Fualaau aina

O le a le mafuaaga e mafua ai ona ola le pepa pe a uma le germination? O le a le mea e fai pe afai e lanu samasama ma mamae le laulaau

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo o aso vevela na faaopoopo ai le tausiga o faifaatoaga. E talafeagai le totoina o fatu mo fualaau, faʻafefe ia i latou, i se taimi talafeagai e fafaga ai, faʻamalo le palapala.

Ma a ia vaʻaia vanishuyu seedlings e iloa o taumafaiga uma sa faʻaalu fua. E sili atu ona aoga mo tagata fai togalaau ina ia latou iloa mafuaaga o le mea na tupu ina ia aloese ai mai ia mea fou i le lumanaʻi.

O le asō o le a tatou taliina fesili nei: aiseā e mate ai le pepa pe a uma le germination? O le mea lea, aisea e mamae ma paʻu ai pepa pepa, o le a le mea e fai i lenei tulaga? Saili mafuaaga na mafua ai ona lanu samasama i laʻau o le pepa?

Pepa toto e oti, o le a le mea e fai?

E tele mafuaʻaga e totogo ai laau. E tatau ona tagofia taitoatasi ina ia mafai ona malamalama i mafuaʻaga ma tuʻuina atu fesoasoani manaʻomia. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autū o le leiloa o le totoina o laau o mea nei:

    • Le lelei le lelei o eleele. E sili atu le ave o le fanua mai luga o mauga ia e leai ni laau totō o le aiga o le nightshade na tutupu (tamato, eggplants, pateta). O vailaau aupito sili i luga o le palapala mo le totoina o pepa o kāloti, aniani, ma le dill;

  • Faʻatauina o eleele ua tumu i fale e le faʻapitoa. E i ai mataupu o faʻatau fanua pe a uma ona faʻaaogaina i le vaitau i totonu o le fale lauʻeleʻele, ona faʻagogo lea ma afifiina mo le faʻatau. Na tumau ai pea i totonu o laau toto, vao, mea faʻaleagaina;
  • Suavai. E mafai ona tupu lenei mea ona o le mamafa tele o le faʻavaivai, poʻo le tafeina o alavai faʻavaivai i totonu o le tane, pe a totoina fatu;
  • Faʻateleina le palapala ile palapala e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o fatu laau (e pei o le "lanu uliuli"). Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi, tuʻuina atu le vaifofo o le paluga faʻasalalau;
  • E mafai e le fufuluina o laau ona maua se mafuaaga vaʻa vevela, aemaise lava pe a tupu aʻe i luga o se windowsill i luga ae o le radiator. Ua naʻo le aveeseina o le pusa i se isi nofoaga;
  • O le isi mafuaaga mo le mamae o pepa faʻataʻitaʻiga. E tatau ona ave le tausiga e puipuia ai ina ia le malulu le ea malulu.

Aisea e mamae ai le pepa, o le a le mea e fai? Uiga masani e mafai ona e vaʻaia sea ituaiga ata. I le afiafi, o loʻo ola lelei fuaʻau, ma i le taeao na taʻoto uma lava, e peiseai ua paʻu i le vai vevela. O lenei tulaga matautia e masani ona maua i le itu i saute o Rusia. E masani ona fesoʻotaʻi faʻatasi ma siama siama.

E le gata i le toe totoina o fatu e le mafai ona fautuaina se mea. E tusa lava pe totoina le taimi e misi sina mea itiiti, o le a totoina laau i laau e leai ni afaina. Fertilizing o le a fesoasoani vave vave.

Aiseā lanu samasama o pepa?

Lanu samasama o lautusi pepa e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga. O autu autu e:

  • Le mautonu po o le le lava o le atinae o aʻa;
  • Le lava o meaʻai;
  • Le lava le vai i le taimi o le timu;
  • Fungal infection ("lanu uliuli").

Laʻau tipi ua liu samasama? O le a le mea e fai i lenei mataupu?

Le mautonu ma le lafoaia

O lenei mea uiga ese e masani ona tupu. pe a totoina fatu fatu i totonu o pusa paʻu taitasi. O aʻa e leai se avanoa mo le atinaʻe, o le mafuaʻaga lea o le leai o ni meaʻai i laulaʻau, ma mulimuli ane samasama ma paʻu'ū lau. Pau lava le mea e mafai ona fesoasoani i le totoina o se laau ma le lelei, maeʻaeʻa atoatoa o le aʻa.

Le lava o meaʻai

O lau pepa e mafai ona lanu samasama ma le leai o ni meaʻai. E pei ona latou fai mai o fai togalaau masani, e masani ona samasama ona o le le lava o le vevela. Mo le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vaifofo o le ammonium nitrate. I lenei tulaga, o le a vave ona maua le la, ae e le tatau ona e faʻamoemoe i ai.

Fertilizing faatasi ai ma sauniuniga o loʻo aofia ai le vevela e pei o le azogran i granules poʻo le Urea o le a fesoasoani. O le a lava lea e fai ai le eleele i autafa o le laau o se fale e tasi.

E taua! Aua e te faatali mo le le atoatoa o fualaau. Saili le mafuaaga e te manaʻomia vave ma faʻaumatia. Faʻafoʻi ma tausia lelei fatu i se taimi talafeagai.

Le lava o le vai i le taimi o le timu

O se tasi o mafuaʻaga mo le samasama o le laʻau, leai se vai i le taimi o le fausiaina. E tusa ai ma le au saienisi, o le pepa e silia ma le 90% vai. O fualaau e matua le lelei le taliaina o le le lava o le susu, amata ona mago ma malepelepe i le mea muamua fugalaau ma ovaries, ona fai lea o laulaau.

O fai togafiti poto, iloa lenei uiga, vai totō totō faʻaaoga lelei vai i le vevela o le potu. O le malulu vai e mafai foi ona mafua ai le samasama ma le pala.

Fungal maʻi

O fualaau e sui lanu samasama, o le a alu ese ma le faamaligiina o laulaau amata. I le maeʻa suʻesuʻega i luga o le eleele, e manino lava le iloa o le puʻu. O le "lanu uliuli" lenei. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le galo lea e faʻasalalauina i le palapala, e itiiti lava faʻafitauli e mafua mai i le totoina o fatu poʻo fatu o pepa.

O le taua o le afifiina o fatu ao le i totoina, totoina o le afifiina o afifi. Afai e afaina, e tatau ona filifilia ma le faaeteete ma le aveeseina o laau ua aafia. O le gaioiga o fatu o loʻo totoe e taofi le vailaau faʻasaina ma le 'apamemea paʻu.

Faʻalogo! Faʻapipiʻi le paluga o le eleele i totonu o faleoloa faapitoa, pe a leai o loʻo i ai se maualuga maualuga e faʻatau le leaga o le lelei, eleele le lelei saunia.

Faʻamaumauga o laulaʻau

O le tele o fai togalaau e masani lelei i le tulaga o le laulauina o laulaau ma le fesuiaʻi. O lenei mafuaʻaga ona o le faʻavaveina o le vein e faʻatusatusa i le ie o le pepa. E leai se mea e fai. O le atinaʻega o le a faʻaleleia ao tuputupu aʻe le fatu.

E sili atu le leaga, pe a laulaau laulaau, e mataʻutia le lanumeamata, i le faagasologa o le alualu i luma o le tuputupu aʻe o lo latou faʻamago ma le abscission. Paʻu pepa pepa. Atonu o le mafua mai i le le lava o le pasala.

Fertilizing o laau o le fafie po o le potassium, o le mea lea e faʻamalu i le fua o le 35-40 km i le pakete vai, o le a fesoasoani.

Aisea e paʻu ai le pepa pepa? O le siakiina o le lau, e mafai ona faʻagogo ona o le faaleagaina o manu. E masani ona tupu lenei mea ona o le osofaʻiga a le apogaleveleve. O lau laʻau, faʻamago, mago ma pala. Pe a vaʻai mai i laʻau ua afaina, e manino lava ua ufitia i latou i pusa paʻu. Laʻau ua goto, mago. O i latou na suamalie uma sua.

O le auala aupito sili ona lelei e faʻafefe ai le vaʻaia o le apogaleveleve o le seleseleina lelei lea o lau o loʻo aʻafia, faʻatasi ai ma le totoina o fualaau aina faʻasaina "Fitoverm".

O faʻasalalauga nei o le a fesoasoani ia te oe e faatoilaloina ai le totoina o pepa ma vaʻaʻai vaʻaia, aphids ma thrips:

  • Aveesea o vao ma toto laau mai le lauʻeleʻele;
  • Lelei kili pe suia le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele;
  • Suʻe togalaau;
  • Vaaiga faʻavaitaimi o fualaau ma le aoina o tusi o loʻo aʻafia;
  • Faʻasalaga lapoa o tipu faaaoga togafitiga fualaau faasainafaʻaumatia ticks.

O le sauniuni vave o le palapala, faia o fua e puipuia ai laau toto ma le leai o meaʻai, asiasiga ma togafitiga mo meaola faalafua o le a fesoasoani ia te oe e totoina ai ni fatu malolosi, ma i le lumanaʻi e aoina mai se fualaau lelei o le pepa.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o fagu pusa po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • E tatau ona ou toto fatu ae lei totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu mo le tosoina o laau.