Fualaau aina

O togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o sooga - gaʻo, mea manogi ma faʻamalosi i luga o laʻau

O keke o se falemaʻi moni i le togalaau. O suiga o le faʻaaogaina o lenei laau i togafitiga faʻale-aganuʻu e le o faitauina: o togafitiga ma le puipuia o le malulu, faʻamalosiina o le cardiovascular system, faʻamalosia lautele o le tino puipuia, ma isi.

O le sikalo lelei e fesoasoani i le togafitiga o sooga. O faʻamalosi, meaʻai ma suauu e faʻavae i luga ole faʻaitiitia o le tiga, faʻamalolo le mumu ma le fula. O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai auala mo le togafitiga o sooga - tinctures, oga o loʻo i luga o le keke ma le suauu manogi poo le iodine.

E aʻafia faapefea?

O lapisi e tamaoaiga i vitamini eseese ma microelements, ae o le sulfur e taua tele mo le togafitiga o le masukulekele system. E auai i le fausia o le chondroitin ma le glucosamine.

O nei vaega o le mea e gaosi ai le gaioiga e maua ai le saʻolotoga ma le leai o ni mea e fai. O le le lava o nei mea e mafua ai se mea taua e pei o le "soloiesea o sooga" ona o le leai o se vai i totonu o le tino. O se tasi o uluaʻi faʻamaoniga o le uiga o le sooga o sooga pe a tootuli tulivae.

O aʻafiaga aoga o le kālati i luga o le tino o le tagata, e aofia ai sooga, e mafua foi i mea o loʻo i totonu o le diallyl sulfide, lea e taofia ai le gaosiga o enzymes e aʻafia ai le faʻaogaina o le cartilage.

E le gata i lea, Vitamin C (ascorbic acid) e faʻateleina ai le gaosiga o le collagen. O ia foi, o se "fale faufale" mo mea e gaosia ai le cartilage, e nafa ma le gafatia o le sooga.

I le faaopoopo atu i elemene o loʻo lisiina, o keke e aofia ai le phosphorus ma le calcium, lea e talafeagai mo le tausisia o ponaivi ma nifo.

Faatasi ai ma meaʻai uma, o loʻo i ai i le kalama se tasi o nofoaga taʻutaʻua e tusa ai ma lona lelei lelei i le soifua maloloina o tagata. Faitau a matou mea e uiga i tulafono faavae o lona talosaga mai:

  • kanesa;
  • togitogi maso;
  • pusa;
  • uunaiga;
  • herpes, acne ma psoriasis;
  • tootai;
  • tale

Contraindications

O lapisi o loʻo i ai ni mea malosi malosi. O le mea lea, e ui i le mea moni o lenei mea o se mea masani, e le talafeagai le auai i togafitiga a le tagata lava ia. O faʻamatalaga uma e tatau ona faʻaaoga pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi, aemaise lava pe afai o togafitiga e faia i le fale.

O fofo fautuaina mo le togafitiga o sooga e faaaogaina faapitoa i fafo.. Ae ui i lea, aua le faʻagaloina le ono mafai ona tupu se tali atu. Aua le faʻaaoga srestva ae faʻavae i luga o le garlic, pe afai o le paʻu e iai manua.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o faʻamalositisi ma mea manogi o se faʻalauteleina o le vevela o le tino. E faʻaaogaina le laʻau ma le faʻaeteete i le gasegase, gasegase, ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

Auiliiliga e uiga i le aoga o le garlic ma le auala e afaina ai le tino o le tagata, matou te faamatalaina i lenei tusiga.

E faapefea ona togafitia?

Tulu mata

E lua ituaiga o vailaʻau faʻamalosi o le kālati: i luga o le faavae o iodine ma le suauu.

E masani lava soʻo se suāuʻu masani e leʻi faʻafesoʻotaʻi e fetaui lelei mo le faʻaogaina o le siva i totonu o le suauu: matala (fualaau faisua), faʻafefiloi, sefe.

E sili atu pe afai o le suauʻu o le uluai faʻamavaega, talu mai o loʻo tumau pea le numera tele o micronutrients aoga.

Ina ia saunia le tincture ave:

  • 200 g kalama;
  • 500 ml o suauu.

Kuka:

  1. Ua taʻei le mata. E mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻafefeteina ai, olola lakapi poʻo le paluga e fai ai lenei mea.
  2. O le mea lea e sasaa mai ai le suauu ma tuu mo le 2 vaiaso i se nofoaga malulu (e le oi totonu o le pusaaisa). E sili atu le faʻaaogaina o se fagu vailaʻau poʻo le faʻamalama, aua O fuālaʻau taua e mafai ona tali atu i le uamea.
  3. O le suauu o loʻo i ai nei e faʻamamaina e ala i le gaosi gaugau i ni nai taimi.

Talosaga:

O le suauʻu matala e gaosia ai le sooga faʻatasi i le po. Aʻo leʻi faia lenei mea, e mafai ona e faia se masini moli. E tatau ona faʻamafanafanaina se mea oona e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, afifi i se sikafu lalaga.

E tatau ona maitauina lena mea e toe faia le faiga i afiafi uma mo le 2 masina.

I le iodine

Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga le tinikisi o keleni ma le iodine. O lenei meafaigaluega e le gata ina faʻaaogaina e togafitia ai sooga. E mafai ona lūlūina le tinomi i ni manuʻa matala maʻe ma manua, ona o vaega uma e lua o loʻo i ai mea lelei faʻaleagaina.

Meaʻai mo le tincture:

  • 4 talo o le kālele;
  • 30 ml iodine.

Kuka:

  1. Oti lelei le galala ma sasaa i se fagu tioata pogisa.
  2. Sasaa iodine.
  3. Tuʻu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa e faʻamalosi. Lulu le fagu i taimi taʻitasi.

Metotia faʻaaoga:

E faʻaaogaina le siʻosiʻomaga i le vaega mumū 2-3 taimi i le aso, e sili atu le faia o lenei mea i totigilima faʻatasi ma le totoa o le cotton, talu mai iodine lafoaʻi faailoga pouliuli i luga o le paʻu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e saunia ai se fua o le kalaka ma iodine mo togafitiga o sooga:

Uu manogi

Ina ia faʻamagaloina faailoga o le sciatica, osteochondrosis ma le gasegase, e masani lava ona faʻaaogaina se suauʻu vevela o loʻo faia mai le laʻau ma le faʻamafaʻi.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • 1 tbsp. mūmū faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • 1 ulu o le keke;
  • 1 tbsp. pata masusu.

Kuka:

  1. I totonu o le suauʻu, faʻamalamalama lelei le aʻa.
  2. I totonu o se paluga, olopalaina le sikalo seʻi oʻo i se mea e tutusa lelei le poloka.
  3. Faʻafefiloi meaʻai ma meaʻai.

Talosaga talosaga:

O le suauu e faʻaaogaina mo le vevelaina o faʻamaʻi o vaega mamaʻi o le tino. A uma ona fufulu, ia fautuaina e liliu i se sikafu fulufulu mafanafana poʻo se sikafu. O le suauʻu e faʻaoga faalua i le aso.

E tatau ona maitauina lena mea Teuina le oloa i totonu o se pusa tioata ua tapunia i se nofoaga malulu ma pouliuli..

Paʻu

E faʻaaogaina lenei puʻupuʻu e togafitia ai sciatica, aemaise lava i totonu o le laasaga laititi.

Meaʻai:

  • 3 ulu laulaulau tetele;
  • 0.5 lita o vai.

Kuka:

  1. Uu le sikalo, faaopoopo vai ma aumai i se vevela. Ma, mo le le sili atu ma le 1 minute, ia uuina le suauu kuka i luga o le afi.
  2. Faoa solo tilatila silati seia oʻo i le setete.

Metotia faʻaaoga:

  1. Cotton solo e gaugau i le afa, tuu le paluga sila i totonu.
  2. O lenei solo e ufiufi ai le faʻavalaʻau atoa pe afai e togafitia le radiculitis, pe naʻo le maʻi pipisi, pe a iai se faʻafitauli i lenei mea.
  3. Mai le pito i luga, ua afifiina le malo i le cellophane film ma se sikafu lalaga, se sikafu po o se fusi faapitoa. Mo le faʻamautuina mautu o le "fausaga" e mafai ona afifiina i fusi.

Faatasi ai ma se avanoa faapea i le compress o aso uma lava.

E le fautuaina e nofo i se fusi mo le po. Muamua, e mafai e le fusi ona lele ese ao taʻavale. Lona lua, o le pipiʻi malosi o le a malosi le lolomiina o le paʻu, ma e mafai ona mafua ai le ita. O loʻo fai mai o lenei faʻamalosi e faʻamafiesea ai le tiga mai le uluai talosaga.

Faʻaiʻuga

I le faʻaaogaina o mea laiti, o mea manogi poʻo ni faʻamau o le kālati e manaʻomia ona manatuaina lenei mea o le laau e mauʻoa i suauu taua lea e mafai ona afaina ai le paʻu. E le tatau ona e faʻaogaina nei meafaigāluega pe'ā iai ni manua ma togafiti, e lelei le tolopoina o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu seia oʻo ina faʻamalolo nei maʻi o le paʻu.

Ma ia manatua ao leʻi liliu atu i metotia o vailaʻau masani, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E naʻo ia e mafai ona faia se faʻamaonia saʻo ma faʻatonu togafitiga talafeagai.