Laʻau

Vaʻaiga o le vaomatua i le togalaau aina: o le popoto e totoina fua, ma le eleele poto

A o tausia le togalaau i le taumafanafana uma, e mautinoa lava matou te mananao e lagona le taunuuga oa matou taumafaiga, aoina mai se seleselega lelei i le tautoulu. Ae e pei ona fai mai le tala tuai: "O le poto e pulea le seleselega, ma le tagata poto le fanua." Ma o le mea lea, ina ia mafai ai ona ausia le mea e manao i ai ma maua ai se fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, pe a totoina moega, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fua o fualaau o fualaau faisua. O lenei faiga lelei o togalaau aina e le gata ina fesoasoani e tausia le tamaoaiga o le eleele, ae e matua faaitiitia ai foi le numera o faamai ma meaola faalafua e aafia ai fualaau faisua.

O a galuega e faʻataunuʻuina ai le fua o fualaau aina?

Mo le tuputupu aʻe tele ma le tuputupu ae, e manaʻomia e le 'eleʻele le autu o nisi macrocals, talu ai o fua o fualaau' aina e eseese gafatia e faʻafefe ai nei elemene. Mo se faʻataʻitaʻiga: aʻafia o fatu (pateta, kāloti, beets) i se aofaiga tele lava e manaʻomia ai le phosphorus, ma laʻau fua (kuki, letus) e manaʻomia ai le gaʻo. Ma afai o aʻa o laau totō, faʻafetai i le aʻafiaga o aʻafiaga mo mea taumafa, e mafai ona faʻaaoga le palapala eleele maualalo o le potassium ma le phosphorus, ona mafai ai lea e aʻa o lau laʻau ona maua mai elemene talafeagai mo le atinaʻe na o luga o papa palapala ...

O le galuega autu o le totoina o fualaau aina i totonu o togalaau o le tufatufaina atu lea o meaʻai i le eleele

Totoina i le nofoaga atofaina mai lea tausaga i lea tausaga, tasi ituaiga o fualaʻau fualaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o le eleele ma se faʻafitauli le iloa o le tasi poʻo le isi elemene.

E naʻo se fesuiaiga lelei o fua o fua o fualaau aina i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia e mafai ai ona faapaleniina le faʻaaogaina o mea lelei uma o eleele lauusiusi

A oʻo ina totoina fualaau faisua a le aiga e tasi, o aʻafiaga faʻamaʻi ma meaola faalafua e amata ona faaputuputu i le eleele, e aʻafia ai lenei aiga. I le tulaga o le totōina o fualaau aina e tasi lea e tupu aʻe i lenei taumafanafana i luga o se moega tuʻufaʻatasia, o loʻo i ai pea se avanoa e maua mai ai fua e aʻafia i faʻamaʻi. Afai o le totoina o fua ile seleselega taʻitasi tausaga, ona le maua ai lea o meaai talafeagai, o mea faʻapitoa e mate. O le filifiliga pito sili ona lelei pe a toe foi atu sui o le aiga lava e tasi i lo latou nofoaga tuai na tulaʻi mai e leʻi sili atu nai lo le 3-4 tausaga.

E le gata i lea, o le faʻapipiʻiina o laau i totonu o le togalaau, i le amanaia ai o latou manaʻoga, tele le faʻaleleia o le totoina o togalaau. Faʻafetai i le vaʻaia lelei o fua o fualaau aina i le atunuʻu, e mafai foʻi ona e taulau manuia i vao. I le mea uma, ua leva ona iloa e le au faifaatoaga o mea totō e tutupu i se fasi laau vegetative (pasili, kāloti) e le mafai ona tetee i le tupu o vao e pei o laau totō ma lau laau olaola (pauka, zucchini, pateta).

Totoga o le totoina, lea e faailoa mai ai laina taʻitasi o le tausaga o le totōina (muamua, lua ...), ma o laina faʻamau e faʻaalia ai vaega o le totoina o faatoaga

Faʻafetai i le fesuiaʻiga o moega, e mafai ona e fatuina tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o moega o fualaau aina

Eseesega o fua o le fua o le seleselega

I le gasologa o tausaga o faiga masani, o le tele o fai togalaau, na tuʻuina atu i ai le tulaga o le atinaʻeina o aʻa o laau totō, faapea foi ma a latou meaʻai mai le eleele, ua latou iloa ai pe faapefea ona sili atu le sui o fualaau faisua i le togalaau. O le laʻititi le fua o le fua o le fua o fua o fua o loʻo faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga e le tatau ona ola le seleselega taʻitasi i le tasi nofoaga mo vaitau e lua i le laina. O isi auala faʻapitoa mo le faʻatoʻaga o le seleselega e aofia ai le atinaʻeina o suiga lelei o fale i totonu o le eria mo le tele o tausaga a sau.

A faʻapipiʻi fuafuaga, e taulaʻi atu tagata tomai faapitoa ile faʻaiuga e lua: aiga fesuisuiai ma suia se vaega o mea totō (aʻa laau, fualaau aina, vaega o laʻau)

E faʻamaopoopo lelei i latou ma laʻau tetele e pei o kāpeti, zucchini ma tamato, fualaʻau fualaau laʻititi laiti: aniani, kāloti, faʻamala. I le avea ai o se totoga totoga i le va o le seleselega autu, e mafai ona e faʻaaogaina fua o faatoaga: Pepa o Beijing, radishes, letus, spinach.

Afai, pe a faʻapipiʻiina se faʻatulagaga o le fua o le fua, o le a tatou faʻaogaina le faʻatusaina o laau e fai ma faavae, ona sili atu lea o filifiliga sili ona lelei:

  • mualaʻau kuka - tamato, pateta, pi, letisi ma aniani;
  • kāloti, parsnips, pasisa ma seleni - pe a uma pateta, beets poʻo kapisi;
  • vave pateta ma tamato - pe a uma aniani, kukama, leki ma le kapisi;
  • squash, paukini ma le zucchini - pe a uma aʻa laau, aniani ma kapisi;
  • radis, tipi ma le radisa - pe a uma pateta, tamato, kukama;
  • kukama - pe a uma le kapisi, leki, tamato ma pateta;
  • salati, moa ma le dill - pe a uma le kukama, tamato, pateta ma kapisi;
  • aniani - pe a uma pateta, kapisi, kukama.

I le tau faasaga i faʻamaʻi o meaʻai fualaʻau (vao laʻau, siaki, togi), meaʻai vaovao. Faʻafeiloaʻi lelei ma fualaʻau:

  • Broccoli ma se ulu o le letusi ma le pasili;
  • Tomato ma mea suamalie, suamalie ma le suavai;
  • Kukama ma le pi;
  • Radish ma kāloti ma le pasesa ma le chives;
  • Fualaʻau ma le pasili.

Filifili lelei fualaau faisua e mafai ona i ai se aoga aoga i le tasi ma le isi. O se tuufaatasiga manuia o le totoina o fualaau faisua ma laau aoga e aoga ma faatupuina ai le loto gatasi.

E le fautuaina le totoina o "aiga", lea e masani ona afaina i faamai masani, e lata i togalaau aina. Tomato ma pateta e lata ane e mafai ona pagatia i le tuai

E faʻapefea ona fatuina lau fuafuaga o le fesuiaʻiga o fualaau aina?

Pe a filifili e atina se ata o le fua o laau toto i luga o se nofoaga i le taulaga, e tatau ona muamua mea uma e fai ai se fuafuaga o le togalaau ia e faailoa ai le nofoaga o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie.

Pe a faʻatulagaina le fuafuaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia e le gata o le palapala palapala o le 'upega tafaʻilagi, ae faʻapea foi le tikeri o le malamalama o moega o togalaau i taimi eseese o le aso

O le uiga ese o fua o laau aina o loʻo i ai se eseesega manaʻomia mo meaʻai. Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaaogaina o elemene elemene ma meaʻai, e mafai ona vaevaeina fualaʻau fua i ni vaega se tolu:

  1. Laʻau e maualalo le manaʻomia. Faatasi ai ma mea e le taua o le eleele e aofia ai: aniani, letisi, laau vevela, radishes, peas, pi pi.
  2. Laʻau faʻauʻu ma meaʻai paleni. E aofia ai: tamato ma kukama, beets ma radishes, melon, eggplant, faʻapea foi laka, meaʻai, kohlrabi ma pi pi.
  3. Laʻau faʻaulu maualuga. E aofia ai: zucchini, seleri, pateta, elekini, asparagus, rhubarb, kapisi, meaʻai.

I le tuufaatasiga o se fua o le fua o le fua, e tatau ona vaevaeina le ata faataatia i le 3 po o le 4 vaega, lea o le a mafai ai ona mautinoa e toe foi mai nei mea totino i lona nofoaga muamua o totoina i na o le tolu po o le fa tausaga.

O le vaega pito sili ona lelei o le togalaau ua atofaina mo le totoina o "voracious" o laau (kapisi, kukama, zucini). O le vaega lona lua o le togalaau e faʻaaogaina mo le totoina o le eggplant, pepa, tamato, lea e le maua ai le malosi i le eleele o le fugalaau, po o le susulu, aniani poo laau. O le vaega lona tolu ua faʻapolopolo mo fualaau aina e mafai ona fua mai se fua lelei i luga o eleele leaga. O iinei latou te totōina ai: lapisi, kāloti, beets, pasili. E totoina le pateta i le vaega lona fa o le togalaau, o loʻo faʻaaogaina ai le fugalaʻau (faʻafefeteina le muti poʻo le faapalaga i le pefu) i mea lelei taitasi.

A maeʻa le seleselega, ia fautuaina le totoina o togalaau momoe i fualaau lanu meamata e sili atu nai lo so o se faʻalaʻau e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le palapala

O le vaitau e sosoo ai, o laau totō na ola i le fasi fanua muamua, e tusa lava pe feaveai i se lio, "siitia" i le lona fa, mai le lua i le muamua, mai le tolu i le lona lua, ma isi.

Pe a faʻapipiʻiina le fuafuaga o le fesuisuiaʻi o le fua, e tatau foi i se tasi ona amanaia le faʻavaeina o foliga o le aʻa o laau totő ma le loloto o lo latou ulu atu i le palapala. Ona o lenei mea, o meaʻai o le a faʻaaogaina tutusa mai laufanua eleele eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga: kukama, aniani ma kapisi e mafai ona fafagaina mai le palapala palapala o le palapala, o aʻa o tamato e magoto ifo i le loloto o sina laʻititi ifo nai lo le mita, ma le sana - e oʻo i le lua mita.

O le iloaina o uiga o aganuu taitasi ma tuuina atu le faamanuiaina o le tuufaatasiga oi latou ia i latou lava, e le gata ina mafai ona ausia se seleselega lelei, ae puipuia foi laau mai le tele o faamai.