Pear Pruning

Peina "Maea": o le uiga o le vasega ma le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga

O le eseesega o pears "Maameli" o se tasi lea o mea lauiloa i la tatou taʻavale. E maualuga lona maua, e fua mai fua suamalie, e tele naua le faatoʻaga e ola i totonu o latou togalaau. O le lamatiaga o lenei pisinisi e tetele - o le laau e le eseese i le faapitoa o le taumalulu taumalulu, ae o le faaeteete, o le pisinisi o le a avea ma se tulaga manuia.

Uiga o ituaiga puaa "Maea"

O le ituaiga o meaʻai na gaosia i le USSR i le 1965 i le nofoaga faataitai o togalaau faʻatoʻaga. O ona tuaa o ituaiga ia o le "Vaomatua o le Vaomatua" ma le "Taumalulu taumalulu Michurina". Uiga o le peʻa o le hardiness pear "Maea" e le faʻamafanafanaina. O le laau e le masani ona faapaleni gutu. O fulu malulu e sili ona lamatia ia te ia pe a mafai e fugalaau uma ona malolo i le oti.

E oʻo atu i le fa mita le maualuga, e fai ai se lautele lautele-paletini pyramidal. Ua i ai ni lanu paʻu mumu-lanu enaena, ae ua le toe gaoioi. O matutua matutua e ola malolosi, toetoe lava i luga. E na o lala i le lua pe tolu tausaga e fua mai. O le paʻu i luga o le laau e lanu-lanumeamata.

O le ogalaau o le laau e ufiufi i ni mea laiti laiti, e le o se mea e iloagofie. O lala e ufiufi le lanu enaena, tafatolu, sina pisi i le itu o le fatugaʻo. O i latou e fuga mai lau lanu lanumeamata lanu. O latou o le laʻau, o petioles e leʻi faʻamamaina, o le taamilosaga ma le pito i lalo.

Fugalaau fulafula foliga, paʻepaʻe, faalua, e le silia le 3 cm le lautele. O le fugalaau e faia i ni pamu laititi pupuʻu, o totonu o ia mea e tutusa ai pistils ma otaota. E le sili atu ma le valu fugalaau se tasi o mea vaivai. E foliga mai muamua nai lo isi ituaiga.

Fua e fua mai ai le tusa ma le 170 g o le saʻo. O le paʻu e mafiafia, lamolemole, o le aano e matua paʻepaʻe paʻepaʻe, o nisi taimi o le lanu-kulimi. O le peel e auro-lanumeamata ma se mumu lanu mumu-lanu enaena, lea na maua ai lona igoa. O le pea e tausia i se fuataga tutusa o se fualaau aina malosi, o fatu o se lanu enaena enaena o loo i totonu o potu o le tele o le lapopoa.

E te iloa? Pear "Maea" e aofia ai le taumafa o le maʻisuka, faapea foi ma le taumafa meaai mo tagata o loʻo faʻamoemoe i le paʻu o le mamafa. Pulu manogi ma le manogi, e ui lava i le suamalie, e le mafua ai le manaʻo. Ae o le suamalie e maua ai le fugafuga, lea e faʻaleleia ai le paʻu, faʻaleleia ma faʻalogo le tino.

O le soloia o le pi "Maea" e le manaomia ai ni gaoioiga faaopoopo - ua matua faaleagaina lava ia. E fautuaina e totoina i autafa o ituaiga "Lada", "Tatyana", "Chizhovskaya", o ni tagata eleelea mo le maualuga o le taumalulu-faigata ma uiga tumau. O le eseesega o pears o le "Marble" o se palota mo i latou.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

Pear e sili ona lelei le tofo, maualuga le faʻaalia, faʻaleleia o le tagata lava ia ma le lelei le mafai ona feaveaʻi. O le lelei o le pi "Marble" o loʻo i ai foi i le vailaʻau oona. O le 100 g o lona pulupulu e aofia ai le 6.5 mg o le vaitamini C. E aofia ai le 9% o le suka ma le 0.1% acids - o lenei mea e maua mai ai le fua ma le suamalie. Ae faatasi ai ma ona lelei uma, o le eseese o loʻo i ai le tele o faʻafitauli. O le mea lea, e i ai lona malosi o le malulu, e sili ona maaleale i suiga o le vevela. Pe a pa'ū ifo fugalaau i fugalaau, atonu e maualuga foi le fua o le fua. O le isi laau e le taliaina le lamala ma e le toe ola.

Faiga e faʻapipiʻi ai paʻu paʻu "Maea"

E ui lava i le maualalo o le malosi o le kulimi, o le eseese e manatu e le lelei. O le a lelei le ola o le laau ma ola o le a faalagolago i le nofoaga saʻo mo le totoina, tausisia o faiga faifaatoaga, togafitiga maloloina ma tumau.

Auala e filifili ai se fua

  • E fautuaina e faʻatau ni fatu laau i se faleoloa faapitoa, ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi i latou ile vasega pepe. Ma sili atu le talitonuina e faatau ai mea maloloina ma aoga. Filifiliga o fualaau o pi "Mamanu" e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono nei:
  • O fualaau e tatau ona le sili atu nai lo le lua tausaga, a le o lea o le a lafoaʻi i tua i le atinaʻe. O le matua o le laau, o le tele o ona aʻa, ae pe a eliina, o se tagata matua e leiloa se vaega tele pe a faatusatusa i se talavou. Ma o le laʻititi o aʻa, o le leaga o le meaʻai o le fatu.
  • Faʻalogo lelei i aʻa, lea e le tatau ona afaina, ae tatau ona atiaʻe lelei ma maloloina. O aʻa autu e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu le umi o le itiiti ifo ma le 25 cm. Fautuaina e ave se fuʻa ma se paʻu eleele e puipui ai aʻa talavou. E le gata i lea, i lenei setete, e mafai ona totoina le fatu i le taimi atoa o le tuputupu ae.
  • Afai e te faʻaaoga se vaomatua, filifili se tasi o lona pale e aofia ai lala e tolu. Mo fualaau taʻitasi, o lenei tulaga e le taua.
  • Ia faʻamautinoa e leai se mea e afaina ai, o loʻo tafe ma e lamolemole.

Le taimi e totō ai

I le avea ai o se tulafono O le "Maameli" le fatu na totoina i le tautotogo ina ua uma le kiona mulimuli. Manatua o le laau e matua nofouta lava ia i latou. I le taimi o le tulaʻi mai e pau i le sefulu tausaga muamua o Me. E taua tele le fafagaina o laau talavou i taimi uma ma tele.

Vaʻalele faatagaina o pears "Maea" ma le autumn. I lenei tulaga, e tatau ona filifili le taimi i le masina ae leʻi amataina le maualalo o le vevela ma amata ona agi le matagi malulu. I le avea ai o se tulafono, ua totō laau i le afa muamua o Oketopa. I le taimi nei, o le eleele e leai se taimi e faʻaliliu ai, ma o aʻa e vave ona aʻa ma tupu malosi.

Auala e filifili ai ma saunia se nofoaga mo se pi

Soo se pi (e le gata o lenei ituaiga) e matua faigata tele i le moli. O le mea lea, mo le totoina o fatu, e tatau ona filifili le vaega pito sili ona malamalama ma sina mea itiiti. I le tau malulu, e le mafai e le laau ona faʻafefe matagi malolosi, o lea afai ei ai se pa i luga o le 'upega tafaʻi, e sili atu ona lelei le totoina o se pi latalata i ai, e tusa ma le 3-4 mita.

E taua! O le laau e fiafia i le susu, ae e le faʻafeiloaʻi vai inu! Vaʻaia muamua o le vai pe a uma le suāsuaina e le faʻavaivai.

Filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele, faʻalogo lelei i le maualuga o le tulaʻi mai o le vai. E le tatau ona latalata ile 2.5 mita mai luga. I tafatafa o laau totō, e tatau ona eliina se alavai faapitoa, lea o le a avea o se alavai faʻaleleia pe a faʻafefeteina le pi. Afai ei ai se tulaga e ono faʻaogaina ai le vai i luga o le saite, e sili atu le vaʻaia le faʻaleleia o le eletise, ma sili atu ona lelei - totoina i luga o se mauga.

O le eleele mo le pi e filifilia le lalelei, fafagaina ma tatala. Ma le tausiga saʻo, e te maua se seleselega tele. O le eleʻele, palapala ma le eleele oneone ua maeʻa, ma i le taumafanafana e tatau ona faʻaaoga le humus, compost poʻo le peat e avea o se faʻala.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

A uma ona e tausia uma vaega sauniuni, e mafai ona e amata totoina fatu. E mulimulitaia lenei algorithm:

1. Fafaga lelei. E tatau ona eliina i le vaiaso pe lua ao le i totoina. I le averesi, mo se fatuga e le sili atu i le lua tausaga, e tatau ona tusa ma le 60 cm le lautele ma 80 cm le loloto. Ae i se tulaga aoao, o le a latou le mautonu ona o le tele o comy earthy ma aʻa.

E taua! Pe a faʻaputuina vaieli mo le totoina, eliina le eleele ile palapala, faʻapipiʻi le 'ie i ni faaputuga eseese. E taua lenei mea mo le faʻateleina faʻamalosia.

2. Tuʻuina o le faʻatau. O le pito i luga e tatau ona aofia ai meaʻai ma le faʻamalolo. I le tulaga muamua, ave 150 g o fafie ma superphosphate, faapea foi le 40 g o le potassium. I le lona lua - 7-10 kilokalama o le humus. Afai e manaomia le suavai ile palapala, o le faʻafefiloi o laulaʻau paina, 300 g o le limasone ma tamai ipu ua sasaaina i le pito i lalo o le lua i le ogatotonu. 3. O se lagolago mo se laau. Faʻasaʻo ese mai le ogatotonu o le lua, o se siteki e le itiiti ifo i le 130 cm le maualuga ma e tusa ma le 5 cm le lautele. O le fatuina e sosooina i le mea lea, puipui mai le malosi o le matagi. 4. Saunia se fatu laau. Toe vaʻavaʻai ao leʻi tulaʻi. Afai e maua se faʻaleagaga ogaoga, aemaise i luga o aʻa o le laau, tipiina i se mea maoaʻe. Afai ei ai se taimi e malogo ai aʻa, aʻo lei totoina, ua faatofuina mo le 5 i le 8 minute i le vai ua fefiloi ma le omea. Mai se fatu laau e iai ona aʻa, e tatau ona aveese pe a ma le 80% o laulaau.

5. Totoina o laau toto. O loʻo toto le laau i le ogatotonu o le lua ma faʻafefete i le eleele faʻasaina. A o sasaa le eleele, o le fatuga o sina mea e luluina ma siʻi aʻe. Ia mautinoa o le ua uʻu e 3 - 5 cm luga aʻe o le eleele.

E te iloa? Afai e te totoina ni fatu laau po o se vaega, mafaufau muamua pe o le a faapefea ona latou i luga o le saite. O le mamao i le va o laau e tatau ona itiiti ifo ma le 4 mita pe afai o laau e maualuga. Mo le malosi, o lenei mamao ua i ai le 6 mita. I le va o laau ua mafai ai ona toto laau laʻau po o fualaau faisua.

6. Faʻailoa le pu. Pe a faʻatumu atoa le lua, faʻapipiʻiina, o le fatugaina o loʻo nonoa i se puaa muamua, ma o le fagu faʻafefe o loʻo faʻatulagaina i totonu o le laau ma se pusa.

7. Faʻaleleia faʻamalosi, mulching. A maeʻa ona toto i totonu o le togavao ua tatau ona sasaa le itiiti ifo ma le lua pakete vai. Pe a oʻo i totonu o le eleele, e mulimulitaʻi i lālā paʻu paʻu, vao, vaomago. A faʻaleleia le faʻaleleia o le suāvai e tatau ona faʻaauau pea mo le masina i le tele o taimi i le vaiaso.

Vaega o le tausiga o ituaiga taloni "Maea"

Afai e te manao e maua se seleselega tele ma le maualuga o le tofo, e te manaʻomia se taimi e faia ai gaoioiga mo le tausiga o le laau. O le sili ia i latou o le fafagaina, teuteuina ma le faʻasusu.

Auala e fai ai le faʻasuina

O lenei ituaiga paina e le taliaina le lamala. O le taimi lava e leai ai se vai i le laau, o le a ia lafoaia fualaau mama, e faaitiitia ai le fua. I le taimi lava e tasi, e le o se mea e sili atu ona maaleale i le tele o le susu. O le mea lea, e tatau ona mafaufau i le fausiaina o fagu muamua.

O le auala lelei o le faʻaleleia o le suavai o le fugaina lea pe a faʻafefe le vai ile laufanua pei o se timu. O le faagasologa e tatau ona tumau pe a ma le 1.5 itula. Afai e leai se pai poʻo se vai i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le alavai e le itiiti ifo i le 15 cm le loloto e tosoina i luga o le laau, lea e sasaa ai le vai.

O le faʻamalosia o le faʻamaina o le laau e manaʻomia ai le tautotogo ma le taumafanafana I lenei tulaga, o le taimi ma le aofaiga o le vai e faalagolago i tulaga o le tau. Afai o mea e faʻaleleia ai e masani lava, o le suavai e faia i le fua o le 2-3 pakete i sikuea mita. Faʻateleina timuga, e tatau ona faʻaluaina le tele o le vai.

Mo le sili atu ona lelei le aveeseina o le susu ma le tufatufaina atu o le ea pe a uma le timu ma le timu, e tatau ona tatalaina le palapala ile lio. O le taimi muamua e tusa ma le 15 cm, ona 10 cm.

O afea ma pe faapefea ona fafaga

O le fualaau o le pulu "Marble" o loʻo i ai se nofoaga taua i le galueaiina o le laau fua. O lenei faʻatinoga e faʻaosoina ai le tuputupu ae o tipu, i luga o le tele ma le maualuga o ia mea e faʻalagolago i le gaosiga.

Ae ui i lea, o lenei lomiga e tatau ona faʻalatalata ma le totoa. I vaitau eseese o le vaitau tuputupu ae, e manaomia e le laau ni ituaiga eseese o fomaʻi ma le tele o taimi latou te faaaogaina ai. O le fofo o nei mataupu e aʻafia foi i le palapala lea e tupu ai le pi.

I le vaitau o le vavalaʻau, e tatau ona lagolagoina le laau i fugalaʻau gaosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, urea i le fua o le 100 g i le 5 lita o le vai. I le masina muamua o le taumafanafana, e faʻaaogaina le carbonbamide (50 g mo le tele o le vai), ma i le masina lona lua - potassium sulfate (100 g mo le tele o vai). 10 aso pe a uma ona fuga, e mafai ona sosolo le laau i le 1% o vaifofo o Uurea, ona toe lua vaiaso foi.

A maeʻa le fausiaina, faʻaaogaina fugalaʻau faʻasili: 2 kilokalama o le manunu, 5 kilokalama o le faapalaga poo le kilokalama o manulele manu ile sikuea mita, o loʻo eliina ile eleele pristvolnym. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le phosphate fertilizers. O la latou fuainumera e faalagolago i tausaga o le laau. E laʻitiiti le 12 tausaga le matutua e maua le 6 g o le potassium ma le 4 g o fuluʻi, o le fualaau i laau toto e oo i le 20 tausaga le matua o le 2 g. O laau matutua atu e sili atu i le 20 tausaga o le a manaʻomia 12 g o le potassium ma le 6 g fuluka.

E te iloa? E ala i foliga mai o le laau, e mafai ona fuafua po o le fea o laei e manaʻomia i le taimi nei. O le mea lea, o le le lava o laulaa mūmū e le mafai ona atiaʻe masani, ma o le a pa'ū laʻau mamago. O laulaʻau i luga o laʻau e taʻu mai ai le leai o se konisini, ma o lanu lanu enaena ma le vave fallout ua faʻaalia ai le le lava o le pasala. Afai e leaga le pears - ua e togiina i le nitrogen, ma afai o laulaau i luga o le laau e mama ma lanu - e te lagona le faanoanoa.

I le tautoulu ua fautuaina e faʻaaoga ai le pusa oona, e naʻo le masina o Setema. A le o lena, o le a le saunia le laau mo gutu, lea, e pei ona tatou manatuaina, e afaina ai.

O laau talavou i lalo ifo o le lima tausaga le fafagaina, faʻaaoga le faʻamalositino i le mea o loʻo iai le pale o le paleni. O le tele o la latou folasaga mo laau matutua e oʻo atu i le 5 mita.

O le a le taimi ma le auala e faia ai le teuteuina

Laʻau faʻamalosi "Maea" e faia e faaosofia ai le fausia o fou fou. Latou te faʻaaluina i tausaga uma i le tautotogo. Amata le faiga e ala i le aveesea o lālā mamago, ona aveese lea o ni lala tuai ma pe a maeʻa ona seleseleina ia lala laau i se kuata. O lālā matutua e tipi i se vaʻa, ma o tamaiti e faʻapuupuuina i fagu. E tatau ona fufulu uma fasi fasi pepa i se naifi malosi ma togafiti i le suauu pe valiina le togalaau.

Vaitau o le matua ma le teuina o le seleselega o pears "Maea"

O le fua muamua o se laau o lenei ituaiga e amata ile 6 - 7 tausaga talu ona totoina. O le seleseleina o le pi e fai i le faaiuga o Aokuso - amata ia Setema. Ae e mafai ona e 'aveʻese fua ma fuaʻau - o le a le maumau le latou tofo ma mafai ona taoto mo le tusa o le masina. Faʻasagaina e fomaʻi, latou te taoto i le 60 aso. Ae peitai, afai o le tausiga o le laau e sese, e mafai ona pauu pears i luma.

O le tele o le seleselega e faʻatatau saʻo lava i le tele o le tausia e le faifaatoaga o tulafono o le tekinolosi tau faʻatoaga. Afai e saʻo le faʻatinoina o gaoioiga, e tusa ma le 230 pasene o fualaau aina e mafai ona aveese mai le tasi hectare.

E te iloa? O se seleselega o faamaumauga o lenei ituaiga sa fanaina i le aai o Rossosh, Voronezh eria. Ona 420 hectares na aveesea mai le hectare.

O le anufe mafiafia o le fualaau aina e maua mai ai ia i latou se puipuiga umi o le faʻaaliga pisinisi. E leai ni faafitauli i le felauaiga o le seleselega.

Saunia o pears "Maea" mo le taumalulu

O se laau talavou e mafai ona oti e oʻo lava i le vevela o le 8 ° C. O le mea lea, e fautuaina e puipuia le aʻa ma faʻapipiʻi mea. Afai e tupu se pi i se tau malulu, ona tatau lea ona avea ma puipuiga i le taimi atoa o le ola o le laau. Amata ona sauniuni mo le taumalulu e tatau ona amata mai le faaiuga o Setema. Mo lenei, o le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e 'eleʻele, faʻafeinu ma ufiufi i le paʻu o le laau olo, solofanua solofanua poʻo se faʻafefiloi o humus ma peat. O le laulau o mea puipui e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm. O sea palapala puipuia o le a faasaoina ai le laau e le gata i le malulu mai le kiona, ae faapea foi i le tautotogo mai vao. I le taumalulu, e aoga le lafoina o le kiona i luga o le ogalaau.

E mafai ona e faʻaogaina le vavaeina o le ogalaau i se maualuga e 80 cm. Soʻo se mea e mafai ai e le ea ona pasia e talafeagai mo lenei mea. O le tele o taimi mo nei faʻamoemoe latou te faʻaaoga ai nila, o loʻo taualuga i luga o le vao, vao. Ae talafeagai ma nusipepa, pepa faʻasolosolo pepa, ie, ie moli paʻu.

Faʻasoasoa ituaiga pene "Maea" i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E talitonuina o lenei ituaiga o vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, e fautuaina e asiasi i lea taimi i lea taimi le ogalaau ma le pale - o isi faʻamaʻi e mafai ona tulaʻi i luga o le laau poʻo meaola faalafua e mafai ona fofo.

O nisi o faʻamaʻi masani o le ele, o le cytosporosis ma le kanesa uliuli. O le afaina o le afaina o le eleele e aafia ai lanu lanumeamata susulu e vave ona paʻu. Maʻea le taimi, ma alu i le fua. E mafai ona e tau i le togafitia o le laau ma le sauniuniga "Hom" i le fua faatatau o le 80 g i le pakete vai (pe a ma le 4 lita o fofo o le a manaomia ile laau). O laʻau uma e aʻafia ma pears e tatau ona seleseleina ma susunuina. Mo faʻamoemoega o le faʻamaʻi, ua fautuaina e sulu le laau aʻo leʻi tupu le vaitau ma pe a uma ona faʻagasolo laʻau ma le vai o Bordeaux.

Laveʻavei le pala po o le cytosporosis e mafua ona o le solia o le faʻaaogaina o mea tau faʻatoaga poʻo ona o le malulu po o le la. Faʻaalia i foliga o ni lanu mumu mumu i luga o le paʻu. O ia ituaiga e vaeluaina i se manoa malosi, togafitia i se vaifofo o le copper sulphate: 300 g o le lime ma le copper sulphate ua faaitiitia i totonu o se pakete vai. I luga o le tasi laau ia lava 3 lita o fofo. I le puipuia o le maʻi, e tatau ona mataʻituina le saʻo o le paʻu, faʻamalosi le ogalaau i le tautoulu, aveese lala matutu.

O le kanesa ouliuli muamua e foliga mai o ni mea pogisa i luga o le paʻu ma se lanu enaena lanu enaena faataamilo i le nofoaga. Latou te ola vave ma pogisa. I le aluga o taimi, o lanu mumu mumu e aliali i luga o le fua. O fua o loʻo suamalie, ma faʻagogo ma sasaa. Pe a iloa se maʻi, ona vavae ese lea o le meaʻai i se mea maamaa, ma o le tipi e togafitia i le lotch garden poʻo le 1% copper sulphate.

E taua! A maua se faʻamaʻi poʻo se anufe i luga o se laau se tasi, e tatau ona faia ni togafitiga togafitiga i luga o laau uma lata ane. E na o le pau lenei o le auala e maua ai se lelei lelei.

E leai se taua o le puipuiga o pears "Maea" mai meaola faalafua. Чаще всего на ней селятся грушевый клещ, грушевая плодожерка и боярышница. О клеще говорят небольшие вздутия на листьях. Насекомое селится с нижней их части, высасывает соки, из-за чего листья деформируются и опадают.E mafai ona e tau ma ia i fualaau faasaina "Envidor" poʻo "Vertimek". I totonu o se pakete vai faʻafefeteina i le 5 ml o le vailaau. O le vaifofo e maua mai i luga o laau i le fua faatatau o le 3 lita i le laau.

O pepe moa o se pepe lele. O le lamatia o loo faʻatusalia mai e ana anufe, lea e afaina mai fuamoa o loʻo taatia i luga o le fua, ma 'ai ai. O le tauina o lea mea e faʻatusalia ai le tele o ituaiga o gaoioiga. Aʻo leʻi tupu aʻe ma mulimuli ane, ona togafitia lea o le laau ma le Agravertin solution ile 5 ml i le 1.5 l vai. 20 aso ina ua maeʻa ona faʻaaoga le "Kinmiks", ma le masina talu ona tupu aʻe - "Iskra".

Afai o laulaau i luga o le pear na amata ona feololo, atonu na osofaia le laau e le hawthorn. Ina ia faʻafeteina, faʻaaoga le "Entobakterin", faʻafefe 50 g o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. I luga o le tasi laau faʻaaoga 3 lita o fofo. O togafitiga e puipuia mai faʻamaʻi pipisi. E tatau ona aoina ma susunuina lau paʻu i le tautoulu.

Pear "Maea" - o se sailiga moni mo gourmets. O fualaau suamalie ma suamalie ua teuina mo se taimi umi, e toetoe lava a aunoa ma le leiloa a latou polokalama. Ae o le fua o le laau lava ia e agamalu, e le gafatia matagi malosi ma le kiona. E manaʻomia ai le eleele faapitoa, tele le malamalama, vaʻaia lelei ma le tele o vai. E taua le faʻamautinoa o le susu e le pala ma e le oti le laau. O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi e faʻatau ai foʻi ia te ia. Ae afai e te mulimulitai i tulafono uma o tekinolosi taufaatoaga, e te maua se seleselega tele o pears.