Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga atoa o le tausiga a le Iapani I totonu o le togalaau ma i le fale

Iapani uonymus - o se lauolaola matala i Iapani, Korea ma Saina.

I le seneturi sefuluiva, na faʻalauiloaina ai le laau i Europa, lea na salalau solo e avea o se laau teuteu e faʻafefeina ai le vaʻaia o Europa.

Faamatalaga lautele

O le igoa faasaienitisi o le Iapani mumusu e foliga mai Euonymusjaponicus. O le mafuaʻaga lea e taʻua ai lea laau i nisi taimi eonimus. I le natura, o se musika e olaola i le tulaga o se laau e oo i le 6 mita le maualuga, faapea foi ma se laau afu. I totonu o nofoaga malulu, o le laau e foliga mai o se laau afu.

O laʻau o le laʻau e gaogao, paʻu. O fugalaau e tau le iloagofie, lanumeamata, e aoina i fuifui o ni nai vaega. O fua o le Euonymus Iapani e foliga mai o se atigipusa e fa o latou ofaga.

TAIMI FAATASI! I le faaopoopoga i le Iapani, e tele ituaiga eseese o le Euonymus: o le matagofie o le apaau, lelei mo le ola i le fale, o se aulelei matagofie ma Europa.

Ata

Faamasani oe lava i foliga vaaia o le Iapani Euonymus i le ata oi lalo:

Toto ma tausi i le fale

Mafaufau i laasaga uma o le tuputupu aʻe Euonymus Iapani, e aofia ai i le togalaau.

A maeʻa le faʻatau

Iapani japona alofa i le mafanafana. I nofoaga malulu, e manaʻomia le ufiufi o se togavao i se taimi malulu pe alu i se nofoaga mafanafana. E ui ina maualuga i le vevela o le 10 tikeri, e lagona lelei lava.

TAITAI! O le suka i le taimi malolo e sili atu ona lelei le tuʻuina i se nofoaga malulu (+ 10-13 tikeri).

Teuteu

Laʻau manaʻomia le faʻatulagaina e le aunoa, faʻapea foʻi ma le tipiina o puʻu vaivai. I le natura, euonymus lala vaivai ma e seasea ona maua se palealii. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuina o le laau e mafai ona liua i se uluaʻi laau po o se lala vao.

Faʻasa

Laʻau manaʻomia le tele o le suāsusu. E manaʻomia le vai e puipui ai. Iapani ivaonymus malosi e afaina mai le leleaina o le eleele ma maliu ai ma le le lava o le susu. I le vevela o le tau, e tatau ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le palapala, ae i le taimi lava e tasi e le o masuasua.

I le taumalulu, ma aemaise lava pe a malulu, e tatau ona faʻaitiitia le vai ma le itiiti ifo le suamalie.

Iukoo Iapani e masani lava ona faatatau i le susulu ma le mafanafana o le agaga, lea e talafeagai mo le faamamaina o laulaau mai le pefu faaputuputu.

Faʻamasinoga

E mafai ona e totoina se laau soʻo se faʻafefiloi o le eleelee ala i le faaopoopoina o se mea e taofi ai le susu.

Faʻaleleia le palapala ma tutoatasi mai le lua faitaua o masima, tutusa le oneone, sod, laʻau ma le eleele humus.

Suiga

Iapani japona manaʻomia se faʻatulagaina faaletausaga i le tautotogo.

E aoga lenei mea i laau iti. O laau matutua ua toe totoina i le tolu i le fa tausaga.

TAIMI FAATASI! Afai e le mafai ona faʻaaogaina le gaosiga ona o le lapoa tele o le vao, ona mafai lea ona aveeseina le vaega pito i luga o le palapala mai le tane ma faʻamumu i se mea fou fou.

Tofiga

Iapani japona fua mai i le tautotogo e ala i le tipi ma le vaeluaina o le vao, ma i le vaitau o le mafanafana - fatu.

O le fatu e tatau ona faʻamaonia i + 3 tikeri mo le tolu masina. O le faʻataʻitaʻiga e tumau pea seia oʻo ina malepe le pele o le fatu.

O le fatu e tatau ona faʻamamaina mai laau totō, faʻamavae i le foga o le manganese ma faʻamafaʻiina i le oneone ua faʻafefeteina. O le palapala e tatau ona aofia ai vaega e lua o le humus, vaega e fa o eleele laʻau, o le tasi vaega o le turf ma le oneone.

Pe a faʻatupuina e ala i le fevaevaeaʻiga, e taua le aua le faʻaleagaina ma matua faʻaeteete i aʻa.

Seʻa oti i le taumafanafana faatasi ai ma ni aʻa laiti. E selesele le 'ie i se umi o le 5 cm. E tatau ona i ai se fomaʻi.

Faʻavaeina i se mea e lua-laiga, i le pito i lalo o le oneone o loʻo i ai, ma luga o le pito i luga - o se tuufaatasiga o lapisi, oneone, humus ma laʻau laʻau. O le faagasologa e lua 2-2.5 masina.

Lulu

Laʻau masani e le taliaina toleniga vevela.

O le vaʻaiga sili ona lelei e mai i le 18 i le 25 tikeri.

I le taumalulu, e sili atu ona lelei le tausisia o le puleaina o le vevela o le maualuga e oʻo i le 12 tikeri, o le a fesoasoani e faamautinoa ai se taimi malolo mo le faʻalelei.

I le taumalulu, i le vaitau o le maualuga o le faʻaogaina o masini faʻavevela, o le laau e masani ona laʻau lau.

Malamalama

Iapani japona e fiafia i le susulu ae susulu malamalama. E masani lava ona taia se numera itiiti o ave saʻo o le la. Lulu susulu e pei o le euonymus ma laulaau eseese.

LELEI IA ILOA! Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau ua le toe iai se eseesega pe ua maeʻa foi.

Faamanuiaga ma le afaina

Iapani japona e faʻaaoga i togalaau ma i le faʻamalosia o aai mo mea teuteu. I fale ma fale ma isi nofoaga e faʻaaogaina foi lenei fale e avea o se mea teuteu. Ae o soo se vaega o le vao manatu leaga oona uma mo tagata ma meaola!

Maʻi ma faʻamaʻi

Iapani japona e mafai ona faʻaleagaina. vaʻavaveleve, moli, aphids, mealybug. Afai o le siama e maua e nei mea faʻavevela, e tatau ona faʻaaogaina metotia e faʻaleleia ai vailaau.

E leai se afaina o le ogaoga.

I le malamalama tele lava, o pito o laulaʻau e mafai ona pula ma malogo. Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le palapala, o le Iapani Euonymus ua leiloloa ona lau laititi ma ua le toe atiae.

Paʻu laʻau vao ma le faʻamalolo maualuga ma maualuga le vevela.

Iapani japona e faigofie ona faʻaleleia lau laau e fai ma tali i soʻo se suiga i tulaga o le taofia poʻo le le tausia lelei. O le mafuaaga lenei E fiafia le vao i le filemu ma tulaga le suia.

Faaiuga

Iapani Iapani e tufatufaina uma i Iapani ma Saina, ma i atunuu Europa.

Faaaoga se laau e avea o se mea teuteu o auala o le aai, nofoaga o togalaau, verandahs ma potu.

Toto itiiti le gafatia i faʻamaʻi faʻaleagaae mafai ona afaina ai mea leaga.

Aua nei galo o le laau laʻau e taua o se laau oona e le gata mo manu, ae mo tagata foi.

TAIMI FAATASI! Masalo o le a e le fiafia i ni laau matagofie matagofie, e pei o le: Skimmia, Leptospermum, Broom. E mafai foi ona avea o se teuteuga mo lou fale poʻo lau togalaau.