Fualaau

Vaʻaia o le faʻaogaina o moega faʻasaga mo strawberries e faia e oe lava ia

Afai ei ai soʻu vaega laitiiti, e te manaʻo e toto mea uma ma tele, o loʻo iai mea e te manaʻomia. E tele le tele o filifiliga mo mamanu, meafaitino ma fomu mo ia togalaau. O lenei tusiga o le a taʻu atu ia te oe e uiga i totoa e fai e le tagata lava ia mo le seleselega.

Le lelei ma le le lelei o moega mo togalaau

O le le mautinoa o le aoga o nei moega e aofia ai le faʻaolaina o avanoa fanua: O se togalaau togalaau e mafai ona faia i luga o le pa, faasaga i le puipui o se faʻalauteleina o le tamaoaiga, i totonu o se togalaau e pei o se fugalaau fugalaau, faʻapitoa i luga o se terrace poʻo se vaʻa. E mafai ona e fatuina se laufanua saʻo i luga o le sikuea sikuea.

O moega tioata o le a mafai ai e oe ona pulea le tele o le susu e sau i le strawberries, ma puipuia ai le galo. E le gata i lea, o le aʻa o le aʻa, lea o loʻo i luga o le eleele, o le a puipuia mai suiga faafuasei i le vevela, mai le maalili i le amataga o le tautotogo. O le a faigofie tele ona afifi na moega i le ata. I le taimi o le tausiga o le tulaueleele e leai se mea e tatau ona punou ai, o mea uma lava e avanoa ma latalata ile lima.

O moega tioata e mafai ona faia mai soʻo se mea e mafai ona avanoa, e oʻo lava i palasitika, aua latou te faia foi vaomago mai i fagu paʻukeke ina ia le pala le sua, taoto i luga o le eleele. O lona uiga, latou te aoga mai se tulaga tau tupe. O le gaosia o moega e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa faʻapitoa ma taimi e faʻaaoga ai.

O le le lelei o ia fausaga e aofia ai tapulaa o meaʻai. Afai o le moega vavalalata mo le seleselega e faia mai pusa laititi, mo se faataitaiga, mai fagu palasitika, o le tele o palapala e laitiiti, o aʻa e maua ai le matelaina. O le fafagaina o nei togalaau e tele lava ina faia.

E taua! O aʻafiaga e aʻafia ai le mea moni e faʻapea o le totoina o togalaau i le taumalulu e mafai ona malolo, o lea e manaʻomia ai mo le moega.

Filifiliga mo le gaosia o moega faʻatapulaʻa: mai lea mea e mafai ai ona e faia se mamanu

E pei ona uma ona taʻua, e mafai ona e faia ni moega tuusao mai soʻo se mea e maua: mai fagu paʻu paʻu ma paipa, mai paʻu laupapa tuai, baklazhka, mai pusa, mai meafale tuai (atigipusa), e mafai ona e faʻaogaina pa pupuni, ato, fugalaau mo ipu, ato - o mea uma e taoto. E faʻapefea ona fai se moega mo strawberries, mafaufau atili.

E te iloa? I le Peretania o Paignton Zoo o se laufanua faʻasaina mo le faʻatupulaia o fualaʻau eseese mo tagata nonofo i le faleoloa. O le tulaga ese o le faatoaga o le totoina o laau toto e aunoa ma le palapala, i se mea faapitoa hydroponic substrate. O tagata faigaluega o Zoo e mitamita e talanoa e uiga i le vave o le totoina o faatoaga i le auala lenei ma le fiafia oa latou uarota, o ē mauaina greens greens i le tausaga atoa.

Loto tioata ma paʻu

E mafai ona e faia se moega mo strawberries ma le fesoasoani a pota tuai. Toa tele e le taua; afai o paʻu e eseese la latou lapoa, e mafai ona e faia se moega i ni vaega se tolu.

Paʻu e amata ai mama, fufulu ma faʻagogo, ona fai lea o ata vali i le lanu e manaʻomia. I le isi itu, i luga o itu o le paʻu o le paʻu ua tipi, e sili i le mamao e tasi. Ina ia faia le fausiaina, o le a e manaʻomia se paipa palasitika, o lona telē e tatau ona tutusa ma le maualuga o le moega fuafuaina. I totonu o le paipa faʻapipiʻi foʻi pu i ona itu uma ma le maualuga.

O le muamua paʻu ua faʻapipiʻiina, o se paipa ua afifiina i le ie gaosi ua tuʻu saʻo i lona ogatotonu, ma ua tumu le eleele. O isi togafiti o le ituaiga lava e tasi o loʻo faia faʻatasi ma paaga uma o iai. A sauni le fugalaau e faʻaaoga, e sasaa le vai i totonu o le paipa, lea e tafe atu i vaega uma o lenei moega. Ua totoina vao vao i totonu o pu o faia i pusa.

Vali faʻataʻapaʻu tioata

E mafai ona ola lelei fualaʻau i paipa pipili o loʻo totoe mai le toe faaleleia, seʻi o tatou vaai pe faapefea ona fai lenei mea.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni paipa i tafaʻi eseese: e le sili atu i le 2 cm, le lua e le itiiti ifo i le 15 cm, ma sili atu ona lelei.

O loʻo faia i totonu o paipa uma e lua: i se lautele paipa, e tatau ona lapopoa ia pu (mo le totōina o strawberries), ma laʻititi, taʻitasi, laiti (mo le vai). O le maualuga o le paipa e faalagolago i lou manao, e mafai ona tele naua le afa mita le maualuga, e taulaʻi i luga o se pa puipui. O se maea vavalalata ua tuʻuina i totonu o se paipa e lautele, ona sasaa ai lea ole palapala.

O moega vaʻai mo strawberries e faia i paipa paipa e faigofie ona e le mafai e le palasipolo ona tafia i le la, ma e faigofie mo paipa e suʻe ai se nofoaga ma toe faʻaleleia.

Tului O uluai oloa palasitika ma palasitino na foliga mai o se taunuuga o saienitisi o loo sailia ni sui mo mea masani mo ituaiga pisinisi: ivory, wood, and pearl-pearl. O le vailaʻau sa faia i luga o le faavae o mea faʻalenuʻu masani, e pei o le paʻu. I le amataga o le 20 seneturi, na maua mai ai le plastik synthetic i luga o le puna o phenol-formaldehyde resins.

Vaʻai mata ma se fagu

E mafai ona e faia ni moega maualuluga mo strawberries ma o oe lava lima e faʻaaoga ai le fata. E mafai ona vaaia le sulu i greenhouses ma e le gata i strawberries. E mafai ona faʻatau mai le faʻailoa ma, i le faʻamoemoeina i le mea e tuʻu ai, tuʻu i luga o fagu fata o strawberries poʻo pusa. Ma, i le ala, afai e te faʻapipiʻi ni pusa i seleselega i totonu o le kiona, o le taimi o le galueina o le a matua faʻaititia.

E mafai ona e faia se moega e tele-fusi mo strawberries oe lava i foliga o se pyramid. Ina ia faia lenei mea, e mafai e laupapa ona tuʻituʻi sikuea sikuea o ituaiga eseese. Tamaititi laʻititi e tuʻu tele i luga o le matāʻupu o matryoshka. A maeʻa ona faʻatumu i le eleele ma totoina strawberries, pe a tupu aʻe le vao, o le ae maua se puaʻa vaʻa. O fausaga faʻamalosi e mafai ona faia i le foliga o se taʻavale. O le a mataʻina foi.

Tele-third, e mafai ona e faia moega o strawberries i paʻu palasitika. E tipi le fagu, tuu se vaega o le pito i lalo ma le ua ma se ua e le mafai ai ona sasaa le eleele. Paʻu mafolafola mafolafola i luga o le puipui o le pa, se laina i luga o le laina.

Lotu vaʻai o taga

O laulaau i totonu o ato o se auala faigofie foi ma le tamaoaiga o moega faatautau. O taga mo strawberries e mafai ona faʻaaogaina mai le polyethylene telefoni, mai le afaina, e mafai ona e sulu mai soʻo se mea eleelea i ou lava lima.

O taga e faia i le natura masani o le a sili ona umi ma talafeagai mo laau toto, aʻo latou manava ma maua lelei le gafatia. E manaʻomia le suʻisuʻi pito ma le pito i lalo o le taga i ni nai taimi ma se filo malosi.

O ato e tumu i le palapala, o loʻo faʻaaogaina mo le totōina o strawberries i le 15 cm le tele. O se vaʻaiga malosi e vaeluaina i le pito i luga o le ato, lea o le a faʻapipiʻi ai le taga i le lagolago. E totoina vao i pu na faia ma faʻafeinu. E mafai ona e tuʻuina taga i le faʻatonuina o le faasologa.

Laʻau toto i le vine

Talu ai ona o le lauiloa o togalaau laugatasi o le mauaina o le malosi vave, o loʻo i ai ni mamanu faʻapitoa mo le faʻatau atu i faleoloa mea faʻatau mo tagata fai togalaau. O le foliga o le fausaga o le paʻu laupapa, o pupuni iloga ma se mea itiiti e faia i totonu o le tane. Ua sasaaina le palapala i totonu o lenei tane e ala i le faaopoopo o peat ma oneone, ua totoina vao i totonu o pupu. O le faʻaogaina o le faguina o paʻukeke o le faʻasolosolo i lalo o pu e fesoasoani i vao vaomago ao latou tutupu, o laau e le tautau i lalo ma e le malepe i lalo o le mamafa o fua. O pupuni lapisi mo le taumalulu malulu faʻamalosi.

"Moega moega"

O le pusa o le taga sa faia e tagata faifaatoaga o meaola. O le faʻataʻitaʻiga i se tasi o faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga na faʻaalia ai le fiafia o le tele o fai togalaau, ma na avea le mamanu ma tagata lauiloa. E mafai lava ona faia se lapoʻa tele-fusi mo le strawberries ma ou lava lima.

Tekonolosi gaosiga:

  1. Mo se moega e lua mita le maualuga, o mea e manaomia e manaomia ai le fa mita (e tusa lava po o le a le maualuga o le moega e te faia, o le mea e maua i le lua uumi). O le tuʻuina o le mea i le afa, matou te faataamilo agai i lalo, ma toe foʻi i le 5-7 inisi. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona tautau le moega.
  2. Ma le isi, o le tuua o pito pito i luga o le pito i tua o le pito i tua, matou te taina itu ma le pito i lalo o le mea, ma fai ai le ato.
  3. O le atoa o le eleele e tatau ona makaina i totonu o faʻamaufaʻailoga, e le sili atu i le tolu mita taʻitasi. I luga o laina o le makaina - paʻu, toe foʻi ese mai le sulu e tusa ma le 3 cm ma faia se sulu semicircular. Ona sosoo ai lea ma nei moega i le taimi o le suāsusu o le a maua ai le susu e tafe ifo i lalo o le tipi tipi, o lea la o le tipi i se afuʻola e sili atu ona faigofie nai lo le saʻo.
  4. I totonu o le pito i luga tatou te faʻapipiʻi ai se masini maʻaleʻale, faʻapipiʻi totonu, ina ia faʻalautele le masini. O pito e lua e nonoa i se lagolago. I totonu oa matou taga tatou te momoe ai i meaʻai fualaau aina ma totō strawberries, vai.

Faʻalogo! Ina ia tumau le susu i le umi o le moega, o loʻo faʻaaogaina e le faifaatoaga hydrogel ma eleele. O lenei mea e alofia ai le faʻasusu ma le popole e uiga i le eleele malulu i tane.

Faatalanoaga mo le moe

Moega moega - faʻapena foi se ituaiga o togalaau. E mafai ona faia ni moega, e faʻaaoga ai le tele o mea tutusa lava, e pei ona faia i luga o laufanua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, paipa paipa. Ua vavae le paipa, ua tapunia pito i pulou, ua aliali mai o se pa'ū lea ua sasaa ai le eleele ma ua totoina ai le seleselega. O le faʻaputu ma le fesoasoani o le twine e faʻapipiʻi i luga o le visa o le faletua poʻo le faʻatoaga o fale, poʻo luga o le laau. O le uumi o le gutter e mafai ona filifilia lelei mo oe; e mafai foi ona e faia ni vaega o ia togi.

Faʻapipiʻi matala

O le moega mai le fausaga e le manaʻomia ai le tele o tomai. O le umi o le manaʻoga o le mea o loʻo faʻaaogaina i totonu o se mama, e faʻamautu pito. I tafatafa o pito o le laina e ufiufi i vaovao, e mafai ona e faʻaaogaina se ata vevela, ae o le vaomago e sili atu ona manaia ma sili atu ona masani. Ua tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le mama, ona totoina ai lea o togavao i luga o itu, ma toso lemu le lau laau i totonu o le mama. Ona avea lea o se vaega o vaovao - eleele, togafiti i itu taʻitasi. O le numera o laulau e faalagolago i le maualuga o le mama.

Faʻateleina o le totoina o strawberries i luga o le moega

O moega tioata e sili ona lelei i luga o le fanua, pe afai e leai se avanoa, ia avea ma se mea e faʻamalamalamaina e aunoa ma se ata o laau tele, e manaʻomia e strawberries le tele o le la. Afai e lelei le totoina, e lava le malamalama ma le vevela, susu, ona mafai lea ona e aoina se fua tele: e oo i le 12 kilokalama mai le tasi moega. O le tuufaatasiga o le palapala ile moega e taua.

O le laau i le tele o tulaga e gata i le avanoa i meaʻai, pei o, mo se faataitaiga, i moega o fagu palasitika. O le gafatia e laʻititi, o le eleele e laʻititi, o lea e manaʻomia ai ona e tausia le eleele muamua: oneone, oneone humus o le a sili ona lelei.

E tutusa foi lea mea i le susu: i totonu o pusa laititi o le eleele e masani ona vevela. Ina ia aloese mai faafitauli e ono tulai mai, e faʻaaogaina e le faifaatoaga le faʻaopoopoga o le kalukalo i le eleele.

O le tausiga o le moega i luga e manaʻomia ai le itiiti ifo o taumafaiga: latou te le manaʻomia ona veleina, leai se mea e tatau ona ufiufi ai le eleele i lalo o fua, ina ia aua le pala, e faigata tele ona maua ni fualaʻau ma ni tamai togitogi, ma e le manaʻomia le faʻalogo i le tolu maliu i luma o le vao.

O le fatuina o ni moega muamua mo le seleselega ma se mamanu itiiti ifo o le a maua ai le saite o se foliga matagofie, o le a le mafai foi ona avea ni moega taua o se elemene o mea teuteu.