Laʻau

Streptocarpus - o se fuga o lanu susulu

Streptocarpus o se togalaau lalelei vavave matagofie mai le aiga Gesneriaceae. O loʻo faia ai se lapoa tele o lālā e latalata i le eleele ma faʻamaepeina ai le tele o meaola, ma, o le mea moni, e tosina mai i ai le tele o manatu. O le lauʻeleʻele o le fugalaau o vailaʻau ia o Aferika i saute, Madagascar ma East Asia. E masani lava e fiafia o ia i vao, togavao vao, ae mafai ona ola i luga o mauga i autafa o le sami. E ui o streptocarpus o se laau e seasea ma tupu tele mo faifaatoaga, ae o le faasolosolo malie ona maua le lauiloa. E tele taimi e taua ai o se viole sese, ae o se uiga sili atu ona faigata ma le le lelei.

Faamatalaga faʻatau

O le Streptocarpus o se faʻailoa faʻasalalau faʻatasi ma se faʻalaʻau faʻafefiloi, fibrous fibrous, lea o loʻo i luga o le eleele palapala luga. E leai se afifi o le laau. O le aʻa ua i ai le mamafa ma e mafai ona faʻamalosia. O se rosette laulaau mai se numera laʻitiiti o laulaʻa lapopoa e atiaʻe tuusao mai ai. O laʻau felafoaʻi ma se paʻu o loʻo i ai se paʻu paʻu, sina lauulu lanu moana lanu meamata. Latou te faia se foliga faʻalelei ma ola e tusa ma le 30 cm le umi ma 5-7 cm i le lautele.

Mai le agasala o laulaau taʻitasi ua fausia ai se totoa e le lavalava. I luga o lona pito i luga o loo i ai le tele o pulupulu, e pipiʻi le tasi i le isi. O le umi o le uʻamea e 5-25 cm. O le faʻasalaga e mafai ona aofia ai le numera o fugalaau. O le foliga o le corolla e foliga mai o se logo ma ono peti fused. O le pito i luga e tolu e sili atu ona puupuu nai lo le pito i lalo. O le umi o le corolla e 2-9 cm. O le lanu e mafai ona matua eseese (lanu pe lanu): lanu piniki, lavender, paʻepaʻe, lanu moana, lanu mumu, lanu viole, samasama. O le taimi vavalalata e amata i le tautotogo ma tumau seia oʻo ia Setema, ae i lalo o tulaga lelei i totonu o se ulo, e mafai ona fuga mai streptocarpus i le tausaga atoa. O se taunuuga o le palotaina, o fua na fua mai i le ituaiga o pulu uamea. Totonu o loʻo i ai le tele o fatu laʻititi laiti.











Ituaiga ma ituaiga o streptocarpus

I le ituaiga o streptocarpus, e sili atu ma le 130 ituaiga laau ua faamauina. O le tele o na mea e talafeagai mo le ola i le fale, ae o ituaiga teuteu, e iloagofie e le tele o lanu petal ma le tele o le pusa lava ia, e sili atu ona lauiloa.

O le streptocarpus e papa. Toto laau e nonofo i luga o mauga ma papa papa i autafa o le sami. Latou te puipuia mai le lamala ma le la susulu. I le pito i lalo, o le rhizome ua faʻamalosi ma ua faʻaalia ai le vevesi tele. Malamalama lanu meamata lanu meamata e pei o ni fasi laau e iai ma se faaputuga otaota o loʻo iai i luga. I luga o ni pusa tuusao e leai ni lanu-lanumeamata, e na o ni nai lalac-violet fugalaau e fuga mai.

Streptocarpus rocky

Streptocarpus Rex (Royal). O le laau e fiafia i le umi (oʻo atu i le 25 cm) lau laʻau ma le tele o puala lalac i laʻau viole. O lenei ituaiga e aofia ai le vaomatua. E sili atu lona lelei i totonu o le paolo ma le maualuga o le timuga.

Streptocarpus Rex (Royal)

Vendland Streptocarpus. O foliga le masani ai e ese mai le fausaga fou. O fualaau taʻitasi taʻitasi e ola i se laulaʻau tasi e oʻo i le 90 cm le umi. O lona pito e vali lanumeamata lanumeamata ma vevela e mama. I le pito i tua o le laupepa, o se lanu mumu po o le lanu viole ua tupu. I le amataga o le taumafanafana, e aliali mai se pale umi, o le pito i luga e teuteuina i 15-20 lanu violulu viola e tusa ma le 5 cm le lautele. A maeʻa le palotaina, ona fuaina lea o fua, ma o le tina e totogo malie ma mate.

Wendland Streptocarpus

Streptocarpus hybrid. O lenei kulupu e tuʻufaʻatasia le tele o ituaiga mea teuteu ma ituaiga eseese. O le mea sili ona manaia oi latou:

  • ds Mozart - o loʻo siosiomia e le maanuminumi, pala i luga o le pale umi, lautele (10-11 cm le lautele) fugalaau fugalaau lanumoana ma lanu samasama, ufiufi i se upega, peti laiti;
  • ds 1290 - fuga lau lua-faalua i paʻu paepae paʻepaʻe ma se mamanu samasama-viole i le pito i lalo;
  • lisiina - tele laʻau lua-lua faʻailoga faʻatasi ma se mamanu lanu piniki-moli;
  • tioata lanu - o se fugalaau e iʻu i le 5 mita le 5 cm ma laʻau paʻepaʻe papae paʻepaʻe e ufiufi i se mamanu lanu mumu;
  • 'eleʻele lanu paʻu i luga o le pito i luga o loʻo i ai se lanu piniki enaena, ma lalo e ufiufi i se samasama samasama;
  • laei ofutino - fusi fua mafiafia i luga o se paepae paʻepaʻe;
  • wow - fugalaau lanu mumu lanu maualuga ua tuufaatasia ma samasama lalo;
  • tute card - o se faʻaogaina o nisi o corollas mūmū toto ma se lanu samasama i luga o petalito maualalo;
  • avalanche - e faia ai se fua tele o fugalaau e lua-lauulu-paʻepaʻe.
Streptocarpus hybrid

Faʻatauga auala

Streptocarpus e mafai ona faʻaleleia e fatu ma auala vegetative. O le faʻaleleia o fatu e masani lava ona faʻaaogaina mo galuega filifilia, aua e le pei fanau e pei o le tina, ae mafai ona latou maua o latou lava tagata tulaga ese o agavaa i se ituaiga fou. O fatu e aunoa ma sauniuniga amata e lūlūina i totonu o pusa papaʻu ma le faʻafefiloi o vermiculite, peat ma perlite. O mea laiti e totoina e faigofie ona fefiloi ma le oneone. E tufatufaina ile luga, ona palu ai lea o le palapala mai le pulu moli ma ufiufi i se mea manino. E tatau ona teuina le fale koli i se malamalama mumu ma i le vevela o + 21 ... + 25 ° C. E taua tele le faʻamalosi i taimi uma ma aveese le faʻasalaga.

E foliga mai e tulaʻi mai pe a uma le 1.5-2 vaiaso. A o tutupu laau, ua masani i le le lava o se malutaga, ae tumau pea le maualuga o le suamalie. Faatasi ai ma le oʻo mai o ni lau moni moni se lua, e totogo ai fatu ma se mamao sili atu i totonu o le palapala o paluga o peat, moss-sphagnum, lau laʻau ma le vermiculite.

Le faʻaleleia o se ituaiga mea teuteu ma le faʻasaoina o uiga o tina, faʻaoga auala nei e faʻaleleia ai le vegetative:

  • Vaega o le vao. O se laau toto 2-3 tausaga le matutua i le taimi o le tautotogo o le totoina ua faasaoloto mai le eleele ma vaevaeina ma le faaeteete i ni vaega. E masani lava o tamaiti (laiti laiti) e vavaeʻesea e lima, ua lava lea e faʻasese ai aʻa. Afai e manaʻomia, e oti le musele i se mata e le mai. Nofoaga na vaʻaia e pei o le carbon activated. E vave ona totoina tamaiti i le eleele fou ma ufiufi i se pulou manino mo ni nai aso e faʻalauteleina ai le susu.
  • Faʻasogaina o ni afifi. I le avea ai ma auʻau, e mafai ona e faʻaaoga toetoe lava o soʻo se vaega o le laau. O se tamaititi e leai ni aʻa, o se laulaau atoa po o se isi vaega i le tipi ua togafitia i le malala, ona fai ai lea ma tanu i le mutia susu. O le faʻaleleiina o loʻo ufiufi i se pulou manino. E tatau ona aveese le condensate i se taimi talafeagai ma sulu le eleele. Faatasi ai ma le oo mai o aʻa, o laau laiti, faatasi ai ma se faaputuga galu anamua, ua totoina i totonu o se fagu fou ma eleele mo laau matutua.

Fafagaina Streptocarpus

E ui lava o lapiptocarpuses o ni mea e masani ai, i le fale latou te manaʻomia ona faʻavasegaina ma toe faʻafouina. A aunoa ma lenei faiga, o le tele o ituaiga mai le tolu o tausaga o le ola e toetoe a le fuga ma leiloa o latou foliga teuteu.

Mo le totoina, e tatau ona e filifilia se ipu papaʻu ae lautele lautele ma lua faʻavaivai. E lelei le faʻaaogaina o pusa palasitika, e pei o le omea o aʻa e sili ona leaga e tupu i totonu o puipui, lea i le lumanaʻi o le a faʻalavelave ai i le faʻaaogaina saoloto o le laau. O le fagu fou e tatau ona 2-3 cm le lautele nai lo le muamua. O le faʻalauteleina o le kele, piliki mumu mūmū po o isi mea faʻafefe faʻavaivai 1-2 cm faʻamafanafana o loʻo tuʻuina atu ile pito i lalo.

O le eleele mo le laau e tatau ona mama ma lelei, faatasi ai ma le maualuga o meatotino. E mafai ona e faʻatau se mea e faia i le mea e fai mo violet poʻo le au paia i le faleoloa. O le faʻafefiloi o le eleele e faʻafefiloi oe lava ia, e tatau ona e faʻaaoga vaega nei:

  • peat;
  • vermiculitis;
  • perlite;
  • moa sphagnum gaosi;
  • laupepa palapala.

Aiga Tausi

O lapisi vaʻaia e manatu e leai ni mea e sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiina, e fai ma faʻataʻitaʻiga, violets, o lea latou te talafeagai ai mo tagata fai togalaau.

Malamalama O le fugalaau e fiafia i le susulu malamalama ma itula uumi. Mai le aoauli, aemaise lava i le vevela vevela, e tatau ona e faia se puipuiga. Mai ia Aperila e oʻo atu ia Oketopa, e tuʻuina atu laau i luga o le itu i sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe, e mafai ona e ave i latou i le terrace. I le taumalulu, e sili atu ona lelei le toe fesuiaʻiina o le fagu i le faamalama i saute ma faʻaaoga le pito i tua ina ia oʻo ai i le aoauli e le itiiti ifo ma le 14 itula.

Lulu Streptocarpus e sili ona atiaʻe i se vevela o + 20 ... + 25 ° C. I le taumalulu, o le a faia ai potu malulu (+ 14 ° C). I aso vevela tele, e fautuaina e sosogi laau ma faʻalautele le potu i taimi uma.

Totogi. O lenei fugalaau e manaʻomia le maualuga maualuga o le humidity, e tusa ma le 50-70%, e ui lava e mafai foi ona faʻafetaui i le ea malulu. Mo le fufuluina o laau, e tatau ona faʻaaogaina laau totō, ona o laʻau i luga o fugalaau ma laʻau e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o siama ma le faʻaitiitia o le teuteu. I le taumalulu, e tatau ona tuʻu ese le streptocarpus mai mea afi uila.

Faʻasa. E mafai e le laau ona faapaleni sina lamala e sili atu nai lo le lolovaia o le palapala. I le va o le susu, e tatau ona faʻamamago le eleele i le 2-4 cm, e faʻatatau i le loloto o le ulo. E tatau ona faʻauluina le suavai i luga o le pito o le ulo poʻo le ipu. O le uumi o fesoʻotaʻiga o laʻau ma le tipi i le vai e matua le manaʻomia. O le vai e tatau ona i ai le vevela i luga aʻe o le vevela o potu ma ia faʻamamā lelei.

Fertilizer. Ina ia maua le malosi i le vevetopeti mo se puaʻa umi, ma e tatau ona faaopoopo le faʻamaʻiina i le eleele. Fai lenei mea i le vaitau o le fuga ma fuā 3-4 taimi i le masina. O se vaifofo o meaʻai mo le totoina o laau totō poʻo violets ua faʻaofiina i le eleele. O le metotia fautuaina i luga o le pusa e faʻaititia e 20%.

O aʻafiaga ono tutupu

O le Streptocarpus o se laau e sili ona maaleale e mafai ona masani ona mafatia i faʻamaʻi eseese. E mafai ona avea ma mea e sili ona lelei (paʻu paʻu, pala, ma le pala) pe faʻamaʻi siama. O le masani lava, e tupu se faʻamaʻi pe a faʻavaivaia le paleni o le vevela ma le vevela o le ea poʻo pe a oʻo mai vaega o le laau e faʻafesoʻotaʻi faifai pea ma le vai. I faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona sosolo le laau i se filogide poo se suauu moli suamalie, ma e tatau ona suia aiaiga o le taofiga. Ia mautinoa e teu ia vaega ua faaleagaina.

O le ea malulu i luga o lau paʻu ma fugalaau e mafai ona tupu ai le thrips, aphids, mealybugs ma le iniseti iniseti. O le i ai o parasite e faʻamalosolo ai le vaitau o le vaitau pe taʻitaʻia ai le faʻagogoina o le faʻavaveina o pulupulu. Ole togafitiga o le iniseti e tatau ona faia ile tele o tulaga. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻapipiʻiina i luga o le pale, ae na aumaia foi i le palapala. I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e faia i le suia o eleele.

Afai o foliga o le streptocarpus foliga tino maloloina, ae le manao e faamalie le tagata e ona fugalaau, e aoga le mafaufau e uiga i le sailia o se mea malamalama. E taua tele le gata o le moli, ae o lona umi (14-16 itula). A aunoa ma nei laina, o le a le mafai ona e fiafia i lanu felanulanuaʻi o le tele ma le susulu o inflorescences.