Pear

Pear "aʻoaʻoga": uiga, tulaga lelei ma mea le lelei

Afai o loʻo e suʻe fua laau i lau togalaau, matou te fautua atu ia e mafaufau i le filifiliga o le totoina o le autumn pears "Aoga". O se auiliiliga auiliili o ituaiga ma tulaga mo lona totoina e mafai ona maua i totonu oa tatou tusiga. I le taimi lava lea, tatou te maitauina o le tasi o tulaga taua o lenei laau o le faigata lea o le taumalulu ma le ono mafai ona tupu i le itu i matu ma isi vaega o le "togalaau matautia".

Tala faasolopito

I le genetic origin of the pear "Academic" i aso nei e leai se faʻamatalaga. Ua lauiloa na fafagaina o ia e le aufaigaluega a le Moscow Agricultural Academy. KA Timiryazeva - S. Chizhov, S. Potapov, N. Agafonov ma A. Isachkin. Na tuʻuina atu le laau e taʻu atu ai suʻega eseese e leʻi leva talu ai - in 1997 O fautuaga mo le ituaiga e aofia ai le avanoa e suʻe ai i le Itulagi Tutotonu.

Faʻamatalaga ituaiga sili ona lauiloa o pears: "Tenderness", "Petrovskaya", "In memory of Zhegalov", "Otradnenskaya", "Avgustovskaya Dew", "Children", "Rogneda", "Elena", "Fairytale", "Nika" and " Northerner. "

Laʻau faʻamatalaga

O le faʻatauvaʻa ma le togi o se pine "Aʻoga" matou te amata i le faʻamatalaga o se laau. O le laʻau o lenei ituaiga e tupu i le tele o laʻau. O lona pale e faʻaalia i le vaʻaia ma le mafiafia. E tusa ai ma le pepa - lautele laʻau.

Fualaau Faʻamatalaga

Fualaau aina e avea ma foliga matagofie shrubkoobrazhevy. E lalelei i le lanu - ma le paʻu samasama ma le itu mumu. I le averesi, o le tasi pi e oʻo atu i le maualuga o le 130-150 g. Faamaumau faamaumauga e maua i le 250 g.

O fua o loʻo faʻapipiʻiina i vaʻaiga masani.

O o latou tino e paʻepaʻe, e tumu i le fausaga, mafiafia. O le manogi e le o taʻua tele. O le tofo e suamalie ma sina manogi.

E te iloa? Peʻa aoga tele mo le tino o le tagata. E tasi le fualaau aina e aofia ai le 20% fiber mai le masani i aso uma mo tagata, 10% acid ascorbic, 6% potassium. O loʻo aofia ai foʻi le tele o vailaʻau e fesoʻotaʻi ma vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamalolo.

Manaomia o le malamalama

O lenei ituaiga e sili ona totoina i le itu i saute, i saute-sisifo poʻo sisifo. O le nofoaga o le a ola ai le laau, e sili atu le filifili o le la, ae peitai e le tatau ona fai si vevesi. O le mea moni o le pear e le fiafia e ola ma le malosi o le faʻaleleia o le susu.

Faatasi ai ma le malamalama sese, o le a fua mai e le laau ni fua itiiti. Ma o fua, i le isi itu, o le a itiiti ifo le sugary, ma, e tusa ai, e le o se mea lelei.

Faitau e uiga i aoga ma mea leaga o le 'ai o pears.

Manaomia o le eleele

O le a ola lelei pea Pear i eleele lafoaʻi. E tatau i le palapala ona faʻafefe vai ma le okesene lelei. Pe a totoina, e taua tele le faaogaina o le lua i le suavai lelei, talu ai o le a le ola le laau i le faaleagaina o le susu. E taua foi le gauai atu i le tupu mai o vai o le eleele - e tatau ona latou le latalata i le 2 m i le fogaeleele.

O mafuaaga sili mo le totoina o pears "Akademicheskaya" o:

  • suauu;
  • suauu masani;
  • sina suauu;
  • oneone oneone
  • malamalama malamalama.

E tusa ai ma le gaioiga o le eletise, e tatau i le eleele ona maualalo le pH - i lalo ifo 6. E tatau ona faaopoopo le lime i ai ao lei totoina le fatuina i na o mea e le masani ai.

E taua! Pe a totoina e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea, o le aʻa o le fatuga sa i luga aʻe o le eleele, pe a ma le 3-5 cm.

Faʻasalaga

O le ituaiga e faigofie i le faʻaleleia o le tagata lava ia. Ae peitai, ina ia faateleina le fua o le pears "Akademicheskaya" e tatau ona toto laau o isi ituaiga o le a avea ma pollinators i le vavalalata. Lada, Otradnenskaya, Severinka, Chizhovskaya e sili ona talafeagai mo lenei faamoemoe.

Fruiting

Pepa "Academic" ua faatulagaina e pei o se laau ma se ituaiga o fualaau suamalie. O fua e masani ona noatia i ituaiga uma o fafie. E ulu le uila i le tolu-fa tausaga talu ona totoina se laau.

Gestation period

O le vaitaimi o le paina o le "Academic" e pa'ū i luga o le sefulu tausaga muamua o Setema. E ui lava i le telē lapoa, ae o le fua o loʻo pipii mau i paranesi ma e le faʻaumatia.

Tuuina atu

O laau e fuaina i le fua o fua. E masani lava o le 50 kilokalama mai le tasi laau.

Malosiaga ma le teuina

O le faʻaleleia o fua o le ituaiga Akademichesky e lelei. E pei lava o peʻa uma, o fua e teuina mo se taimi umi - e oʻo atu i le lua pe tolu vaiaso i totonu o le pusaaisa ma seia oʻo ia Novema i totonu o le potu. E mafai ona ausia le lelei o le tausia o taimi umi e ala i le suʻeina o fua i le laasaga o le seleselega, faatumauina le saʻo o le meaʻai, matauina o le vevela manaʻomia - mai le 0 ° C i le 4 ° C ma le maualuga o le ea i le maualuga o le 85-90%.

E taua! O le totoina o le paina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. Faatasi ai ma le tuai ona totoina, e mafai ona aʻafia le aʻa pe faaali atu foi le leaga. E taua tele le usitaia o taimi fautuaina. - aʻo leʻi fetoʻi fatugaʻo - I togalaau o le ogatotonu ma matu o togalaau.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

A o faʻato'ā fausiaina se ituaiga, na mautinoa e le au faʻauluina na faʻaalia e ala i le tetee atu i le paʻu, o lea e le maʻi ai le laau. Faʻatasi ai ma timuga umi timuga e mafai ona pala le fua.

O meaola faalafua e sili ona lamatia togitogi. O se laau e tatau ona puipuia mai ia i latou e se tagata - afifiina lona ogalaau ma se upega faapitoa.

Faʻafefe o le aisa

O laau o lenei vasega o loʻo faʻaalia i le lelei o le taumalulu taumalulu - o lona tulaga ua faailogaina o le "sili atu i luga". O lenei mea e iloa ai e mafai ona ola le pi i itulagi ma se tau vevela.

Ina ia faateleina le malosi o le taumalulu o le eleele i tafatafa o le ogalaau o se paina, e tatau ona mulch, ma ia afifiina foi le au ma se mea faapitoa e mafai ai ona sopoia le ea ma le susu. E pei o le mulch masani ona faʻaaoga humus. Ua faataatia i se fola o le 5 cm.

E te iloa? I Saina, o le vao na ola talu mai le 1134 TLM. er Mo se taimi umi, na manatu le Saina o se faailoga o le tino ola pea. O le talepeina, pe na o le vaʻaia foi o se pusa gau, aua o lona uiga o se faailoga leaga.

Faʻaaoga fua

Fua o fua eseese "Aoga" ei ai lona faamoemoega lautele. E mafai ona faʻauluina fou, faʻamalosi i latou, faia jam ma jam, faʻamago.

Saili pe o le a le auala e selesele ai peada mo le taumalulu.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o soʻo se ituaiga, o le pear "Academic" ei ​​ai le tele o tulaga lelei ma mea le lelei. I lena mea e sili atu lona lelei nai lo mea le lelei E mafai ona e faʻamaonia e ala i le toe iloiloina o le lisi i lalo.

Faʻaauau

Faatasi ai ma tulaga lelei tatou te matauina ai uiga nei:

  • tetee i le faaleagaina o le paʻu;
  • ata matagofie o fua;
  • lelei le tofo;
  • Fualaau aina suamalie i luga atu o le tau;
  • muamua.

Faʻasologa

Faatasi ai ma le uiga le lelei o le ituaiga, masalo e mafai ona tatou taʻua na o le lua:

  • faapaleina o le pale i le mafiafia;
  • tali malosi i le malulu palapala, lolovaia.

E te iloa? A o leʻi faʻafeiloaʻi le tapaa i Europa, na ulaina e Europa lau laʻau.

Pear "Aʻoga" - O se filifiliga sili lea mo soo se togalaau. E le faia ni manaoga faʻapitoa mo le tuufaatasiga o le palapala, e lelei le taumalulu i le taumalulu, e puipuia i le pala. Pe a totoina i totonu o se nofoaga lelei, o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o vai ma le faʻasusu, faʻasusu ma teuteu lala paʻu laau o le a maua ai fua lelei, matagofie ma maloloina o loʻo lelei ona feaveaia ma teuina.