Laʻau

Dwarf birch: faamatalaga, ituaiga, totoina ma le tausiga

O le Dwarf birch (Betula nana, small birch, dwarf birch; ernik; slate; carla; era), o se sui o le genus Birch, o le poloaiga Bukotsvetnye, o se vavao televave vavao.

Fale ma mea e nonofo ai

O vao o Europa ma Siberia i Sisifo e masani lava ona avea o lona atunuu, ae o le taimi nei e mafai ona maua i le North America, o le Alps, i le itu i matu sisifo o Asia ma e oʻo lava i le Arctic. I totonu o le mauga, i luga o atumauga, i le galu ma gataifale, o nei ituaiga o laau, tulaga ese i ona foliga vaaia ma mea aoga, na maua ai lona malutaga i soo se mea: o tagata o le Motu e faaaoga ia laulaau ma tumutumu o meaola e avea ma vailaau faafomai, e pei o meaola manu, ma fafie e avea ma suauu .

O lala o le birch bwarf o loʻo sosolo, paʻu. O le paʻu o se mea vevela, ulauli po o le enaena. Laʻau laiti lanumeamata (e oʻo i le 15 mm), faʻavasegaina faʻatasi ma se pito faʻamau. I le autumn, o le lanu e eseese mai le samasama i le mumu. I le taumalulu, e paʻu laulaau. O le tuputupu aʻe o le talavou e matua tele, e pipii. Petioles short short short (e tusa ma le 5 mm). O le nofoaga e ese.

Inflorescences o le itupa e tasi, laitiiti i foliga o se taliga. O le fua o se kulumu ellipsoidl i afu vavalalata vavalalata i itu (pe tusa ma le 1.5 mm le lautele), na faia mai ia Aperila ia Iuni.

Ua telegese le tuputupu ae o le laau. Faʻapenaina e fatu ma tipi. O le faʻamoemoe o le olaga e oʻo atu i le 120 tausaga.

Fiafia ituaiga

E tusa ai ma le faʻavasegaina o loʻo tuʻuina atu i le Great Soviet Encyclopedia, o nei ituaiga o pirf birches e iloga:

  • maualalo;
  • paʻu;
  • taamilomilo;
  • ma isi

I le faʻaliliuga faʻaonapo nei, ma i laʻau e sili ona lauiloa o dwarf birch, o loʻo taʻua i lalo e lua.

Auro auro

Meatotino Auro (Auro auro) - o le tele o ernik e oo i le 80 cm le maualuga ma faatasi ai ma le pale e tusa ma le 2 mita le lautele. O le paʻu o le enaena enaena. Faʻamamaina, faʻamaʻi foliga. Valivali lanu e fuafua i le matua: mai laʻau faʻafiafia i auro. I le tautoulu - alu ifo i lalo.

Jung

O Youngii o se birch tagi. O le laau e oʻo i le 4 mita le maualuga ma i ai le pale paleni o lala tautau e tusa ma le 2 mita le lautele. O le lanu o le paʻu o se mea masani: paʻepaʻe ma paʻu paʻu uliuli. O laʻau o loʻo tautau i le pito i lalo, o le taimane. Lanu - lanu meamata, i le tautoulu - samasama.

Totoina, tuputupu ae dwarf birch

Amata ona totoina le dwarf birch, e tatau ona amanaia ia nuances nei:

  • O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le autumn.
  • O le palapala o se mea manogi poʻo sina 'eleʻele. O se faʻafefiloi o eleele masani faʻatoʻaga ma peʻa ma oneone. E le gata i lea, o le faaopoopoina o vaega laiti o le humus ma le iliili e le afaina. Loam e mafai ona faʻaaogaina.
  • O le pu e laʻititi i le tele. O le tuʻuina o se moa i totonu, e tatau ai ona faʻalauteleina lelei ona lālā.
  • Maualuga tumutumu i le eleele.
  • Faauma le faagasologa i le tele o le suāsusu.

Tausiga Tausi:

  1. O le laau e faʻapitoa, ae e faʻafeiloaʻi foi le ata lafoia.
  2. I le taimi o le lamala, faʻaleleia ma faʻafeinu vaiinu (e aofia ai le taimi muamua pe a uma ona totoina) e le o se mea e le o iai.
  3. E faʻaogaina faʻalua i le tausaga: i le taumafanafana - o le kulimi (mullein, nitrate ammonium), i le autumn - nitroammophoska poʻo le faʻalavelave.
  4. Aua le faʻamalo le palapala ina ia aloese mai le faaleagaina o aʻa.
  5. O le a aoga tele le mulumulu o le palapala ile laʻau laau - ia puipuia mai le vevela ma mai le vevela malosi o le susu.
  6. O le laau o le malulu lea. Nofoaga mo le taumalulu e le manaʻomia.
  7. Taʻetoʻa - i le tausaga lona lua talu ona totoina. O le tipiina o lala ua faaleagaina, faapea foi le faapaleina o pale, ua i le amataga o le tautotogo.
  8. E manaʻomia togafitiga faʻaletausaga i le tele o iniseti ma le fungicide mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O mea faʻamaʻi sili ona lamatia o le mai Me ma le toso.

Fai mai Mr. Summer Resitala: dwarf birch i le mamanu o le togalaau

O le matagofie o dwarf birch e lelei atoatoa mo le fausiaina o puipui ma mo le tataina o fanua e tatala avanoa: paka, sikuea, togalaau. O le a sili atu foi le matagofie i luga o nofoaga ua teuteuina i se tulaga tino ese po o se faiga Iapani; faatasi ai ma vaitafe e le mafai ona fausia i se mea e faʻapipiʻi faatasi ma fugafusi poʻo polo willow. O se filifiliga sili ona lelei mo le faʻaleleia atili o le lotoifale po o arbors.

E manaia mo moa fefiloi ma togalaau faaopoopo e faaopoopo atu i tagata o nuu ese ma saxifrages.

O le faʻafefiloi ma vao vine, ferns ma laʻau papa, e mafai lava ona e toe faʻaleleia le natura o le tundra. Ma talu ona totō i totonu o se fafie fugalaau, e faigofie lava ona e faʻaaogaina auro auro i le matagofie matagofie.