Fua o le gaosiga

Matou te totoina le kofe i le fale

Ina ia mafai ona totoina se kofe i le fale, muamua e tatau ona e filifilia se togi. O Araki ma Tinamatua e le lelei mo tulaga o le fale, o lea e tatau ai ona e filifilia i latou.

Laʻau fafie po o le fagu e sili atu ona lelei le filifili maualuga ma le loloto, aua o aʻa o le laau e tele ma tupu aʻe. O le palapala e tatau ona faʻafefe, faʻavaivaia, ina ia mafai ona tafe saʻo i totonu le vai.

Mo le ola sili ona ola o le laau, e tatau ona e faaopoopo i ai ni lobes se tolu o eleele lanu, lua lobes o le eleele lanu meamata, tasi le lobe o le pito i luga o le peat ma le tasi lobe o le oneone mama. Ma o le palapala e le o se mea sili ona malosi, e tatau ona e faʻaopopo i ai sina vaega o malala.

Faamolemole ia matau e leai se tulaga e le mafai ona e tuʻuina se kofe i le laaemaise lava i lalo o le susulu malamalama. Aua i lalo o tulaga masani e ola ai i le paolo o laau maualuluga, e ui lava i se vevela o le tau. Mo se kofe, e sili atu le mafanafana o le nofoaga, malamalama lelei, lea o le a leai leai ni pili.

I vaitau malulu, e tatau ona e faatumauina le vevela i le potu mai le 19 i le 23 °.

E taua le manatua o le laau tuputupu ae maualuga (e oʻo atu i le tasi ma le afa mita ma le maualuga), o lea e sili atu le lelei o le potu e filifili ai le maualuga.

Tuputupu ae mai le fatu

O le auala pito sili ona faigofie e faʻatau ai se tamai laau i totonu o le faleoloa, aua o le kofe ua tupu mai i fatu poʻo ua faʻasalalau mai mea e seleseleina, e faigata tele ma umi.

O lea, pe faʻapefea ona totoina se kofe i le fale? Afai e te totoina se laau mai le fatu, e tatau ona e faʻatali mo le lua masina seʻia oʻo ina matutua.

Lua pe tolu itula ao lei totoina, e tatau ona tuu i totonu o le vai vevela. Ona e manaʻomia lea e aveese le pele mai le pito i luga, ma fufulu fatu i latou lava i se vaifofo faigofie o le paseka. Latou te manaʻomia le nofo i lalo ma le pito i lalo, ma le faʻalauga.

O le eleele i totonu o se fagu e tatau ona sosolo i le vai ma faʻalelei. Ma mo le lelei atili o fatu laau, e sili atu le ufiufi o le ulo i se ata vevela pe o se tapuni malamalama, pe afai o le ulo e laʻitiiti, e mafai ona e ufiufi i se fagu lita.

I le lua masina mulimuli ane, e tatau ona tupu mai fatu laau, o le a le mea e tatau ai ona totoina i totonu o se ipu tele.

Afai, ae le o se totogo, ua na o se aʻa e maua ai, e tatau ona e totoina i totonu o se fagu laitiiti ina ia taumafai le fatu e toto le totogo ae le o le aʻa.

O lau muamua e aliali mai i luga o le eleele i le "ofutino" mai fatu, ona latou lafoaʻia lea - i le taimi tonu lenei e taua le faʻamamaina o le palapala i totonu o se ulo. Ona e manaʻomia lea ona tuʻuina atu le laau e faʻaaoga ai le ea ma le tele o taimi i le aso e aveese ai le tapuni (fagu poʻo le ata) mai le ulo.

E mafai ona e faʻaaogaina atoa le faʻapipiʻi pe a aliali mai lanu enaena i luga o le 'au - o le mea masani lea, o le laau e liua i se laau, o ona ogalaau e lanu enaena.

O se kofe ua tupu mai i le fatu e fua mai fua i le fa tausaga.

Tuputupu ae mai le vavae

E le mafai ona tupu le kofe mai se laulaau, naʻo se fatu poʻo se tipi. E sili atu le faigofie ona tupu se laau mai le seleselega nai lo se fatu, ma o le laau lava ia e amata ona fuga pe a aʻa. E sili atu le ave o se fasi laau e fa laulaau mai le ogatotonu o se laau ua uma ona fua.

Ina ia maua aʻa, e tatau ona e faʻamaʻi le pito i lalo o le tipi: o ni nai fasipepa.

O le mea e sosoo ai e manaʻomia ona faʻamavae le heteroauxin i le vai: ¼ kuluma mo le tasi ma le afa lita o le vai, ona tuu lea o le tipi i le vai mo le tolu i le lima itula, o le a fesoasoani lea i le aʻafia o aʻa o le aʻa.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaau o le Indolylbutyric: 25 mg i le 0.5 lita o le vai mafanafana, i lenei tulaga e teuina ia seleni i le fofo mo le 16 itula.

Soo se eleele lava e mafai ona ave, ae o le mea autu e lelei tele, mo iuga lelei, o le a aoga le peat ma le 1lite i le 1 (e tatau ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete). O le eleele aʻo leʻi totoina ua faʻamaligiina ma sina vaifofo o le potassium. E faʻapefea ona saunia le eleele mo le kofe, e mafai ona e mauaina i totonu o le tusiga talafeagai i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Totoina le tipi i le loloto o le 2 i le 2.5 cm, faatofu 2 laʻau pito i lalo i le eleele, ona toe faʻafefeteina lea i le vaifofo lava lea e tasi o le palatini e masani ai: e tatau lea mo le faʻapalapalaina o le palapala, ma le laau foi ia pipii lelei.

E le gata i lea, o le fale e totoina ai laau o laau nei: Ficus "Eden", "Prince Black", "Bengal", "Kinki", Cypress "Goldcrest Vilma", Avocados, Lemons "Panderosa", "Pavlovsky", o nisi o ituaiga o mea taua ma isi . O le tele oi latou e fetaui lelei mo le faia o talo.

Ona ufiufi lea o le fagu i le fatuga i se taga palasitika ma se pea o pu ile pito i luga: e ala atu ia i latou o le ae manaomia ai le susu o le eleele faataamilo i le laau. O le vevela o loʻo i luga oa tatou laulau e sili atu ona tausia mai le 25 ° i le 32 °.

E tusa o le fa masina mulimuli ane, e tatau ona i ai se pu i le pito i luga, sosoo ai ma se pea lau. Na o le taimi lava lena o le a mafai ai ona gafa se fatuga. E tatau ona eliina ma le faaeteete mai le eleele, o aʻa i lenei taimi e tatau ona faia.

Ona e totoina lea i totonu o se ulo i le eleele, e pei o le totoina o fatu, vai lelei ma alu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa. E naʻo le maeʻa o lenei vaitau e mafai ona tuʻu i le nofoaga na filifilia mo ia.

I le ata oi lalo e mafai ona e faamasani i foliga vaaia o le kofe:

Fertilizer

Fertilizers tatou te manaʻomia faʻa-tasi i le masina, o: vailaʻau, fuamoa, potassium, ma elemene.

  • Mo i latou o loʻo i ai la latou lava faatoaga, e mafai ona e faʻamafanafanaina oe lava: o le kulimi mai le susu, e tatau ona e faʻatumu i vai i totonu o se pakete ma faʻatali sei maeʻa faʻapalapalaina uma mea faʻapipiʻi: afā gaʻo ma le malosi o mea manogi e foliga mai - ua saunia lau fomu. E taua le faʻafefe i le vai e tolu i le tasi. (3 vaega o le vai), a leai e mafai ona e faaleagaina le fale.
  • E mafai ona maua mai le vaʻalele mai le superphosphate: e tatau ona sasaa i totonu o vai mama ona vevela lea i le pe tusa o le 50 ° C ina ia mafai ai ona lelei le tali.
  • E mafai ona maua le potassium mai le fafie. Faafefiloi lefulefu i le vai mafana ma alu mo se aso e tu ai.
Laʻau aoga ma faʻamamago, latou te masani ona ufiufi le palapala i totonu o se ulo.

O le kofe ua toto i le tolu tausaga. E fuga i foliga o lanu lanumeamata e tupu mai i le stomata o lau. Latou te le manaʻomia ona tipiina, e le o ni aʻa, ma ni pulumu.

Ona oʻo lea i luga o latou ulu, ma faʻapipii i luga ia i latou, lea na o le tasi le lua pe lua.

O le ovary o le fetus ua faia i le pedicel. O laulaau lanumeamata e amata i totonu o le fitu i le valu masina. Ona suia lea o lanu i le paepae, ma mulimuli ane - i le mumu.

Mai se tolu-tausaga laau e mafai ona aoina i le 180 grains.

Pipi falaoamata

E manaʻomia ona fufulu ma faʻagogo fatulaʻau mumu i le umu mo le tusa o le 70-80 °. Ona faʻamagoina lea o fatu i luga o se fagu i luga o se nusipepa lautele mo le 10 aso.

A maeʻa ona e kukaina i totonu o se fagu, e pei o fatu - o le taimi la e lanu enaena ai, sauni mo le fuga ma le 'ai. Manatua o caffeine i lenei kofe e faʻafa ona sili atu nai lo le faleoloa.

O le tuputupu ae o se kofe e le faigofie tele, ae afai e te faia saʻo ma mataʻituina le soifua maloloina o le laau, o le a faafetai ia te oe mo se kofe suamalie o le a mafanafana oe i le malulu.

I soo se tulaga, o le a fiafia le laau i lona vaaiga matagofie.

Le aulelei asiasi! Tuu i faʻamatalaga i lalo o au lava metotia o le tuputupu aʻe ma le tausia o se kofe i le fale.