Fua o le gaosiga

Se tamaititi o le malamalama ma le vevela - pe faʻapefea ona totoina se moli mai se maa i le fale, faʻapefea ona totoina, pe faʻapefea ona toto, pe faapefea ona tausi?

E te filifili e toto ma ola moli mai le maa.

O le mea moni, e mafai ona e mauaina se laau matagofie lea e vave ona e susulu, o fualaau suamalie o le a aliali, ae e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono ma mealilo o le tuputupu ae.

O faʻamatalaga patino o le totoina ma le tausia o se laau, se ata o le auala e ola ai se moli mai le ponaivi i le fale, pe faapefea ona totoina, o le ae mauaina mea uma e te manaʻomia i lenei tusiga.

Tuputupu ae i le fale

Mai ponaivi

O le mea lea, faatasi ai ma le tausiga saʻo ma le moli a le fale, na faia i le taimi o le a amata ona fua mai i le 6-7 tausaga.

A o le totoina se moli mai se maʻa, o le a faʻamalulu lava maʻa mo le tusa o le 12 itula. Latou te saunia se paluga mo fualaau suamalie, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa.

Paʻu teuteu moli tuu i totonu o se ulo, tuu i lona itu, fufuluina i se palapala o palapala, lea e faʻamamaina. O se fagu ua i ai ni ponaivi ua totoina ua ufiufi i se pulou manino ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu.

TAITAI! Aua e te oso i luga o tatupu tuuga saʻo - o le a moli le moli.

E tatau ona foliga mai i totonu o le 4-5 vaiaso. Ole mea sili ona tele ma lelei le atinaʻeina ua totoina i ni pusa eseese ma ua tupu foi, pei o se laau faʻatau i totonu o faleoloa.

E faapefea ona toto?

A o lei totoina se moli mai se maa, e tatau ona e iloa o le tui o le auala autu lea mo le faamautinoaina o le fuaina o se moli. E lua ala o tui:

1. O se tauʻau

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e vavae ese le 'au mai le faʻataʻitaʻiga muamua. Afai e te tipiina le afu muamua, mo se faataitaiga, aumai mai mamao, ona teuina i totonu o le pusaaisa. Mo le teuina, afifi le pito i luga ma le susu ma tuu le avanoa i totonu o le taga. O le mea lea, o le sulu e tumau pe a ma le masina.

Aʻo le i faia le faʻagasologa, ua aveeseina lala ma fuga mai le mea faigaluega. O le nofoaga o tui e soloi ma tipi ese. Ona gaugau lea o le paʻu ma o le tipi ua faapipii i le au.

Faʻamau le mamanu i se tui puipui poʻo se mea faapipii, afifiina i le polisylene ma tuʻu i se nofoaga mafanafana. E aveese le afifi pe tusa pe a ma le 3-4 vaiaso, ma a uma le lua vaiaso - aveese le afifi. Afai e le liu le fusi, ae na o le lanu samasama, ona manuia lea o le taualumaga.

2. Budding

Uhona vaʻaia ai lea o le mata, o lona uiga isi fatuga mai se fualaau aina.

O mata e tatau ona moe, talu mai le taimi ua fautuaina mo na ituaiga o tui o le autumn.

I le amataga o le tautotogo, o le a toe ala mai le pusa ma totogo.

O le taaphole e tuu i le itu o le ogalaau, afifi i se ata.

E tatau ona tupu le totogo i le 3-4 vaiaso.

I le faaopoopo atu i le auala lauiloa o le ola aʻe mai le maʻa, e mafai ona faʻalauteleina le laau.

Inoculation

Taofi se moli moli i luga o se faʻasologa o lemoni. E fautuaina e faʻaaoga mo nei faʻamoemoe se lanumeamata i totonu o le fale.

O se tauʻau

Mai le laau fua vavaeeseese ma 3-4 tipitipi na atiaʻe. O le umi o le avanoa e 10 cm. E vavae ese mai laau e le o le toto e le malepe, ae punou.

O laau nei e faʻateleina foi i le vaʻaia: "Araucaria", "Myrt Communis", "Pink Pepper", "House Prorivet", "Lemon", "Bamboo", "Tsiperus".

Lafoaia o toga, tuʻu i totonu o se mea susu susu i totonu o le lanu meamata. O le seleseleina o aʻa e maua mai ile 3-4 vaiaso. O le tipi vave e amata ona tupu ae o lau laulau e foliga mai.

Ina ua uma ona taina ese nofo i totonu o se pesini ma se faʻafefiloi o turupa, oneone, faʻafefiloi humus ma pepa. A oʻo i le totoina, taumafai e aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa. I le tausaga muamua, e tolu taimi e taamilosaga ai se totō i totonu o se fagu fou ma eleele, faatasi ai ma se vaeluaga o le 1 masina.

Tuʻu

I luga o se tagata matua, ua filifilia se lala laau e 1 tausaga. Lisi o le Paranesi - 25 cm, diameter - 0.5 cm.

I le maualuga o le 12 cm mai le faavae 2 tipi ua faia i se lio, ua aveese le paʻu mai le saite.

O se ato tipi ua tuʻuina i luga o lenei tipi. o lea o le mea na vaeluaina sa i lona ogatotonu.

O loʻo tuʻufaʻatasiga ma tuʻu i luga o gaʻau. Luga o le ulo e puipui ai le susu ua afifiina i ata.

Twig o le a maua aʻa i le masina. E vavae ese ma le faaeteete ma tuu i se pusa eseese. O isi aʻafiaga e tatau ona faʻatinoina mo le 15 aso i le paolo.

Faʻatauina o se fatugaina sauni

O le faʻapipiʻiina o le teuteuina o vine o se auala sili lea ona faigofie e maua mai ai fua i se taimi puupuu nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalauteleina o lālā mai pits i le fale.

Ina ua uma ona faatau le laau manaʻomia le gaosi sui le pusa oloa ma le masini. Ae aua le faia i le taimi lava lena. Orange muamua e tatau ona faʻaaoga i tulaga fou. E sili atu le lelei o le gaosiga e fai i le 3-5 aso pe a uma ona e alu i se nofoaga fou.

O le laʻau laititi e tuʻuina i le faʻafefiloi o ni vaega se lua o le turf, ma le tasi vaega o le humus, oneone ma le paluga lau.

E faʻapefea ona tausi?

Orange o se tamaititi o le malamalama ma le vevela. E mulimuli mai e lata ane i faamalama i sasaʻe poʻo sisifo ma tausia le vevela i totonu o le 20 tikeri, e le faatagaina ai le la e ulu atu i le fale. Mo le galueaina manuia, e tatau ona e iloa le auala e tausi ai i le fale.

Faʻasusu ma faʻamaina

O Orange o le fiafia i le susu, e faapena foi i le taumafanafana ma le tautotogo latou te suaina i aso uma. Ma i le taimi o le malogo, faalua i le aso.

Afai e vevela le ea i totonu o le potu, e tatau foi ona sosolo. Ae i soo se tulaga lava, aua e te fufulu le palapala, o aʻa o lenei pala.

Suavai mo le fafagaina faamautu pe kuka, e pei o le salima o loʻo i totonu o vai paʻu e faʻaleagaina.

Tausia o le tausiga o le moli i totonu o le fale i le taumalulu ma le autumn, e tatau ona faaitiitia le vai e oo atu i le tasi, faalua i le vaiaso.

Mo le faʻamafanafanaina e faʻaaoga faʻapitoa faʻapitoa, faʻafeiloaʻi ma se vaifofo o le moa. E faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻatasi ma le fafago faʻatasi i le tasi i le lua vaiaso.

Faʻafefea ona ausia le fugalaau?

I le moli mama e fuga mai e manaʻomia lou fausiaina o lona pale ma le teu. E tatau ona taua lenei mea ona o fugalaau e aliali mai i luga o laʻau, e amata i le lima o poloaiga. O lona uiga, mo le tele o fuālaʻau e tatau ona faʻaleleia lo latou tupu aʻe.

TAITAI! Paʻu punavai 10-15 cm le umi. E tatau ona vavae le lua ma le tolu o laupepa mai le pito i luga o le fana, ma tuu ai le pito i luga. O le a amata mai i luga o laʻau, ma o le a tupu mai ai lau laau, lea latou te faia ai le faiga lava e tasi.

O le a e maua se vao vao i vavao pupuu ma masani ona tutupu. A oʻo mai le faasologa o laina 4, o le faʻatulagaga e mafai ona mafaufauina atoatoa. O le laau lea o le a mulimuli ane aumaia ni fugalaau.

O isi teuteuga e aofia ai le aveesea o lālā mamago ma lala e ola i totonu. Mo le fausiaina o pulufana e tatau ona maua ai le vevela o le 18 tikeri.

Fausiaina o fua

E le mafai ona tatou faatagaina le atinaʻe o ovaries i fualaau fugalaau uma. E na o le 2-3 fualaau aina e totoe mo le tausaga muamua, e mafai ona faatagaina se laau toto e 4-5 tausaga e tupu mai i le 6 i le 10 fua.

Orange - vaaiga a le tagata lava ia ae peitai, e mafai ona e fesoasoani ia te ia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se pulumu vaivai e alu i totonu o le fugalaau e tasi, ona i totonu foi o le isi.

Vaʻai lou mafaufau ile lanu moli i le ata:

Tausiga o taumalulu

Mo le vave fugalaau e manaʻomia ai le taumalulu talafeagai. A o faagasolo lenei vaitau, ia maua se malulu, 10 - 12 tikeri, tau le masani ai. O lenei vaitaimi malologa e faʻaolaina ai le tuputupu ae i le vaitau o le tuputupu ae.

TAITAI! A aunoa ma se malulu malulu o fugalaau, ma o lea e le mafai ona faatali fua.

Suiga

Ole taimi e masani ona faalagolago i le matua o le laau. Ou te totoina se laau i le tasi tausaga i le tausaga, o se laau toto o le 3-4 tausaga - tasi taimi uma i le lua tausaga, 5-7 tausaga - tasi i le tolu - fa. Ua saunia ni pusa ni nai senitimita sili atu nai lo le taimi muamua.

Faʻaliliuina le moli auala o le faʻafefeteina ma se faaputuga eleele. E tatau ona i ai se alalavai talafeagai i le pito i lalo ina ia le maua ai ni aʻa i luga o le suavai.

Maʻi

O lenei aganuu e faʻalagolago i ituaiga faʻamaʻi faʻaleagaina, o le mafuaʻaga lea o le tele o le eleele. O le sili ona matautia o ia mea togafitiga gamma (hommoses).

Pe a afaina, o le paʻu o le ogalaau ma aʻa e mate, ma o se lanu samasama e amata ona sosolo i nofoaga mamaʻi. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo tanumia ai le faʻatoʻaga faʻatasi ma aʻafiaga o aʻa aʻo tatala.

O vaega laiti e aafia e mafai ona faʻamamaina ma muamua togafitiga faʻatasi ma se vaifofo faʻamaʻi, ona fai ai lea ma se kuka kuka. Afai e aafia se vaega taua o le laau, o le a le tali atu i togafitiga, ua lafoaia.

Le puipuia antarocnosis, wart ma isi fomaʻi afaina E fautuaina le suavai o Bordeaux.

TAITAI! O se laau e maʻi i faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamalolo.

Aisea e pau ai laulaau?

O faafitauli uma ma faʻamaʻi o moli e fesoʻotai ma le tausiga le talafeagai mo ia. O le mea lea, afai e lanu samasama ma pa'ū, o lona uiga E te faia mea nei:

  • vave suia i tulaga o le taofia. E fiafia fugalaau e fusi a latou fagafao i luga o le auala poʻo le faletalimalo. Afai o le laau e tu i se nofoaga malulu, ona paʻu loa lea i totonu o se potu mafanafana, ua faʻamaonia le lafoaʻi o lau laʻau;
  • le faʻafeinuina le talafeagai. E le o se mea e le taliaina i luga o le palapala, poʻo le suʻeina. E le fiafia foi o ia i le ea malulu;
  • faʻafefe Tele tele le faʻamaʻiina e le lelei. E fafagaina le faʻi tasi i le vaiaso, ma i le taumalulu e le faʻamaʻaina;
  • leai se malamalama. E le mafai ona e teu i faamalama i matu pe i ni tulimanu pogisa;
  • mea maualuga i le vevela i le taumalulu. Aua le tuʻuina se moli e latalata ile maa i le taimi o le mafanafana. Afai e vevela le ea i totonu o le falemaʻi, faʻamalo le lau ile vai i le aso.

Pests

Citrus anufe: iniseti e ufiufi i filamentous faagasologa ile tino 5-mm. E faʻamauina i le pito i lalo o le laʻau, ma tuʻu ai se tupe paʻu.

Auala o tauiviga - togafitiga ma se vaifofo o le fasimoli o le fale, ona avea ai lea o se iniseti.

Shchitovka: aofia ai laulaʻau ma fasi lanu enaena. O le tino o le iniseti e ufiufi i le atigi, lea e le afaina i mea oona.

O le mea lea, o le pest e tilotilo ese laulaau ma le laumei o loʻo tipi i le ava malosi poʻo se fofo fofo.

Mo le puipuiga o le pale pe a uma ona aveeseina iniseti ua togafitia i le iniseti.

Aphids: o ona foliga vaaia e faʻapipiiina i luga o le laupepa i luga o laulaau. Auala e faʻafetaui ai aphids e tutusa ma le taua ma le talipupuni.

Laʻau mūmū mūmū: Faʻaaliga o lenei meaola vevela e matua faigata, aua e laʻititi. Na te faʻamauina luga o le tino ma toso ese le sua mai le vai.

O le laau e amata ona paʻu i le tuputupu ae, o laulaau ma fualaau aina ua leaga. Ina ia taofia le faʻamaʻiina o le meaʻai, o le moli e faʻapipiʻiina i le 2% o le suauu.

Auala e totoina ai i le avanoa

E na o le pau lava le mea e mafai ona faia i le taumalulu, e le pa'ū ile mahana i lalo o le 12-15 tikeri. Afai e te nofo i se vaega o le tau faatasi ai ma se vevela o le tau, e mafai ona tupu aʻe i totonu o se kiona.

Mo le totoina, ua filifilia se nofoaga maualuluga, lea o loʻo paʻu ai laau. O le totōga e faia i le tautotogo, i le vaʻaiga lelei ma le tele o le eleele faʻasusu. Mo le taua o mea taumafa, o le palapala ua faʻamaoaigaina i fugalaʻau.

Pe a totoina, o le aʻa aʻa e tanu itiiti ina ia mafai ona faasūsūina o loʻo i luga o le eleele. O le eleele e mama le nutimomoia, faʻamalūlūina ma mulumulu. Faʻasalaga seia maeʻa atoa ona faʻataʻitaʻiina i le vaiaso, ma faʻamamaina le palapala.

Tausiga o le faʻamalosia ma faʻamalosia le tatalaina. E faalua ona fafagaina le fafagaina o meaʻai i le taimi o le vegetative. I le vevela, la, o le laau e tatau ona pritenyat. Ia aloese mai laula mu.

E faaopoopo i le fausiaina ma le tatalaina Fungicides ma iniseti e tatau ona faʻavasegaina e le aunoa. E tatau ona taua lenei mea ona e faigofie le puipuia o le moli moli mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo le faʻamalolo.