Laʻau i totonu

Cleopatra Begonia: Faʻamatalaga ile tausiga ole fale

Begonia Cleopatra - o se tasi o fugalaau e sili ona lauiloa i totonu.

E faʻapefea ona faia le tausiga saʻo mo ia, faʻapea foʻi ma faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le taimi o le faʻatoaga o fale, faitau i lalo.

Faamatalaga o laau i totonu

O le laau e patino i le aiga Begonian. I le vaomatua, e maua i soo se mea i vaomatua ma vaomatua.

E te iloa? O pusa o ituaiga eseese o begonias e talafeagai mo meaai. Latou te manaia le tofo suamalie ma se paolo lapisi.

O le Cleopatra begonia o se laau e pupuu, e oo i le maualuga e 30 cm le maualuga. Lapoʻaina i totonu o le roetette. O loʻo faʻasaga, e ufiufi e le o ni vevela tele. O le lanu o le aʻa o le maroon. O pepa laʻau e foliga mai i le fatu, e pei lava o laʻau lau. E vaelua pito o papatusi, teuteu i nifo. O le pito i fafo o le pepa o loʻo valiina i le lanu uliuli lanu. O le lanu atonu e sili atu le malamalama pe pogisa pe a alu ese le laau e faatatau i le malamalama. O le pito i lalo o le laulau lanu e lanu mūmū poʻo le paʻu.

O le amataga o le vaega e amata ia Ianuari, e tumau mo le tusa o le masina. Fugalaau e laiti, e oʻo i le 2 cm le lautele, e aoina i se faʻalauteleina o le faʻaogaina. O le petals e piniki, natia le lanu samasama.

Tuutuuga mo le ola i totonu o aiga

Pe a faʻapipiʻi tulaga mo le begonias, e tatau ile Cleopatra ona tausia mea e tolu:

  • maua le nofoaga saʻo;
  • saunia tulaga lelei o le vevela;
  • fetuutuunai le susu.

Nofoaga ma moli

Mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le fugalaau e te manaʻomia le tele o le malamalama. O aso lelei o le ao mo Cleopatra begonia - 12 itula. E sili atu le tuʻuina o laau i luga o le faamalama o sisifo poʻo sasaʻe. Afai e le mafai ona saunia le nofoaga tonu:

  • seti le ufiufi mai ao o le aoauli i le faamalama i saute;
  • i le itu i mātū - faʻapitoa mo faʻamalamalamaga faaopoopo.
E te iloa? I totonu o le Himalaya, e faʻaaogaina ai e tagata o le malo le vaega eleele o le begonias e avea ma se faʻavasegaga mo aano o manufasi ma iʻa.

Tulaga o le vevela

Cleopatra begonia e atiina ae i le vevela o le potu + 18 ... + 30 ° °, e fuafua i le vaitau. E leai se taimi malolo manaia mo le laau, o le mea lea e le talafeagai ai le faʻaitiitia o le vevela i le potu.

Faʻamamaga o le ea

O le laau, lea na aumai ia i matou mai le vailaau oona, o lo o manaomia ai le susu. O le fua faatatau lelei o le 80%. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tausia lelei le susu o le palapala i totonu o le 50%, aloese mai le faʻavaivaia o vai.

Tausiga ile

O Cleopatra e faigofie ona tausia le begonia, ae afai e solia tulafono, e gaosia e le laau i le lafoina o lau ma fugalaau.

Ona o le mea moni o le vaitaimi o loʻo totoe o loʻo faʻaalia manino, e le talafeagai le faia o ni tulaga faʻapitoa i le taumalulu. O manumalo Cleopatra i + 18 ... + 22 ° С. Pau lava le tulaga o le faatumauina lea o se falemaʻi maualuga. Mo le faia o lenei mea, e ufiufi le vevela i se laʻau susū po o paʻu i le pemeli susu o loʻo faʻapipiʻi i tafatafa o fugalaau. I le taimi lava e tasi, o le tele o le susu na faʻaofiina i le eleele ua faʻaititia.

Laʻei pito sili

O laʻei pito i luga e aumaia faalua i le masina i le taimi o le tautotogo-taumafanafana. Latou te gaosia le fuga faʻapitoa mo violets ma begonias. E fesoʻotaʻi ma tapenaga o mea totino. Ua faamaonia foi le fualaau faasaina "Bona Forte". Mo laau laiti, o fualaau oona ua faʻaitiitia i le fua o le itiiti ifo i le afa nai lo le faʻamaonia i totonu o faatonuga. Mai le tausaga muamua o le ola o le ola, o le faʻatulagaga e faʻatulaga lelei e tusa ai ma faatonuga. I le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai foi ona e faʻaaogaina se fofo o le fafie (1 tbsp. 5 lita o le vai) ma le faʻapalapala (1 tbsp o le faapalaga i le 5 lita o le vai).

E taua! Mai faʻamaʻi faʻasaina mo begonias e le faʻaogaina le moe - o loʻo maualuga le lamatia o le mu o aʻa.

Faʻasalaga uiga

Fugalaau e faʻafefeteina lelei. Pe a faʻafeiloaʻi le vai, e tatau ona e sosoʻo lelei le 'au ma sasaa i lalo o le aʻa. I totonu o le taumafanafana vevela vevela e faia i le 2-3 aso, i le taumalulu - tasi i le vaiaso.

O le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela vevela. O le faapalepale o se fesuiaiga o le ± 2 ° C. O le totoina i le taumafanafana e faʻaalu i aso uma. Ia Setema, o le a faasolosolo malie ona siitia atu laau i le faiga o le vavave i le vaiaso, ma o le masina a sau e taofi atoa. Afai e maualalo le maualalo, faʻaaoga suauu susu.

Faitau atili e uiga i foliga o le galueaina o isi ituaiga o begonias: Bolivian, coral, elatior.

E faʻapefea ona vele ma toe toto?

O le seleseleina o le begonias o loʻo faʻatinoina ina ia faʻatonutonu ai le tuputupu aʻe, faʻaleleia ma toe faafouina le vao. A oʻo i le maualuga o le vao o le 7 cm, o lona pito i luga e seleseleina ma seleulu, faʻaaogaina i le ava malosi. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae o lau o le vao. I le taimi lava e uma ai le teuteuina, latou te faʻaititia le tele o le susu o loʻo faʻaaogaina i le palapala ma faʻamalo le faʻaaogaina mo sina taimi. O le taimi lava e oʻo ai i luga laʻau, e mafai ona toe faʻaauau le tulaga masani o tausiga. Aʻo oʻo atu i le itu o le umi 10 cm faʻaalu le teuteuga lona lua. O le tipi ua faia i luga aʻe o le fatugaʻo, o loʻo i luga o le ogaumu. A maeʻa le faʻaaogaina e naʻo le taimi e te manaʻomia e aveese ai:

  • laʻau matutu / amala;
  • gafa.
O le taloina e faia i le taimi atoa o le vaitau ola tuputupu aʻe ma e aʻafia ai le aveesea o le tele o pipi ma pu. Aʻo leʻi faia le taumalulu le begonias e faʻatinoina i le talosaga a le tagata faʻatoʻa. O le faʻatagaina o teuteuga mo le taumalulu e manaʻomia ai naʻo le faʻasalaga pipisi. O le Cleopatra begonias e faʻapipiʻi i tausaga uma. E sili le fai lenei mea i le tautotogo, ae afai e tatau ai, e mafai ona e faia i soo se taimi o le tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai ua amata ona pala le laau, ma e manaʻomia le sui vave o le palapala. Faatasi ai ma le fuafuaina o le gaosiga, o le fagu e aoina i le 2 cm le lautele ma le maualuga nai lo le muamua. O le mea e manaʻomia mo le gafatia o se numera talafeagai o lua faʻavaivai. O mea e mafai ona faia e le afaina.

O le fanua mo le begonias e faʻatau i faleoloa faapitoa poʻo le faia tutoatasi, faʻafefiloi i tutusa tutusa:

  • laʻau lauʻeleʻele;
  • peat;
  • oneone lapoʻa.

I lenei tuufaatasiga faaopoopo i ai le 10% perlite ma sala salala. Le faʻapalaina o le eleele e faʻatinoina e ala i le faʻamamaluina i totonu o se ogaumu i le vevela o le 100 ° C ma tatala le faitotoa. A maeʻa lena, e faʻamaligiina le palapala ile vai o le manganese (1 g mo le 1 l) ma faʻafefiloi lelei.

E te iloa? O Begonia e maua mai fatu laʻititi i le lalolagi. Mai le 30 g o meaʻai o le fatu e silia ma le 3 miliona laau e mafai ona tupu.

O le faʻafeiloaʻiga o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala. Ina ia faafaigofie le aveeseina o laau mai le ulo, o le eleele 30 minute aʻo leʻi faʻamaina le suavai. I le pito i lalo o le fagu fou o loʻo tuʻu ai le 2 cm le lautele o le omea, ma luga - 2 cm o le palapala. A mama le eleele, e fufulu ese le laau i fafo o le ulo ma se paluga eleele. Vaavaai le fanua ma aʻa mo le faʻapipiʻiina o metotia. Afai o mea uma lava e masani, ia vave alu atu i se fagu fou ma fafasi le vaʻavaʻai ma se eleele faʻaleleia. Toto laau i luga o le ua ina ia maualuga le 2 cm i luga o le eleele. I le vaiaso pe a uma le faʻavasegaina, e le inu vai, ae naʻo le faatumauina o se tulaga lelei o le malulu o le ea. Fertilizers pe a uma le faʻavasegaga e mafai ona faia i le masina.

Faʻatauga auala

Ina ia faʻateleina le laau i le fale, e mafai ona e faʻaaoga se tasi o auala e 2:

  • suluina;
  • fatu.

Laʻau

E sili atu ona lelei seleni pe a uma ona fuga. O le fuʻa mulimuli e faapuupuuina i le 7 cm. O le seleselega e tuʻuina mo le 24 itula i se vaifofo o se tuputupu aʻe osooso ("Zircon"). Faaopopo le 10 pata o le vai i le 1 lita o le vai. A mavae le aso o le lafoaia, o le fofo ma le tuputupu ae o le pikiapu e suia i vai masani masani o le vevela o le potu.

I le oʻo mai o aʻa, e manaʻomia le totoina o le fatu i totonu o se atigi pusa eseese 5 cm le maualuga, 10 cm le lautele. Ua ave le palapala mo laau matutua. Aʻo leʻi faʻaaogaina le palapala ua faʻafefeteina i se fofo o le fafie (1 tbsp. L le eleele i le 1 lita o le vai). I le ogatotonu o le faatanoa faatumu le pu ma faatofu aʻa i totonu. O le au lava ia ua faʻapala i le eleele e 1-2 cm mo le mautu. Mo le vaiaso, e tuu ese le laau i se potu sili atu ona pogisa ma ufiufiina i se pulou manino (e mafai ona faia mai se pusa tioata tioata). A maeʻa le vaiaso, pe a faʻamausaliina le laau, e mafai ona toe faʻaleleia i se nofoaga tumau. Faatasi ai ma le oʻo mai o lau muamua e amata ona fafaga. I le laasaga muamua, ua faʻaofi mai Urea. E fesoasoani tele i le atinaʻe vave o le lanu meamata. 10 g o mea e faaopoopo i le 1 lita o le vai ma sosolo i luga o le lau ma le eleele. O le fafagaina mulimuli ane e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o le apa. 2 vaiaso talu mai lena mea, faʻapipiʻi sina lapoʻa i le palapala. I le lumanaʻi, faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa mo le fafagaina o le begonias.

Siaki le begonias ile fale sili ona lauiloa.

Fatu

O le taimi sili mo le luluina begonias o le ogatotonu o Fepuari. O le muaʻi tulaʻi muamua e manaʻomia ai isi faʻamatalaga malamalama. A leai, o le a afaina fua o laau ona o le le lava o le malamalama, ma o le a faʻagesegese lona tuputupu aʻe.

Mo le aʻafia o le fale, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o fatu ua afifi. O le a sili atu ona faigofie le tufatufaina atu o vaega o le eleele i totonu o le pusa. Malosiaga mo le tulaueleele, e mafai ona e aveina. O le eleele e aofia ai:

  • peat;
  • oneone;
  • eleele eleʻele;
  • perlite;
  • sphagnum moss.
Aʻo lei totoina, e tatau ona faʻamamaina le eleele i se mafanafana (+ 30 ° C) ma faʻafefiloi.

Totoina o tekonolosi:

  1. I le pito i lalo o le tane faʻamauina le faʻalavai ile 3 cm.
  2. Faatumu le fagu i le pulu.
  3. O fatu e taatia i se mamao e 5 cm mai le tasi ma le isi, ona ufiufi ai lea i le oneone ua.
  4. O le pito o le ulo e ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i luga o le faamalama sill, e sili atu i tafatafa o masini afi. Le maualuga o le vevela i le taimi o le germination o fatu + 25 ° C.
  5. O taimi taʻitasi, e manaʻomia ona faʻamaloina fualaau aina, aveese le ata ma faʻafeusuaʻi, pe a manaʻomia, mai se fagu vali.
  6. I le oʻo mai o siama, o le ata na aveesea atoatoa. O le vevela i totonu o le potu e faʻaititia i le 2 ° C.

E taua! O le germination o fatu e alu mai i le 10 i le 16 aso. Ae o totogo talavou e ola malie tele, o nisi taimi atonu e foliga mai e le tupu tele - o mea masani ia e masani ona tutupu mo le laau o loʻo mafaufauina, o lea e leai se mea e tatau ona faia.

O le isi tausiga o le tuʻuina atu lea o le microclimate talafeagai ma faʻafefe le palapala i le vai mai se fagu sulu. O le taimi lava e oʻo atu ai totogo i le maualuga o le 5 cm, e mafai ona latou togi i totonu o pusa eseese. I le vaiaso talu ona maeʻa, e amataina le fomaʻi e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga mo le vaʻaia.

Faigata i le tuputupu ae

Laʻau e faʻaalia le le lelei i togafitiga le talafeagai. O lenei toetoe lava o taimi uma e taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻamaʻi ma le salalau o meaola faalafua.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua o le begonias, faʻapea foʻi ma auala e faʻafefe ai.

Maʻi

E mafai ona lavea Cleopatra begonia:

  1. Kukama Mosaic Virus - o le punavai atonu o eleele eleelea e lei lelei ona folasia aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻaalia i ni lanu samasama i laulaʻau, e mafua ai le leaga mulimuli ane o mea totino. E leai se fofo mo lenei maʻi, ae e vave lava ona salalau, o lea pe a maua muamua faailoga, ia faia se faamamaina atoa o le potu mai fugalaau mamaʻi.
  2. Faʻafiafia lanu - O faʻamaʻi pipisi e faʻagasolo le alualu i luma i se siosiomaga malulu. Faʻailoaina e ala i sela faʻafefe i lau. Ina ia faasaoina le laau, e tatau ona e toe fesuiaʻi i totonu o se potu malogo, aveese vaega ua aafia, sosoo ai ma togafitiga ma le faavae (1 g mo le 1 l). O le fofo e tatau ona paʻu ai e le gata i luga o le lanu meamata, ae faapena foi ile palapala. Afai ua susu le palapala ma o le faagasologa e aafia ai le aʻa, e tatau ona i ai se faʻaopoopoga vave. I lenei tulaga, nai lo le fofo, o le paʻu o loʻo faʻaaogaina i le paʻu o le paʻu. E fefiloi i le 1: 1 ma faia le pefu, ma faaopoopo i le eleele.
  3. Mealy dew - O le punavai o se mea malie, lea e vave ona atiina ae i tulaga o le maualuga o le maualuga o le suavai ma vaega laiti e vaʻaia. Faʻaalia e ia lava le faʻamalama paʻepaʻe i luga o laupepa laʻau ma fatu. Faʻaitiitia le faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogā faʻamalosi faʻatau. Muamua, ia aveese mea leaga o le laau ma fufulu ese le fagu ma se paʻu o le cotton ua faʻamamaina i vai paʻu. A maeʻa ona faʻaaogaina le laau i se potu malulu ma paʻu i le baseol e faʻapipiʻi faʻatasi ma fafie.

Pests

O meaola faalavela i luga o begonias e ono osofaia:

  • apogaleveleve mite - faʻamamaina ma le fesoasoani a le fualaau faasaina "Decis" (1 g i le 2 lita o le vai);
  • talita - aveeseina e ala i le fufuluina o le laʻau ma se fasimoli solution + 3 togafitiga ma le "Fitoverm" e tusa ai ma faatonuga.
E te iloa? Talu ai ona o le lapoʻa o le laʻau ma le ufiufi o vao tuitui, na faʻaaoga ai e le au fitafita laʻau o le begonia e faʻapipiʻi ai le uila.

Begonia Cleopatra - o se mea e le mautonu i le tausiga o se laau e tosina ai uiga teuteu. Faʻatasi ai ma manaʻoga uma mo le tuputupu ae ma le fatuina o le microclimate talafeagai, e seasea feagai ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi.