Laʻau

E faʻapefea ona teuina kaloti ma beets i le taumalulu?

O le vevela ma le susu o faailoga taua ia o le umi o le teuina o fualaau faisua. I le fale, e mafai ona pepelo mai le 2 i le 7 masina. Pe a fatuina ni tulaga lelei, o kāloti ma beets e mafai ona teuina mo le tausaga e aunoa ma le leiloa oa latou meaʻai ma vailaʻau.

Tulafono lautele mo le teuina o aʻa

O tulaga sili ona lelei mo le umi o le teuina o aʻa e eseese e faalagolago ile ituaiga. Ae ui i lea, e iai tulafono lautele:

MamaAʻo leʻi tuʻuina fualaau faisua, e tatau ona e vaʻaia le potu ma pusa o loʻo aʻafia ai fatu laau. O pa puipui o le fale teu oloa ua paʻepaʻe, ufiufi i le lime pe togafitia i se poloka sulfur.
Tele le vevelaI totonu o le faleoloa o fualaau faʻanatura, ia le aofia ai le avanoa o se eseesega o le vevela faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻavaveina o le mafanafana. Augofie - 0- + 2 ° С. O le fesuiaiga i le tasi itu poʻo le isi o le a tupu i le faʻapalaina o fualaʻau.
Faʻatoʻaga sauniuni totoAʻo le i tuʻuina atu fualaau faisua e tatau ona e sauniuni: faʻapipiʻi, tipi pito i luga, mago.
Iloiloina e le aunoaE manaʻomia le mataʻituina o le fualaau faisua i totonu o le ola. O fua o fua, o le a mataʻituina ai mea leaga, o le a mafai ona faoa faamalosi. Liliu mai le tasi o le a salalau atu i tagata uma e lata ane.

Totoina lelei o kāloti i le fale

Faʻasaoina o kāloti i le taumalulu o lona uiga o le teuina o foliga, tofo ma mea aoga.

Kaloti e mafai ona teuina mo se taimi umi:

I totonu o se pusa paʻu3 i le 4 masina
I totonu o se atigi pusa e aunoa ma se fulu7 masina
I totonu o se atigipusa o oneone susu9 masina
I totonu o se atigipusa ma le sawdust, penisina, omea12 masina

O sea ituaiga taimi e mafai pe a fai o loʻo tausia tulafono o le teu malu:

  1. E tele ituaiga o kāloti ua teuina mo se taimi umi: Queen of the Autumn, Flaccoro, Vita Longa, Karlena. O lo latou vaitaimi matua e 120-140 aso. O nisi o vaitau o vaitau e lelei ona teuina.
  2. Fufulu kātiti i le faaiuga o Setema - amataga o Oketopa. I lenei taimi, o le a matua lelei ma saunia mo le teuina o le taumalulu.
  3. Toto aʻa ao lei faataatia i lalo o le paolo, aloese mai le vevela.
  4. A maeʻa ona eliina, aveese lau. Afai e le faia lenei mea, o le a amata ona maua mai ai meaʻai mai aʻa o le aʻa. Tili i se naifi 2 mm i luga atu o le ulu o kāloti. Lue le vaega tipi i le penisina e puipuia ai mai meaʻai.
  5. O aʻa tetele e filifilia mo le teuina, e aunoa ma ni paʻu paʻu, e aunoa ma ni faailo o faʻamaʻi.
  6. O le malulu o le teuina o kāloti e mai le 0 i le + 2 ° C. Faatasi ai ma lona faʻaitiitia, aʻafia ai fua o le aʻa, pe a uma ona faʻaleleia o le a vaivai, gau, e le fetaui mo meaai. Faatasi ai ma le faateleina, ei ai le tulaga lamatia o le pala, le gaosi.
  7. O le suavai i totonu o le teuina o loʻo tausia latalata i le 97%. I lenei laasaga, o le fou o kāloti ua faʻasaoina mo se taimi umi.

I totonu o le potu

I totonu o se potu ua uma ona saunia, ua teuina kaloti mo le teuina i auala eseese. O nisi oi latou e faigofie atu, o isi e sili atu ona faigata.

I totonu o se pusa paʻu

O le auala sili ona faigofie e teuina ai kaloti o loʻo i totonu o se ato. O se polypropylene bag e aunoa ma se faʻata, e mafai ona faʻatauina i se faleoloa meafaitino, e sili ona talafeagai. I le leai o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le polyethylene masani.

E taua e leʻo tapunia.

O pusa Polypropylene e faia i filo, ona latou tuʻuina atu lea o le ea. O se pusa palasiteni e tatau ona pipiʻi i le tele o nofoaga.

I totonu o le tulimanu

O lenei metotia e aofia ai le faʻapipiʻiina o moega i luga o se fata i le pu. Mo lenei mea, o loʻo faʻalauiloa se ata palasitika. Se vaega o oneone e faʻafefiloi ma laʻau pa'ū ma sasaa ai le asu i luga. I le isi itu, ua taatia le koko, ma o le va o aʻa e totoina ai sina avanoa laitiiti. Ona latou fetaomi atu lea i totonu. O se taunuuga, o aʻa o le togalaau ua matua faʻafefiloi i totonu o le meaʻai, ae aua nei paʻi i le ata. Mai le pito i luga, o le pito i lalo e ufiufi i le polyethylene ma faʻamaufaʻailogaina i pale poʻo clothespins.

I totonu o se pakete faʻamamafa

O se pakete faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina e teuina ai kāloti i totonu o se potu ma le maualuga o le susu.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

Saunia le gafatiaE tatau ona mama, ia lava le potu, ia i ai se tapuni, ia faʻamaonia.
Saunia ni aʻa laauTipi luga, faamago, fufulu palapala, ma filifili i latou e aunoa ma ni afaina poʻo ni manua.
Tuu le kāloti.Falafola i se pakete i luga. Ufiufi ile tele o laupepa pepa. Kuni le tapuni ma tuʻu i totonu o le potu mo le teuina.

I totonu o se atigi pusa e aunoa ma se fulu

E mafai ona e teuina kaloti i totonu o le pulou i le taumalulu i totonu o se palasitika po o se atigipusa laupapa.

E lelei tele le lapalapa ma e le afaina i le pala, o le salalau o le siʻi, umi, ma e ono afaina. A uma ona faʻamamā, e mafai ona faʻaaogaina le pusa palasitika.

Wooden - faʻaleleia le siosiomaga, aua le faʻafefeina mea manogi i mea o loʻo i totonu, pulea le maualuga o le susu i totonu o se mea laiti. Ae ui i lea, e le pei o palasitika palama, e sili le lelei le faʻaogaina o laupapa laupapa mo le teuina o fualaʻau.

O aʻa e totoina i laina i le 2 poo le 3 laulau i totonu o se pusa. I le pito i lalo, e le tatau ona latou tutu i luga o le fola ae le o le puipui.

Afai o le teuina e le tatau ona i ai i luga o se fata, ona tuu lea o se atigipusa avanoa i luga o le fola, ma i luga o le pusa e tasi ma kapoti, ma o le a le tele o mea e talafeagai ai. O le pito i luga e ufiufi i se tapuni.

I totonu o se atigi pusa

E mafai ona faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi mo le teuina o kāloti:

  • oneone susu;
  • sulu;
  • riki peel;
  • penisina;
  • masima;
  • omea.

Seʻi vagana ai le filifiliga mulimuli, o fualaau faisua o loʻo tuʻuina i luga o mea e faʻaaogaina: faʻapipiʻi - fualaʻau aʻa - faʻatumu. E mafai ona teuina 2-3 layers i totonu o le pusa e tasi.

Ina ia saunia le mea e faʻaaogaina ai le masima, e tatau ona faʻafefiloi le palapala i le vai mo ni nai aso.

O se taunuuga, e ala i le faifai pea, e tatau ona latalata ile kulimi kulimi. O le atigipusa e tatau ona ufiufi i ata tifaga poʻo le paʻu pepa, tuu le kāloti i le tasi papa, sasaa le ele.

O le fofo e tatau ona afifi ai le aʻa atoa. A mamafa le laulau, tuʻu le tasi i luga ma toe sasaa. I totonu o se atigi eleelea, e mafai ona teuina ia Karoti mo le tausaga atoa.

I le pito i lalo

O le pulou o se lua vavae ese mai fale nofoia, ua saunia mo le teuina o meaʻai.

I le eseesega, o le fogafale lalo ifo o se fola o se nofoaga e nofo ai poʻo se fale faʻapitoa e tanumia nai lo le afa o le eleele. E mafai ona vevela ma le vevela.

I le fogafale i lalo ma le mafanafana, e le mafai ona teuina se taimi umi mo le koko.

Afai i totonu o le potu i lalo o le vevela i le taimi o le malolo e le pa'ū i lalo o le 0 ° C ma e le maualuga luga atu + 2 ° C, ona mafai lea ona e teuina kaloti i le auala e pei ona i totonu o le pu. E na ona aoga le mafaufau e mafai e le la ona susulu i totonu. O le mea lea, e tatau ona e siaki pe siaki pe le faatagaina le afifiina mo le malamalama.

I totonu o le fale

Teu faletiti i totonu o le potu aoga e naʻo le pusaaisa e mafai.

E tele auala:

Totonu i le pito i lalo o le faletusi o le pusaaisaMo le faia o lenei mea, fufulu karati fou, tipi le tumutumu, malogo lelei, afifi i le polyethylene poʻo le tuʻuina i totonu o se ato masini.
Uu i le pusaaisaTipi Karoti fou, tipi, tuu i totonu o ato ma faʻamaʻa.

Afai ei ai le faapaologa o le fale, ona mafai lea ona teuina ia Karoti i le auala e pei ona i totonu o le pulou. Ae ui i lea, ona o le fesuiaiga o le vevela ma le le mafai ona faatumauina le manaomia o le susu, e le fautuaina e tuu ai iina mo se taimi umi.

E faʻapefea ona teuina ia beets i le taumalulu?

E sili ona lelei le teuina o beets (aka beetroot) i le taumalulu i totonu o se potu poʻo se lua.

I lenei tulaga, e tatau ona ausia tulaga nei:

  • tau masani o le vevela mai le 0 i le +2 ° c;
  • susu mai le 90 i le 92%;
  • mafanafana masani.

O le vevela i totonu o le teuina e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 0, aua e le teuina ni beets frozen. I le tulaga o le mafanafana, o le a amata ona totogo pito i luga, o le aʻa o le aʻa o le a mamae ma le maua ai nisi o mea aoga.

Faʻatoʻaga sauniuni toto

Nofoaga o sauniuniga a le aʻa:

O le taimi muamua e amata i le filifilia o le ituaiga.O le mea e sili ona fetaui mo le teuina mo se taimi umi: Bordeaux, Cardinal, Crosby, Aikupito, Mulatto, Tenderness, Paʻu paʻu.
O le vaega lona lua o le seleselega o le seleselega o le seleseleina.E tatau ona faia i se taimi talafeagai ma saʻo. E tatau ona eli ese beets i luma o fulufulu, ae pe a uma ona matua. O vaitau o fualaau aina e faʻaalia i le faʻamatalaga eseese. O le fufuluina o aʻa mai le eleele mo luga e le fautuaina. Faatasi ai ma lenei metotia, ua faaleagaina le paʻu. E maua mai microcoto, e mafua ai ona tupu mai le pipisi. Faʻaaogā se suo poʻo le paluga mo le fufuluina. Faatasi ai ma se mea faigaluega, aʻa aʻa ma toso malie mai luga.
O le lona tolu o vaevaega - tipiina o le vao, aveese o paluga o le eleele.O pito i luga e tipi i se naifi malosi i le maualuga o le 10 mm mai le aʻa o le aʻa. E le tatau ona fufulu beets aʻo leʻi tuʻuina. E tatau ona e aveeseina na o manulele tetele o le palapala, e aunoa ma le faaaogaina o mea faitino. E tatau ona tumau se vaega malupuipuia malu o le eleele.
O le lona fa o loʻo faʻamago.A o leʻi faia, e tatau ona faʻagogo le beets i luga o le palapala i le manino, mafanafana mo le tele o itula. Afai e le faʻatagaina le tau, ona faʻagogo lea i se vaʻa lelei. E mafai ona faataatia i luga o le tasi vaega i le fola o le fale. I ia tulaga, o le a malolo fualaau faisua mo ni nai aso.
O le lima vaega o le filifiliga.Laʻau tetele, aʻafiaina aʻa e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu e tatau ona teuina.

Auala e teu ai le Beetroot

E mafai ona e teuina beets i le taumalulu i auala eseese:

Lua / tauauI le fale eli se lua 1 mita le loloto. O aʻa totogo e moe ai iina. O luga e ufiufi i se vaega o vaovao, sausau i le eleele. Mo se faʻamautu sili ona lelei, o le isi vaega o vaomago ma le lalolagi ua sasaaina. E feliuaʻi se mauga. I le taumalulu, e sasaa atu le kiona fou i luga. I le faaputuga, o le beets ua matua puipuia, ae o le metotia e le lelei i lena mea mo le aveeseina o aʻa laau o le a tatau ai ona eli ma tanumia le faleoloa o fualaau faisua.
CellarI totonu o le potu, e mafai ona teuina beets i totonu o le 15 cm mai le fola, i pusa, i taga. E lelei le fufuluina i le oneone susu, penisina, sawdust, masima, fafie. O le tulaga autu: o le vevela saʻo ma le susu.
FridgeE pei o kāloti, e mafai ona teuina beets i totonu o le pusaaisa i le pito i lalo ifo o le atigi pusa, afifi i le pepa poʻo le taoina o se pepa atoa. E mafai foi ona e gaosi i totonu o se faleisa.

Fautuaga aoga

  • E aoga le teuina o beets ma pateta, o le a maua ai le sili atu o le susu.
  • Pe a faʻapipiʻi fua o fua, e mafai ona e faʻafefeina i latou i luga o laʻau lau. Latou te faʻamalamalamaina mea faʻapitoa, fesoasoani i fualaau faisua e faʻafefete maʻi ma pala.
  • O fualaau laiti ma aʻa tetele e sili ona teuina faʻatasi. Faʻaaoga le muamua muamua, talu ai e lelei tele.
  • Mo le teuina i totonu o le faletaavale poʻo luga o le faapaologa, e mafai ona e faia se faleoloa o fualaau faisua mai le pusa e ala i le faʻapipiʻiina o puipui o le fualaau ma le ufitia i fulu.
  • Afai o le a totoina togalaau i le oneone, ona tatau lea ona faʻamaʻi muamua i le maualuga o le vevela ile ogaumu poʻo le la.