Fua o le gaosiga

E faʻamago o latou aʻa i lau fale i le fale? Aisea ua tupu ai lenei mea ma le auala e taulimaina ai?

E tupu o se lanu matagofie ma le matagofie o le fugalaau e amata ona vaivai ma pala. O ona lau e taʻu mai ai ia i tatou: latou te mamago, suia le lanu.

I le tele, o lenei mea e fesootaʻi ma le oti o le aʻa. O mafuaaga mo lenei mea atonu e tele, ae o le tele lava o lenei faafitauli ona o le le lelei o le tausiga o le fugalaau.

I totonu o le tusiga e mafai ona e suʻeina pe aisea ua malogo ai aʻa ma le aʻa atoa o le kulimi, ma le mea e fai. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Meaʻai ma mea e ola ai le ola

O le aʻa o faʻalapotopotoga i totonu o le lotoifale e ese le eseesega mai ituaiga o laau.. E lua ituaiga o aʻa: oi latou i luga o ea (epiphytes) ma oi latou i lalo o le eleele o eleele (lithophytes). Epiphytes e faʻaaogaina ma teuina meaʻai ma le susu mai le ea. E sili atu ona mafiafia. Talu ai ona o lenei ituaiga o aʻa, e mafai ona ola ai se uila mo se taimi umi e aunoa ma le fafaga. Laʻau o le litophyte e suluina ai se fugalaau mai le eleele, ma fafaga lelei i le taumalulu.

O le faataamilosaga o le olaga o se laau e aofia ai vaega e lima. O le natura o le fugalaau o le fugalaau o le aiga, e aʻafia i tulaga i fafo, metotia o le tausiga, nofoaga ma le moli o le laau.

  • Fualaau. O lenei laasaga e amata mai le taimi e aliali mai ai se auala fou. A o faagasolo lenei vaitau, o lau ma aʻa e amata ona ola.
  • Filemu. E le o faʻamaonia uma auala, o le mea lea e le faʻaulu ai le toto o le fugalaau. O le aʻa e taofia ai le tuputupu ae ma faʻaaoga vai i se mea maualalo. Ona, aʻafia ai lea o aʻa fou ma toto mai lala laau.
  • Fuga. O le taimi aupito sili lea ona malosi o le fale: ua amata ona fausia lelei fou fou. Fugalaau o se togafiti o le gaosia o le orchid.
  • Taaloga. E mulimuli i le vaega o fugalaau.
  • Totogi ola tuputupu ae. E oʻo mai pe a maeʻa se malologa ma e taʻitaʻia ai i le faʻamavaega fou o tumutumu.
Faʻalogo: O se ituaiga laʻau o le orchid - Phalaenopsis e mafai ona fuga mo le ono masina poʻo le tausaga.

O le a le lamatiaga o se aʻa pakiaka mai luga ma lalo?

O aʻa o le ischid ua mate e taofi vai, ma o le susu o loʻo faʻapipiʻiina i le pusa e faia ai aiaiga mo le fesuiaʻiga o le fugalaau. O fafo, o laulaau mo sina taimi o le a taufaasese ina ia faatumauina le lanu ma le lanu masani. O le tele o taimi, e amataina lenei faiga i le tautotogo ma le taumalulu, pe a paʻu le vevela o le ea ma faʻaitiitia le la.

E tāua tele le aʻoaʻoina e iloagofie le ola ma le soifua maloloina mai i maʻi poʻo ē ua oti. O lenei suʻesuʻega vaaia e fesoasoani i le taimi e faʻaalia ai faʻamaʻi faʻapitoa o le orchid, i le taimi e malamalama ai i le mea e fai pe afai ua mamae uma aʻa o le ea ma puipui ai le faʻamaʻi maʻi.

Aisea ua maeʻa uma ai?

Aisea e malogo ai aʻa o le orchid? Mai vai e masani ona le masani ai, fafaga i vai malulu pe sili atu foi i le fua o le pusi. O lenei mea e mafai ona mafua ai le mu o le aʻa ona e sili atu le masima. O aʻa e magoto mai le faʻaofiina o siama poʻo siama siama i le tino o le laau. E mafai ona latou feoti ona o le matua o le orchid.

E faapefea ona faʻamatalaina?

  1. E tatau ona aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo, lulu le palapala mai aʻa.
  2. Ona saunia lea o se pesini mama i le vai i le vevela o le potu. Fufulu filemu ma lima o aʻa.
  3. Liligi vai palapala, sasaa mama.
  4. Tuu le laau i le vai mo le 2-3 itula.
  5. Vaʻavaʻai faʻamataʻu aʻa. Afai latou te ola ma lanu meamata, o le aʻa o le ischid e maloloina, ua ola aʻa. Afai o aʻa e le suia ma tumau mago ma enaena - na latou feoti. E taʻu mai ai le tiga o aʻa ma le mea moni o loʻo latou maanuminumi, faʻavaivai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le tausiga o fale

O lea, o le a le mea e fai i aʻagogogo o se orchid? O galuega e faalagolago i le mafuaaga o le oti.:

Suavai faigata

  1. Aveese le oti po o vaega leaga o aʻa ma se manoa maʻaleʻale, ma le faʻamaʻi.
  2. Tuu le pito o le paʻu moli.
  3. Toe toto le togi i totonu o se fagu fugalaau ma eleele fou.
  4. O le suāsusu muamua na faia i le 7 aso, o le tipi e alu se taimi e toso ai.
  5. Faʻamama le vai mo le faʻamaʻaina, fufulu ma puipuia.
  6. Faʻaopopo i le vai inu suavai: 10 g i le lita o le vai, aua o le peat o se faʻamafanafana masani.
  7. Faʻamati le togi i le faʻaleleia poʻo le timu.
  8. O fofo-faʻaosofia o fofo, e pei o Kornevin, e mafai ona faʻaaoga i vaiaso uma.

Faʻasaina le manogi

  1. Lafoaʻi le faʻaaogaina o le faʻamalosi mo le lua - tolu vaiaso.
  2. Faʻaititia ma le faʻaeteete le fua muamua o le fafagaina ile afa. O le isi e tatau ona tumu i le nitrogen, lea o le a faʻagesegese ai le fuga ma faʻatagaina laulaʻau ma aʻa e atiina ae. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga na o fomaʻi faapitoa e faʻapipiʻiina mo fomaʻi.
  3. Fafaga faʻanoanoa faalua i le masina.

Matou te fautuaina e matamata i se vitio e uiga i le mu o aʻa o le ischid ma faʻamaʻi:

Vai vai

Ona o le le lava o le suasusu o le suasusu e maua mai i le tele o taimi. E mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  1. Fai le taʻalo i aso taʻitasi. Ina ia faia lenei mea, tuu se pesini vai i le vevela o le potu, i totonu - o se ulo ma fugalaau. O le vai e ufitia ai rhizomes o se orchid mo le 2 itula.
  2. Ona faʻafeiloaʻi lea o le pusa o le togi i se nofoaga faʻamafanafana ma mafanafana.
  3. Toe fai le vai taele seia amata ona totoina fou fou. I le va o vai taele aua nei faʻafefe le fugalaau.

Faʻaitiitia le maualuga o le ea

  1. Tuu se palu lapisi ma le susu susu pe na o le tumu i vai i lalo o le fugalaau. I le isi itu, e mafai ona e tuʻuina se atigipusa i lenei mea e lata ane i le orchid.
  2. Faʻasusu le laau i fafo mai le paluga ma vai mafanafana pe faʻafefe.
  3. Fufulu laulaau i vai mama.

Faamai pipisi

O le faʻaleleia o fugalaau faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai ona faʻamamaina aʻa.. Ina ia faaleleia lenei manaoga:

  1. Vaovao pe a uma ona selesele aʻa ona toto mo le lua minute i se vai lanu piniki o le manganese.
  2. Mumu mo le itula.
  3. Le totoina o se fugalaau, ae le o le fausua, i se ipu manino ma se palapala fou.
  4. Tuu i totonu o se mafanafana susulu, i le mea e le o sao ai le la.
  5. Vai le fale ina ua mavae le vaiaso.
  6. Togafitiga i le fale ia laulaau, fugalaau, ma aʻafia o aʻafiaga o le siakiina o meaola oona. Afai o le fugalaau e afaina tele i siama o se natura poʻo se siama, e tatau ona toe faʻaleleia pe'ā uma vaiaso e lua.
  7. E mafai ona togafitia i togafitiga faʻataʻitaʻi: o se vai e paʻu ai le suavai (ole sipuni i le lita o le vai), o le faʻafefe o le kulimi, lea tatou te tapeina i le vai inu ma solomuli mo le ono itula.

Faʻatau manu

  1. Faʻamau lima gau, aʻa faʻamalosi pe a suia le paʻu ma le malala.
  2. Toto le fugalaau i le eleele fou ma aua nei faʻafeinuina mo le vaiaso.

O le a le mea e fai mo le puipuia?

Afai e leʻi faʻamaina le togi kulimi mo ni nai aso, ona le tatau lea ona faia. O se ituaiga o vaiinu e na o le faaleagaina o lenei fugalaau matagofie.

Komiti Faatino: Taumafai e faʻasusu le laau i le taimi o taotoga, faʻaaoga sauniuni o le calcium ma le phosphorus. Ma aʻo tuʻuina atu le pu, faʻafeu i le vai malulu, aua nei faʻaopoopo le fuʻa.

Puipuia le toe faʻamago

  • E tatau ona e faia pea se asiasiga vaaia o le orchid.
  • Vaavaai i tulaga o le microclimatic i totonu o le potu: o le vevela i le gasologa o le aso o le 23 Haki, ma i le po o le 16 aso С.
  • E tatau ona faʻaleleia lelei le laau.
  • Fagogo na o le paʻu o le meaʻai, e le tatau ona i ai se vai i totonu o le apa. Mo le faʻaleleia o le vai e faʻaaogaina ai le vai faʻamamaina susu.
  • Toto le laau i totonu o koneteina manino ina ia aua nei taofia le tafia o le ea ma le malamalama i aʻa.
  • E taua le filifilia o lau lava metotia o le faʻasuina: o nisi o fai togalaau e na ona fafaga, o isi e faʻaaoga le faʻafefe o le vai e sili atu i le tolusefulu i le tolu-lima tikeri, ae tuu e nisi i luga o le aluga vai.
  • Ole faʻaaogaina o mea faʻasalalau i le taamilosaga masani o le ola o laau. Mo le gaosia o le orchid e tatau ona fuga, ona - malolo.

Faaiuga

O le agaga faʻafetai mo vaʻavaʻavaʻa ma le le atoatoa o le tausiga o le a amata ona tupu vave ma sili atu ona tele.. Ma o le fugalaau o le a tele mafuaaga e fiafia ai i lana fugalaau manaia.