona tele ni itula tiga. E mafua mai i le mushroom tagata faʻamaʻi faigofie - e masani lava le afaina ma le manava o le manava. O le gasegase e faʻaalia e le vaivaiga i le tino, maualuga le vevela, tipiina i le manava, gasegase, vomiting, manava manava, le mafai ona malamalama. O nei faailoga e masani lava ona tupu i le tasi pe lua itula pe a uma ona faʻaogaina masogi mo meaai.

O lenei ituaiga e le talafeagai mo le faʻaaogaina i mea taumafa ma ona o le gasegase ma le susunuina o le pulupulu, faʻapea foi ma lona manogi malosi. O le manogi mai le galo e matua mausali ina ia le mou atu e tusa lava pe maeʻa togafitiga umi. E tutusa foi le faatatau i le le fiafia.

E te iloa? O le uluai siama, o le penicillin, na aveesea mai le fuga.

E faʻapefea ona foliga

E le gata i lea, o le a tatou masani lelei i le faʻamatalaga faʻamaonia, uiga tulaga ese, faʻapea foʻi ma ata o le album Tricholoma. O le tino o lenei ituaiga o meaola e faʻaalia e lapopoʻa lapoa ma faʻaopoopoga malosi, o mea e pagatia e toetoe lava a le maua. O le mea lea, ona o tricholoms paʻepaʻe o uiga taua ia o foliga i fafo fafo.

Hat

O le umi o le pulou e mafai ona ese mai le 5 i le 10 cm (o le maualuga e mafai ona maua ile 12 cm). O le paʻiina o le pito i luga o le pulou e lamolemole, ma faʻagogo (matte). I faʻataʻitaʻiga talavou, e sili atu le eleelea, e foliga mai e fetaui, ma se tino, afifi afifi. A o tuputupu aʻe, e faʻalauteleina i se foliga mafolafola ma se pito i lalo ifo (o se pulupulu matala tele e masani ona taofia i le ogatotonu o le pulou).

Yellow-brown, poplar, lanu viole, laina lanumeamata e mafai ona 'aina.

O le muai matua sinasina, o le lanu o le pulou e faasolosolo malie lava ina le manaia, gutu. I faʻamatalaga tuai, o le ufiufi e ufiufi i le malamalama o le ocher, ma o lona totonuga e lanu samasama-lanu enaena pe lanu enaena. O le pulou vavae o se taunuuga o le eseesega i le vevela, le lava o le susu, ma o le mea e sili ona taua - o lenei faailoga e uiga ia te ia lava ua iloa ai le matua o le fugalaau.

Leg

O le vae e mamana, e afaina, ei ai lona foliga paʻu, i le pito i lalo e faʻaloloa. O lona maualuga e 5-10 cm, ma o lona mafiafia e 1-2 cm. O nisi taimi o foliga vaaia vaivai e aliali i luga o le vae. Ae o le lanu, i le talavou ryadovok e talitutusa ma le lanu o le pulou (o lona uiga, paʻepaʻe), ae i le aluga o taimi e suia ai le lanu samasama (i le faavae, o le lanu e ono lanu uliuli). E le gata i lea, o vae o sameli tuai ua faʻamago, faʻamalosi ma taʻe faigofie. E faigofie lava ona iloa le tricholemele papaʻe e se vaevaega vaevaega lelei.

E te iloa? O ituaiga e sili ona taugata o musipolo o le lofituina. O le tau mo le 1 kilokalama o lenei ituaiga o le 2500 tala.

Faamaumauga

I lalo o le pulou o le galo, e mafai e se tasi ona matau tusi lautele, masani, ma le faʻaaogaina o ni uumi eseese. O Iomenophore e tupu le nifo i le vae, ae i le taimi lava e tasi e alu ifo i lalo. I tala laiti talavou, o palama o loʻo vali papaʻe, ma i luga o laʻau e laiti lanu samasama.

Pulp

O le pulupulu o fibrous, fleshy, dense, white i lanu. I le faaleagaina i nofoaga o le malolo, o le lanu e faasolosolo malie lava e avea ma se lanu piniki. I faʻamaʻi tuai, o le pipi e faigofie ona vaeluaina. O se uiga iloga o lenei ituaiga o tricholomus o se manogi uigaese, lea e lafoina pipi i se malologa. O nisi masini moa e faatusatusa lenei manogi "manogi" i le manogi o le kesi poo le paʻu o le paʻu mata. O isi e taʻu mai o le manogi e faamanatu ai ia i latou le manogi e sau mai le radish. Tricholoms papaʻe matutua matutua e faigofie ona sosogi aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma i latou. I le taimi lava e tasi, i tamaiti talavou, e toetoe lava a leai se manogi o le tino, pe sili atu le vaivai nai lo le matutua.

Aoao pe faʻapefea ona faʻafefe mo le taumalulu.

Umu le paʻu

O ituaiga ituaiga o tricholoms ua maua mai, o laʻau paʻepaʻe, paʻepaʻe ma paʻepaʻe. O le pulupulu paʻu o loʻo faʻaalia foʻi e se lanu paʻepaʻe.

E taua! Manatua o le saʻoina o le amanaiaina o le album o Tricholoma i le tele o ituaiga anufe paʻepaʻe paʻepaʻe, e na o le nofoaga e potopoto ai ma e na o se musika e masani ai. Faʻamatalaga ma e leai foʻi ata o le a le tuʻuina atu ia te oe se ata atoa o lenei faʻataʻitaʻiga o le malo mushroom.

O fea ma pe a tupu

E mafai ona maua le paʻu paʻepaʻe i le tele o vaomatua po o vao vaeluaina, masani i vaomatua birch po o fea foi e tupu ai le uē. E masani foi ona maua ituaiga o laau i totonu o se togavao, i tafatafa o se vaomatua, i se paka, lata ane i nofoaga mafolafola, faapea foi i fanua, susulu malamalama ma isi nofoaga tatala e ufitia i mutia vao. Ae o le tele o le tuputupu ae, o le laina paepae ua salalau solo i le konetineta uma o Europa. White tricholome e sili ona fiafia ile eleele. E masani lava ona tupu le fugalaau i ni vaega tetele (laina), lea e faamaonia atoatoa ai lona igoa.

O le taimi tuputupu ae e amata ia Iulai. O le fua sili ona mauoa o loʻo matauina i vaiaso mulimuli o Setema. O mea manogi matala e masani lava ona fesiitai pe a uma le kiona muamua - i le ogatotonu o Oketopa. Ona o le paʻu o le tino o le tino, o nei meaola e mafai ona tutu mo se taimi umi lava. I lalo o le lelei o le tau, o faʻataʻitaʻiga sili ona faamanuiaina e mafai ona ola mo le tolu vaiaso e aunoa ma ni faʻailoga mai fafo.

E te iloa? O musika e ofoofogia mea e ono tutupu, o latou nofoaga o le tuputupu ae e mafai ona sili ona ogaoga. Latou te ola i luga o le 30,000 mita i luga aʻe o le eleele, e mafai ona i ai i luga o le elefesa sulfuric, faʻaliliu atu le mamafa i le 8 'ea ma maualuga le vevela. Sa maua foi musika i totonu o le toto o le afi eletise a Chernobyl. Na maua le sailiga i le 2002. O le mea aupito sili ona ofoofogia o le latou lagona sili. E le gata i lea, latou te manaʻomia ni inumaga ina ia ola ai (e pei ona manaʻomia e le laʻau le lā). I le tuufaatasiga o nei fatugi, na maua ai le melanin (o se mea e tutusa ma se mea e puipuia ai le paʻu mai le ultraviolet radiation).

O a musika e pei

Tricholom paʻepaʻe o se mea e matua fesuiaʻi. O nisi taimi e foliga tutusa ma le govorushki, ma, i se taimi le lelei, e mafai ona liua atoa ma se paʻu paepae talavou. White mushroom

Faitau foi e uiga i le giant govorushka ma porcini mushrooms: ituaiga, mea totino, seleselega mo le taumalulu, le malulu.

O ituaiga o meaola ua faʻamatalaina e faigofie lava ona fenumiai ma se isi siva e le mafaitaulia o le aiga Row - tricolomy stinky. O le lanu i lenei tulaga e laʻitiiti lava, o papatusi e seasea ona tupu, ma o le vae e umi atu nai lo le laina paepae. O le tino fetal o le vailaʻau oona e mauoa i hallucinogens, lea e mafai ona mafua ai le gaosiga o le suetusi ma le vaaia o tagata. Tricholoma inamoenum (laina eleelea) E tutusa lelei le laina paepae tricholome gray. Ae o le lauulu uliuli e tupu tele lava i vao vao, ei ai se pulou paʻu ma se manogi manaia. E le gata i lea, o le tino o le grayyvk gray i luga o se gau mafiafia samasama, ma i le papae paʻepaʻe, e pei ona tatou manatuaina, e sui ai le piniki. Tricholoma portentosum (laina eleelea) I le faaopoopo atu, ona o le lanu paepae mai se mamao, e mafai ona faigofie ona sese mo se sui o le genus Champignon. Ae peitaʻi, afai e te vaʻaia lelei, ona mafai lea ona iloa vaʻavaʻa mataʻina i luga o papatusi lanu eseese (mai le piniki ma le enaena uliuli), ae o le pogisa e le ese i papatusi o Tricholomy. O le isi eseesega mai fafo mai le pulou o le leai lea o ni mama i luga o le vae po o se palanikeke i lalo o le pulou. Ma afai e te sogisogi, e mafai ona e lagona le eseʻese eseesega - e leai se manogi mataʻutia ma le inosia i le pusa o le musika. I se isi itu, o siamupini ei ai se tofo matagofie.

Aoao atili e uiga i siamupini: o aoga ma mea leaga, metotia o le galueaiina, tekinolosi o le galueaina i le fale, pe faapefea ona faamamaina lelei, pulou malulu.

O le trichome paʻepaʻe mai le musika e faʻaalia foi e se togafiti, o le tofo, ae e sili atu le aua le tofotofoina lenei eseesega i le faiga, ina ia le afaina ai lou ola maloloina.

Vitio: laina paepae

Matou te faʻamoemoe o lenei toe iloiloga o le a fesoasoani ia te oe e aua nei e fenumiai ma e le tatau ona sese pe a oo mai le vaitau o le pikiina o pulou. I le mea e le tatau ai ona e 'ai faʻamalolo Tricholoma ma e le maua ai le mea e' ai, e sili atu le aua le faʻaogaina oe ma lou aiga i tulaga lamatia ma na o le togi ese o le alo ese mai lau ato.