Vailaau faʻapitoa

Faʻaaoga lelei ma faʻamalolo o meatotino

O le faʻafefe na lauiloa i totonu o la tatou vaitau talu mai aso anamua ma na latou taʻua o ni meaʻai, karbel, kupyr. Sa faʻaaogaina i meaai ma faʻataʻitaʻi. I aso nei, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina le laau i togafitiga masani ma kuka, ae o ona aoga aoga ua maua le faʻaaogaina i isi vaega o le soifuaga o le tagata.

Chervil (kupyr): vailaʻau faʻasolosolo ma le taua o mea totino o le laau

Faʻafeiloaʻi e masani ona iloa i isi laau. E oʻo atu i se maualuga o le 70 cm ma e maualuga ona maualuga, totoa ma faʻalaʻau ma se manogi malosi. O laulaau e lamolemole, vevela, o nisi taimi e teu, ia i ai se lanu lanumeamata lanumumu.

O fugalaau o le laau ua sinasina pe paʻu piniki. O mea leaga e foliga mai e pei o ni faamalu. O le isi mea iloga o le laau - e le maeʻa seia oʻo i le ogatotonu o le taumalulu.

O le Herb Chervil o loʻo i ai suauu meli, glycosides, vitamini A ma le C, kulutiniti, protein, tele masini micro ma elemene. I totonu o tagata faʻapitoa vailaʻau, o le laau e taugata mo lona maualuga o meaʻai o le vaitamini A, faʻapea foi ma le carotenoids, o vailaʻau malolosi.

100 g laau toto e aofia ai:

  • 4740 mg o le potassium;
  • 130 mg o le magnesium;
  • 1346 mg o le calcium;
  • 83 mg o le sodium;
  • 31.95 mg o uʻamea;
  • 450 mg o le phosphorus;
  • 2.1 mg manganese;
  • 29.3 mcg o seleni;
  • 0.44 μg copper;
  • 8.8 mg zinc;
  • 5850 mg o fualaʻau A;
  • 1.99 mg o vitamini B;
  • 50 mg o vaitamini C;
  • 11.3 g o filo meaai;
  • 7.2 kalama o le apa.
O le anufe o loʻo i ai le taua tele o le 237 kcal mo le 100 g o oloa.

Faʻaaogaina o meatotino a le anufa e pei ona faʻaaoga i vailaau masani

E masani ona 'ai le anu i meaʻai, e mafai ona e faʻafetaui le metabolism, faatea ese le gaʻo, faʻaleleia le manatuaga ma faʻavaivaia le atuatuvale. I aso ua mavae, sa faʻaaogaina e le au faʻatau togafitiga masani e avea o se tagata tulimatai, diuretic, lea ei ai se faʻaopoopoga faaopoopo, malosi ma le faʻamalosia.

Gaoioiga tatala faʻafiafia ei ai isi meatotino aoga. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto maualuga, o se aafiaga lelei i le cardiovascular system of the body. Aafiaga lelei i galuega a fatugaʻo, totoga o le manava.

E te iloa? O le faʻafefe i Europa e pei o se laau totō, lea e taumafaina aemaise lava i Farani. I a matou latitudes, e seasea ona e feiloai ia te ia. O lena vaomatua vao, lea tatou te taʻua o Chervil, o se aiga moni lava. E mafai ona maua i le Crimea, le itu i saute o le Rusia, i le Caucasus, o loʻo maua i Central Asia, Turkey, Iran, ma Iraki.

Faaaoga le sua suaviu fou

E faʻaaogaina le afu i ituaiga eseese, o lona sua suamalie o loʻo i ai mea aoga, lea e faʻaaogaina e avea o se faʻamoemoe sili ona lelei. Aua nei faʻaaogaina le sua mama, ae o lona fofo.: 30-50 pa'ū mo le afa tioata vai. Inu i ai ao leʻi faia meaai e tolu i fa taimi i le aso. O se fofo faapena e le gata ina mafai ona tauina le tale, ae faamalosia foi le puipuiga, faamamaina le toto.

Fuga suamalie Faʻafefe e mafai ona tauivi ma faʻamaʻi pipisi e pei o le scrofula, laisene. E fesoasoani e faʻamalolo manuʻa e le mafai ona faʻatuai mo se taimi umi. E faʻaaogaina foi i le afaina o le pipisi o le lymph.

E faʻapefea ona faia se teuteuga o le pine

Mo le kuka o le suka E lua laulau punupuni o laʻau o le laau e ave mai i le cupola ma kuka mo le 15 minute i le 0.5 l o le vai. O nisi taimi e fautuaina e faaopoopo le meli i le teuteu. Afai ua e saunia le Chervil i lenei auala, o le fesili e tulai mai: pe faapefea ona ave. O le fua fautuaina o le afa afa tolu taimi i le aso.

E te iloa? O o tatou augatuaa ua leva ona iloa e uiga i le faamaloloina o meatotino o le kupyrya ma ua faaaogaina ma le malosi mo faamaʻi eseese, ma faaopoopo i meaai e avea o se puipuiga. Ae na avea foi ma se vine lelei tele - lelei ma, ioe, maloloina.

O se afaina i lenei fomu e aoga mo le gout, maʻi o le ate, faʻamaʻi tamaʻitaʻi, e aofia ai i le taimi o le menopause. O fafo o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le edema, o le gaʻo, o le tino, o le tino. Laʻau faʻasalalau fesoasoani e faʻamalolo manuʻa.

O le a le mea aoga mai le tea Chervil

O laʻau o le laau e faʻaaogaina e fai ai tii vailaʻau, lea, faatasi ai ma le tosoina o le tino, e faʻamafanafanaina ai le tino o le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu i totonu o setete o le depressive, mo le puipuia o le sclerosis, ma le tele o maʻi le mautonu. I le taimi lava e tasi, ei ai sona aafiaga lelei i le gastrointestinal tract.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fusi o le anu

Faʻafeiloaʻi fautuaina mo le paʻu mamafa. E fesoasoani i le faʻaumatia faʻatasi pauna i le saogalemu pe a mafai ai. Ina ia saunia, sasaa le lua sipuni o laʻau mamago o se laau faʻatasi ma se ipu vai. Faʻamalosia i latou mo le itiiti ifo ma le itula. Ave muamua ao leʻi faia se taumafataga mo le 30 minute, 50 ml tolu i le fa taimi i le aso.

Faaaogaina o le suauu taua

O fatu o le laau e mauʻoa i le suauu taua. E maua mai e ala i le vavalalata o vaʻa. Faʻaaogaina i le kuka i le gaosia o meaʻai o manufasi, faapea foi ma le gaosia o le ava malosi ma le ava malosi.

I le fale, e le fautuaina le suauʻu o le anufa. O loʻo aofia ai se vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau vailaʻau, methylcavicol. I le faʻaaoga sese o le suāuu, e mafai ona e maua le faʻafeagai o le togafiti.

Le faʻaaogaina o le meaʻai i meaai paleni

I le dietetics, o le laau e masani ona faʻaaogaina e aveese ai toxins mai le tino, faʻamalosia le metabolism, ma tuʻuina atu se leo lautele i le tino. Faʻamaʻa muamua le tino ona o aʻafiaga - e aveesea ai le tele o le vai, ma faatasi ai, toxins, faʻamamā le ate.

Talu ai o loʻo i ai i le tiapolo se 'oa tele o vailaʻau, e fafaga ai le tino i mea aoga ma elemene e faʻaleleia ai meaola, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i totonu, ma faʻaleleia ai galuega puipui a le tino. O lenei aafiaga sili ona lagona i le tautotogo. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le meaola i lenei vaitau, e le gata o le faʻalavelave, ae o le mamafa foi o le paʻu.

Auala e faʻaaoga ai le pine i le cosmetology

Ua maua e le laau lana talosaga i le cosmetology. O lona vaega e aofia ai i le tuufaatasiga o kulimi eseese, aemaise lava i latou ua fuafuaina e tausia le paʻu o le paʻu. O ia sui e leo le epidermis ma pito loloto o le paʻu, ia i ai se aafiaga malosi i luga ia i latou.

Faʻafefe ma kuka

Ona o le suamalie o le anise suamalie, ua leva ona faaaoga le laau i le kukaina o se mea manogi. Laʻau fou lanumeamata o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o sauʻai, salati ma pulo, puʻe puna ma soupisi, ipu mai moa, iʻa, tamaʻi mamoe, faʻaaoga fuamoa.

E tuʻu faʻatasi lelei ma talo. O nisi taimi mo nei faamoemoega e ave ai aʻa o le laau. Laʻau fou e faʻaaogaina e teuteu ai ipu, sandwiches. Afai e te faʻafefiloi ia afu gaosi ma le pata poo le sisi, e mafai ona e faia se sanuisi suamalie.

E taua! Gagana i ipu e faʻapipiʻi faʻapipiʻi ao le i auauna atu. Afai e aʻafia le vevela togafitiga, o le a le tele sona tofo ma le manogi.

I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina i le sauniuniga o le uaina vinika poʻo le suāuʻu olive. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo ni nai lala o le laau i le fagu. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea manogi. E talitonuina o fatuga lelei atoatoa e maua mai i le basil ma le pasili.

Faʻafeiloaʻi ua fautuaina e faʻaaoga naʻo le fou, e ui lava e mafai ona e maua i le fugalaau. O nisi o fomaʻi tipitipi o loʻo galue i le masini vaigogo o le namu, faʻapea ai ma le tilatiina poʻo le laʻau faʻamalosi ma lau. Ae e talitonuina pe a maeʻa lea gaioiga, faʻapea foi pe a maeʻa ona faʻamalo, e le maua se vaega taua o lona tofo.

E taua! E faʻaaogaina le moli e le gata i vailaau masani ma kuka. O ia o ni tauiviga tetele ma ni iniseti eseese. Afai e te faʻalauteleina laʻau lanumeamata i nofoaga e masani ona faaputuputuina, o le manogi o le laau o le a fefefe ai i latou ma o le a latou le toe i ai iina.

Faʻafetai: faʻapefea ona saunia ma teuina mea tau vailaʻau

Ina ia mafai e le Chervil ona taofi ona faamanuiaga ae aua le afaina, e taua le saunia tatau. Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga aʻa ma lau o le laau.

O le seleseleina o aʻa e tupu i le tautoulu. E eli ma fufulu mai le palapala, fufulu, tipi i ni fasipepa ma faʻagogo i totonu o le ogaumu poʻo mea faʻamago. Teuina le aʻa e fautuaina i pusa laupapa. Manatua ina ua mavae le lua tausaga o le teuina, o le a leiloa ona aoga aoga.

O lau, i le isi itu, e seleseleina i le amataga o le taumafanafana, aʻo leʻi fuga le laau. Latou te manaomia foi ona fufuluina ma faʻagogo. Ae o le vevela e faia i tulaga masani, e ese mai i ave saʻo o le la, i totonu o le paolo.

O le seleselega saʻo i lenei auala e le faʻaaoga ai lau i le kuka. A maeʻa mago, latou te leiloa le tele o meaʻai ma le tofo. O le mea lava e tasi e tupu i le maluluina o le laau. Mo mea e gaosia ai le taumafataga, e sili ona lelei le teuina i totonu o le pusaaisa i le vaega o fualaau aina po o totonu o se vai vai malulu.

E taua! O le togafiti togafitiga sili ona aoga o le anufe Kergel e selesele i le tautotogo. Pe a ala mai le laau ma vele ese le laulaau laititi, e tatau ona faasolosolo malie ona vavaeeseina, ae le o le faatagaina o le laau e faʻamalolo le aʻa. Ona tuʻuina mai lea e le vao o lau laʻau fou e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le taumafanafana. E tatau ona faʻaaoga sauniuniga i totonu ole tausaga. A maeʻa lenei vaitau, latou te leiloa o latou vailaau mo togafitiga.

Faʻafetai: ei ai ni faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le laau, o le fesili saʻo e tulaʻi mai: e i ai i le Chervil se faʻasalaga e faʻaaoga? I le mea lava ia, o le laau e le o se toʻila ma e matua saogalemu lava le 'ai. Faʻafitauli e mafai ona tupu na o le faʻalepale tagata. E tatau ona ave le tausiga e faʻaaoga ai le suauu o le anufa anufe, talu ai o loʻo i ai i le pepa lenei o le mea oona e gasegase.

E tatau ona matua faʻaeteete pe a selesele laau. I fafo, e talitutusa lava ma le vevela, o le mea oona. O le mea lea, afai e te le o mautinoa i lou iloa, e sili atu le lelei ona faʻatau le saunia o Chervil.

O le faʻafefe o se mea totino o loʻo maua i vitamini ma isi mea aoga. E le gata i lea, e taugata tele mo lona tofo ma le manogi le lelei. E faʻaaogaina e le gata i togafitiga o faʻamaʻi eseese, ae faʻapea foi i le kuka, ma o nisi taimi i le cosmetology. Ae ina ia maua ai le faamoemoe faamoemoeina, e taua le iloa po o fea vaega o le laau e selesele i le taimi.