Fua o le gaosiga

Faʻapitoa ile tausia o le tricolor arrowroot (tricolor) poʻo le tatalo laau

Maota tricolor poʻo le tricolor uʻu uʻamea o se mutia e faʻavaeina laau mai le aiga o le igoa e tasi.

O le natura masani o ona nofoaga o vaomatua o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute.

O le uiga ofoofogia o laʻau laʻau o le uʻamea e gaosia ma tulaʻi ai ma le leai o se malamalama na fausia ai le faavae o lona igoa lona lua - "tatalo tatalo".

I lalo ifo e mafai ona e vaʻaia se ata o le uʻamea o se tolu lanu po o le tatalo:

Tausiga ile

O le tausia o le uʻamea i le fale e le ese mai le tele o isi laau.

A e faʻatau, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le laau, lafoai le faatauina o le malosi tele, tuai pe, i se isi itu, talavou, e lei maua le malosi, e pei foi o vai vaivai.

E taua!O le taimi sili e amata ai le totoina o fugalaau o Aperila - Me.

A maeʻa le faʻaaogaina o le uʻamea i le fale, e tatau ona puipuia mai aʻafiaga leaga o le potu vevela i le ea. I lea tulaga, o le laau sosolo vavae ese e le vai mafanafana mai se fagu vali i le tele o taimi i le aso seia oo ina fetuunai i tulaga fou mo ia.

I le auala, o ia vai e talafeagai mo le fugalaau i le vaitaimi atoa o lona tuputupu ae: i le taumalulu ia le itiiti ifo i le tasi, ma i le taumafanafana - faalua i le aso.

Teuteu

Aʻo tupu aʻe le uʻamea, o nisi o eletise e malosi le tosoina, o lea e manaʻomia ai le aveesea. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le laulauina o le tele o laau toto e le gata ina faʻaleleia ai ona foliga matagofie, ae o loʻo i ai foi se aafiaga lelei i lona isi faʻavae, talu ai faʻaosoina le tuputupu ae pepe fou mai le ogatotonu o le fugalaau.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

E manaʻomia e Maranta tele ma masani ona faasusu, e le faʻatagaina le sili atu o le faʻaleleia o le palapala. Ae ui i lea, o le susu tele o le meaʻai e mafai ona afaina ai le laau, talu ai e tau atu i le fesuiaʻi o le aʻa aʻa.

E masani lava i le taumafanafana taumafa e faia aso uma lava, ma i le taumalulu - 1-2 taimi i le vaiaso. Mo lenei faiga, naʻo le timu, kiona, faʻafefe vai poʻo vai vavaeese e faʻaaoga.

O se faʻamaoniga faʻalagolago o le manaʻoga mo le fafagaina masani o le faʻamagoina o le vaega o le eleele i le loloto2 cm.

O le pulupulu foi e iai sona aoga aoga i luga o le laau, aemaise i le taumafanafana.

E taua! I nisi tulaga, o lenei faiga e mafai ona taitai atu ai i lanu paʻepaʻe luga o lau. I le avea ai ma se isi mea i se vai malulu, e lata ane i le uʻamea, e mafai ona e tuʻuina pale palasitika po o isi koneteina ma le iliili poʻo le faalauteleina o le oneone, ua tumu i le vai.

Faʻamasinoga

Pe a totoina se laau e sili ona talafeagai papaʻu ae lautele sima poʻo ipu palasitika. O loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faʻapea, o aʻa o le uʻamea e le oʻo i totonu o le eleele, ae faʻaleleia atili ai fatu eleele, lea e manaʻomia ai le avanoa avanoa mo lo latou atinaʻeina.

Ina ia ola maloloina ma matagofie i totonu o laau, e aoga le saunia o se mea e manava ai le respirava ma se vaifofo vaivai.

E pei o le mea mulimuli, pe faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faleoloa poʻo ni mea e faʻaaogaina e le tagata lava ia. O le filifiliga lenei ua faʻamaonia lelei lava ia:

  • 2 vaega vaega;
  • 1 vaega o le oneone tele;
  • 2 fasi fasi laau humus.

E tatau ona taʻua faapitoa ma o se tuufaatasiga lautele:

  • 2 vaega vaega;
  • 4 fasi fasi laau lauulu;
  • 1 vaega o le fuga vao;
  • 1 vaega o le oneone oneone.

Ina ia tuʻuina atu le sui e sili atu le vavalalata, e mafai ona e faʻaopopo paʻu pine, sphagnum, malala muʻu poʻo le eleele faʻasala. E le gata i lea, latou te faatulagaina alavai e ala i le liligiina o le claydite, piliki malepelepe po o ni tamai maa nutililii ma se faaputuga e oʻo i le 5 cm i le pito i lalo o le fugalaau.

O le vitio o loʻo faʻaalia ai mea taua o le tausiga o fugalaau:

Suiga

E taua!O laau laiti e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi, ma pe a oʻo atu i le tolu tausaga - 1 taimi i le 2 tausaga.

O le taimi aupito sili mo le togafitia e pei ona taua tautotogo. Aʻo leʻi toe faʻapipiʻi le uʻamea, faʻamamaina ma faʻagogo, e pei foi o laulaau tuai ua aveeseina, ina ia latou le faalavelaveina le masani ai ona fausia ni taamilosaga fou.

Tuputupu ae mai le fatu

Faatasi ai ma le totoina o laau laau, e mafai ona maua se fugalaau fou i le fesoasoani a fatu. Ina ia faia lenei mea, o le a lūlūina nei mea i luga o se mea faʻapipiʻi lelei vevela 13 - 18 i lea e tatau ona tausia i le vaitau o le tuputupu ae.

Tofiga

E tele auala e ola ai se laau.

  1. Vaeluaina o vao. I lenei tulaga, pe a oʻo i le fueina o le uʻamea, e vaevaeina le rhizome a le tina i ni nai tama teine ​​ma ni aʻafiaga lelei ma atinaʻe. O tagata talavou taitoatasi e totoina i ni atigi pusa eseese ma le eleele mama ma susulu i palama palasitika po o le pusa palasitika mo le ola lelei. A maeʻa, ona tuʻuina lea o ipu i se mea mafanafana mo le faʻamaina mulimuli o laau.
  2. Laʻau. Mai i apani lapisi e ave se vaega o le uʻu umi o le 8 - 10 cm ma le lua internodes ma nisi laʻau ola maloloina, ona tuʻu lea i totonu o se atigipusa vai vai. Ina ia faʻavaveina le aʻafiaga o aʻafiaga, o togafitiga e togafitigaina ma se faʻalauiloa tuputupu aʻe. O le faagasologa o le germination e masani lava ona 1 - 1.5 masina. A maeʻa lenei mea, e faʻapipiʻiina ia mea i totonu o se meaʻai ma le suavai. Mo le vaveina o le totoina o fualaau e fai ai ni tamai greenhouses.

Lulu

O le vevela lelei mo le totoina o le uʻamea e 20 - 26 C i le taumafanafana ma le 16 - 18 C i le taumalulu.

E taua! O le laau e gaoioi le lelei i fesuiaiga i le vevela ma ata, o lona uiga e le fautuaina e ave i fafo e oo lava i le taimi mafanafana.

Malamalama

E le taliaina e le Maranta le susulu o le la, ae ui i lea, o le malulu malosi e aafia ai ona foliga vaaia: o le lamina ua faaitiitia, ma ua tele lona lanu lanumoana.

E sili atu le lagona o laau i taimi uma malamalama susulu malamalama (penumbra), poʻo lalo ifo o molī faʻamalama e faʻaleleia mo le 16 itula i le aso.

E taua! O le nofoaga lelei o le fugalaau i totonu o le fale o le a avea ma totonugalemu o le potu, ma i le taumalulu o le faamalama sill, lea o le a maua ai e le laau le malosi tele.

Faamanuiaga ma le afaina

O le foliga teuteu o lenei laau e faʻatauina e fugalaau fugalaau mo se laʻau matagofie o lau o le oval, i le lanu e eseese lanu lanu meamata, e faʻapipiʻiina e se leo i foliga o veins vevela, sasa ma lanu.

O se tagata vavalalata o lenei fugalaau - o le karanta - e masani ona faʻaaoga i le kuka. I lalo o le eleele eleele e maua ai le malosi (e oʻo i le 25%) e faʻaaoga. Latou te maua le falaoamata, lea e alu i le sauniuniga o puddings o meaʻai, sau sau, sou, stews and products bakery.

O ituaiga eseese o uʻamea o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. E talitonuina o se ipu e ola, e faʻapipiʻi lata ane i le moega, e mafai ona faʻamalolo tigā. O nisi o tagata faifaatoaga fugalaau e talitonu e fetaui lelei ma totonu o le potu ola, e fesoasoani e taulimaina lagona leaga ma osofaiga o le osofaiga, faaitiitia feeseeseaiga.

Aafiaga Lamatia o Tagata leai se, aua e le oonaina le sua oona ma e le i ai ni pito mata, e mafua ai ona tipi.

E taua!I soʻo se tulaga, e tatau ona mulimulitaʻia e tagata o loʻo mafatia mai maʻi faʻamaʻi matautia ma le bronchial asthma.

Maʻi ma faʻamaʻi

Spider mite

O se tasi lea o mea sili matautia meaola faʻamaʻi. E faʻamauina i le pito i lalo o le lau o le laulaʻau, e faʻaalia ai foliga o lanu paʻepaʻe ma se laupepa manifinifi. I le aluga o taimi, o laulaau e le toe lanu masani ma pauu.

Mo le puipuia o lenei mea matautia, e tatau ai ona aloese mai le vevela tele o le ea i totonu o le potu, e maua ai taimi faʻapitoa sasaina fugalaau fugalaau. I le tulaga o faʻamaʻi ua amata ona iai, e faʻaaogaina ai ni mea faʻapitoa faʻamaʻi pepe, aemaise lava, "Fitoverm", "Aktellik", "Funanon", ma isi mea faapena, ma le faʻafefeteina e sauniuniga o le talipupuni i fafo i fafo atu o le fale.

Shchitovka

O se faʻaaliga o le faʻaleagaina e lenei meaola o le foliga mai o le lanu enaena i laulaau ma laʻau. O le lamina e minoi, o le mimilo, o le a leiloloa lona lanu ma e paʻu ese (mo auiliiliga i mea e fai pe afai o laulaau o le uʻamea e lanu samasama ma mamago, faapea foi ma faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia le fugalaau ma le auala e togafitia ai le laau, faitau iinei).

O se auala malosi o le tetee atu i lenei faamaʻi o le fufuluina lea o vaega ua aafia o le laau ma le 5% o le suauu soa (20 kalama o le soapishers i le 10 lita o le suavai) poo le pulupuluina o le solution o le Actellica i le fua faatatau o le 1 i le 2 ml o le oloa i le 1 lita o le vai.

Mealybug

E afaina ai lau laʻau. Mo lona faʻaumatia faʻaaoga fua tutusa fualaau faasaina e pei ona i ai i le mataupu ma le talita. Afai e tatau ai, o le togafitiga e faia faʻaauau pea seia oʻo ina ausia se taunuuga tumau.

Maranta tricolor - e le o se vailaau faigofie, aua o lona tuputupu ae masani ma le atinae e manaomia ai le tausisia atoatoa o le galueaiina o faatoaga. Ae ui i lea, o nei taumafaiga uma o le a totogi lelei, ona o le "tatalo vao" o se tasi o laau sili ona matagofie o le vevela lea o le a fiafia ai mata i laʻau oona matagofie ma se mamanu tulaga ese i le tele o tausaga.