Greenhouse

E faʻapefea ona fai se arc mo se fale lauʻeleʻele ma ou lava lima

I aso nei, e tele fai togalaau ma fai togalaau ua talitonuina le faigofie ma faigofie le faaaogaina o greenhouses. O fualaau e totoina i totonu o nei greenhouses, o loʻo faaalia ai le lelei o aʻafiaga o le germination, tuputupu ae ma faʻaleleia lelei. E le gata i lea, o laau e sili atu ona fetuutuunai i le tuufaatasiga o le eleele, faʻamalosi. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa ai i tagata o loʻo avea ma faavae o le mamanu: o a mea e mafai ona faʻaaoga ma pe faapefea ona fausia se tamai faletalama mai mea o loʻo lata mai.

Manaoga mamanu

Ua tumu le maketi i mamanu eseese. Ae ui i lea, pe sili atu ea ona sili atu le totogi mo oloa e faigofie ona faia i ou lava lima? Mafaufau i metotia o le faia o greenhouses mai arcs ma se mea e ufiufi ai. Greenhouse na taulai atu faʻaaoga taimi. E tatau ona tuʻuina atu galuega uma ma manaʻoga o mea totō. O lona uiga, o manaʻoga autu mo le mamanu, aemaise lava, le faʻavaa, o lenei fausaga e tatau ona:

  • malamalama mama o mea;
  • malosi;
  • faigofie o le tausiga.
E te iloa? O le faletini tele i aso nei o loʻo iai i Peretania. I totonu o lenei mea e mafai ona e iloa atu le silia ma le afe ituaiga o laau eseese: ma le vevela (kofe, faʻi talo, bamboo, ma isi mea), ma le Mediterranean (olives, vine, ma le tele o isi).
Arcs i lalo o le kiona i le foliga e mafai ona le na o le lapotopoto ma le oval, ae faapena foi i le lautele, tafatolu. E tusa ai ma mea e faʻaaogaina ai le arc mo le kiona, ua vaevaeina i latou palasitika, metala, laupapa.

O filifiliga uma o loʻo i luga pe a filifilia le ituaiga ma meafaitino o le gaosiga o arcs o loʻo i ai ona lelei ma faʻafitauli, lea o le a talanoaina i lalo. O le tulaga autu e tatau ona i ai le tau ma le vave o le talosaga. I le gaosiga o se fale koli e tatau ona amanaʻia le mea moni e tatau ona lafo. O le faaputuputuina o le susu o le susu e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o siama matautia e mafua ai faamaʻi laau. E tutusa foi le aoga i le greenhousehouse vevela. E tatau ona aveese le vevela vevela.

E taua tele mo tagata aʻoga o le taumafanafana ona latou iloa le auala e fausia ai se fale kati ma o latou lava lima ma filifili se mea e ufiufi ai mo moega.
I le fausiaina o mini-greenhouses, ua fautuaina e maualuga lona maualuga i le lua vae tolu o le lautele. Fautuaina le tele o greenhouses (maualuga (Н), lautele (В), uumi (L), cm):

  • lapotopoto po o le lapotopoto: 60-80 x 120 x 600 ma le itiiti ifo;
  • laina faalua: e oo atu i le 90 x 220 x 600 ma sili atu;
  • tolu-laina: e oo atu i le 90 x 440 x 600 ma sili atu.
E taua! O le fausaga lelei e mafai ona tautua mo le tele o tausaga.
O le numera o arcs e fuafuaina e ala i le faʻatulagaina o le uumi o le falemafa. O le mamao i le va o arcs e tatau ona 50 centimita.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

O mea e fai mo le gaosia o le faʻavaa e mafai ona avea ma lala o le ulu laumei masani. E masani ona faʻaaogaina laupapa laupapa faamalama laupapa, masini palasitika, tui, PVC faʻamaumauga. Mo le arcs e fetaui i le uaea, uamea, kiona poʻo le faʻaaliga.

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le uaea po o le mea palasitino lea e faigofie ona punou. E mafai foi ona e tusia le otootoga o le arc i luga o le eleele poo le eletise. Afai e faʻaaogaina se faʻaaliga o le PVC mafiafia i luga o fao, ona faia ai lea o se lauulu lauulu, crosses, faʻafesoʻotaʻi tulimanu, pulou, uila, uʻamea faʻataʻatia, ma le lavea falesa.

Mo le gaosia o se faʻata uʻamea o le a manaʻomia ai tulimanu, papatusi, kusi, uila, nati, sola.

Mo ituaiga uma o greenhouses e manaʻomia se kiriata palasitika. E taʻalo ai le autu, taofi le vevela, susu ma microclimate totonu o le fausaga. E mafai ona e toso i luga le faʻavaa ma le faʻafefiloi. Afai e faʻaaoga le uʻamea i lalo o le faʻavaa, ona manaʻomia lea o se meafaigaluega faʻapipiʻi. O le a e manaʻomia se paipa paipa, se afi mumu poʻo isi masini e mafai ai ona tuʻuina atu le valve i le fomu manaomia.

Faʻamau faʻapipiʻi pipili: o le auala sili ona faigofie

O le filifiliga sili ona faigofie ma taugata aupito sili ona taugofie e mafai ona mafaufauina o le auala e faia ai fao i lalo o le kiona e faia i le palasitika.

O le lelei o lenei filifiliga o le faigofie o le mamanu, malosi, mamafa le mamafa. Faʻafaigofie faʻapipiʻi ma faʻanofo, faʻagatagata. O loʻo faʻaleleiina le siosiomaga. O mea le lelei e aofia ai sina mamafa o le fausaga. O matagi malosi o le matagi e mafai ona faaleagaina ai vaega o le koliva ma faaleagaina ai laau. E le gata i lea, o le palasitika e itiiti ifo nai lo le malosi o le mamafa o masini e faatusatusa i le uamea.

O loʻo mulimuli mai le auivi. I totonu o le nofoaga ua filifilia, o pine ua tuu i totonu o le eleele, e tutusa ma le tasi i le mamao e tusa ma le afa mita mai le tasi.

Maualuga o le pito i luga o pine - mai le sefululima i le luasefulu senetimita. Long Length - 50-60 cm Ona ​​sosoo ai lea i paiga i luga o pine e teuteuina pito o arcs o paipa paipa. E mafai ona faʻaaogā pine, pulumu ma PVC tubes o le toʻalaiti laʻitiiti e fai ma pine. O le fuainumera ma le uumi o paipa PVC i lalo o le faavaa ua fuafuaina i le taimi muamua. E mafai ona e faʻaaogaina se mamanu na muai saunia, pe fuafua le vavaeʻese faʻatasi o le tasi vaega. Ole numera o vaega e faigofie ona fuafua. E pei ona taua, o le mamao i le va oi latou e le tatau ona silia le afa mita.

Ina ia faʻamalosia atili le fausaga, e fautuaina le tuʻuina o se paipa i luga o le lauʻeleʻele i luga o le pito i luga ma fesoʻotaʻi ma vaega o arcs i le umi.

Ina ia faʻaleleia le malosi, e mafai ona e faʻaogaina faʻamau. Mo lenei mea o le a e manaʻomia ni mea faʻaopoopo (faʻasaga, faʻamau, mea faʻapipiʻi). Ae ui i lea, o le matagofie o greenhouses, lea e faʻaaogaina ai plastics arc e avea o se lagolago, e faigofie lava. Afai e manaʻomia pea le faʻavaveina o le fausaga mo se nofoaga faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaogaina ni paʻu paʻu paʻu mafiafia mo le fale kosi. I lenei tulaga, mo le faʻaogaina lelei o le PVC faʻamaonia, faʻaaoga se masini faʻamago fale.

Lave filo i le vevela 170 ° C. A maeʻa le mafanafana, o le a tumau pea i le palasitino ana meatotino muamua ma le foliga na maua i le taimi o le punou.

Faaaoga se laau

I lalo o le faʻavaa, e mafai ona e faʻaaogaina fafie. Aua o le gaosiga o arcs e lava lea e ave ai le paʻulaʻau poʻo le nut.

O le lelei o le faʻaaogaina o fafie mo arcs ma suauu e aofia ai le faigofie o le gaosiga, faʻaleleia o le siosiomaga o meafaitino, lava le malosi. Matou te taʻua le tau maualalo o lenei mea masani. O mea le lelei e aofia ai le mea moni o le laupapa e vave ona faʻaumatia i se siosiomaga malie. E le gata i lea, ua faʻaumatia e iniseti ma toʻi.

Afai e te filifili e ufiufi fualaʻau, o le falemafa ma laupapa laupapa - o se filifiliga sili lea. O laulaau Willow po o laulaau o le galu talavou e faigofie ona punou.

I le faigofie faigofie, e mafai ona taofiofi pito i lalo i le eleele ma faʻamalo mai le pito i luga le ata tifaga. E faʻamalosia le tapoleni i le fesoasoani a uta (maʻa, piliki poʻo le laupapa laupapa).

E taua! Aʻo leʻi faʻagasolo laupapa i le arc, e manaʻomia ona latou solomuli i le aso.
Afai e te fuafua e faia se fale kesi mūmaʻu o se telē lapopoa, e mafai ona e faʻaogaina laupapa (laupapa, taofi). I lenei tulaga, e mafai ona e fausia se pan i lalo o le kiona.

O faʻailoga e faia i faʻamau e le itiiti ifo nai lo 50 x 50 mm cross cross. Faiga faʻatulagaga - faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo. O paʻu e faʻapipiʻiina i sikilima, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma papatusi. E pei ona mafai ona faʻaoga ma fesoʻotaʻi le laupapa 19-25 mm. O le mamao i le va o arcs e tutusa uma - afa mita.

O laulau e faapipiiina i luga o faʻamau o le vaega e tasi poʻo laupapa i le mafiafia 19-25 mm. A o leʻi amataina le fonotaga, ua fautuaina e togafitia le fafie i se antiseptic e puipuia mai iniseti ma le pala.

O le fausiaina o lenei mamanu o le a tele se taimi e alu ai, ae o faʻamau laupapa o le a lava le malosi ma e mafai ona oʻo atu i le sefulu tausaga.

Faʻau uʻamea

O le sili ona umi o le uʻamea o le uamea. E mafai ona avea ma se uaea (mafolafola, ma le diamita o le 4 mm), se fasipepa 2-6 mm le uumi, o se paipa, o se tulimanu poʻo se talaaga o le eseese o le mafiafia.

O le lelei o lenei mea o le malosi, o le malosi e tetee atu ai i avega mamafa, olaga uumi ma le faigofie o le taotoga, tetee i le tau (malosi malosi, mamafa timuga). Faʻavae sima e mafai ai e oe ona faia le fausiaina o se lapopoa tele ma faʻalavelave faʻapitoa. I le taimi lava lea e faigofie ai le faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.

O mea le lelei e aofia ai le tau o meafaitino, o nisi mea faigata o le gaosiga. O gaʻo ua afaina i le faaleagaina. O le faʻaaogaina o arcs o le uamea mo se lauʻeleʻele e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga.

A e fatuina se fale lauʻeleʻele o le ae manaʻomia se ata faʻamalosi.
O le telefoni faimamala uamea e le faigata ona fai. Ua lava le tipiina o le uaea i ni vaega o sina umi e tusa ai ma le mamanu ma punou ma le lima. Ae peitaʻi, mo le gaosia o se falemalama e faʻaogaina mai se pusa poʻo se faʻalauiloa o le a manaʻomia ai meafaigaluega faʻapitoa. Atonu e manaʻomia foʻi le faʻafefe. O le punonou o le arcs e tatau ona faia e tusa ai ma le mamanu, e tusa lava po o le a le ituaiga metotia ua e filifilia. O le mea moni, o le fale laufanua e tatau ona tutusa le maualuga i le umi atoa.

E talafeagai le faʻaaogaina o fausaga uʻamea pe afai e te fuafua e tuʻuina atu se falemautotogi poʻo se falemaututu umi lava. Manatua o le mamao i le va o arcs e tatau ona 50 cm.

O le faʻavaa e faʻapipiʻi e faʻaaoga ai le uʻamea poʻo le laupapa. Mo lenei mafuaʻaga, faʻapipiʻi faʻamau, papatusi poʻo pu e faia i totonu o latou lava lima.

O le faʻavaa e mafai ona faʻapipiʻiina uma i luga o se faʻalava uamea, pe mafai foi ona faia i sikilima ma fusi faʻatasi ma sikulima.

E te iloa? O le uluai fale lauʻeleʻele, lata ane i ona po nei, na fausia i le seneturi lona 13 i Siamani. O se togalaau malulu na maua ai le Tupu o Holani Wilhelm.
Ina ia aloese mai le faaleagaina, e mafai ona valiina le uamea. O le vali ua fai ai se vaega o le okesene, e puipuia ai le uʻamea mai le gaioiomi. O le faʻamaʻiina o le uʻamea ua faʻavaveina i le vai, o le mea lea o le vali e sili atu le lelei e filifili ai le faʻafefe i le uamea. E mafai ona faʻaofuofu ia lanu meamata ma mea uma. Faʻasoa lelei foʻi le faʻamalosi lelei.

DIY fiberglass arcs

O se fofo lelei e mafai ona avea ma sui o le uamea i luga o le mea faitino. O le faʻaaogaina o le fiva tioata e sili atu le mama i le mamafa. E sili atu ona faigofie le punou. E tatau ona maitauina ma o lona tetee i le faaleagaina.

Faatasi ai ma mea le lelei e mafai ona tatou taʻua le tetee atu i mea o le lalolagi. O le mea lea, o le matagi malosi o le matagi e mafai ona faʻaleagaina pe tuʻituʻi se fale lauʻeleʻele.

O le arcs latou te faigofie lava ona faia. Ina ia faia lenei mea, na o lou tipiina o le mea taua i fasipepa. O le uumi o fasipepa e fuafuaina e le umi o le faʻasologa o le mamanu. O le faʻalauteleina o pito o le faʻamalosia o le fiberglass e le manaʻomia. E sili atu le lelei o le faia o se mea faʻapipiʻi o laupapa laupapa poʻo laupapa e mafiafia. mai le 25 i le 50 cmFaʻailoga pupuni i le pa puipui lua vae tolu o le mafiafia o le pa. O le mea faʻapitoa o loʻo faʻasolosolo i le arc, ma tuʻuina se tasi o pito i totonu o le faʻavaa.

Ina ia faʻaleleia le malosi o le fausaga, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se fusi i le umi. PVC paipa faʻatasi ma pu e faʻapipiʻi i le mea e faʻamafanafana ai e talafeagai.

Faʻaaogāina o se pupuvaga o togalaau

O se tasi o togafiti sili ona faigofie ma sili ona taugofie o le faia lea o se falemalama e le tumau mai se mea tuai, e le talafeagai mo le faamamaina o pulumu. Ina ia tuʻuina atu i le fausaga le faʻaleleia atili, o le a e manaʻomia ni lala faʻalauteleina o laau (o le mutilulu e lelei). O le tekonolosi o le fausiaina e faigofie. Tipi le maea i ni vaega o se umi umi. Paʻu i totonu o paranesi sauniuni. Pelu ma faapipii pito o arcs i le eleele. Vaitaimi i le va o vaega - afa mita. A maeʻa lena, e mafai ona e faʻalautele le ata ma faʻaaoga.

E tatau ona maitauina e le fetaui lenei mamanu mo se fale lanu tele. O le mea aupito sili ona lelei, o lenei mamanu e talafeagai lelei mo le totoina o fatu ma fualaau.

Fautuaga ma togafitiga mo le faʻapipiʻi

Ina ia tuʻuina atu i le fausaga le faʻaleleia atili, e mafai ona e faʻamalo le atigi vaʻaiga i le palapala. O Arcs e mafai foi ona faʻamautu i se paleti na muamua faia ma le palapala. Faapipii matala talafeagai. O le umi o uila e tatau ona 10-15% le umi atu nai lo le umi o le faʻamalosi ma le paleti. Afai e faʻapipiʻiina le mamanu i sikulima, ona fuafua lea o le uumi o le uʻamea e ala i le faʻatulagaina o le faʻapipiʻiina o le mea faʻalava mo le pulou ma le ulu.

O loʻo i ai le tele o meafaitino ma metotia mo le faia o arcs i lalo o se kiona, ona o le tele o ona fesuiaiga ma fomu.

O le ae fiafia e iloa le auala e faia ai greenhouses mai arcs ma mea ufiufi.
Ae ui i lea, ao le i faia le fausiaina o lenei togalaau talafeagai ma le togalaau, o le a le afaina i le taimi muamua pe faapefea ona fuafua mea uma, fuafua le tau o mea, ma atonu e foliga mai e fetaui lelei i ata ma fale.

Aua le faʻavalevalea ma tusi se fua faʻataʻitaʻiga i se pepa. O lea e mafai ona sili atu lou mafaufau i le mea ma le mea e teu ai. Maʻeu le faigofie ona e faʻatatauina le tau talafeagai.