Maota, fale mautotogi

O i latou i totonu o le togalaau! Laʻau faʻamalo ma le auala e faʻaumatia ai

O le le mautonu e mafai e se tagata ona maua mai i iniseti eseese e faigata ona faʻatele.

E masani lava, o le tasi ituaiga o malo e leʻi valaʻauina e mafai ona faʻaleagaina le lagona, ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu pe a amata ona latou amio e pei o ni tuaoi, pe sili atu ona leaga, latou te iloa le puna o meaʻai i tagata.

O le mafuaaga lena i taimi uma o le talafaasolo- pito faaletagata lava ia o loo i ai le tele ma sili atu auala fou e taulimaina ai i latou oi latou e mafai ona oo mai i fale ma togalaau.

O ai laʻau o le vao

O laʻau o lauʻau o le aiga o hemiptera. I le Latina, o nei iniseti ua valaʻaulia. I le aganuu, latou te faalavelave i le tagata i luga o le eleele ma totonu o le togalaau. O le mea moni, o nei iniseti e fafagaina i luga o laau toto, vao ma laau. E tolu laasaga o le atinaʻeina o fualaau aina:

  • vavao;
  • nymph;
  • matua iniseti.

I le avea ai o se tulafono O le va o lanabal flears i le taeao o Aperila. E mafai ona faʻalavelaveina i latou i lo latou i ai i togalaau ma totonu o togalaau, faapea foi ma fale o tagata, i se mea seia oo i le ogatotonu o Iulai. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i Aokuso, e mafai e tamaʻitaʻi matutua ona toe gaosia fuamoa, ma o le atinaʻe atinaʻe o le a amata fou pe afai e le faʻaumatiaina seia oʻo i lena taimi.

E ala i foliga vaaia e foliga mai e pei o vaʻavaʻa masani. O apaau pito i luma o tagata matutua, e pei o se tulafono, e sili atu le pogisa ma sili atu le lanu nai lo tua. Ua maeʻa le togafitiga i se mea i le ogatotonu o le fatafata. O le vavalalata o iniseti e oʻo i le tele 2-3 mm le umi.

Lalo o ata o le eleele ma mata o le mutia:

Faʻaleagaina

Muamua lava, a oʻo mai i togalaau, fualaau aina suamalie ma vao. Afai e te matauina lena mea o laulaau o lau faʻatoaga na amata ona faʻavaivaia ma afifi i tubules, e mafai ona iloa le upega tafaʻilagi ile lugaona avea ai lea o le mutia ma ou tuaoi. Ma ei ai o latou manatu i le seleselega, lea e tatau ona puipuia ma le mausali.

I totonu o se aiga, o vaovao e mafai ona mafua ai le le fiafia i se tagata. I le faaopoopo atu i lo latou i ai vave, latou te masani ai mafua ai le tele o sisi.

E masani ona gaugau fao e uiga i le vevela malosiE mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le vailaʻau e faʻamalamalamaina e le tui i totonu o le toto, o se mea e matua aʻafia ai.

TAULAʻI! E pei lava o soʻo se iniseti mumu toto, e mafai ona avea le fusi vao ma mea e gaosia ai le siama. Mo lenei mafuaʻaga, e faaopoopo atu i le fesoasoani muamua, lea e tatau ona tuʻuina atu i ia mea, o le a aoga le vave auai i le tulieseina o malo e lei valaʻau mai le fale.

E faʻafefea ona faʻaumatia otaota vao ile fale

Auala e faʻaumatia ai iniseti ua faʻamatalaina e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • faatasi ai ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa;
  • tutoatasi ma le fesoasoani a togafitiga faʻa-aganuʻu;
  • ia lava e faʻaaoga vailaʻau.

O le muamua ma le lona tolu o metotia ua faʻaalia e masani lava ona manatu i ai o fua sili ona lelei o tauiviga.. Afai e faʻaaogaina iniseti i totonu o le fale poʻo le fale, ona mafai loa lea e le valaʻau o le faʻasalaga ona vave foia le faafitauli. Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai ona faʻaalu le tele o tupe.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina fualaau faʻaonapo nei, e pei o sichlor, chlorpermak, savili, tetracin. I le taimi nei ua latou manatu e sili ona lelei i le tetee atu i vaovao, o lea ei ai le faamoemoe mo se saoasaoa laveai mai le sasa.

Ae mo togafitiga faʻavae, e mafai ona latou fesoasoani pe a le o toe i ai se taimi e fana ai le fana. Ina ia faamanino atu e le o talia mai iniseti iinei, ua lava lea e salalau ai le mutia i tulimanu wormwood, taisies, tansy poʻo mint. Sa faʻaaogaina foi ma le manuia ma teuteuga o nei laau, lea e sosolo i le pulushezator i totonu o le fale.

Afai e te maua ni mutia i le fale, e le tatau ona e fefe. Afai e le maua e iniseti le taimi e faʻateleina ai le tele, e mafai ona e faʻauvaveina i latou e aunoa ma se fesoasoani. O le mea sili e le o le tolopoina o le taofiofi o le vevela mo le taimi mulimuli ane, a le o lea, o le faagasologa o le faʻaumatiaina o le nofoaga le fiafia o le a sili atu le taimi ma taumafaiga.

Afai na amata ona faʻalavelave le faafitauli, ona e le fefe e faʻafesoʻotaʻi se auaunaga faapitoa. I tulaga ogaoga, o le ae mafai ona tuʻuina atu fautuaga talafeagai e uiga i fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le tele o fuālaʻau. I lenei tulaga, e sili atu le faia o se filifiliga e faʻafeiloaʻi ai filifiliga i faʻasalaga umi.